• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Another World (3DO) - Secret Video

f2bnp

RetroAdept
Joined
18 Mαϊ 2008
Μηνύματα
785
Αντιδράσεις
0
Σε όσους άρεσε το Another World προτείνω να παίξετε το Heart of Darkness το οποίο είναι από τον ίδιο δημιουργό.
 

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιον 2006
Μηνύματα
5.282
Αντιδράσεις
92
qwerty είπε:
Shock ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Θα ήθελα να μάθω περισσότερα.

Έχεις να προτείνεις κάποιο link;
Δες τον Will Wright, τον Peter Molyneux, τον Sid Meier, τον Dave Jones και τόσους άλλους bedroom coders όπως ο Matthiew Smith. Μήπως να το κάναμε thread? Έχει ενδιαφέρον!
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
f2bnp είπε:
Σε όσους άρεσε το Another World προτείνω να παίξετε το Heart of Darkness το οποίο είναι από τον ίδιο δημιουργό.
Μου το θύμισες και το ψάχνω τώρα για το PSX. Πολύ καλο παιχνιδάκι...
 

qwerty

RetroWannaBe
Joined
27 Mαϊ 2009
Μηνύματα
43
Αντιδράσεις
2
Shock είπε:
Δες τον Will Wright, τον Peter Molyneux, τον Sid Meier, τον Dave Jones και τόσους άλλους bedroom coders όπως ο Matthiew Smith. Μήπως να το κάναμε thread? Έχει ενδιαφέρον!
Έλπιζα να το πεις αυτό!
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
Για να μήν ανοίγω νέο thread, πρόσφατα απέκτησα ένα γιαπωνέζικο Panasonic 3DO FZ-1, και έχω ένα "κουλό" πρόβλημα με το another world (out of this world). Παίζει σε ταχύτητα turbo, τόσο turbo που είναι πραγματικά unplayable. Και επειδή θέλω πολύ να ξαναπαίξω αυτή την έκδοση, μήπως έχετε κατα νού τί παίζει ? Σημειωτέον είναι US το παιχνίδι, αλλα τα υπόλοιπα US που έχω μιά χαρά λειτουργούν σε φυσιολογική ταχύτητα (έτσι νομίζω τουλάχιστον !)
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
70
Να θυμηθω να κοιταξω το δικο μου παιχνιδι. Εαν το εχω φυσικα και παιζει.

Εαν ειναι "κανονικο" θα στο δωσω.

Υ.Γ. με τοσα που εχουμε να κανουμε φιλε other_reality, να δω τι θα πρωτο-φτιαξουμε!
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
Τhanks mike, απλά είμαι και περίεργος γιατί να συμβαίνει αυτό. Δοκίμασα ήδη δύο διαφορετικά US copies, και συμβαίνει το ίδιο. Μου θυμίζει όταν πήγα να τρέξω το wipeout σε Pentium 2 που πήγαινε σφεντόνα και χρησιμοποιούσα το cpu killer, σε κονσόλα όμως δέν το έχω ξαναδεί, και δέν βλέπω και το λόγο να συμβαίνει !
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
70
Στειλε μου πμ με το λινκ της "πηγης" σου.

Εαν εχουμε το ιδιο iso, κατι αλλο ειναι.

Εχω το ιδιο μηχανημα με εσενα, μονο που εμενα εχει πανω το Vram/VideoCD module.

Λογικα θα πρεπει να παιζει το ιδιο.
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.194
Αντιδράσεις
2.454
Τρελο μου ακουγεται ρε παιδια...τοσο που εκανα και ψακτικη στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
70
Nαι ειναι τελειο "κουλο".

Ακομα και η διαφορα 50/60ΗΖ δεν ειναι ικανη να κανει το παιχνιδι unplayable.
 

Maddog

Immense Cult RetroFigure
Joined
10 Νοέ 2006
Μηνύματα
4.887
Αντιδράσεις
61
Ούτε εγώ το έχω ξανακούσει ποτέ αυτό το πρόβλημα.

Έχω μια "μικρή" υποψία μετά τα λεγόμενα του mike ότι το παίζεις από .iso. Ίσως TOSEC εξ' ου και οι 2 διαφορετικές Αμερικάνικες εκδόσεις. Γιατί δεν δοκιμάζεις απλά την Ιαπωνική έκδοση (λέγεται Outer World) η οποία είναι κανονικά στα Αγγλικά από όσο γνωρίζω;
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
13
other_ θα σου φανει κουλο το ξερω αλλα σε τι ταχυτητα το εκαψες? και με ποιο tool?
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
Ναι maddog σε iso/tosec είναι, ότι βρήκα δηλαδή. Anyway, θα δοκιμάσω και ευρωπαική αλλά και γιαπωνέζικη άν τη βρώ. Amigo σε 16Χ με imgburn (άν και το another το έκανα και σε 8χ), εντωμεταξύ έφαγα παίδεμα μέχρι να βρώ τα κατάλληλα δισκάκια/settings μέχρι που νόμιζα ότι το μηχάνημα είναι χαλασμένο, ευτυχώς taiyo-16x-imgburn έδωσε αποτέλεσμα γενικώς. Ειδικώς τώρα, με αυτό το game έχω κουφαθεί. Ίσως να φταίνε και οι 2 μετασχηματιστές που έχω δοκιμάσει, όμως, όλα τα άλλα δουλεύουν μιά χαρά, είτε γιαπωνέζικα, είτε ότι νά'ναι ! Mike για να μήν σε παιδεύω, θα κοιτάξω να δοκιμάσω όλα τα regions πρώτα (!!!) και μετά βλέπουμε...

