20 χρόνια Retromaniax

Omenforever

RetroMasteR
Αντιδράσεις
1.700
6 Ιανουαρίου 2006, Aeon: "Παίδες, έχω στα σκαριά να στήσω μέσα στο Σαββατοκύριακο καινούργιο forum αποκλειστικά αφιερωμένο στο 70s-80s-90s retro gaming, στα 8μπιτα / 16μπιτα μηχανήματα και στις νοσταλγικές αναμνήσεις εκείνων των υπέροχων εποχών."

7 Ιανουαρίου 2006, Aeon: "Παιδιά, δεν ξέρω αν είμαι τρελός για δέσιμο ή απλά πορωμένος, αλλά το forum είναι έτοιμο! Έκατσα και το έφτιαξα μέσα σε μιάμιση μόνο μέρα!
:mrgreen:
Ιδού τα πρώτα αποτελέσματα του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος: GREEK RETRO MANIAX -
http://retro.ellhnismos.org"

Ευχαριστούμε Aeon, αυτά που σου χρωστούμε είναι υπεράνω κοστολόγησης...

Well, να είμαστε καλά για άλλα 20.

Συμπτωματικά πριν κάνα μήνα που είναι και η επέτειος των 20 έπεσα πάνω στο πρώτο μου ποστ εδώ μέσα ,το θεωρώ τύχη λόγω της πληθώρας των θρεντ και ποστ που υπάρχουν.
Ρετρό και αυτό, σαν το φόρουμ.

Edit: Ξέχασα να γράψω και κάνα συναισθηματικό, δεύτερο σπίτι μας πλέον το φόρουμ , προσωπικά χρόνια τώρα πάει δουλειά ,σπίτι και το 2ο σπίτι εδώ μέσα.

Τελευταία επεξεργασία:
Στην μεγάλη παρέα του GRM από το 2010 κι εγώ. Πολλά όμορφα πράγματα και κυρίως όσον αφορά το gaming. Με υγεία να συνεχίσουμε όλοι και στα επόμενα χρόνια.

Ότι συνέβαινε στο Retromaniax παλιά (συναντήσεις, event, καφέδες, μαζώξεις)
μου τα εχει μεταφέρει ένα παλιό μέλος ο telonios.

Tυχεροί οσοι το προλάβατε το Retromaniax προτού τα αντι-κοινωνικά δίκτυα

Ότι συνέβαινε στο Retromaniax παλιά (συναντήσεις, event, καφέδες, μαζώξεις)
μου τα εχει μεταφέρει ένα παλιό μέλος ο telonios.

Tυχεροί οσοι το προλάβατε το Retromaniax προτού τα αντι-κοινωνικά δίκτυα

Σε κάθε συνάντηση είχαμε minimum 20 με 25 άτομα!

Αυτό ήταν πολύ μετά το 2006 που ξεκίνησε το forum.

Ναι, περίπου 2 χρόνια μετά το 2006 θυμάμαι να γίνονται οι πρώτες ομαδικές συναντήσεις για τα μέλη και απο το 2010 και μετά να γίνεται χαμός και να παρευρίσκονται σε συναντήσεις 25 και 30 άτομα!

Εγώ γράφτηκα το 2007 στο GRM αλλά κάποια απο τα ιδρυτικά μέλη και τα πρώτα μέλη του GRM τα είχα ήδη γνωρίσει και μέσω του Amigahellas που ήδη είχα γραφτεί απο το 2005 (δηλαδή πρίν ακόμα γεννηθεί η ιδέα να δημιουργηθεί το GRM).

Ένδοξες εποχές και εκεί.. Θυμάσαι το Αmigahellas chat που είχαν δημιουργήσει και γινόταν χαμός;

Τελευταία επεξεργασία:
Θυμάμαι που διάβαζα το forum σαν lurker από αρκετά νωρίς, όμως δεν έμπαινα στον κόπο να κάνω account μέχρι που κάτι ήθελα να ρωτήσω το 2009. Η μπορεί κάποιο post να με τσίγκλησε και να ήθελα να απαντήσω. Πάντα έτσι κανω accounts όπου έχω κάνει και έτσι έχω ξεχασμένα accounts σε πολλά forums που δεν τα θυμαμαι καν :icon_lol:

Άλλο ένα fun fact. Εχω έναν κολλητό που δεν συμπάσχει μαζί μου στο θέμα του Retro και μου ρίχνει μπηχτές που ασχολούμαι με τέτοια πραγματα και ότι ειμαι κολλημένος στο παρελθόν κλπ. Από τότε που ανακάληψε ότι ποστάρω στο RetroManiax, όταν το θυμάται με φωνάζει "Φερετροmaniax". Πρέπει να τον παραδεχτώ, ειναι αρκετά πετυχημένο :p

