Apple Event tonight!

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.790
Αντιδράσεις
1.727
Για όσους ενδιαφέρονται, σε 1 ώρα περίπου (20:00 ώρα Ελλάδος) ξεκινά το live streaming με την παρουσίαση της Apple για το νέο iPhone 12, το HomePod κλπ προϊόντα.

Να δούμε αν θα πέσει και καμιά "one more thing" ανακοίνωση για το Apple Glass φέτος (αισιόδοξο)...
 
Με ενδιαφερει και με παρα ενδιαφερει προσωπικα αλλα ευρω να τα αγορασω δεν υπαρχουν δυστηχως γιατι αλλα εχουν προτεραιοτητα.Με ενα iphone 6 εχω ξεμηνει τοσα χρονια και δεν παω σε καποιο απο τα χιλιαδες android που κυκλοφορουν τα οποια και φθηνα ειναι και παντοδυναμα σε σχεση με το εξαρακι μου πολυ απλα γιατι δεν μπορω με τιποτα να αλαξω το ios και να παω σε android μα με τιποτα λεμε.Αμα βρω καποια στιγμη καποιο νεοτερο iphone απο το δεικο μου εστω και κανα δυο,τρια μοντελα πανω που λεει ο λογος σε πολυ καλη κατασταση ομως τοτε μονο θα το αλλαξω το εξαρακι.το νεοτερο μοντελο που κυκλοφορει αμα κερδισω το λαχειο τοτε το περνω ανετα :p :p :p :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ ακριβά τα μήλα.. Ωραίο design αλλα υπερτιμημένα εξαλλου ότι έχει το OS πάνω/κάτω το βρίσκεις και σε Android. Τα έχω όμως σιχαθεί και αυτά..

Μακαρι να υπήρχε κάτι καινούργιο..


Να ας πούμε ένα Ubuntu Touch OS. :)

(γιατί μην ξεχνάμε ότι όλα είναι 'έξυπνα κινητα' και την διαφορά την κάνει το κατά προτίμηση OS και όχι πια το ακριβό και ξακουστό brand-name με το ωραίο design αλα made in Chin@ οπου και όλες οι άλλες συσκευές εκεί κατασκευαζονται).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το mini πάρα πολύ ωραίο για εμένα
Ψάχνω καλό κινητό αλλά κάτω από 6 ίντσες κ η αγορά έχει μόνο παντόφλες
Απαραίτητα πλέον τα smartphone για την καθημερινότητα όμως με έχει κουράσει κάθε 2 χρόνια να δίνω 150αρια
Αυτή τη στιγμή έχω ένα Huawei ούτε διετίας που σέρνεται κ το κρατάω από πείσμα.
Βέβαια λεφτά για Apple δεν παίζει
 
Smartphone χωρίς φορτιστή και ακουστικά... :shocked:


Στην παρακάτω παρουσίαση έχει και τις τιμές πώλησης για την κάθε έκδοση :
 
Τελευταία επεξεργασία:
Aυτα τα χωρις φορτιστη και ακουστικα ειναι καραγκιοζιλικια.Δεν γινετε να πληρωνεις ενα καρο λεφτα για ενα iphone και να μην εχει φορτιστη και ακουστικα απλα δεν γινετε.Λενε πως θα υποστηριζονται ο φορτιστης και τα ακουστικα απο το προηγουμενο iphone δηλαδη αυτοι το εχουν δεδομενο πως οσοι αγοραζουν iphone το αλαζουν καθε χρονο οταν και βγαινει νεοτερο μοντελο οποτε γιατι να σας βαλουμε λαλακες φορτιστη μεσα αφου εχετε τον φορτιστη απο το προηγουμενο.Ελα ομως που τα πραγματα δεν ειναι ετσι και δεν περνει ο κοσμος ειδικα στην ελλαδα καθε χρονο και το νεο iphone.Θα με πεις υυπαρχουν και τα βληματα που αφηνουν απληρωτο το ηλεκτρικο ρευμα την ασφαλεια τους κλπ για να παρουν και το νεοτερο iphone η οπως εγραφε ενας σε ενα site δεν θα παρει το νεοτερο iphone φετος γιατι αμα γινει καμια στραβη και πεσει κανα lockdown σε ποιον θα το δειχνει δεν θα μπορει να βγει εξω να το βγαλει πανω στο τραπεζι διπλα στον φρεντο και στον καπουτσινο κλπ για να το θαυμαζουν οι τριγυρω ασχετα αν πηγαινει το βραδυ στο σπιτι του και δεν εχει θερμανση να ζεσταθει γιατι δεν πληρωσε το πετρελαιο το αεριο κλπ για να παρει το νεο iphone.

