manitari666
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 3
καλησπεριζω το forum.εχω εναν cpc 6128 με προβλημα στο drive.το 94 του ειχα κανει το τελευταιο service(αλλαγη ιμαντα,κα8αρισμος κεφαλης) οταν ακομα η αντιπροσωπεια αναλαμβανε service.μεχρι το 200κατι δουλευε κανονικα.το 2005 που τον ξαναλειτουργησα διαπιστωσα οτι δε δουλευει το drive(disc missing.retry ignore or cancel).τον παρατησα τοτε γιατι δεν ειχα χρονο.το πρωτο πραγμα που μου περασε απ το μυαλο ειναι οτι θα χει κοπει/φθαρει ο ιμαντας.τωρα λοιπον που αποφασισα να τον φτιαξω τον ξανανοιξα τον κα8αρισα,ανοιξα το drive και ο ιμαντας ηταν στη θεση του και φενοταν σε καλη καταστση.καθαρισα τη κεφαλη(απλο καθαρισμο με μπατονετα και οινοπνευμα καθως δε γνωριζω αν μπορω να κανω κατι αλλο).παλι τα ιδια.ρωτησα ενα γνωστο μου που δουλευε στην amstrad και μου ειπε οτι κατα 90% φταιει ο ιμαντας καθως τα περισσοτερα προβληματα που αντιμετωπιζαν στο service ηταν γι αυτο το λογο και οτι ακομα κι αν φενετε σε καλη κατασταση πρεπει να αλλαχτει.παραγγειλα απο e bay και περιμενω να μου ερθουν.να σημειωσω πως απ το drive δεν ακουγετε καθολου ηχος(εκεινο το γλυκο γουργουρητο).επειδη πιστευω οτι δε φταιει ο ιμαντας,ξερει καποιος τι αλλο μπορει να ειναι?επεισης θα με βοηθουσε καποιο link για το πως να βαλω εξωτερικο drive 3,5".ευχαριστω και συγγνωμη για την πολυλογια