All-in-one VS Συναρμολογούμενα pcs!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τελικά και πάλι την ειδοποιό διαφορά την κάνουν τα παιχνίδια.

Στο σπίτι, μου είναι αδύνατον και να θέλω, να έχω oll in one ή επώνυμο ή όπως θέλετε πείτε το. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί έτοιμο out of the box μηχάνημα που να καλύπτει τις, όντως ακραίες και περίεργες, ανάγκες μου.

Θα έβαζα την Alienware σαν μοναδικό υποψήφιο, αλλά και πάλι αυτό παίζεται, αν θα το έπαιρνα θα το έκανα για να κοιτάζω το κουτί περισσότερο από όλα.

Στο θέμα του θορύβου και του κουτιού που ανέφερε ο φίλος Frank:

Δεν είναι δυνατόν, για εμένα, ένα pc που σέβεται τον εαυτό του να μην έχει μπλε ανεμιστήρες και να είναι αθόρυβο. Αν παίζω παιχνίδια και δεν ακούω τη κάρτα γραφικών να μην προσπαθεί να αποφύγει το nuclear countdown κάνοντας σαν jet και παράλληλα να εκτοξεύει θερμό αέρα εκτός του κουτιού, δεν μπορώ να παίξω.

Έστησα προχτές ένα μηχάνημα με Crossfire 5890 για φίλο. Το τελικό οπτικό και ηχητικό αποτέλεσμα ήταν μια πανδαισία. Ο ήχος του μηχανήματος στο DIRT II ήταν ερεθιστικότατος (πάντοτε σε ερωτικό επίπεδο) , θα τολμούσα να πω το every geek's wet dream.

Με την απορία θα μείνω....

Ποια απορια ? Εσυ θα παρεις Apple (all-in-three) και θα εισαι οκ :)

Δεν κατηγορώ την μερίδα που θέλει ένα no hands touching μηχάνημα πάντως.

Το imac (όταν έρθει η ώρα να μετακομίσω το playroom σε.... playhouse!!!!!! ) θα είναι αυτής της κατηγορίας.

Βέβαια μέχρι τότε.......

τελικά ποιο είναι το θέμα της συζήτησης εννοώ τρισάθλιε paspartoo.

Γιατί οι απαντήσεις που δίνονται είναι από την ερώτηση "συναρμολογημένο ή έτοιμο"

Οπως θα ειδες ασπονδε φιλε μου - παραδεχτηκα ηδη οτι δεν "επιασα" το νοημα της ερωτησης - ο Pooky ειναι ισως ο καταλληλος να απαντησει.

Σαν all-in-one εννοει μαλλον ολα τα ετοιμα απο εταιρειες (ακομη κι εκεινα που χρησιμοποιουν standardized slots και components οπως τα συναρμολογουμενα), οχι απαραιτητα οσα εχουν processing unit μαζι με οθονη στην ιδια συσκευη.

Kαι εγω θα συμφωνησω με το ρευμα των συναρμολογουμενων desktop, αν ειναι δυνατον απο τα δικα μου χερια.

Η χρηση σε ολους τους υπολογιστες μου ειναι καθολα mainstream:

- Δεν θα παιξω παιχνιδια μιας και δεν θελω να καταντησω νοικοκυρα που να διαβαζει οδηγιες στα πλαγια των κουτιων η να κανω αλχημειες να παιξει κατι στο Χ συστημα που εχω. Απο 2600, XBOX και 360 ολα με καλυπτουν στον τομεα αυτο.

- Θα δω ταινιες, και μαλιστα το 16αρι laptop της DELL εχει τελευταια αποκτησει χρηση Browsing/Movie Player μιας και ειναι σχεδον μονιμα καρφωμενο στο τραπεζι του σαλονιου.

- Θα ακουσω μουσικη (οταν δεν απασχολησω το ipod και την Ipodιερα για αυτη τη δουλεια)

- Θα φτιαξω κανενα βιντεακι με πανσπανια κομματια που ο Rygar θα με κανει χρυσο που κανω τοσο καλο στην μουσικη ζωη του

- Quark Xpress που αποτελει τον καμβα δημιουργιων και που ολα μου τα μηχανηματα εχουν εξοπλιστει με δαυτο.

- Και φυσικα WEB Browsing που δεν θελει και κανενα τρελο μηχανημα για να το κανει αυτο.

Με γνωμονα τα παραπανω, ενα off the shelf συστημα απο τα μαρκετ θα με υπερκαλυπτε και με το παραπανω. Σε laptop δεν αγοραζω τιποτα εκτος απο ACER και ισως υποκυψω για DELL (μιας και το λαπτοπ που εχω με εχει αφησει ευχαριστημενο). Με ενα 500αρι σκληρο (τουλαχιστον) και 3GB μνημη με ενα διπλο AMD (η και intel) επεξεργαστη και απλα κατι να δειχνει οκ στην οθονη (απο καρτα γραφικων δηλαδη) ειμαι υπερευχαριστημενος.