Περα απο ολα αυτα ομως αμα ειχα τα φραγκα παλι iphone θα επερνα αλλα προσωπικα περνω ενα iphone καθε φορα που θα σταματησει να περνει το νεοτερο ios εκτος απο αυτη την φορα που δεν με περισευαν λεφτα γιαυτο και εχω μηνει με το Iphone 6 6 ολοκληρα χρονια απο το 2014 μεχρι και σημερα.Προτιμω το εξαρακι μου που παει τρενο ακομα και σημερα σε αυτα που κανω και δεν εχει κολησει ποτε παρα οποιοδηποτε κινεζοτηλεφωνο.Δεν ειμαι το προβατο που θα βγαλει το iphone πανω στο τραπεζι για να το βλεπουν οι αλλοι ομως αν ειχα τα φραγκα με κλειστα τα ματια παλι Iphone θα επερνα για τους λογους που περιεγραψα γιατι τοσα χρονια επισημες αναβαθμησεις και να πηγαινει τρενο χωρις κολληματα και προβληματα κανενα android δεν μπορει να τα προσεφερει.
 
Έχοντας την εμπειρία και του Android και του iOS σε διαφορετικές συσκευές (κινητό android, iPad 6) Μπορώ με σιγουριά να πω ότι οι συσκευές της apple Είναι υπερτιμημένες. Βεβαίως παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις και ένα περιβάλλον πιο σταθερό από το Android αλλά οι τιμές είναι εξωφρενικές (δεν ισχύει για την απλή σειρά iPad καθώς ο λόγος επιδόσεις/κόστος είναι καλος). Γι’αυτό κιόλας η Apple λάνσαρε το iPhone special edition δύο, Προκειμένου να πιάσει τον χρήστη που θέλει επιδόσεις θέλει ένα σταθερό περιβάλλον αλλά δεν είναι διατεθειμένος να σκάσει ένα κάρο λεφτά για τις ναυαρχίδες όπως το iPhone 12 pro κτλ

Προφανώς όσοι αποκτούν μία από αυτές τις συσκευές των 1000 περίπου ευρώ, πρέπει να σκεφτούν την ωφέλεια που θα έχουν και τις ανάγκες που θέλουν να καλύψουν. Η Apple προσπάθησε στο event που έκανε Να ξεκαθαρίσεις στους χρήστες ποια η διαφορά του iPhone 12 και του iPhone 12 προ. Εκτός του υλικού του σασί, ξεκαθάρισε ότι η σειρά πρό απευθύνεται σε αυτούς που έχουν απαιτήσεις από την φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου τους. Οτιδήποτε γράφτηκε παραπάνω σχετικά με ανθρώπους που τρώνε μόνο μακαρόνια και ρύζι αφήνοντας τους λογαριασμούς των δεκο και της εφορίας απλήρωτους για να πάρουν μια συσκευή των 1000 € είναι πραγματικά Κωμικοτραγικά.

Προσωπικά αν ήμουν σε μια διαδικασία αλλαγής του τηλέφωνου μου θα κοίταζα και την έκδοση σπέσιαλ δύο Πλάι στις συσκευές Android ανάλογου κόστους (~300 ευρώ χωρίς φαπα) Τα δίκτυα five G νομίζω ότι έχουν δρόμο ακόμα για να καθιερωθούν και να δώσουν τις πολύ μεγάλες ταχύτητες που θεωρητικά έχουν τη δυνατότητα. Εκτιμώ ότι αυτό στην Ελλάδα θα συμβεί από το 2022 και έπειτα, και μάλιστα βαθμιαία.
 
