Another World (3DO) - Secret Video

Σε όσους άρεσε το Another World προτείνω να παίξετε το Heart of Darkness το οποίο είναι από τον ίδιο δημιουργό.
 
qwerty είπε:
Shock ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Θα ήθελα να μάθω περισσότερα.

Έχεις να προτείνεις κάποιο link;
Δες τον Will Wright, τον Peter Molyneux, τον Sid Meier, τον Dave Jones και τόσους άλλους bedroom coders όπως ο Matthiew Smith. Μήπως να το κάναμε thread? Έχει ενδιαφέρον!
 
f2bnp είπε:
Σε όσους άρεσε το Another World προτείνω να παίξετε το Heart of Darkness το οποίο είναι από τον ίδιο δημιουργό.
Μου το θύμισες και το ψάχνω τώρα για το PSX. Πολύ καλο παιχνιδάκι...
 
Shock είπε:
Δες τον Will Wright, τον Peter Molyneux, τον Sid Meier, τον Dave Jones και τόσους άλλους bedroom coders όπως ο Matthiew Smith. Μήπως να το κάναμε thread? Έχει ενδιαφέρον!
Έλπιζα να το πεις αυτό!
 
Για να μήν ανοίγω νέο thread, πρόσφατα απέκτησα ένα γιαπωνέζικο Panasonic 3DO FZ-1, και έχω ένα "κουλό" πρόβλημα με το another world (out of this world). Παίζει σε ταχύτητα turbo, τόσο turbo που είναι πραγματικά unplayable. Και επειδή θέλω πολύ να ξαναπαίξω αυτή την έκδοση, μήπως έχετε κατα νού τί παίζει ? Σημειωτέον είναι US το παιχνίδι, αλλα τα υπόλοιπα US που έχω μιά χαρά λειτουργούν σε φυσιολογική ταχύτητα (έτσι νομίζω τουλάχιστον !)
 
Να θυμηθω να κοιταξω το δικο μου παιχνιδι. Εαν το εχω φυσικα και παιζει.

Εαν ειναι "κανονικο" θα στο δωσω.

Υ.Γ. με τοσα που εχουμε να κανουμε φιλε other_reality, να δω τι θα πρωτο-φτιαξουμε!
 
Τhanks mike, απλά είμαι και περίεργος γιατί να συμβαίνει αυτό. Δοκίμασα ήδη δύο διαφορετικά US copies, και συμβαίνει το ίδιο. Μου θυμίζει όταν πήγα να τρέξω το wipeout σε Pentium 2 που πήγαινε σφεντόνα και χρησιμοποιούσα το cpu killer, σε κονσόλα όμως δέν το έχω ξαναδεί, και δέν βλέπω και το λόγο να συμβαίνει !
 
Στειλε μου πμ με το λινκ της "πηγης" σου.

Εαν εχουμε το ιδιο iso, κατι αλλο ειναι.

Εχω το ιδιο μηχανημα με εσενα, μονο που εμενα εχει πανω το Vram/VideoCD module.

Λογικα θα πρεπει να παιζει το ιδιο.
 
Τρελο μου ακουγεται ρε παιδια...τοσο που εκανα και ψακτικη στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι
 
Nαι ειναι τελειο "κουλο".

Ακομα και η διαφορα 50/60ΗΖ δεν ειναι ικανη να κανει το παιχνιδι unplayable.
 
Ούτε εγώ το έχω ξανακούσει ποτέ αυτό το πρόβλημα.

Έχω μια "μικρή" υποψία μετά τα λεγόμενα του mike ότι το παίζεις από .iso. Ίσως TOSEC εξ' ου και οι 2 διαφορετικές Αμερικάνικες εκδόσεις. Γιατί δεν δοκιμάζεις απλά την Ιαπωνική έκδοση (λέγεται Outer World) η οποία είναι κανονικά στα Αγγλικά από όσο γνωρίζω;
 
other_ θα σου φανει κουλο το ξερω αλλα σε τι ταχυτητα το εκαψες? και με ποιο tool?
 
Ναι maddog σε iso/tosec είναι, ότι βρήκα δηλαδή. Anyway, θα δοκιμάσω και ευρωπαική αλλά και γιαπωνέζικη άν τη βρώ. Amigo σε 16Χ με imgburn (άν και το another το έκανα και σε 8χ), εντωμεταξύ έφαγα παίδεμα μέχρι να βρώ τα κατάλληλα δισκάκια/settings μέχρι που νόμιζα ότι το μηχάνημα είναι χαλασμένο, ευτυχώς taiyo-16x-imgburn έδωσε αποτέλεσμα γενικώς. Ειδικώς τώρα, με αυτό το game έχω κουφαθεί. Ίσως να φταίνε και οι 2 μετασχηματιστές που έχω δοκιμάσει, όμως, όλα τα άλλα δουλεύουν μιά χαρά, είτε γιαπωνέζικα, είτε ότι νά'ναι ! Mike για να μήν σε παιδεύω, θα κοιτάξω να δοκιμάσω όλα τα regions πρώτα (!!!) και μετά βλέπουμε...

