Alan Sugar: Ο 'Αγγλος Steve Jobs

Τι πρωτοτυπο,πρωτοπορο,καινοτομο σε επιπεδο hardware/software ( ή ακομη και σε επιπεδο αισθητικης )σχεδιασε ,εισηγαγε , εστω απλα καθιερωσε η Αmstrad .

π.χ. επελεξε να

χρησιμοποιησει Risc επεξεργαστη ως κυρια Cpu καποιου υπολογιστη ????, ειχε αναπτυξει/σχεδιασει καποια εταιρια του καποιο audio chip αντιστοιχο του Sid , ή e.t.c. αντιστοιχα σε επιπεδο software /λειτουργικων e.t.c.????

Αν με καποιο τροπο μαγικο αφαιρουνταν απο την ιστορια της πληροφορικης τι αντικτυπο θα ειχε

- στην περιπτωση του S.Jobs ?

-και τι στην περιπτωση του Α.Sugar?

Μιλαμε για συγκρισιμα μεγεθη ????

BTW

David Crookes has written for The Independent since 2009. As a specialist in technology and videogames, he began his career in 1994, writing for Amstrad Action magazine and his credits include the London Evening Standard, iCreate, Apps, Android, gamesβʼ, Retro Gamer and the Guinness World Records: Gamer's Edition. In 2012, he had two books published: Cloud Computing In Easy Steps and Clever Stuff You Can Do Online to Make and Save Money. In addition to his writing, he is the curator of Videogame Nation, an exhibition celebrating the rise of gaming, which tours the United Kingdom.http://blogs.independent.co.uk/author/david-crookes/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ένας έβαλε το λιθαράκι του στην εξέλιξη του home computing (στην Ευρώπη) κι ο άλλος άλλαξε την παγκόσμια ιστορία της πληροφορικής (ασχέτως αν δεν μας αρέσει)τι να λέμε ώρα! Αγαπάμε Amstrad αλλά δεν χρειάζεται να εθελοτυφλούμε, ο Sugar το μόνο καινοτόμο πράγμα που έκανε στην ζωή του, ήταν να κοτσάρει οθόνη στα μηχανάκια του! Αυτό και τίποτε άλλο! Φυσικά και δεν μιλάμε για συγκρίσιμα μεγέθη

EDIT: Άλλωστε ο τίτλος είναι "Alan Sugar ο Steve Jobs της Αγγλίας" δηλαδή ένας μικρούλης Jobs!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ας κοιτάξουμε 40-50 χρόνια στο μέλλον. Ο κόσμος θα θυμάται τον Jobs ή τον Gates? Τα λεφτά μου είναι στον δεύτερο! Όσον αφορά στον Jack:

 
To αρθρο μια χαρα τα λεει ,μιλαει για τον Αγγλο Steve Jobs.

Σαν να ανοιξει θρεντ o Rygar εδω μεσα με τιτλο "Wally o Jobs του Retromaniax.

 


 
εντάξει τώρα.... είναι ιεροσυλία η σύγκριση όσο και να γουστάρουμε αμστραντ και να μισούμε την μιλοεταιρεία!
 
To να αγαπας μια εταιρια το καταλαβαινω ως ενα σημειο,ιδιως γινεται περισσοτερο κατανοητο οταν εχει κλεισει αυτη και μπαινει σε λειτουργια το nostalgia factor οπως η AMSTRAD καλη της ωρα,να μισεις ομως κατι οπως μια εταιρεια ,αυτο δεν χωνευεται.


Εγω προσωπικα δεν μισω τιποτα και καμμια,καποιες απλως μου ειναι αδιαφορες.
 