Κωμικοτραγικα μπορει να ειναι αλλα δυστηχως ειναι αληθινα γεγονοτα που προσωπικα εγω εχω τετοια παραδειγματα απο ανθρωπους που γνωριζω να αφηνει ο αλλος απληρωτους λογαριασμους ωστε να παρει τα λεφτα που προοριζοταν γιαυτους για να παρει το νεο iphone και μιλαω καθαρα για ελλαδα το τι γινετε σε αλλες χωρες δεν με απασχολει.Ετσι λοιπον και στην ελλαδα οτι και να πει η apple οτι και να ξεκαθαρισει για το iphone οι 8 στους 10 που θα το αγορασουν θα το κανουν μονο και μονο για την μοστρα με ενα instagram και facebook κατεβασμενο και διαφορα τετοια χωρις να εχουν καν ιδεα τι ειναι αυτο που κρατανε στα χερια τους και που οι αναγκες τους θα μπορουσαν να καλυφθουν ακομα και με ενα android των 100 ευρω.Μονο 2 στους 10 θα αγορασουν ενα iphone για επαγγελματικους λογους που θα το χρειαστουν για σοβαρα πραγματα δηλαδη.Tελως παντων iphone (ios) vs android ειναι ενα θεμα που εχει συζητηθει στο διαδικτυο και γενικοτερα δισεκατομμυρια ωρες και ακρη δεν βγαινει γιατι ο καθενας εχει της αποψεις του και η καθε συσκευη τα καλα της και τα κακα της οποτε ο καθενας περνει οτι θελει και παμε παρακατω.
 
Εχω ενα iPhone 6 για την δουλεια, μετα τα τελευταια updates ξαφνικά 'χαλασαν' οοολα τα καλώδια που ειχα να το φωτίζω και βγαζει μύνημα "This accessory might not be compatible"
Στον ίδιο φορτιστή, με καλώδιο apple φορτίζει κανονικά....
Τετοια σταθερότητα να την βράσω.
 
To προβλημα σου δεν ειναι τα updates αλλα τα μουφα καλωδια που εχεις.iphone 6 εχω και γω με τα καλωδια και τον φορτιστη της apple ολα ειναι τελεια και στην φορτιση και στην συνδεση με το PC οπως και στην φορτιση με το original καλωδιο σε μουφα φορτιστη και εκει ολα λειτουργουν μια χαρα.Με μουφα καλωδιο που εχω και το χρησιμοποιω καπου καπου στο PC αλλες φορες με πεταει και μενα αυτο το μηνυμα αλλες φορες λειτουργει κανονικα και αλλες φορες συνεχως συνδεεται και αποσυνδεεται ενα σωρο φορες μεσα σε λιγα δευτερολεπτα.Αυτο ομως δεν ειναι κατι που δεν το γνωριζουμε χρονια ολοκληρα γινετε και ειναι γνωστο πως τα προιοντα της apple εχουν αλλεργια στα μουφα περιφερειακα.Φυσικα δεν ειναι ολα ετσι και συνηθως κατι κινεζιες της πλακας δημιουργουν τετοια προβληματα.Υπαρχουν ομως και φορτιστες και καλωδια απο γνωστες εταιριες για iphone που λειτουργουν μια χαρα.
 
Μίας που λέτε για φορτιστές και καλώδια σήμερα είδα αυτό..