Εγώ σας ανακάλυψα τυχαία...είχα παρατήσει τα ρετρομηχανηματα χρόνια πριν και ασχολιόμουν με περισσότερο ευγενή σπορ όπως το γκομενινγκ, τ' αυτοκίνητα και τα συναφή αντινερντ ενδιαφέροντα! Έτσι, σε κάποια εορταστική άδεια που καθόμουν σπίτι και άραζα, μου ήρθε μια σκέψη σαν επιφοίτηση, να ψάξω για περιοδικά πίξελ από το πουθενά κυριολεκτικά...Ίσως επειδή μάζευα τότε πολλά pdf με βιβλία και περιοδικά που τα περισσότερα δεν τα διάβασα ποτέ σε αυτή την μορφή...Μέχρι και βιβλία μαγειρικής είχα μαζέψει στα πλαίσια του ηλεκτρονικού θυσαυρισμού! Όπως και να έχει, έτσι σας βρήκα, μου φυτέψατε το μικρόβιο της νοσταλγίας, έψαξα για όλα τα πίξελ, στην συνέχεια ένα μέλος του φόρουμ( Plink ) μου έφτιαξε την 1200 και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια πήρα εναν c64c, εφτιαξα τον 6128 μου, τον γομολαστιχα μου και τελικά και έναν +3! Μετά τα ...τουμπανιάσαμε μ' εναν φίλο που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας!!! Δεν πήρα ποτέ κάτι άλλο σε μηχάνημα!!! Μάζεψα όλες τις αναμνήσεις που είχα σε αυτά και...τις μοιράστηκα μαζί σας!!! Έτσι περασαν 18+ χρόνια συμμετοχής.... Δεν ήμουν λοιπόν αρχικό μέλος από το 2006! Χρονια πολλά ρετρομάνιαξ!!!

Εγώ σας ανακάλυψα τυχαία...είχα παρατήσει τα ρετρομηχανηματα χρόνια πριν και ασχολιόμουν με περισσότερο ευγενή σπορ όπως το γκομενινγκ, τ' αυτοκίνητα και τα συναφή αντινερντ ενδιαφέροντα! Έτσι, σε κάποια εορταστική άδεια που καθόμουν σπίτι και άραζα, μου ήρθε μια σκέψη σαν επιφοίτηση, να ψάξω για περιοδικά πίξελ από το πουθενά κυριολεκτικά...Ίσως επειδή μάζευα τότε πολλά pdf με βιβλία και περιοδικά που τα περισσότερα δεν τα διάβασα ποτέ σε αυτή την μορφή...Μέχρι και βιβλία μαγειρικής είχα μαζέψει στα πλαίσια του ηλεκτρονικού θυσαυρισμού! Όπως και να έχει, έτσι σας βρήκα, μου φυτέψατε το μικρόβιο της νοσταλγίας, έψαξα για όλα τα πίξελ, στην συνέχεια ένα μέλος του φόρουμ( Plink ) μου έφτιαξε την 1200 και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια πήρα εναν c64c, εφτιαξα τον 6128 μου, τον γομολαστιχα μου και τελικά και έναν +3! Μετά τα ...τουμπανιάσαμε μ' εναν φίλο που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας!!! Δεν πήρα ποτέ κάτι άλλο σε μηχάνημα!!! Μάζεψα όλες τις αναμνήσεις που είχα σε αυτά και...τις μοιράστηκα μαζί σας!!! Έτσι περασαν 18+ χρόνια συμμετοχής.... Δεν ήμουν λοιπόν αρχικό μέλος από το 2006! Χρονια πολλά ρετρομάνιαξ!!!

Που τον θυμήθηκες το Ηλία! Και τι δεν είχε στη retro συλλογή του το παλικάρι.

Τελευταία επεξεργασία:
Χρόνια μας πολλά. Ημουν νιός και γέρασα. Τα 3/5 της ζωής μου εδώ μεσα. Η Ηλίας ελπίζω να είναι καλά το παληκάρι, εχω χρόνια να τον δω.

Παντως οφείλω να μου το παραδεχτώ. Αν δε σας βγάλω εγώ βόλτα, εσείς δεν κάνετε τίποτα.

Nαι ετσι ετσι αν θυμασαι σου ειχε μπει και τιτλος ,Βασιλοπιταρχης, Φραπεδοκανονιστης κατι..

Πίσω
Μπλουζα