gremlinakos
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 173
Kalimeras Forumistas
Καταρχήν ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να με προμηθεύσουν με Amstrad!
Όντως αγόρασα από μέλος του φόρουμ τον πολυπόθητο 6128! Να νε καλά!
Ας μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας λοιπόν!
Ο δρόμος για τον παράδεισο κράτησε 3 μέρες:
-Πέμπτη: Αγορά του CPC, σε άριστη κατάσταση, 1 green monitor και το όνειρο
των τότε πιτσιρικάδων, color monitor!
-Παρασκευή: Αντικατάσταση του υπάρχοντος 3” floppy με ένα αρίστης κατάστασης floppy ΕΜΕ 156 βγαλμένο από έναν καμένο PCW(κανόνας: ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ).Mόνο το λαστιχάκι ήταν λειωμένο το οποίο αντικατέστησα από το «μαμίσιο» drive!
-Σάββατο: Σύνδεση 3.5” floppy στον Amstrad! Μετατροπή CMS Joystick με PC gameport σε 8bit connector για τον Amstrad!Άπειρο testing-Άπειρο copying-Άπειρο gaming!
Highlights!
1)Είχα να δω πάνω από 15 χρόνια τον 6128
2)Σε color monitor δεν έπαιξα ποτέ- δεν είδα ποτέ μου από κοντά!
Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!
3)Το 3.5” FD το τροφοδότησα με USB καλώδιο από το DVD Player
4)Το ταινιακό καλώδιο τελικά είναι πιο εύκολο να το φτιάξεις, παρά να το βρεις.Ή ξυλώνεις τον connector από famiclone και το κόβεις στα 34 pins ή αγοράζεις σε κατάστημα ηλεκτρονικών,και το κουμπώνεις στο καλώδιο με μια μέγκενι ή πένσα ή σφυρί ή ότι βρεις.
5)Το 3” floppy που τοποθέτησα είναι το πιο αθόρυβο drive που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου.
Σαν να έβγαλα τον Amstrad από το κουτί του καινουργιο. Το 3.5 “ ακούγεται περισσότερο!Μάλιστα με χρονομέτρηση έκαναν και τα 2 τα ίδια δευτερόλεπτα να φορτώσουν το Solomoneʼs Key
Το ένα καινούριο, και το άλλο 20 χρονών! Χαχαχα
6)Street Fighter II έστω και σε χάλια version!!! 15 χρόνια το περίμενα να το δω στον 6128!
7) To adventure Orion Prime (English) και το beat'em'up Fress Fighter II Turbo κάνουν τον Amstrad να μοιάζει με 16bito!!Απίστευτα γραφικα!
8) Έχω discology στα Αγγλικά!!!!!! Ολεε!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ για την προσοχή σας! Venceremos Forumistas!!!!
ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για τα κεφαλαιά στον Τίτλο
Καταρχήν ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να με προμηθεύσουν με Amstrad!
Όντως αγόρασα από μέλος του φόρουμ τον πολυπόθητο 6128! Να νε καλά!
Ας μοιραστώ την χαρά μου μαζί σας λοιπόν!
Ο δρόμος για τον παράδεισο κράτησε 3 μέρες:
-Πέμπτη: Αγορά του CPC, σε άριστη κατάσταση, 1 green monitor και το όνειρο
των τότε πιτσιρικάδων, color monitor!
-Παρασκευή: Αντικατάσταση του υπάρχοντος 3” floppy με ένα αρίστης κατάστασης floppy ΕΜΕ 156 βγαλμένο από έναν καμένο PCW(κανόνας: ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ).Mόνο το λαστιχάκι ήταν λειωμένο το οποίο αντικατέστησα από το «μαμίσιο» drive!
-Σάββατο: Σύνδεση 3.5” floppy στον Amstrad! Μετατροπή CMS Joystick με PC gameport σε 8bit connector για τον Amstrad!Άπειρο testing-Άπειρο copying-Άπειρο gaming!

Highlights!
1)Είχα να δω πάνω από 15 χρόνια τον 6128
2)Σε color monitor δεν έπαιξα ποτέ- δεν είδα ποτέ μου από κοντά!
Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!
3)Το 3.5” FD το τροφοδότησα με USB καλώδιο από το DVD Player
4)Το ταινιακό καλώδιο τελικά είναι πιο εύκολο να το φτιάξεις, παρά να το βρεις.Ή ξυλώνεις τον connector από famiclone και το κόβεις στα 34 pins ή αγοράζεις σε κατάστημα ηλεκτρονικών,και το κουμπώνεις στο καλώδιο με μια μέγκενι ή πένσα ή σφυρί ή ότι βρεις.

5)Το 3” floppy που τοποθέτησα είναι το πιο αθόρυβο drive που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου.
Σαν να έβγαλα τον Amstrad από το κουτί του καινουργιο. Το 3.5 “ ακούγεται περισσότερο!Μάλιστα με χρονομέτρηση έκαναν και τα 2 τα ίδια δευτερόλεπτα να φορτώσουν το Solomoneʼs Key
Το ένα καινούριο, και το άλλο 20 χρονών! Χαχαχα
6)Street Fighter II έστω και σε χάλια version!!! 15 χρόνια το περίμενα να το δω στον 6128!
7) To adventure Orion Prime (English) και το beat'em'up Fress Fighter II Turbo κάνουν τον Amstrad να μοιάζει με 16bito!!Απίστευτα γραφικα!
8) Έχω discology στα Αγγλικά!!!!!! Ολεε!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ για την προσοχή σας! Venceremos Forumistas!!!!
ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για τα κεφαλαιά στον Τίτλο