• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Achievement unlocked. Appreciation for MicroSoft found! [Πρόβλημα σε Floppy - Ubuntu]

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.895
Αντιδράσεις
239
@Ρηγανάκο: Yup, του 2008 είναι, αλλά όπως βλέπεις στοιχειώνει ακόμα τον κόσμο! :D

Επομένως, συμφωνούμε! Αν μπορεί να βρει τα modules και να τα εισάγει με ένα modprobe.

Εγώ, πάντως, σκεφτόμουν και τη λύση του nkarytia == downgrade.

Βλέπω ότι χρησιμοποιεί το "linux-backports-modules-net-3.0.0-17-generic" - δεν ξέρω αν μπορεί να κατέβει έκδοση ή αν έχει να κάνει με τον kernel (δεν έχω τέτοιο βάθος γνώσης! :( )

Προσωπικά, θα δοκίμαζα να εγκαταστήσω έναν παλαιότερο πυρήνα (που είναι σχετικά εύκολο) και να δω τι γίνεται!....
 

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκει τα modules, αλλά δεν μπορεί να τα εισάγει γιατί δεν βρίσκει τον controller. Είναι σαν να είναι κλειστός ή να μην υπάρχει αλλά προφανώς υπάρχει.
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
3
Hey Chris,

Κατάφερες τελικά να το φτιάξεις;
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.895
Αντιδράσεις
239
Πάντως, είναι όντως γκαντέμης (μες στο μυαλό μου είσαι, nkarytia!) - προσπάθησα ν' αναπαράγω το πρόβλημα σε laptop που έχω ubuntu με εξωτερικό floppy βέβαια & το βρήκε! :(

Δυστυχώς, έχω στερέψει από ιδέες - πλέον κοιτάζω μπας και έχει κάποιος πρόβλημα με τον floppy controller και όχι με το device αυτό - καθαυτό... :xm:
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
3
Θα του πρότεινα να αγοράσει εξωτερικό usb floppy αλλά νομίζω ότι η μητρική του είναι πολύ παλιά για να το υποστηρίξει πλήρως. Μάλον το chipset της via κάνει χρήση prorpietary οδηγών οι οποίοι έχουν πλέον εκλείψει και δεν υποστηρήζονται από κανένα.

Chris, δοκίμασε και το παλιό udisks (http://linux.derkeiler.com/Mailing-Lists/Ubuntu/2010-09/msg01983.html) για πολούς δούλεψε.

Btw, στο δικό μου υπολογιστή, το floppy εμφανίζεται κάτω από το media folder.

Επίσης αν στο /etc/modules προσθέσεις τη λέξη floppy (echo "floppy" | sudo tee -a /etc/modules) στο τέλος μετά από reboot τι βλέπεις στο log;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
Νομίζω οτι ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα. Νομίζω ότι δεν ήταν συνδεδεμένο το floppy όταν έκανα την εγκατάσταση. Όταν αναβαθμίσω σε 12.04 μπορεί να φτιαχτεί.

Θα δοκιμάσω να κάνω downgrade το udisks αλλά είμαι 99.999% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα μιας και στις περιπτώσεις όπου αυτό προτείνεται όλοι είχαν την συσκευή στο /dev/ ενώ εγώ όχι. Αν θέλουν εκεί στην Canonical να τους στείλω μια motherboard και ένα floppy να το ψάξουνε.

Το chipset της μητρικής αν και παλιό είναι από τα πιο δημοφιλή που έχουν βγει. Οπότε δεν δικαιολογούνται. Πάντως δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχω. Για παράδειγμα όταν πάω να κάνω εγγραφή βίντεο από τις κάρτες λήψης που έχω το framedrop το κάνει unviewable. Άλλο ένα πράγμα στο οποίο τα windows πλεονεκτούν...

P.S. το floppy στο modules είναι το πρώτο πράγμα που έκανα.

Edit: udisks downgraded -> same result /dev/fd0 doesn't exist
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
3
:( Όταν δοκιμάσεις τη 12.04 πες μας το τι έγινε! Μάλον κατά την εγκατάσταση αν δεν ήταν συνδεδεμένο το floppy έγινε το compile του kernel χωρίς υποστήριξη γι' αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
Πάντως το floppy είναι ενεργοποιημένο στον kernel. Οπότε δεν είναι αυτό. Πάντως είμαι εξαιρετικά εκνευρισμένος με αυτό το θέμα. Με βλέπω να πηγαίνω στην πηγή (Debian)
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.895
Αντιδράσεις
239
Lol - νομίζω ότι θα σκάσω με την περίπτωση αυτή! :D (ένα πράμα, σα να έχω λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της ζωής μου και συγκεντρώθηκα σε αυτό του Χρήστου!...)

Εγκατάσταση της ίδιας έκδοσης "από πάνω", αυτή τη φορά με το floppy συνδεδεμένο? Προσωπικά θα το δοκίμαζα κι αυτό!....

Το Debian είναι μεγάλο βήμα, αλλά αν νιώθεις σίγουρος!... Go for it!...
 

