Amstrad : Νέες κυκλοφορίες

Άσχετο αλλά το Malasombra έχει ακυρωθεί και βγαίνει σε NES αποκλειστικά πλέον. Αυτό το Cuatemoc και το Baba's Palace τα έπαιξα και είναι ωραία παιχνιδάκια.
Συμφωνω! εγω ειχα κολλησει πολυ με το dawn of kernel!
 
Προσωπικά, βρίσκω το πρωτότυπο πιο ισορροπημένο σε χρώματα και textures και μάλιστα βρίσκω τον σχεδιασμό του original sprite πιο πιστό στην arcade εκδοχή του. Γενικά το πρωτότυπο είναι από τα πολύ προσεγμένα conversion για Amstrad, δια χειρός Richard Aplin, του CPC magician που μας έδωσε και το επίσης πάρα πολύ καλό Double Dragon II.
 
Μπα καλύτερο το hack, όμως έπρεπε να κάνει κι άλλα για να είναι πιο κοντά στο ηλεκτρονικό: να ανεβάσει την ταχύτητα στις σφαίρες των αντιπάλων, να μειώσει τις ζωές σε 3, να κινούνται πιο γρήγορα τα αντίπαλα sprites.
 
50Hz vertical scrolling -full screen, no borders- shoot 'em up, για οποιοδήποτε Amstrad CPC με 64K.

CORSAIR Trainer, για την Assembly Online'20 GameDev Competition, από τους Bitplane Technomantes:


Ομορφιές!

Κρίμα που απέσυρα τον CPC6128 με τις δισκέτες των 3,5" ιντσών.

Τουλάχιστον τα νέα παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή DSK και CDT ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από emulators για σύγχρονους υπολογιστές PC ή Mac.
 

Sgt. Helmet Training Day τώρα και σε amstrad​


 
Δεν ξέρω αν το είδατε αλλά τις τελευταίες μέρες τρέχει και η CPCRetroDev 2020. Αν και δεν το έχω στα χέρια μου προσωπικά ξεχώρισα αυτό:


Παιδιά λήξτε το, βρήκαμε νικητή! :p
 
49 νέα παιχνίδια για τον Amstrad από το CPCretrodev!
Το δικό μου εδώ

και άλλη μία ελληνική συμμετοχή με το istradarion.
 
το αρχικο το ειχα λιωσει σε 6128. Σε κανεναν αλλο δεν αρεσε μονο σε μενα. lol
 
Ήταν ωραίο το original. Αν και αργό, είχε τα πάντα από άποψη gameplay συν την original μουσικούλα και έδινε την αίσθηση ότι παίζεις πραγματικό Wonderboy. Δεν ήταν καθόλου απογοητευτικό, όπως τόσα άλλα (Soldier of Light, Bubble Bobble, Out Run κλπ)
Τίμιο θα έλεγα.

 
Ήταν αργό, σαν να παίζει στην μισή ταχύτητα που έπρεπε. Και σκοτεινό σαν να παίζεις νύχτα lol. Παρόλα αυτά ήταν τίμιο όντως. Δεν έφτανε τα επίπεδα της Ocean πχ chase hq, target renegade, operation wolf αλλά δεν ήταν και τελείως μάπα όπως κάτι αλλα που είπες
 
Αψυχολόγητο πάντως, το γιατί άφησαν το background της πρώτης πίστας μαύρο, ενώ πολύ ωραία θα μπορούσαν να είχαν βάλει το γαλαζάκι που έχουν στην δεύτερη πίστα.
 
και σε μενα αρεσε το κλασσικό wonder boy... χαιρομαι που θα βελτιωθεί οπότε θα το τιμήσω όταν και εφοσον πέσει στα χερια μου
 
Alcon 2020 (Slap Fight 2020)

Κυκλοφόρησε σε μορφή .cpr (cartridge) και .dsk (installer για X-MEM expansion) για οποιονδήποτε Amstrad με 64K μνήμης.

ss4.png ss11.png
cover.jpg


Ο ευκολότερος τρόπος να παιχτεί μέσω emulation είναι με τον CPCEC. Kατεβάζετε από εδώ, ανοίγετε και πατάτε F3 (open any file) για να φορτώσετε το αρχείο .cpr

Υποστηρίζει 2 button joystick και Playcity expansion για εξακάναλο ήχο. Και τα δύο features καλύπτονται από τον CPCEC.

Θα κυκλοφορήσει και σε physical cartridge, με ενσωματωμένο κύκλωμα Playcity και ενσωματωμένη μνήμη για saves των hiscore και των settings.

 
Ninja Carnage


Ένα graphic -point and click & text- adventure με υπέροχη pixel art, από την Resistance, σε έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, μεταφρασμένο από τον "δικό μας", Manos Sg!

ninjaCarnage20dec2020-02.png ninjaCarnage20dec2020-English-11.png ninja-Carnage20dec2020-Greek-08.png

The game is a 2 disk side adventure game / semi-textual / Point & click / Die & retry.

Your mission, to help a Ninja kill the yakuza boss. But there are two problems. First, the Ninja is very “bad ass”. He has a very special sense of humour and he thinks you are a total loser. He is very irreverent.

The second problem is that the final boss is hidden very deep in a temple and your trip will lead you through supernatural situations.

The gameplay is die and retry, meaning that each error will lead the Ninja to death.

There are 29 levels in the game. The texts are more than 10 000 words and there are 128 different deaths for the Ninja.
He got reasons to be angry.

The game is translated into 6 languages (English, German, French, Spanish, Italian and Greek).

The story is based on japanese culture, historical facts and ghost stories. The yokai are supernatural creatures in the japanese folklore. You’ll face many challenges, but I’m sure you’ll both be victorious…or not.

Download και συζήτηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα