δε θα το έλεγα. Υπάρχουν αντίστοιχα φθηνές και φυσικά δωρεάν εφαρμογές. Δεν υπάρχει απλά η ίδια ποικιλία και τα είδη. Ας πούμε θα δεις άποιρες μουσικές εφαρμογές που στο android λόγω latency δεν υπάρχουν, αλλά δεν βρεις πικάντικες που απλά απαγορεύονται εκ φύσεως όπως backup toolsShinobi είπε:Για να βγουν οι εφαρμογες που εχει μεσα το κινητο αν δεν εχει επιλογη uninstall θελει root και ενα προγραμμα οπως το titanium backup αλλιως παμε σε custom ROM που ουτως η αλλως εχει πεταξει εξω το bloatware.Γενικα απο λιγο που εχω δουλεψει το iphone, πιο εφετζιδικο απο το android, πιο κλασατο, design κλπ αλλα τελικα τιποτα το ιδιαιτερο. Φυσικα εχει πιο ποιοτικο software γιατι αναλογικα πληρωνουν περισσοτερο οι κατοχοι iPhone.
οσον αφορά την μπαταρία ειναι μια από τα ίδια γιατί ειναι μικρότερη. Όλα τα iPhone μέχρι τo 5s έχουν μικρές διαστάσεις και ανάλογες φυσικά μπαταρίες. Το λειτουργικό όμως σαφέστατα ειναι πολύ πιο fine tuned, η μνήμη λιγότερη γιατί οι εφαρμογές ειναι native και όχι Java που χρειάζεται garbage collector και 5 φορές περισσότερη μνήμη, οπότε και ρεύμα για να την κάνει refresh.
Απο κει λοιπόν γίνεται οικονομία αλλά χάνει από τις lcd οθόνες οθόνες που χρησιμοποιεί. Οι amoled ειναι πιο οικονομικές σε σκοτεινές εικόνες (να γιατί ειναι μαύρα τα περισσότερα menu στο android)
Επισης από default έχει πολλά πράγματα ανοιχτά που δεν υπάρχουν στο android και φυσικά καταναλώνουν μπαταρία όπως ibeacons, airdrop, ή location based app lookup στο AppStore.
Αν μπεις στο μαγαζί του Κυρ. Μήτσου που έχει φτιάξει την εντυπωσιακή εφαρμογή για το τέλειο τυλιχτό σουβλάκι του θα σου βγάλει ενα εικονίδιο κάτω δεξιά στην οθόνη που θα σου προτείνει να την κατεβάσεις από το AppStore.
Το ίδιο και όταν μπεις σε ενα σύγχρονο αεροδρόμιο, χωρις να έχεις ανοίξει την εφαρμογή για indoor location tracking , στο πρώτο beacon που θα βρει θα ανοίξει μόνη της.