Παρακολουθώ με ενδιαφέρον εδώ και καιρό αυτό το thread σχετικά με τα 20 Χρόνια του MEGA και σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει το κανάλι προκειμένου να γιορτάσει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξαναγράψει (νομίζω) στο συγκεκριμένο thread, διότι, ενώ το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον, το γεγονός ότι ζω εκτός Ελλάδος δεν μου "επιτρέπει" να έχω την πληροφόρηση που έχετε οι περισσότεροι σχετικά με τα νέα και τις εξελίξεις που αφορούν την επέτειο του MEGA. Σίγουρα όμως απολαμβάνω τη συζήτηση που γίνεται και τις πληροφορίες που γράφετε - μπράβο παιδιά!
Επί του προκειμένου τώρα:
Το 1989 το MEGA ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Το πρόγραμμά του ήταν πάρα πολύ καλό, (αρχικά) οι ξένες σειρές πολυαγαπημένες και ρετρο από (κυρίως) το 1970 και το 1980 και οι Ελληνικές παραγωγές που ακολούθησαν λίγο καιρό μετά πάρα πολύ καλές. Αν και οι σειρές του MEGA ήταν ως επί το πλείστον ποιοτικές και είχε πολύ καλές κοινωνικές σειρές και διασκευές μυθιστορημάτων για την τηλεόραση, ήταν οι κωμικές σειρές που ήταν πάντα το "ατού" (κατά την γνώμη μου) του καναλιού και αυτές οι οποίες το ξεχώριζαν από τον ανταγωνισμό (ΑΝΤ1 και κρατική TV). Για μένα, ήταν από το 1989 και για τα επόμενα 5-6 χρόνια το αγαπημένο μου κανάλι.
Και ενώ τα "20 Χρόνια MEGA" διατυμπανίζονται τόσο καιρό και το κανάλι έχει δημιουργήσει τόση συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό, με λύπη μου διαπιστώνω πόσο οι αρχές που διέπουν τον τηλεοπτικό αυτό σταθμό έχουν αλλάξει από το 1989 και πόσο ο σεβασμός στον τηλεθεατή έχει αντικασταθεί πλέον πλήρως από το ανελέητο κυνήγι της θεαματικότητας. Τι εννοώ? Τόσες μα τόσες σειρές έχει το MEGA στο αρχείο του και ελλείψη μεγάλων κονδυλίων φέτος για την παραγωγή νέων σειρών, αλλά και ενόψει της επετείου, όλοι μας περιμέναμε να ξαναδούμε παλιές αγαπημένες σειρές, κάποιες από τις οποίες έχουμε χρόνια να τις δούμε. Μπαίνουμε λοιπόν στον Αύγουστο και μέχρι σήμερα τι έχουμε δει από το MEGA?
Κάποιες κωμικές σειρές που είχαν τελειώσει "πρόωρα" με μικρό αριθμό επεισοδίων λόγω χαμηλής θεαματικότητας στην Α' προβολή (Ροζαλία, Άλλη μια φασαρία, Θύματα Ειρήνης, Μονάχους-Μονάχους, Φρούτα εποχής κτλ). Το Τζιν και Τσέρι μόνο έμεινε να δούμε για να "συμπληρωθεί" η ομάδα. Δε λέω, ευχάριστο είναι να τα ξαναδούμε αυτά τα σήριαλ, αλλά δεν είναι αυτά που αγαπήσαμε και λαχταρούμε να ξαναδούμε.
Και το MEGA έκανε δεύτερο χτύπημα με άλλες "ρετρό" σειρές, όπως: Φεύγα (2002), Κάπου σε ξέρω (2002), Απόσταση αναπνοής (2003), Αν θυμηθείς το όνειρό μου (2003), Singles (2004), Η ώρα η καλή (2004), Φάε τη σοκολάτα σου (2004), Αταίριαστοι (2005), Πενήντα πενήντα (2005), Επαφή (2005), Κόκκινο δωμάτιο (2005), Ήρθε κι έδεσε (2006), Πάλι από την αρχή (2006), Πολυθρόνα για τρεις (2006), Μαζί σου (2007), Στους 31 δρόμους, Ευτυχισμένοι Μαζί (2007), Ένας μήνας και κάτι (2007), Μπαμπά μην τρέχεις (2007), Αν υπήρχες θα σε χώριζα (2007), Ίχνη (2007), Γοργόνες (επίσης 2007), Όλα στον αέρα (2008 ), Λάκης ο γλυκούλης (2008 ), Άγρια παιδιά (2008 ), L.A.P.D (2008 ), Ποιος μας πιάνει (2008 ), Μαύρα Μεσάνυχτα (2008 ). ΕΛΕΟΣ!!
