ADF απο PC σε δισκέτα AMIGA

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Γειά σας παιδιά.

Είμαι ο Vag, αλλά μετά τη μεταφορά του site σε νέα διεύθυνση, πάει ο κωδικός.

Τέλος πάντων, έκανα έναν άλλον έστω προσωρινά, για να γράψω κάτι εδώ.

Εγώ είχα A500 και είχα καταφέρει με ένα σειριακό καλώδιο 10 χρόνια πριν να στέλνω αρχεία από το PC και να τα γράφω σε δισκέτες.

Η κεντρική ιδέα έχει ως εξής.

Βρίσκουμε ένα πακέτο δύο προγραμμάτων, ένα για την Amigούλα μας και ένα για το PCάκι μας. Αυτά εννοείται ότι είναι μαζί, το ίδιο ουσιαστικά πρόγραμμα, ώστε να επικοινωνούν. Πάντως θυμάμαι ότι υπήρχαν κάμποσα τέτοια ζευγάρια προγραμμάτων.

Συνδέουμε με το σειριακό καλώδιο τους υπολογιστές και μέσα από το AmigaDOS και το DOS τρέχουμε τα προγράμματα ταυτόχρονα.

Εγώ είχα Amiga 500 χωρίς (τότε) επιπλέον μνήμη, δηλαδή 0,5 MB. Αυτό σήμαινε ότι ένα ολόκληρο αρχείο ADF δε χωρούσε στη μνήμη για να γραφτεί στη δισκέτα. Είχα βρει ένα άλλο πρόγραμμα που έκοβε το ADF στα δύο, έγραφε το μισό στη δισκέτα και μετά συμπλήρωνε με το άλλο μισό.

Ήταν αρκετά επίπονη και αργή διαδικασία και δεν την έκανα πολλές φορές, αλλά ήταν αποτελεσματική. Θυμάμαι επίσης σχόλια άλλων ότι με 1MB η διαδικασία ήταν αρκετά απλούστερη.

Για τέτοια προγράμματα ψάξτε στο Aminet, υπάρχουν αρκετά.

Τώρα θυμάμαι ότι υπήρξε το κόλπο με τα δύο drives, κάποια στιγμή, καθώς και η κάρτα που σου επιτρέπει να γράψεις με το PC σου σε Amiga format.

Αυτό όμως που έχει αρκετό ενδιαφέρον, είναι κάτι άλλο που μ΄'αλλον είναι και φτηνότερο.

Υπάρχουν adapters που συνδέονται στην Amiga 1200 ώστε να δέχεται κάρτα μνήμης, για εύκολη μεταφορά αρχείων. Επίσης μπορείτε να βάλετε θύρα USB στην Amiga 1200 για ακόμη ευκολότερη μεταφορά αρχείων. Αναγνωρίζει άμεσα ό,τι βάλετε (π.χ. USB stick).

Εγώ αν είχα Amiga 1200 (έχω, αλλά όχι για προσωπική χρήση, δύο ολοκαίνουριες στα κουτιά τους), μάλλον αυτό το τελευταίο θα έκανα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορώ να ρωτήσω φίλο που το έχει κάνει και μου το έχει δείξει (αυτό που έχει κάνει).

Μα καλά, δεν υπάρχει ένα απλό προγραμματάκι που να γράφει απλά τα tracks πίσω στις δισκέτες (PC);

Vageli ο τροπος για μεταφορα σε Amiga500 περιγραφεται με link στη πρωτη σελιδα αυτου του thread.

Παιζει μια χαρα...tested ;)

nkarytia είπε:
Μα καλά, δεν υπάρχει ένα απλό προγραμματάκι που να γράφει απλά τα tracks πίσω στις δισκέτες (PC);
logo hardware periorismon tou floppy controller pou yparxei sto PC , den mporei na grapsei kapoios diskettes amiga...

yphrxe ena programma palio pou ithele 2 floppy sto pc kai ekane ena eidos "analogikou" copy tis diskettes, alla den eixe kai kamoia tromerh epityxia...