Aardvark είπε:
To να αγαπας μια εταιρια το καταλαβαινω ως ενα σημειο,ιδιως γινεται περισσοτερο κατανοητο οταν εχει κλεισει αυτη και μπαινει σε λειτουργια το nostalgia factor οπως η AMSTRAD καλη της ωρα,να μισεις ομως κατι οπως μια εταιρεια ,αυτο δεν χωνευεται.
Εγω προσωπικα δεν μισω τιποτα και καμμια,καποιες απλως μου ειναι αδιαφορες.
Τα λογια αυτα ειναι απο τα πιο σωστα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα.Ποτε δεν καταλαβα το κολημα οχι το να γουσταρεις αλλα το να μισείς μια εταιρια και να καταφευγεις σε οπαδικες συμπεριφορές...Sorry για το offtopic αλλα μου άρεσε η τοποθέτηση του Αρντι
 
Χίλιες φορές Steve Wozniak. Χεχε..

p.s. Πως ψαρόνουμε με τους μεγιστάνες τις πληροφορικής που τους έχουμε σαν είδολα και απλώς λέγαν στους άλλους τι να φτιάξουν.
 
Γιατί τεχνικούς βρίσκεις πολλούς, οραματιστές λίγους. Ο Woz ήταν ένας ακόμα από τους "πολλούς" του computer club της εποχής του. Μιας ομάδας απίστευτων τεχνικών που προσπαθούσαν να δουν τι μπορούν να κάνουν με την τεχνολογία της εποχής.

O Apple I ήταν ένα επίτευγμα που αν δεν υπήρχε ο Jobs θα ήταν για χρόνια ακόμα στην κρεβατοκάμαρα του Woz.

Ποιος έπεισε τον Woz ότι χρειαζόμαστε ένα υπολογιστή όπως τον μάθαμε εμείς αργότερα; Να συνδέεται στην τηλεόραση, να έχει εύχρηστο περιβάλλον για όλους τους χρήστες και όχι για τα nerds μόνο; Ποιος τον έπεισε ότι αυτό είναι ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης και όχι ένα hobby; Έτσι ώστε να φύγουν τα "περίεργα" και να μείνουν τα "απλά";

Στον ΙΙ, ποιος οραματίστηκε το form factor? του υπολογιστή με το τροφοδοτικό και το πληκτρολόγιο μαζί σε ένα μικρό κουτί χωρίς ανεμιστήρες;

Ο Woz ήταν ιδιοφυΐα, αλλά δεν υπάρχουν μόνο τεχνικοί ιδιοφυΐες, ένας τεχνικός δεν άλλαξε από μόνος του τον κόσμο εκτός και αν είναι οραματιστής.

Να φέρω ένα παράδειγμα ακόμα.

Η multitouch capasitive οθόνη που είχαμε δει στο πρώτο iPhone ήταν το εντυπωσιακό στοιχείο ή αυτό που έκανες με αυτό το hardware? Και το LG είχε capasitive!

Δηλαδή αν κάποιος αναπτύξει το hardware, είμαστε κομπλέ; Δεν χρειάζεται ανθρώπους να σκεφτούν πως μπορούν να εκμεταλευτούν αυτή την τεχνολογία με τον πιο απλό και φυσικό τρόπο ώστε να αναρωτηθούμε πως μπορούσαμε τόσα χρόνια χωρίς αυτό; Ποιος σκέφτηκε το αποτέλεσμα και μετά πηγαίνοντας προς τα πίσω, αναζήτησε τα υλικά για να το δημιουργήσει;

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα μας δεν είναι η έλλειψη τεχνικών και μάλιστα ιδιοφυϊων αλλά ανθρώπων που να μπορούν να σκεφτούν έξω από το κουτί που λέμε, να μπορούν ακόμα και να ρισκάρουν όπως έκανε ο Jobs με τον Mac ή το iPad, να σκεφτούν ότι ένα αυτοκίνητο θα είναι καλύτερο από ένα άλογο σε λίγα χρόνια και ας μην υπάρχουν ακόμα δρόμοι.
 