Το παιχνίδι αρχίζει και ...τουρμπίζει, απο το σημείο που τελειώνει το εισαγωγικό FMV. Δηλαδή ακόμα και στην εισαγωγή που είναι με in-game γραφικά, αρχίζει και τρέχει σάν το διάολο. Αφού μόλις βγήκε στο πηγάδι, σε κλάσματα με είχαν φάει τα φίδια, και είχα μείνει παγωτό στην οθόνη !!! Η μουσική παίζει πάντως σε κανονική ταχύτητα, μόνο τα vectors τρέχουν πανικόβλητα.
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
70
Το θεμα με το step-down 220-110 βολτ, επειρεαζει πολυ το 3DO. Οχι δεν παιζει πιο γρηγορα, αλλα εαν δεν παρεις δυνατο

μετασχηματιστη, τοτε το μηχανημα κανει ρεσετ και κολαει. Θελει περισσοτερα watt μετασχηματιστη, μην κοιτας που λεει μονο 25W.
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
είχα ένα αρχαίο του πατέρα μου μεταλλικό, στοιβαρό, αλλα δέν έγραφε τίποτα πάνω. Δούλευε το μηχάνημα αλλα δέν μου διάβαζε τα cd,βέβαια πάιζει και να έφταιγαν τα μουφοTDK, τέλοσπάντων έπειτα βρήκα ένα πλαστικό αλλα καλό που σηκώνει μέχρι 55W. Αρκεί νομίζω, έ ? Εξάλλου, μέχρι στιγμής δέν κολλάει το μηχάνημα, αντιθέτως σφάιρα πάει και σταθερά. Ορισμένες δέ φορές...παραπάει σφαίρα !!!
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
13
δοκιμασε σε 4χ με poweriso και τα games που εχουν βιντεο μεσα οπως το need for speed συνηθως θελουν 8χ.. και φυσικα δοκιμασε αλλο iso αν συνεχισει το προβλημα ..
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
Το Μυστήριο ελύθη ! Ούτε τα Cd φταίγανε, ούτε τίποτα. Κάποια FZ-1 μοντέλα έχουν πίσω τους ένα διακόπτη A-B, ο οποίος (μετά απο τρελό ψάξιμο στα άδυτα των 3doforums) αλλάζει τα pins του video decoder απο κανονικό NTSC σε Progressive scan. Ο δικός μου ήταν στη θέση Progressive, την οποία προφανώς το Another world δέν υποστήριζε, ενώ όλα τα υπόλοιπα games έδειχναν ανεπηρρέαστα. Με το γύρισμα του διακόπτη με ένα στυλό (είναι απο τους ...χωμένους), όλες οι εκδόσεις Another World έπαιξαν κανονικά !
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.194
Αντιδράσεις
2.454
Ουτε που το γνωριζα!! Θα το ψαξω κι εγω οταν παω σπιτι...
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
70
Εγω δοκιμασα για παρτυ σου το another world, ιδιο ακριβως με αυτο που παιζεις και δεν ειναι unplayble ουτε παει σφαιρα.

Aπλα ειναι διαφορετικο το gameplay του. Δηλαδη στην αρχη, στην λιμνη, ενω στην αμιγκα εχεις 1-2 δευτερολεπτα

να κανεις "επανω", στο 3DO πρεπει να εχεις απο πριν το στικ στο "επανω" για να προλαβεις να βγεις.

Μετα στα σκουλικια εχει και αλλες διαφορες, στην αμιγκα λιωνεις τα σκουλικια αλλα ταυτοχρονα πεφτουν και απο επανω

και χανεις, ενω στο 3DO υπαρχουν σκουλικια στην οροφη αλλα δεν πεφτουν. Ακομα στην αμιγκα υπαρχει αναμεσα στα

σκουλικια ενας μαυρος σαν σκορπιος που δεν μπορεις να τον πατησεις (σε σκοτωνει) ενω στο 3DO δεν υπαρχει.

Ετσι οταν σε κυνηγαει το τερας απλα στο 3DO τρεχεις, ενω στην αμιγκα πρεπει σε μια στιγμη να πηδηξεις κιολας τον σκορπιο.

Φανταζομαι οτι το εκαναν για να ειναι πιο ευκολη και ευχαριστη η εκδοση του 3DO.
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
51
Σε ευχαριστώ mike που μπήκες στον κόπο, άν και τελικά το πρόβλημα ήταν με το διακόπτη (progressive/normal) ,δές το προηγούμενο πόστ μου. Όταν το έπαιξα στα κανονικά του, εντάξει είδα όλες τις διαφορές που λές, είναι όμως σαφέστατα playable. Εν τέλει, δέν ξέρω άν προτιμώ αυτή την έκδοση απο αυτή της Amiga. Eίναι αρκετά πιό ευκολη, όμως είναι σίγουρα πιό εντυπωσιακή. Θα το ξανατερματίσω για να δώ πώς επανασχεδίασαν όλο το παιχνίδι, αυτό της Amiga το θυμάμαι απ'έξω εξάλλου !
 
Μπλουζα