Ρε συ Wally,το καταφερες τελικα..;;

Πλεον το θεμα με ενδιαφερει αμεσα...! :D

Μια χαρα Μανο.Ακολουθησες τον οδηγο?

Οχι ρε φιλε,τωρα ψαχνω να δω πως γινεται η ολη φαση και ηθελα να δω αν σου δουλεψε εσενα....!

Αν και μου φαινεται λιγο πολυπλοκο το ολο σκηνικο....

Αυτο το nullmodem cable που το βρηκες...;

Το φτιαχνεις ή το αγοραζεις απο το Πλαισιο ;)

Ωραια..!

Αν καταλαβα καλα,απο καλωδια δεν χρειαζομαι κατι αλλο σωστα..;

Wally,μεχρι να εξοικειωθω ξανα (ειναι αρκετα τα χρονια :D ) με τα της Amigas,θα μπορουσες να μου γραψεις το Workbench που χρειαζεται για την διαδικασια αυτη και το Sensible soccer...;; :D

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Yeap...next GRM meeting then ;)

Μάνο, στο Πλαίσιο εκτός του ότι δεν είχαν (μιλάω για τη γειτονιά μας στη Μεταμόρφωση), ήταν και πανάσχετοι, μου έδιναν απλό σειριακό. Εάν θες μπορώ να πω σε συνάδελφο που έχει κατάστημα με ηλεκτρονικά στη Χαλκίδα να μου φέρει ένα.3€ νομίζω μου το έδωσε. Εάν ενδιαφέρεσαι πες μου.

εχει στα εξαρχεια πηγα και ρωτησα προσφατα... :)

Το έκανα εγώ guys με απόλυτη επιτυχία. Καλώδιο null 9πιν-25πιν έφτιαξα μόνος μου. Μόλις φτιάξεις τη δισκέτα workbench με το transdisk, μετά είναι πανεύκολο να γράψεις οποιαδήποτε δισκέτα.

Rygar είπε:
Εάν θες μπορώ να πω σε συνάδελφο που έχει κατάστημα με ηλεκτρονικά στη Χαλκίδα να μου φέρει ένα.3? νομίζω μου το έδωσε. Εάν ενδιαφέρεσαι πες μου.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ρε Νικο...!

Ποτε θα μπορουμε να το εχουμε δηλαδη..;

Ρε συ,μπας κι εχει και κανα RGB to SCART καλωδιο...;; :D :D

Eιναι ακριβο...καπου εχει ποσταρει ο Stormwatch ή εγω πως το φτιαξαμε (δεν θυμαμαι και δεν την παλευω να ψαξω :( )

To μονο που θυμαμαι (Ευρυδικη :D ) ειναι οτι βρηκαμε 4 σχεδιαγραμματα τα οποια δεν επαιζαν και μετα πηγαιναμε την αντισταση απο pin σε pin για να βρουμε εικονα.

Εν τελει ΟΚ και εικονα καμπανα...

Έφτιαξα εγώ ένα καλώδιο scart για Α500 (5 μέτρα), καμπάνα η εικόνα, crystal clear. Αντέγραψα ένα που μου είχε δώσει ο stee μαζί με την Α500 αλλά ήθελα μακρύτερο.

Αν ενδιαφέρεται κανείς να φτιάξει να δω τα pins πως πάνε και να σας πω.

Σύνολο πήγε 3-4 ευρώ.

Ακριβο εννοω αν το παρεις ετοιμο...40++ ευρω...ψαχνουν για κοροιδα στα Amig-o-internet-o-μαγαζα

Η μονη δυσκολια ειναι να βρεις 23pin-o βυσμα...εφαγα την Αθηνα

Στον BESKA βρήκα με την πρώτη 23 πινο βύσμα.

Πίσω
Μπλουζα