Android απορίες

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Shinobi είπε:
Για να βγουν οι εφαρμογες που εχει μεσα το κινητο αν δεν εχει επιλογη uninstall θελει root και ενα προγραμμα οπως το titanium backup αλλιως παμε σε custom ROM που ουτως η αλλως εχει πεταξει εξω το bloatware.Γενικα απο λιγο που εχω δουλεψει το iphone, πιο εφετζιδικο απο το android, πιο κλασατο, design κλπ αλλα τελικα τιποτα το ιδιαιτερο. Φυσικα εχει πιο ποιοτικο software γιατι αναλογικα πληρωνουν περισσοτερο οι κατοχοι iPhone.
δε θα το έλεγα. Υπάρχουν αντίστοιχα φθηνές και φυσικά δωρεάν εφαρμογές. Δεν υπάρχει απλά η ίδια ποικιλία και τα είδη. Ας πούμε θα δεις άποιρες μουσικές εφαρμογές που στο android λόγω latency δεν υπάρχουν, αλλά δεν βρεις πικάντικες που απλά απαγορεύονται εκ φύσεως όπως backup tools

οσον αφορά την μπαταρία ειναι μια από τα ίδια γιατί ειναι μικρότερη. Όλα τα iPhone μέχρι τo 5s έχουν μικρές διαστάσεις και ανάλογες φυσικά μπαταρίες. Το λειτουργικό όμως σαφέστατα ειναι πολύ πιο fine tuned, η μνήμη λιγότερη γιατί οι εφαρμογές ειναι native και όχι Java που χρειάζεται garbage collector και 5 φορές περισσότερη μνήμη, οπότε και ρεύμα για να την κάνει refresh.

Απο κει λοιπόν γίνεται οικονομία αλλά χάνει από τις lcd οθόνες οθόνες που χρησιμοποιεί. Οι amoled ειναι πιο οικονομικές σε σκοτεινές εικόνες (να γιατί ειναι μαύρα τα περισσότερα menu στο android)

Επισης από default έχει πολλά πράγματα ανοιχτά που δεν υπάρχουν στο android και φυσικά καταναλώνουν μπαταρία όπως ibeacons, airdrop, ή location based app lookup στο AppStore.

Αν μπεις στο μαγαζί του Κυρ. Μήτσου που έχει φτιάξει την εντυπωσιακή εφαρμογή για το τέλειο τυλιχτό σουβλάκι του θα σου βγάλει ενα εικονίδιο κάτω δεξιά στην οθόνη που θα σου προτείνει να την κατεβάσεις από το AppStore.

Το ίδιο και όταν μπεις σε ενα σύγχρονο αεροδρόμιο, χωρις να έχεις ανοίξει την εφαρμογή για indoor location tracking , στο πρώτο beacon που θα βρει θα ανοίξει μόνη της.
 
Ajax87 είπε:
Ναι θελει συνεχεια 3G/4G γιατι κατεβαζει εκεινη την ωρα τον χαρτη!
Μόνο εν μέρει ισχύει αυτό για το Google Maps. Υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσεις σαν "offline map" περιοχές που επιλέγεις:

https://support.google.com/gmm/answer/3273567?hl=en

Σημαντικοί περιορισμοί:

Cannot search or use navigation
Your saved map includes streets and maps data. Zoom in to see a detailed view of your offline map.



Certain features, like satellite, terrain, indoor maps, and 3D buildings will not be available offline. Features that require a network connection, like directions and Navigation arenʼt available offline, either.
Ωστόσο έχεις τον χάρτη και έχεις και το στίγμα του GPS να σου δείχνει που βρίσκεσαι. Δεν μπορείς να αναζητήσεις κάτι στον χάρτη και δεν μπορείς να πάρεις οδηγίες πλοήγησης. Και πάλι πάντως είναι χρήσιμο να κρατήσεις offline χάρτες από περιοχές που πρόκειται να επισκεφτείς. Νομίζω η μέγιστη διάσταση που αφήνει να σώσεις είναι περιοχές 50x50 χιλιόμετρα.

Αυτά από την εμπειρία μου με το Google Maps στο iPhone. Όσον αφορά τώρα το Android, έχω και ένα NokiaX που είχε προεγκατεστημένους τους HERE Maps. Αυτοί λειτουργούν κανονικά offline (αν φυσικά τους έχεις κατεβάσει στην συσκευή για την περιοχή που θέλεις!) με υποστήριξη Navigation. Οπότε σε Android συσκευή, λάβετε το σοβαρά υπόψη έστω και σαν επιπλέον λύση μαζί με το Google Maps. Τουλάχιστον για το Ντουμπάι που έχω δοκιμάσει και τα δύο, δεν μπορώ να πω ότι η ποιότητα των χαρτών της HERE ήταν αισθητά χειρότερη. Δεν το "έπιασα" να κάνει περισσότερα λάθη από ότι το Google Maps.
 
Οι χαρτες Here (που λειτουργουν και offline) βγηκαν προσφατα δωρεαν σε Beta για Android αλλα στο tablet μου που ειναι 4.2 δεν εμφανιζονται στο Store διοτι θεωρει οτι δεν ειναι συμβατο με την εφαρμογη.

Η πλακα ειναι οτι στα specs η εφαρμογη λλει οτι παιζει σε Anroid 4.1 και πανω...

