Λοιπόν δεν κρατήθηκα και το έχωσα και εγώ...
Η εγκατάσταση ήταν ταχύτατη (10~15 δευτερόλεπτα το πρώτο στάδιο, 2~3 λεπτά το δεύτερο στάδιο - ώρα 17:00), ήταν
και απροβλημάτιστη, χωρίς εκπλήξεις ή άλλα παρατράγουδα. Το νέο
περιβάλλον όμορφο μεν, πολύ online - live - marketplace oriented θα έλεγα αφού από το ένα blade και κάποια πλαίσια που ήταν πριν, έχει απλωθεί λίγο πολύ παντού.
Το νέο περιβάλλον
είναι ταχύτατο και αρκετά βολικό σε πολλά πράγματα (π.χ.: achievements/games library/small blades), αλλά κάποια άλλα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι είχαμε συνηθίσει οπότε αναπόφευκτα προβληματίζουν αρχικά. Στην περιήγηση μου online δεν είχα κανένα πρόβλημα, πλην του γνωστού error code Που εμφανίστηκε μία φορά, όμως είναι απλά θέμα διαθεσιμότητας και αντί να σου λέει Not available σου πετάει αυτό το μήνυμα. Πάντως στο αμέσως επόμενο κλικ έχει έρθει η πληροφορία που ζητούσες (κάτι σαν refresh δηλαδή). Τα themes ψιλοχάθηκαν - ήτοι από τα 4 background images δείχνουν το ένα και αυτό όταν υπάρχει η επιφάνεια που πατάει το αβατάρ, φαίνεται το μισό, ενώ χάθηκαν και οι υφές που είχαν αυτά (crystal/metallic/halo/etc). Επιλογή για επιστροφή στο παλιό περιβάλλον, παρά του τί έχει ειπωθεί δεν βρήκα ακόμη.
Α! είπα
αβατάρ; και δεν έχω τα σχολιάσει ακόμη; Αν και αρχικά ήμουν λίγο επιφυλακτικός απέναντι τους, κρίνοντας τα ως παιδιάστικα και addon για περιστασιακούς χρήστες και όχι για hardcore gamers,
τελικά έχουν πολύ χαβαλέ. Φτιάχνεις την μούρη σου όπως γουστάρεις (είτε κοντά στην πραγματικότητα - είτε τελείως διαφορετική) και έχει και μία αλληλεπίδραση μαζί σου κουνώντας ή πατώντας τον δεξιό μοχλό στα μενού. Θα ήθελα φυσικά να υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές στο θέμα ρουχισμού, αξεσουάρ (ακόμα ψάχνω κάτω από τα ρούχα και τα καπέλα ένα Lancer), ίσως και τατουάζ. Σίγουρα (ελπίζω δηλαδή) στο μέλλον θα υπάρχουν προσθήκες - αναβαθμίσεις στην καρνταρόμπα μας απλά ελπίζω να μην είναι και αυτά επί αδράς αμοιβής.
Στο gaming δεν είδα να υπάρχει κανένα πρόβλημα παρά του γεγονότος ότι ασχολήθηκα τόσο με νέο παιχνίδι (Fifa09-demo) όσο και με αρχαίο (TestDriveUnlimited). Η δυνατότητα της αποθήκευσης στον σκληρό δίσκο είναι μία πολύ καλή προσθήκη αφού και θα ξεκουράσει το drive (και τα αυτιά μας), όσο και θα επιταχύνει τα πράγματα σε αρκετές περιπτώσεις. Δυστυχώς ο 20άρης δίσκος είναι ανεπαρκής αφού χωράει μόλις 1 παιχνίδι (με όλα τα saves/maps/updates/addons που έχει πια) οπότε ελπίζω σε σημαντική πτώση της τιμής του δίσκου των 120GB για μία ενδεχόμενη μελλοντική αγορά του.
Μου αρέσει πολύ γενικά... Δεν είναι το ΟΥΑΟΥ που ακούω από τους άλλους, αλλά τελικά δεν πεθαίνω να επιστρέψω και στα blades όπως νόμιζα ότι θα αντιδρούσα.