Οκ, δεν διαφωνώ. Πολλοί από τους geeks (και εγώ μαζί) επικεντρώνονται στα projects τους και ξεχνάνε την μεγάλη εικόνα, ή μάλλον δεν έχουν τα κότσια να προωθήσουν την ιδέα τους. Μπορούν να οραματιστούν και αυτοί (άλλωστε ο καθένας μας έχει ιδέες) απλώς μετά θες και άλλα για να πιάσει η ιδέα σου (βλέπε android, που βγάζει ο άλλος flappy birds και πιάνει τα τρελά του με ποιός ξέρει τι marketing, ενώ άλλα καλύτερα projects δεν τα καταφέρνουν).

Πάντως δεν είμαι και πολύ της φανφάρας στα μέντια. Π.χ. βγάζουν έναν οποιονδήποτε άνθρωπο, όχι μόνο την Στηβ, ο εμπνευστής/δημιουργός του ίντερνετ! Δεν μπορώ να χονέψω ότι ήταν ένας, άλλωστε τόσες τεχνολογίες η μια πάνω στην άλλη μέχρι να φτάσουμε σε αυτό που έχουμε σήμερα. Και ακόμα και αν δεν ήταν ο Στηβ, κάποιος άλλος θα είχε κάνει το μπαμ. Και απλώς τα δίκα μου είδωλα είναι πιο πολύ άτομα σαν τον Wozniak ή τον Carmack, πάρα αυτά που συνήθως προωθούν τα μέντια.
 
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν αξίζουν αναγνώρισης. Ειλικρινά όμως πιστεύεις ότι ο jobs είναι ένας από αυτούς; Το σύστημα στον ανέβασε; Μήπως η επιλογή κάποιων ανθρώπων κλειδιά σε σωστές θέσεις, επιλογές προϊόντων που ¨θα πιασιυν¨, ιδέες που μπορεί να μην είναι δικές σου αλλά τις στήριξε ακόμα και με την απόλυση του το 85, με χρήμα και σωστές επιλογές ανθρώπων (Pixar) και φυσικά όραμα (ios).

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε σε αυτό το θέμα αλλά μάλλον είμαστε off topic. Πάντως και εγώ ως τεχνικός θαυμάζω τους ¨δικους¨ μου ανθρώπους. Απλά με τον καιρό διαπίστωσα ότι χωρίς εμένα κάνει η εταιρία, αλλά χωρίς τον άνθρωπο που σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις δεν θα υπάρχει καν εταιρία ποσό μάλλον μια εταιρία του βεληνεκούς της apple.
 
Shock είπε:
Γιατί τεχνικούς βρίσκεις πολλούς, οραματιστές λίγους. Ο Woz ήταν ένας ακόμα από τους "πολλούς" του computer club της εποχής του. Μιας ομάδας απίστευτων τεχνικών που προσπαθούσαν να δουν τι μπορούν να κάνουν με την τεχνολογία
OK, oυτε εγω διαφωνω αλλα ο "οραματιστης" χωρις τον τεχνικο ειναι ενα τιποτα με μπολικο καθολου..γιατι μπορει ο woz να ειχε τον apple I στην κρεβατοκάμαρα του αλλα χωρις αυτον ο jobs στην κρεβατοκάμαρα του θα ειχε μονο το κρεβατι του :D ,και φυσικα ουτε εταιρια θα ειχε αφου δεν θα υπηρχε τιποτα να προωθησει...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γρήγορη 1 άτομο ο woz στον apple I, ένα ατομο και ο smith στον Macintosh 128 (το hardware). Ενα ατομο και η next, ενα ατομο και η Pixar, ένας και ο Ivy στην μετέπειτα apple. Πολύ τυχερός πρέπει να ήταν αυτός ο άνθρωπος να του βριςκονται συνέχεια μπροστά του ιδιοφυΐες :)

Μήπως όμως δεν είναι έτσι; Με τη λογική αυτή δεν θα υπήρχε η tesla και το paypal (αναφέρομαι σε μια σύγχρονη ιδιοφυΐα)
 
Aardvark είπε:
Mα κανένας να ΜΗΝ σχολιάσει το γεγονός ότι ο συγγραφέας του άρθρου της Independent - David Crookes - ξεκίνησε την καριέρα του από το Amstrad Action magazine ???