Και από "ρετρό" ("τύπου" όμως) έδειξαν τα ακόλουθα (τα οποία δεν είναι βέβαια και ό,τι σπανιότερο): Ασυνήθεις ύποπτοι (1996), Καρέ της ντάμας (1997), Τζιβαέρι (1997), Οι άντρες δεν υπάρχουν πια (1998 ), Με δυο μαμάδες (1999), Δέκα λεπτά κήρυγμα (2000), Επιφάνεια (2001).
Για να μην γκρινιάζω μόνο, εδώ θέλω να αναφέρω και σειρές που προβλήθηκαν πρόσφατα / θα προβληθούν σύντομα από το MEGA, η προβολή των οποίων πραγματικά αξίζει τον κόπο (από άποψη παλαιότητας - σπανιότητας - ποιότητας):
Λόγω Τιμής (1996), Παλίροια (1996), Ιός του πατέρα (1996), Η ζωή που δεν έζησα (1998 ). Και μόνο αυτές μέχρι στιγμής....
Και τέλος άλλη μία πραγματικά ρετρο (για τα χρόνια του MEGA) κωμική σειρά: Η Μάνα είναι μόνο μία, με την αγαπημένη μας Μαίρη Χρονοπούλου. Σειρά η οποία έχει πολλά χρόνια να προβληθεί και για την επανάληψη της οποίας όλοι χαρήκαμε όταν το διαβάσαμε! Και εδώ όμως το "Μεγάλο Κανάλι" είχε την τελευταία κουβέντα: τα επεισόδια πετσοκομμένα, κολλημένα πρόχειρα μεταξύ τους, αυτοτελή επεισόδια χωρίς την σωστή τους αρχή και τέλος, μηδέν σεβασμός στους δημιουργούς της σειράς, μηδέν σεβασμός στους τηλεθεατές... Σα να τη βρήκαν τη σειρά στο αρχείο τους και να μας την πέταξαν στα μούτρα. ΝΤΡΟΠΗ!!
Αγαπητοί Υπεύθυνοι Προγράμματος του MEGA, δείξτε μας τις σειρές που θέλουμε να δούμε. Θέλουμε να δούμε επιτυχημένες, αγαπημένες, ρετρο σειρές του καναλιού που έγραψαν ιστορία. Είναι τόσο απλό. Και δεν εννοούμε βεβαίως τις χιλιοπαιγμένες Ρετιρέ (1990), Εμείς και Εμείς (1994) και Δύο Ξένοι (1997), αλλά σειρές που έχετε αφήσει χρόνια στη ναφθαλίνη, όπως τις Τρεις Χάριτες (1990) και τους Απαράδεκτους (1991) που θα ξεκινήσετε (επιτέλους!!) να επαναπροβάλλετε (άντε, και το Είσαι το ταίρι μου (2001), λόγω μεγάλης επιτυχίας). Τις σειρές όμως αυτές θέλουμε να τις δούμε Ολόκληρες, με τα επεισόδια Άθικτα (ούτε με κομμένες σκηνές "για να μας χωρέσει στο κενό του προγράμματος", αλλά ούτε και με συννενώσεις επεισοδίων "για να γεμίσουμε το κενό στο πρόγραμμα"). Αν είναι να προβάλλετε επιλεγμένα επεισόδια και αυτά να τα κατακρεουργήσετε, θα μας δείξετε για άλλη μια φορά πόσο σοβαρά μας λαμβάνετε τα τελευταία χρόνια υπόψη σας...