Νέο Payment Option για τα καινούργια μοντέλα..


screenshot-from-2019-09-12-20-22-44-1568336521451.png


Έτσι για να το καλαμπουρίσουμε και λίγο :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία:
To προβλημα σου δεν ειναι τα updates αλλα τα μουφα καλωδια που εχεις.iphone 6 εχω και γω με τα καλωδια και τον φορτιστη της apple ολα ειναι τελεια και στην φορτιση και στην συνδεση με το PC οπως και στην φορτιση με το original καλωδιο σε μουφα φορτιστη και εκει ολα λειτουργουν μια χαρα.Με μουφα καλωδιο που εχω και το χρησιμοποιω καπου καπου στο PC αλλες φορες με πεταει και μενα αυτο το μηνυμα αλλες φορες λειτουργει κανονικα και αλλες φορες συνεχως συνδεεται και αποσυνδεεται ενα σωρο φορες μεσα σε λιγα δευτερολεπτα.Αυτο ομως δεν ειναι κατι που δεν το γνωριζουμε χρονια ολοκληρα γινετε και ειναι γνωστο πως τα προιοντα της apple εχουν αλλεργια στα μουφα περιφερειακα.Φυσικα δεν ειναι ολα ετσι και συνηθως κατι κινεζιες της πλακας δημιουργουν τετοια προβληματα.Υπαρχουν ομως και φορτιστες και καλωδια απο γνωστες εταιριες για iphone που λειτουργουν μια χαρα.
Ακυρη απαντηση.
Χρησημοποιώ μαγνητικα καλωδια TOPK, σε όλα μου τα μηχανήματα απροβλημάτιστα.
Αυτο σημαίνει ότι ούτε το βύσμα ούτε την θυρα ταλαιπώρησα η άλλαξα, ούτε μπήκε βρωμία μεσα.
Το μόνο που άλλαξε στο όλο setup ηταν η έκδοση του λογισμικού στο εν λόγω iPhone.
Δεν με νοιαζει αν η μαμα apple θέλει να παρει εξτρα λεφτα απο τα παλιά μοντελα εξαναγκαζοντας με να παρω original καλωδια και φορτιστές, απλα και μόνο για το φορτίσω.
Δεν με νοιαζει τι πιστευει η εταιρία για το ότι μόνο με τα δικα της γινεται το optimal charging αλλα απο την στιγμή που ειναι δικό μου, θελω να μπορω να το φορτίσω και με τροφοδοτικό εργαστηρίου αμα λαχει.
Η να το καψω σαν το βιντεο απο πανω.
Εκτός αν δεν το κρατσω σωστα, σαν εκείνο το μοντέλο που εχανε το σήμα.
Αν αποδειχτει ότι το εκανε επιτιδες η apple, οπως είχε κανει underclock τα παλια μοντελα πριν κανα χρόνο, απλα θα φαει πάλι μια καμπανα απο την ΕΕ και θα το ανιρεσει.
Εν το μεταξυ απλα εκνευρίζει κοσμο, αντι να δημιουργεί λογούς να παρουμε το καινουριο iphone.
 
@Saulot το ότι η Apple Βγάζει από τη μύγα ξύγκι είναι σε όλους γνωστό. Αυτό δεν αναιρεί την σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος, το ότι πράγματι η σχέση λογισμικού και υλικού είναι εξαιρετική (χρησιμοποιεί τους πόρους του συστήματος κατά βέλτιστο τρόπο), Ενώ και στα θέματα φωτογραφίας έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο ακόμα και στα φθηνότερα μοντέλα. Από κει και μετά για τον απλό καθημερινό χρήστη η καλύτερη επιλογή σχέσης απόδοσης τιμής Για εμένα είναι το iPhone special edition δύο.

Σε περίπτωση που ένας χρήστης χρησιμοποιεί το iPhone σαν κινηματογραφική μηχανή, σαν φωτογραφική μηχανή για επαγγελματικές φωτογραφίες, Για προγραμματισμό, για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων ή γενικότερα έχει αντικαταστήσει τον υπολογιστή της δουλείας του, τότε πρεπει να κατευθυνθεί στα μοντέλα της σειράς προ.

Όλα τ’άλλα είναι το marketing της εταιρείας και η κοινωνία συμβόλων που ζούμε.
 
Φίλε @foutix ποια σταθερότητα???