EDIT:Τωρα εγκαθισταται κανονικα...περιεργο
 
Σήμερα νομίζω οτι υπάρχει υπερπροσφορά σε android τηλέφωνα και σίγουρα θα βρείς κάτι που να σου ταιριάζει. Εχοντας android τα τελευταία 4 σχεδόν χρόνια, νομίζω οτι το βασικό είναι πόση RAM θα έχει και ετσι όπως ειναι τωρα τα πράγματα, το λιγότερο που θα πρέπει να κοιτάς είναι κάποιο με 1GB ή ακόμα καλύτερα 2GB. Εξίσου σημαντικό είναι να εχει και εξωτερική sd card, αν και οπως είπε κάποιος και παραπάνω δε θα σε πειράξει τόσο πολύ αν ερχεσαι απο Iphone-εξάλλου υπάρχουν και λύσεις τύπου meenova που σου λύνουν τα χέρια σ'αυτό το θέμα. Σε θέμα χωρητικότητας τα 16 GB ειναι το λιγότερο που πρέπει να κοιτάς, αλλα πια βρίσκεις και με 32 σε πολύ καλές τιμές.

Στο θέμα της οθόνης θα πρέπει να το ψάξεις λιγο παραπάνω για να βρεις καλής ποιότητας/ανάλυσης, αλλά εχε υπ'οψη σου οτι μεγάλες και μεγάλης αναλυσης οθόνες θα καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία, οπότε αν αυτη ειναι μικρής χωρητικότητας ισως δε θα σου βγάζει τη μέρα αν του κάνεις εντονη χρήση, αν και νομιζω οτι όλα πια βγάζουν τη μέρα. Απο επεξεργαστές μην κοιτάς τους 4 ή 8 πυρήνες που λένε οτι έχουν, αφου σε καθημερινή χρήση μικρή διαφορά θα σου κάνουν και ισως δεν την καταλάβεις κιόλας-καλύτερα να εχεις πιο πολύ μνήμη διαθέσιμη και δε θα κολλήσει ποτέ.

Για μένα μπορείς να ρίξεις μια ματια στο xda για να δεις πόσο ενεργή είναι η κοινότητα στο κάθε τηλέφωνο και στο myphone.gr για να δεις απο που μπορείς να αγοράσεις κλπ, είναι πολύ καλή πηγή πληροφοριών. Πάντως μην πάς σε κάτι τελείως no name γιατι μάλλον θα μείνεις με 1-2 ρομ και αυτό ήταν, δωσε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι πιο future proof αν υποθέσουε οτι υπάρχει τέτοιο τηλέφωνο σήμερα. Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά σε τέτοιους καιρους πιστεύω οτι όλοι μας θέλουμε να πιάνει τόπο εστω και το 10ευρω που θα δώσουμε παραπάνω.
 
Και για μενα τα τελευταία χρόνια το android είναι μονόδρομος.

Σε ταξίδια που έχω πάει στο εξωτερικό, η αποθήκευση των χαρτών στο google maps με έχει σώσει. Μέχρι και υπολογισμό διαδρομών με τις εκεί συγκοινωνίες μου έβγαζε, και σε ποιά στάση κατέβαινα. Το maps δεν έχει αντίπαλο σε αυτόν τον τομέα, για την οδήγηση εμπιστευομαι χρόνια το Sygic.

Το τελευταίο μου κινητό είναι το Moto G της Μοτορόλα, το πήρα 156 ευρώ ! Δεν υπάρχει το τηλέφωνο, νομίζω ότι τους έκλεψα. Δεν έχει storage επιπλέον των 8gb που σου δίνει η συσκευή, όμως σου παρέχει η google επιπλέον 50gb στο cloud της για δύο χρόνια με την αγορά του. Πρέπει να έχω στο google drive αυτή τη στιγμή καμμια 60άρα giga εν ολίγοις, τσάμπα για δυο χρόνια ! Οπότε, όπου και αν πάω με wifι, επιτοπου ανεβάζω οτι υλικό στο cloud και το κινητό μένει πάντα άδειο. Πάντα κοιτάω λοιπόν να παίρνω το απολύτως καλύτερο value for money, καθώς δεν περισσέυουν λεφτά με το τσουβάλι για κινητά, απο τη στιγμή που τα αλλαζω αρκετά συχνά (τα βαριέμαι απλώς, ή τα σπάω, τα χάνω, μου τα κλέβουν etc)

Σαν UI το android βελτιώνεται αισθητά και συνεχώς, οπότε η εμπειρία είναι συνήθως ευχάριστη για όλους, παλιούς και νέους χρήστες. Ξέρω οτι το iOS είναι πιο "σταθερή" αξία, αλλα πραγματικά αισθάνομαι οτι με περιορίζει σε πολλά πράγματα. Απο το installation των εφαρμογών, μέχρι το πιο απλό πράγμα, να περάσω ενα mp3 σαν ringtone, ή κάποιο άλλο ηχητικό φορμάτ που κατέβασα, δεν έχω χρόνο για πράγματα που τα θεωρώ αυτονόητα, δηλαδή τα βασικά φορμάτ ήχου/βίντεο θεωρώ οτι επιβάλλεται να υποστηρίζονται.

Για "καθαριστική" εφαρμογή χρησιμοποιώ αρκετό καιρό το Clean Master, και είναι πραγματικά άψογο. Απο σβήσιμο cache, unwanted files, duplicates, memory boost για games, κάνει τα πάντα, είναι τσάμπα και είναι αξιόπιστο.
 
Πίσω
Μπλουζα