Nemo είπε:
BTW

David Crookes has written for The Independent since 2009. As a specialist in technology and videogames, he began his career in 1994, writing for Amstrad Action magazine and his credits include the London Evening Standard, iCreate, Apps, Android, gamesβʼ, Retro Gamer and the Guinness World Records: Gamer's Edition. In 2012, he had two books published: Cloud Computing In Easy Steps and Clever Stuff You Can Do Online to Make and Save Money. In addition to his writing, he is the curator of Videogame Nation, an exhibition celebrating the rise of gaming, which tours the United Kingdom.

http://blogs.independent.co.uk/author/david-crookes/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aντωνη δεν λεω οτι ο jobs ηταν χαζος,απλα θεωρω οτι εχει υπερεκτιμηθει...ναι ηταν καλος στο marketing αλλα ο ιδιος δεν μπορουσε να δημιουργησει κατι οπως ολοι αυτοι που ανεφερες... για εμενα ηταν απλα ενας επιτυχημενος marketer και τιποτα παραπανω...
 
Ετσι κατατροπωσε ο Alanις τους ανταγωνιστες του τα ιδια εκανε μετα και με τις σνομπαριες των Home Computers.
Υποψην εγινε Λορδος Αλαν πλεον ,καποιοι μεινανε ακομη Sir,χαχα.



sugar.jpg
 
Όσο να 'ναι έβαλε το λιθαράκι του, σε κάποιο σημαντικό βαθμό, στην εξάπλωση της χρήσης των υπολογιστών στο σπίτι και στο χώρο εργασίας, με τα φτηνά αλλά ολοκληρωμένα home computers και μετέπειτα PC compatibles του.

Κατά το πλείστον στην Ευρώπη βέβαια.

Ας του ευχηθούμε και τα σχετικά συλλυπητήρια μιας και έχασε τα δύο αδέρφια του λόγω COVID σε διάστημα μόνο δύο εβδομάδων.

Κράτα γερά Παππού-Ζάχαρη (70 φεύγα πια).
 
Εγώ θα έλεγα στο computing προσέφεραν οι
Spectrum, C64 και
Atari ST, Amiga.

3 πρόσωπα, οι Clive, Tramiel, Jay Miner. Αυτοί ήταν οι τρεις πρωτοπόροι που άλλαξαν τους υπολογιστές. Σε αυτή την λίστα ξεχωρίζει η Amiga που ήταν πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό για το έτος που κατασκευάστηκε το 1984. Υπήρχε μια εποχή που η Apple φοβόταν όταν αν η Amiga πιάσει θα τους κλείσει. Διότι ηταν κατά πολύ ανώτερο μηχάνημα από το δικό της. Και δεν έπιασε τελικά λόγω της ανικανότητας και ερασιτεχνισμου της τότε διοίκησης της Commodore. Εάν ο Tramiel είχε αυτό το μηχάνημα ίσως σήμερα να ήταν διαφορετικη η εξέλιξη αν και μπορεί να το είχε κουτσουρεψει και να μην είχε σχέση με αυτό που ξέρουμε. Όσο για την Amstrad δεν έκανε τίποτα το καινοτόμο έπαιξε στα σίγουρα, έβγαλε ένα στιβαρό μηχάνημα δανειζόμενη στοιχεία από εδώ κι από εκεί, off the self υλικά χωρίς customιες και άλλα ακριβά πραγματακια, χωρίς κάποιο μεγάλο ελάττωμα (microdrives κλπ) και τα πήγε αρκετά καλά.
 
Πίσω
Μπλουζα