Ξέχασες τα προβλήματα με τα updates και την συμβατότητα και τα προβλήματα που έσκαγαν οι μπαταρίες τους ή τα άλλα θέματα με τις οθόνες τους.

Πεταμένα τόσα χρήματα για ένα σύμβολο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ακυρη απαντηση.
Χρησημοποιώ μαγνητικα καλωδια TOPK, σε όλα μου τα μηχανήματα απροβλημάτιστα.
Αυτο σημαίνει ότι ούτε το βύσμα ούτε την θυρα ταλαιπώρησα η άλλαξα, ούτε μπήκε βρωμία μεσα.
Το μόνο που άλλαξε στο όλο setup ηταν η έκδοση του λογισμικού στο εν λόγω iPhone.
Δεν με νοιαζει αν η μαμα apple θέλει να παρει εξτρα λεφτα απο τα παλιά μοντελα εξαναγκαζοντας με να παρω original καλωδια και φορτιστές, απλα και μόνο για το φορτίσω.
Δεν με νοιαζει τι πιστευει η εταιρία για το ότι μόνο με τα δικα της γινεται το optimal charging αλλα απο την στιγμή που ειναι δικό μου, θελω να μπορω να το φορτίσω και με τροφοδοτικό εργαστηρίου αμα λαχει.
Η να το καψω σαν το βιντεο απο πανω.
Εκτός αν δεν το κρατσω σωστα, σαν εκείνο το μοντέλο που εχανε το σήμα.
Αν αποδειχτει ότι το εκανε επιτιδες η apple, οπως είχε κανει underclock τα παλια μοντελα πριν κανα χρόνο, απλα θα φαει πάλι μια καμπανα απο την ΕΕ και θα το ανιρεσει.
Εν το μεταξυ απλα εκνευρίζει κοσμο, αντι να δημιουργεί λογούς να παρουμε το καινουριο iphone.
Αφου εισαι ετσι σχεδιο με τα καλωδια κλπ τοτε παω πασο φιλος.Παντως παραξενο με φαινεται αυτο με το ios update γιατι το τελευταιο ios που περνει το iphone 6 ειναι το ios 12 το οποιο εχω και γω απλα εχω παραμηνει στο ios 12.4 μονο και μονο γιατι εκεινη την στιγμη μεχρι εκει μπορουσε να γινει jailbreak με το Unc0ver.Aπο κει και μετα ακολουθησαν τα ios 12.4.1 μεχρι και ios 12.4.8 αλλα δεν ειχαν τιποτα σοβαρο ωστε να αξιζει η αναβαθμιση οποτε και παρεμεινα στο 12.4.Τωρα αν εσυ εισαι στο 12.4.8 και εκει ειναι που υπαρχει το προβλημα δεν το ξερω αλλα αν οντως εκανε καμια τετοια φουστια η apple ειναι ΓΤΠ.
 
@Always Somewhere Η κρίση μου έρχεται από τη χρήση ενός iPad 6, 2.5 χρόνια τώρα. Και επειδη πειραματιζόμουν με τις androind συσκευές στην κατηγορία των tablet να σε ενημερώσω ότι το πρώτο samasung galaxy tablet το μακρινό 11 έρχονταν με την 3.2 έκδοση (πειραματική) και κάποια στιγμή έλαβε και τη 4 και πραγματικά σέρνονταν, ενω είχα δοκιμάσει τα πάντα. Αργότερα, πιστός οπαδός των συσκευών nexus, το 7 ήταν καλό μέχρι την 4.4 και με την 5 άρχιζε και ρεταρε(είχαν δοκιμάσει έναν νέο επεξεργαστη της nvidia που δεν εμφανίστηκε πουθενά άλλου). Σκέψου προιον της google που αναπτύσσει το Android και δεν ασχολήθηκαν άλλο να βελτιστιοποιησουν τη συσκευή που έφτιαξαν. Από σπόντα πήρα σχεδόν δωρεάν ένα LG 8 με andoind 6 και σχετικά καλές επιδόσεις.