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
Είναι το τραγικό ότι θα έπρεπε να δουλεύει, δεν έχει κανένα λόγο να μην δουλεύει αλλά απλά αρνείται να συνεργαστεί. Την επόμενη βδομάδα βγαίνει η 12.04 οπότε θα πάω κατευθείαν σε αυτό και βλέπουμε.
 

bspus

RetroMaNiaC
Joined
24 Αύγ 2008
Μηνύματα
602
Αντιδράσεις
13
Live εκδοση της ιδιας ακριβως εκδοσης της διανομης δοκιμασες?
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.895
Αντιδράσεις
239
ChrisTOS είπε:
Είναι το τραγικό ότι θα έπρεπε να δουλεύει, δεν έχει κανένα λόγο να μην δουλεύει αλλά απλά αρνείται να συνεργαστεί. Την επόμενη βδομάδα βγαίνει η 12.04 οπότε θα πάω κατευθείαν σε αυτό και βλέπουμε.
Αν δε σε κάνει κόπο, δώσε ένα feedback στο λαό, εδώ! :D
 

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
bspus είπε:
Live εκδοση της ιδιας ακριβως εκδοσης της διανομης δοκιμασες?
Όχι δεν είχα δοκιμάσει, αλλά τώρα που το πρότεινες το έκανα, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρξε καμία αλλαγή :(
 

bspus

RetroMaNiaC
Joined
24 Αύγ 2008
Μηνύματα
602
Αντιδράσεις
13
ChrisTOS είπε:
Όχι δεν είχα δοκιμάσει, αλλά τώρα που το πρότεινες το έκανα, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρξε καμία αλλαγή :(
Κριμα. Ειπες οτι υπηρχε το ενδεχομενο να μην παιζει επειδη δεν ηταν συνδεδεμενο κατα την εγκατασταση, γι αυτο προτεινα το Live. Τουλαχιστον αποκλεισαμε και αυτο το ενδεχομενο.

Δοκιμασε παλαιοτερη εκδοση ubuntu, live παλι, η ισως και διαφορετικη διανομη αν δε βαριεσαι. Αν δεν δουλευει και εκει οι πιθανοτητες να δουλεψει στην επομενη εκδοση ubuntu λιγοστευουν. Αν δουλεψει ισως προκειται για καποια διαβολικη συγκυρια στη συγκεκριμενη εκδοση οποτε καλα κανεις και περιμενεις την επομενη
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.296
Αντιδράσεις
404
ChrisTOS είπε:
Νομίζω οτι ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα. Νομίζω ότι δεν ήταν συνδεδεμένο το floppy όταν έκανα την εγκατάσταση.
Το αν βλέπει ή οχι φλοπι controller δεν εχει σχέση με το αν εχεις συνδέσει φλοπι. Οταν θα πηγαινες να κανεις mount το /mnt/fd0, θα έτρωγες πόρτα. Τουλάχιστον στα Windows αυτό συμβαίνει, βλέπεις φλοπι αλλα όταν κανεις διπλό κλικ, σου εμφανίζει σφαλμα.
 

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
Ναι, αλλά σε αυτό το θέμα τα linux είναι braindead. Γενικά σε ότι αφορά devices τα linux έχουν τρελό πρόβλημα. Για παράδειγμα εγώ έχω δύο video devices και δύο audio devices. Μετά από πολλές ώρες πλέον δεν ασχολούμαι με το να πάρω video από το falcon γιατί πολύ απλά μου είναι αδύνατον να κάνω τον διαχωρισμό και αυτό όχι γιατί δεν ξέρω τι να ψάξω αλλά δεν έχω αρκετή πληροφορία για το τι είναι τι. Νομίζω ότι στα 12.04 θα διώξουν το pulse audio και ίσως να είναι καλύτερα... Ας διαλέξουν ένα standard να τελειώνουμε τέλος πάντων.
 

ChrisTOS

RetroJunkie™
Joined
5 Ιολ 2007
Μηνύματα
2.209
Αντιδράσεις
37
Έκανα update στην 12.04 και το HUD λέει άσχημα. Αντίθετα το floppy δεν συνεργάζεται.
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
3
Κρίμα :( Μάλον τελικά τα φλοπυ θα έχουν γενική υποστίρηξη μέσω του usb στο μέλον. Αναρωτιέμαι αν πρέπει ν' αρχίσουμε να διατηρούμε και καμιά παλιά διανομή απλά για συμβατότητα.
 

herco

RetroMasteR
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.500
Αντιδράσεις
23
Εχω τη γνωμη οτι αυτο που φταιει στη περιπτωση αυτη Χρηστο, ειναι ο hal - ο χιλιοpatchαρισμενος hal που χρησιμοποιειται στο ubuntu. Καποιο bug δηλαδη που δεν εχει διορθωθει. Με τη παρουσα διανομη και το hardware που διαθετεις, και εννοω τον συνδιασμο τους, δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι.

* και δεν σου προτεινω να αλλαξεις hardware...
 
Μπλουζα