Amstrad : Νέες κυκλοφορίες

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.373
Αντιδράσεις
926
Επειδή οι νέες κυκλοφορίες για τα αγαπημένα μας CPCάκια, είναι και πολλές και καλές πλέον, ήταν φανερή η έλλειψη ενός thread "όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα"! Ιδού λοιπόν και κάνω ποδαρικό με το La Guerra de Gamber, ένα ωραιότατο και λίγο δυσκολούτσικο -ισπανόφωνο για την ώρα- παιχνιδάκι της ESP Soft, στα χνάρια των Cobra, Robocop και λοιπών αμείλικτων τιμωρών του εγκλήματος!

Προβολή συνημμένου 96085 Προβολή συνημμένου 96086 Προβολή συνημμένου 96087

Scrolling διαθέτει, in game tune παρομοίως, από χρώματα η γνωστή ποιότητα CPC, artwork εξωφύλλου υπάρχει... Τι περιμένετε λοιπόν; Βουρ στο download! Α! και να μην το ξεχάσω: Παίζει μια χαρά στον WinApe. Καλή διασκέδαση!
 
Αναφορικά με νέες κυκλοφορίες, να προτείνω εδώ και ένα νεο site με reviews όλων των τελευταίων παιχνιδιών.

Θα βρείτε και κάτι special: Αποκλειστικά covers για θήκη πλαστική 3 ιντσών για καθένα game που παρουσιάζεται..

Σπεύσατε: http://homebrew.amstradtoday.com/index_uk.htm
 
Πολύ ωραία νέα απο τον φίλτατο Ace !! Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω το συντομότερο δυνατόν.

Πολύ καλό και το site του fgbrain.
 
Megablasters - Escape from Castle in the Clouds για Amstrad Cpc

00064980.png

Axelay Axelay [Code, design]rexbeng rexbeng [Graphics, Design]McKlain McKlain [Music]tometjerry tometjerry [Music]

Megablasters - Escape from Castle in the Clouds για Amstrad Cpc ,η επιστροφη του Mega Blasters του εξαιρετικου bomberman clone (φυσικα υπευθυνος για τα graphics και παλι οπως και στο αρχικο Mega Blasters ο Cpc scener και παλιος συντακτης του PCmaster και βασικοτατος συντελεστης του http://www.byteme.gr σημερα Χαρης (Rexbeng) K.

Megablasters - Escape from Castle in the Clouds για το CPC

pouet.net link
 
....άναυδος...
 
Eπαθα πλάκα !! :eek:

Τρομερά καλοδουλεμένο και πιστό στο πρωτότυπο - και όλα αυτά σε έναν τυπικό 6128 (ούτε καν plus). Ελπίζω να ολοκληρωθεί πλήρως (να προστεθούν και τα άλλα τραπέζια, κλπ)

Ο Αμστραντάκος πραγματικά δείχνει τα δόντια του !! ...τρέμε Amiga. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
First there was spectrum, now Amstrad presents an amiga destruction game, Pinball dreams. :supergrin:
 
Xαχα !! Ωραία παραλλαγή της εισαγωγής του Blood Money, Telonio. :D
 
Πρέπει να το διαβάσεις με τη βαθειά φωνή :D
 
Εντυπωσιάστηκα από το αποτέλεσμα! Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η έκδοση για atari st. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι έφτασαν το cpc στα όρια του.
 
El tesoro perdido de Cuauhtemoc

cuate11.jpg

cuate8.jpg

Οι 4MHz πήραν τα Rick Dangerous και Monty On The Run, ανακάτεψαν, πασπάλισαν με μπόλικα χρώματα από την παλέτα του Amstrad, έβαλαν και ένα φανταστικό in-game-tune, άλλα δύσκολο παιδιά, σφαίρες με το σταγονόμετρο, μερικά impossible άλματα, ανάμεσα σε screen transitions, όπου η μία πλατφόρμα είναι στην μία οθόνη και η άλλη πλατφόρμα στην άλλη και κίνηση τόσο γρήγορη όπου όλα πρέπει να γίνουν στο κλάσμα.