Τωρα σε desktop, εκει τα βλεπω αλλιως. Το Desktop που εχω δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο επανω περα απο ενα 3αρη P4, εναν 320GB σκληρο, και 2GB μνημης, παρεα ολα με μια MX440 G-Force. Τιποτα κραυγαλεο και εντελως mini specs. Παρολα αυτα ΔΕΝ ειμαι υπερ των αναβαθμισεων, ειμαι ομως υπερ των επισκευων μιας και ηλεκτρονικα ειναι ολα και ΘΑ χαλασουν. Και εκει που δεν μπορω ευκολα να βαλω χερι στα laptop (περα απο ανεμιστηρα, μνημες, επεξεργαστη και drives), θα μπορεσω και με το παραπανω στα desktop. Kαι εκει θελω να εχω το απεριοριστο να κανω οτι θελω (εστω για τις πενιχρες υπολογιστικες απαιτησεις μου), και οχι να εχω περιορισμους στο να τα χωσω χοντρα στο ταδε περιφερειακο μιας και μονο η apple μπορει να το δωσει, και θα μου κοστισει περισσοτερο και θα με πρηξουν περι εγγυησεων αν δεν το στειλω σε licensed "συνεργειο" κ.ο.κ. Θελω να μπορω να παω στο οποιοδηποτε μαγαζι και να πω του υπαλληλου "Τι εχεις σε καρτα οθονης για PCI-Express στα 50ευρω?" και να μου κατεβασει καμια 15αρια κουτια. Σε αντιθετη περιπτωση αν ειχα κανενα Apple (η οτιδηποτε all-in-one μαρκαδικο και εφετζιδικο περιεργης αρχιτεκτονικης) και μου καιγοταν καμια καρτα οθονης, θα επρεπε να παω πρωτα το μηχανημα στην γιαγια μου, να το πλακωσει με ευχελαιο, να το σταυρωσει και να το ταξει σε κανενα αγιο μπας και γλυτωνα το 500αρικο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συναρμολογημένο από τα χεράκια μας, (ή τα χεράκια φίλου που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε) το ένα σκέλος.

Κονσέρβα (πακέτο, delivery ή all-in-one, όλοι οι καλοί χωράνε) από γνωστή και επώνυμη εταιρεία (όποια θέλετε και αγαπάτε, δεν κολλάμε εδώ) το δεύτερο σκέλος.

Αυτιά... (κατά Riganis evagelion!!!! )

Στο σπίτι θελω ενα custom για να το κάνω βιδες και να το ξεζουμίζω.

Στη δουλειά θελω ενα brand για να παιρνω ενα τηλέφωνο οταν εχει πρόβλημα και να μου το φτιάχνει το tech support.

(απο την στιγμή που δέν πληρώνομαι για tech support)

Κύριε Admin όταν έχετε χρόνο και τη διακριτική ευχέρεια αλλάξτε τον τίτλο μιας και δεν είναι "All-In-One" αλλά "iMac".

Το ξεκαθαρίσαμε!

Δεν είναι δυνατόν, για εμένα, ένα pc που σέβεται τον εαυτό του να μην έχει μπλε ανεμιστήρες και να είναι αθόρυβο. Αν παίζω παιχνίδια και δεν ακούω τη κάρτα γραφικών να μην προσπαθεί να αποφύγει το nuclear countdown κάνοντας σαν jet και παράλληλα να εκτοξεύει θερμό αέρα εκτός του κουτιού, δεν μπορώ να παίξω.
Σκάστρα και μπούκα βάζεις; >:-)

τον κυριο Shock είπε:
Κύριε Admin όταν έχετε χρόνο και τη διακριτική ευχέρεια αλλάξτε τον τίτλο μιας και δεν είναι "All-In-One" αλλά "iMac".Το ξεκαθαρίσαμε!
Αυτο το συμπερανες απο την εξηγηση του Pooky ??

τον κυριο pooky είπε:
Κονσέρβα (πακέτο, delivery ή all-in-one, όλοι οι καλοί χωράνε) από γνωστή και επώνυμη εταιρεία (όποια θέλετε και αγαπάτε, δεν κολλάμε εδώ) το δεύτερο σκέλος.

E ποιος έβαλε το θέμα, ΕΓΩ το έβαλα?

(κατά τον γνωστό πωλητή) :)

@ Frank: Στο pc παλιότερα, είχα αεραγωγούς που έδιωχναν τον θερμό αέρα από τη κάρτα γραφικών στο εξωτερικό του κουτιού.

Ευτυχώς τώρα οι ΑΤΙ μου το κάνουν από μόνες τους!!!! (Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βολικό είναι....!!!!!!!!!! ) .

Χα,χα,το thread τελικά θα μπορούσε να ονομαστεί "Πείτε ότι θέλετε για τα PCs και τα Home Computers σ' ένα thread χωρίς τίτλο"... :P :P

Μπορούμε να χώσουμε και το "Τι ακούτε?" εδώ.

Γιατί όχι?

Στο θέμα(?) μας τώρα.

Αν μιλάμε για PC, μαϊμού και συναρμολόγηση ως πριν λίγο καιρό, έτοιμη μαϊμού από δω και εμπρός. Αν είχα δική μου επιχείρηση τότε ανάλογα το χρήμα, τις απαιτήσεις και το support.

Shock γιατί έτοιμη μαϊμού από δω και πέρα; Τους εμπιστεύεσαι, ή είναι θέμα εγγύησης;

Απλά θέμα βαρεμάρας του να στησω ένα PC. Ακόμα και αυτά τα 5-10 λεπτά που χρειάζεται να καρφώσω μια κάρτα πάνω στη motherboard και να βιδώσω πέντε βίδες μου φέρνουν υπνηλία. Δεν είναι κάτι με το οποίο τη "βρίσκω" :)

Όταν χρειαστώ νέο PC σε 3+ χρόνια, θα έχουν αλλάξει σίγουρα πολλά πράγματα στην αγορά αλλά και στις απαιτήσεις μου.

Πολύ καλά κάνεις λοιπόν και επιλέγεις τη λύση αυτή!

Μην νομίζεις, αν δεν την έβρισκα αφάνταστα κάθε φορά που φτιάχνω κάποιο pc, θα αγόραζα κι εγώ μαϊμού με ονοματεπώνυμο.

Είναι γεγονός πάντως, ακόμα και στα παιχνίδια, ότι έχει μεγαλώσει πάρα πολύ ο κύκλος των αναβαθμίσεων πια.

Πίσω
Μπλουζα