All-in-one VS Συναρμολογούμενα pcs!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
pooky(1) είπε:
Είναι γεγονός πάντως, ακόμα και στα παιχνίδια, ότι έχει μεγαλώσει πάρα πολύ ο κύκλος των αναβαθμίσεων πια.
Το επιβεβαιώνω πλήρως αυτό,καθότι ακόμη το PC αυτό έχω (2+ χρόνια πλέον),με μόνη αλλαγή την 8800GT αντί της 8600GTS και το 1100w Tagan αντί του 480w.

(οι δίσκοι φυσικά εξαιρούνται..)

α δε το συζηταω, μια φορα στα 2 χρονια κανω upgrade και το θελω να ναι à la IKEA. Να διαλεξω εγω που θα μπει τι, απο που θα περασουν τα καλωδια κλπ. Επωνυμο PC δεν θα επαιρνα γιατι περαν της εγγυησης (που δεν με ενδιαφερει) θα πληρωσω ενα καπελο για το logo και θα εχω και περιορισμενες επιλογες. Ετσι κι αλλιως το κουτι ειναι κατω και ανοιχτο να το εχω δε φαινεται, οποτε design το εχω γραμμενο (είναι εργαλείο αλλωστε). Κι αν παθει κατι και δεν το βρω με τα πρωτα 2-3 διαγνωστικα, παει Πλαισιο και μεχρι το απογευμα θα μου εχουν απαντησει με 15 euro. Για 700 euro μηχανημα δεν αξιζει να δινω τιποτα παραπανω για εγγυησεις και επεκτασεις και φιρμες. Κρατας τα backup, φροντιζεις να εισαι πισω απο σταθεροποιητες τασης και UPS και μετα αν σκασει παει Πλαισιο.

Το δικο μου οπωσδηποτε συναρμολογημενο απο μενα. Δεν ειναι οτι δεν εμπιστευομαι τους τεχνικους των μαγαζιών, αλλα θελω να ξερω τις λεπτομερειες και τα τερτιπια του συστηματος μου ωστε αν χρειαστει να το ανοιξω καποια στιγμη να μην δω κατι κουφο που θα μου τη σπασει και δεν το ειχα προβλεψει.

Πχ, να μην βγαινει το τροφοδοτικο αν δεν βγαλεις πρωτα την ψυκτρα του επεξεργαστη λογω ελλειψης χωρου στο κουτι. Η να υπαρχει μια βιδα καπου που να μην φτανει το κατσαβιδι μου. Βεβαια τετοια προβληματα δεν εχω πια απο τοτε που σταματησα να παιρνω φτηνα κουτια.

Αλλα και παλι, οταν ψωνιζω τα κομματια ειναι απο διαφορετικα μαγαζια και κανω μερες να τα συγκεντρωσω ολα. Οποτε το ετοιμο αποκλειεται εκ των πραγματων.

Για τα PC των φιλων ομως προτεινω παντα ετοιμο συστημα απο επωνυμα καταστηματα με καλη εγγυηση. Φυσικα με custom συνθεση. Ετσι δεν εξαρτωνται απο μενα αν κατι χαλασει. Μπορουν να το πανε πισω για επισκευη. Και βεβαια παντα υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να παει κατι στραβα στη συναρμολογηση. Το να καταστρεψω κατι δικο μου και ακριβο να ειναι παει στο καλο. Να μπω σε μπελαδες ομως και εξοδα ενω πηγαινα να κανω μια εξυπηρετηση δε λεει.

Πάντα συναρμολογημένο απο εμένα, και ποτέ έτοιμο σύστημα. Οχι μόνο δεν εμπιστεύομαι τα συστήματα που πουλάνε ήδη συναρμολογημένα η εταιρίες/μαγαζία κλπ, θέλω να διαλέγω μόνος μου μέχρι και το παραμικρό εξάρτημα.

θυμάται κανείς τα Gateway με εκείνα τα άθλια γελάδια που είχαν στην διαφημιστική τους καμπανια ?

Θυμάμαι το Ram είχε κάνει αρκετές προσπάθειες για την πρωώθησή τους αλλά μάταια..... :)

Είχε πέσει "μαλλί" όπως και στο Computer Software που "εργαζόμουν" κάποτε. Κάτι σαν τα Big City αν θυμάσαι.

Μη δίνεις σημασία.

Πίσω
Μπλουζα