Από την άλλη στα αρνητικά, έχουμε Ισπανική γλώσσα μόνο, μικρή playing area με τεράστιο HUD, μικρά sprites, καθόλου scrolling ανάμεσα σε screen transitions -όπως πχ αυτό το υποτυπώδες, αλλά καλοδεχούμενο, που είχε το Rick Dangerous- και... ανέφερα τη δυσκολία;


Όσοι πιστοί κατεβάστε από εδώ! Υπάρχουν τρεις εκδόσεις, προς το παρόν, όλες στα ισπανικά. Μία για κασέτα και δύο για δισκέτα με την πρώτη να περιλαμβάνει "cat Art" -οι Amstradάδες ξέρουν- και η δεύτερη με plain disk catalogue, φιλική σε SD cards, floppy emulators, emulators γενικά για autoloading κλπ...
 
Ενα video με τα καλυτερα CPC homebrews για το 2017. Kαλη φαση διοτι δεν πολυπαρακολουθω τη CPC scene και σχεδον ολα (περα απο δυο,τρια) ειναι οντως καλα παιχνιδακια!

Υπαρχει πουθενα κανα CPC Homebrews pack ανα χρονιά για κατεβασμα?

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
  • Like
Reactions: Ace
Παιδια χωρις διαθεση flaming...

Επειδη εχω καμποσα χρονια απομακρυνθει απο τα CPC homebrews μπηκα σε διαφορα sites/YT channels και εκανα μια λιστα μετα καλυτερα homebrews 2016-2017 και καποια του 2015. Τα κατεβασα και τα επαιξα σε emulator.

Ντιαρ φρεντς περα απο κανα δυο, τιποτα δεν με εξεπληξε συνολικα, κανενα δεν εχω ορεξη ανα ξαναπαιξω.

Αλλα ηταν χοντροκομμενα, αλλα ηταν ομορφα σχεδιασμενα αλλα με ατσαλο αργο με αργη αποκριση, αλλα δεν επαιζαν καν με χειρηστηριο, αλλα με μικρη οθονη δρασης, τα περισσοτερα ηταν αργααααα.

Ηταν η ιδεα μου?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Περίπου έτσι είναι.

Αν όμως  αυτά που βλέπουμε στα Cpc demos τα τελευταία χρόνια αποκρυσταλλωθούν σε κάποιο βαθμό και προς την μεριά της παραγωγής των Cpc videogames μελλοντικά κάποιες φορές ίσως "τρίβουμε τα μάτια μας" .Τώρα αν ... "θα τρίβουμε στον ίδιο  βαθμό  και το gamepad"  δηλαδή αν αυτό θα αποτυπωθεί και στον τομέα του  gameplay  μένει να φανεί . 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, αλλά έρχεται και η Amstrad community, που είναι μεν πολύ αφοσιωμένη στο hardware, αλλά πολύ λιγότερο ενεργή στο software, ειδικά αν την συγκρίνουμε με των άλλων δύο «μεγάλων» οκτάμπιτων και... «δένει το γλυκό».

Για την ποιότητα, αν κρίνουμε από τα παλιότερα Edge Grinder και R-Type 128K, το απόλυτο ταβάνι, αν θέλουμε scrolling και πολλή δράση είναι τα 25fps. Κάτι σε 15-20fps πάντως, είναι πολύ πιο εφικτό, με την προϋπόθεση το μηχάνημα να ιδρώσει.

Ένα δείγμα από κάποιες επερχόμενες παραγωγές:

Malasombra

zona_bosque2.pngzona_castillo1.png

zona_montaña3.png

Lady Phoenix

planet.pngtech.png

Street Fighter II - CPC Edition

hqdefault.jpg

 

Συνημμένα

  • Pinball Dreams CPC.png
    Pinball Dreams CPC.png
    634,6 KB · Προβολές: 1
  • ScreenshotBoss1.png
    ScreenshotBoss1.png
    20,8 KB · Προβολές: 1
Πίσω
Μπλουζα