Βασικά έχω διαθέσιμα για συνδυασμούς (όλα Kingston PC3200 CL3):
2x512MB Single-sided
2x512MB Double-sided
3x1GB Double-sided
και 4 υποδοχές στη μητρική, εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό η μία να έχει πεθάνει, αν και κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ:
Το καλύτερο configuration που είχα πετύχει ως τώρα ήταν γεμάτα τα slots 2, 3, 4 και άδειο το slot 1. Είπα να δοκιμάσω άλλη μια φορά το slot 1 μεταφέροντας τη μνήμη που είχα στο slot 3 στο 1. Το μηχάνημα δεν άναψε. Το ξαναμετέφερα στο 3 πάλι δεν άναψε. Το έβγαλα εντελώς από το 3 πάλι δεν άναψε. Έβγαλα και αυτό που είχα στο 2 και δούλεψε τελικά, βγάζοντάς μου μήνυμα ότι τα timings είναι πολύ tight. Δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται, όταν βάζω στο slot 1 κάτι, πάει και φτιάχνει ρυθμίσεις μόνο του και μπουκώνει; Τα timings ας πούμε τα είχα ρυθμίσει μια προηγούμενη φορά που έβγαλε το μήνυμα αυτό σε 3-3-3-8 από 2.5-3-3-7 που είχε ρυθμισμένα από μόνο του με το αυτόματο σύστημα. Τώρα είδα να έχει πάλι ενεργοποιημένο το αυτόματο και τα timings ξανά 2.5-3-3-7.
Τέλος, να προσθέσω ότι πριν πάρω τις καινούριες μνήμες (3x1GB) είχα τα 4x512MB επάνω, εκ των οποίων τα 2 είναι double-sided και τα 2 single-sided. Δεν ήταν dual channel, είχα ζοριστεί πολύ για να καταφέρω να ξεκινήσει το μηχάνημα με όλα τα dimmάκια επάνω, οπότε όταν βρήκα συνδυασμό που να δουλεύει τον άφησα (και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα από τότε, εδώ και 20 μήνες περίπου).
Πλήρες configuration:
- CPU Pentium 4 2.8GHz/FSB800
- RAM όπως τα είπαμε
- Μητρική MSI 865PE Neo2-LS
- VGA GeForce FX5200 (της MSI, δεν θυμάμαι μοντέλο)
- Σκληροί WD2500KS και ένας 120άρης Maxtor (δεν θυμάμαι μοντέλο), SATA και οι δύο
- DVD-RW NEC ND3500AG (σκυλί!)
- CD-RW Asus 52άρι (το χρησιμοποίησα ελάχιστα γιατί κάνει σαν ελικόπτερο όποτε δουλεύει

)
- DVD-Rom Sony 1621 (από τις μεγαλύτερες πατάτες που έχω κάνει σε configuration [άλλη μια ήταν που μεταξύ Forthnet, OTEnet, Compulink επέλεξα Compulink πριν από 10 χρόνια, βασιζόμενος και τις δύο φορές σε γνώμες φίλων μου άσχετων με υπολογιστές που δήλωναν απολύτως ικανοποιημένοι...], τσιγκουνεύτηκα και 8-10 Ευρώ εδώ πέρα για να πάρω ένα Plextor. Τελοσπάντων.)
- Κάρτα Firewire Q-Tec
- Κάρτα TV-Tuner K-World (της πλάκας αλλά κάνει τη δουλειά της)
- Κουτί/τροφοδοτικό Innovator 350W (της πλάκας αλλά για την ώρα δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Από το κουτί μάλιστα είμαι αρκετά ικανοποιημένος, με έχει βολέψει)
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Για το δίλημμα 2GB Dual ή 3GB Single συμφωνώ και με τον Pooky και τον Maddog, δηλαδή ναι μεν είναι καλύτερο το 3GB Single αλλά δεν έχει και τόση σημασία αφού το αδύνατο σημείο του συστήματος δεν είναι η μνήμη αλλά ο επεξεργαστής μάλλον (η κάρτα γραφικών δεν ενδιαφέρει αφού δεν παίζω παιχνίδια)