Φίλε whatohh, έχεις δίκιο ότι υπάρχει πολύ γκρίνια στο thread αυτό, όμως θα συμφωνήσω με την φίλη sunset89 που "τα παίρνει στο κρανίο", διότι έχει απόλυτο δίκιο. Πότε θα προλάβουν να δείξουν αυτά που θέλουμε? Ολοκληρωμένα? Οι "δυνατές" επαναλήψεις ξεκινούν 31 Αυγούστου. Η επέτειος είναι 20 Νοεμβρίου. Άρα οι υπεύθυνοι του MEGA έχουν κάτι παραπάνω από 2,5 μήνες στη διάθεσή τους για να προβάλλουν τις σειρές που ελπίζουμε όλοι να δούμε. Διότι μετά θα ξεκινήσει η επίσημη νέα σεζόν για το MEGA και τέρμα οι επαναλήψεις (φαντάζομαι στη μεγαλύτερή τους έκταση). Και τι περιμένουμε να δούμε? Ok, τις 3 παραπάνω σειρές που ανήγγειλε το MEGA (αν και οι Απαράδεκτοι παίχτηκαν σε επανάληψη στο prime-time τις Παρασκευές του 2004, αν και τα περισσότερα από τα επεισόδια από τις 3 Χάριτες όλο και κάπου μπορεί κανείς να τα βρει), αλλά ναι, θέλουμε να τις ξαναδούμε αυτές τις δύο κωμικές σειρές που έγραψαν ιστορία στο MEGA. Θέλουμε όμως εξίσου/ακόμα περισσότερο να δούμε και τις ακόλουθες σειρές κύριοι του MEGA - (κρατηθείτε, είναι πολλές): Αυθαίρετοι (1989), Η Δίψα (1990), Το Μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη (1990), Ξενοδοχείο Αμόρε (1990), Φόνος χωρίς ταυτότητα (1990), Γυναίκες (1991), Εκμέκ Παγωτό (1991), Ο Επισκέπτης της ομίχλης (1991), Τα Επτά κακά της μοίρας μου (1991), Εσύ αποφασίζεις (1991), Κάζα ντι μακαρόνι (1991), Μπελάδες για δύο (1991), Σπίτι για πέντε (1991), Οι Τελευταίοι εγγονοί (1991), Άφρικα (1992), Αναστασία (1992), Αχ Ελένη (1992), Δέκα μικροί Μήτσοι (1992, σας "γλύτωσε" ο Τηλεθεατής εδώ!), Η Ελίζα και οι άλλοι (1992), Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (1992), Το σόι μας (1992), Φρουροί της Αχαϊας (1992), Το Δις εξαμαρτείν (1993, να ΄ναι καλά το internet!), Μη φοβάσαι τη φωτιά (1993), Ρίχτερ Μιούζικ (1993), Σκορπιός (1994), Το Τελευταίο αντίο (1994), Η Αίθουσα του θρόνου (1998 ), και κάποιες ακόμα. Αυτές όλες τις σειρές πώς θα προλάβουμε να τις δούμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου? Ή μήπως δεν θα τις δούμε τελικά? Πώς θα τις ψηφίσουν οι σημερινοί νέοι στη δημοσκόπηση για τα 20 χρόνια αν δεν τις δουν, αυτοί δηλαδή που ψηφίζουν τον Λάκη τον Γλυκούλη για TOP σειρά του MEGA! Μην τρελλαθούμε...!
Αντί αυτών, μας έχουν φλομώσει με σειρές των τελευταίων 3 ετών. Όντως, "Ποιος τους πιάνει" στο MEGA? "Μαύρα Μεσάνυχτα" έχουν οι υπεύθυνοι προγράμματος...
ΥΓ1 Η συχνή αδιαφορία της ΕΡΤ απέναντι στους τηλεθεατές έχει αρχίσει να φαντάζει λιγότερο τρανταχτή στα μάτια μας, τώρα που το MEGA διεκδικεί τα ηνία...
ΥΓ2 Και για να μη μιλήσουμε για την απόλυτη ασέβεια, ας ελπίσουμε ότι οι φήμες περί "τεχνολογικής" αναβίωσης του αείμνηστου Βλάσση Μπονάτσου σε πιθανό re-make των Απαράδεκτων να είναι όντως απλά φήμες. Ας τον αφήσουν τον άνθρωπο και τη μνήμη του ήσυχη...