Το παιχνίδι αρχίζει και ...τουρμπίζει, απο το σημείο που τελειώνει το εισαγωγικό FMV. Δηλαδή ακόμα και στην εισαγωγή που είναι με in-game γραφικά, αρχίζει και τρέχει σάν το διάολο. Αφού μόλις βγήκε στο πηγάδι, σε κλάσματα με είχαν φάει τα φίδια, και είχα μείνει παγωτό στην οθόνη !!! Η μουσική παίζει πάντως σε κανονική ταχύτητα, μόνο τα vectors τρέχουν πανικόβλητα.
 
Το θεμα με το step-down 220-110 βολτ, επειρεαζει πολυ το 3DO. Οχι δεν παιζει πιο γρηγορα, αλλα εαν δεν παρεις δυνατο

μετασχηματιστη, τοτε το μηχανημα κανει ρεσετ και κολαει. Θελει περισσοτερα watt μετασχηματιστη, μην κοιτας που λεει μονο 25W.
 
είχα ένα αρχαίο του πατέρα μου μεταλλικό, στοιβαρό, αλλα δέν έγραφε τίποτα πάνω. Δούλευε το μηχάνημα αλλα δέν μου διάβαζε τα cd,βέβαια πάιζει και να έφταιγαν τα μουφοTDK, τέλοσπάντων έπειτα βρήκα ένα πλαστικό αλλα καλό που σηκώνει μέχρι 55W. Αρκεί νομίζω, έ ? Εξάλλου, μέχρι στιγμής δέν κολλάει το μηχάνημα, αντιθέτως σφάιρα πάει και σταθερά. Ορισμένες δέ φορές...παραπάει σφαίρα !!!
 
δοκιμασε σε 4χ με poweriso και τα games που εχουν βιντεο μεσα οπως το need for speed συνηθως θελουν 8χ.. και φυσικα δοκιμασε αλλο iso αν συνεχισει το προβλημα ..
 
Το Μυστήριο ελύθη ! Ούτε τα Cd φταίγανε, ούτε τίποτα. Κάποια FZ-1 μοντέλα έχουν πίσω τους ένα διακόπτη A-B, ο οποίος (μετά απο τρελό ψάξιμο στα άδυτα των 3doforums) αλλάζει τα pins του video decoder απο κανονικό NTSC σε Progressive scan. Ο δικός μου ήταν στη θέση Progressive, την οποία προφανώς το Another world δέν υποστήριζε, ενώ όλα τα υπόλοιπα games έδειχναν ανεπηρρέαστα. Με το γύρισμα του διακόπτη με ένα στυλό (είναι απο τους ...χωμένους), όλες οι εκδόσεις Another World έπαιξαν κανονικά !
 
Ουτε που το γνωριζα!! Θα το ψαξω κι εγω οταν παω σπιτι...
 
Εγω δοκιμασα για παρτυ σου το another world, ιδιο ακριβως με αυτο που παιζεις και δεν ειναι unplayble ουτε παει σφαιρα.

Aπλα ειναι διαφορετικο το gameplay του. Δηλαδη στην αρχη, στην λιμνη, ενω στην αμιγκα εχεις 1-2 δευτερολεπτα

να κανεις "επανω", στο 3DO πρεπει να εχεις απο πριν το στικ στο "επανω" για να προλαβεις να βγεις.

Μετα στα σκουλικια εχει και αλλες διαφορες, στην αμιγκα λιωνεις τα σκουλικια αλλα ταυτοχρονα πεφτουν και απο επανω

και χανεις, ενω στο 3DO υπαρχουν σκουλικια στην οροφη αλλα δεν πεφτουν. Ακομα στην αμιγκα υπαρχει αναμεσα στα

σκουλικια ενας μαυρος σαν σκορπιος που δεν μπορεις να τον πατησεις (σε σκοτωνει) ενω στο 3DO δεν υπαρχει.

Ετσι οταν σε κυνηγαει το τερας απλα στο 3DO τρεχεις, ενω στην αμιγκα πρεπει σε μια στιγμη να πηδηξεις κιολας τον σκορπιο.

Φανταζομαι οτι το εκαναν για να ειναι πιο ευκολη και ευχαριστη η εκδοση του 3DO.
 
Σε ευχαριστώ mike που μπήκες στον κόπο, άν και τελικά το πρόβλημα ήταν με το διακόπτη (progressive/normal) ,δές το προηγούμενο πόστ μου. Όταν το έπαιξα στα κανονικά του, εντάξει είδα όλες τις διαφορές που λές, είναι όμως σαφέστατα playable. Εν τέλει, δέν ξέρω άν προτιμώ αυτή την έκδοση απο αυτή της Amiga. Eίναι αρκετά πιό ευκολη, όμως είναι σίγουρα πιό εντυπωσιακή. Θα το ξανατερματίσω για να δώ πώς επανασχεδίασαν όλο το παιχνίδι, αυτό της Amiga το θυμάμαι απ'έξω εξάλλου !
 
Πίσω
Μπλουζα