Το iPad 6 ηρθε στα χέρια μου σχεδόν τυχαία σε έναν διαγωνισμό ενός Apple store. Ε παιδιά τι να λέμε όλα λειτουργούσαν ρολόι σε μια όχι flagship συσκευή και με βόλεψε καργα καθώς δε χρειάστηκε να δουλεύω τον υπολογιστή μου για βιντεοκλήσεις, μουσική, σερφάρισμα, βιντεο κτλ. Δούλευε κάθε στιγμή με μια φόρτιση. Ίσως του χρόνου το αλλάξω καθως η μπαταρία λόγω της πολυχρησιας αρχιζει και κρεμάει, αλλά το λέω με βεβαιότητα αξίζει τα λεφτά του. Ενα απωθημένο που ειχα στο andoind ήταν να δουλεύω δυο εφαρμογές παράλληλα στην οθόνη και πραγματικά ενθουσιάστηκα με implementation της Apple. Και το θέμα των ενημερωσεων είναι σημαντικό καθως στις Android συσκευές είναι ανύπαρκτες από τους περισσότερους κατασκευαστές.

Το έγραψα και παραπάνω, οι συσκευές της Apple είναι υπερτιμένες. Πάρ Όλα αυτά προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης και πλέον υπάρχει μια γκάμα προϊόντων όπου ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει. Το ipad 8 που παρουσιαστηκε προ λίγου καιρού είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον μέσο χρήστη. Η Apple επιτέλους πάει να κάνει δώσει νόημα στο pro στα προϊόντα της αφήνοντας χώρο για τους υπόλοιπους χρήστες. Αν άλλαζα σήμερα το iPad 6 θα πήγαινα στο 8 η στο air 3. Αν ειχα σκοπό να δώσω περισσότερα, στο air4 και εκεί θα έπιανα ταβάνι.

Σε ότι αφορά τα τηλέφωνα που έχουμε συνεχώς στα χέρια μας, iPhone 12 θα έπαιρνα μόνο αν είχα γερή τσέπη, αλλά και πάλι θα το σκεφτομουν 2 και 3 φορές αν θα ήταν καλύτερο να έπαιρνα με 250-300 ευρώ ένα androind χωρίς να πολυσφκεφτομαι αν θα έπεφτε απο εδώ και πο εκεί.

Και ένα ερώτημα για τους μύστες. οι συσκευες της google ειναι πλέον σε ίδιες τιμές με αυτές των iPhone. Συγκρίνετε ας πούμε το pixel 5 και το iphone 12. Με αλλά λόγια η google θεωρεί ότι η απόλυτη εμπειρια χρήσης του android κοστίζει 600 δολάρια. Εσείς ποια συσκευή θα επιλέγατε;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ ακριβά τα μήλα.. Ωραίο design αλλα υπερτιμημένα εξαλλου ότι έχει το OS πάνω/κάτω το βρίσκεις και σε Android. Τα έχω όμως σιχαθεί και αυτά..

Μακαρι να υπήρχε κάτι καινούργιο..


Να ας πούμε ένα Ubuntu Touch OS. :)

(γιατί μην ξεχνάμε ότι όλα είναι 'έξυπνα κινητα' και την διαφορά την κάνει το κατά προτίμηση OS και όχι πια το ακριβό και ξακουστό brand-name με το ωραίο design αλα made in Chin@ οπου και όλες οι άλλες συσκευές εκεί κατασκευαζονται).

Άσχετο... Στην ιστοσελίδα που έχω βάλει με τα open source mobile OS έχει ένα σχόλιο απο κάτω.. διαβάστε το εδώ ! :shocked:
 
Έχω ενα iphone 6 32GB πάνω από 2,5 χρόνια χωρίς προβλήματα. Το μοναδικό που με χαλάει είναι ότι πέφτει γρήγορα η μπαταρία του με εντονη χρηση. Ωραία τα νεα μοντέλα αλλά θεωρώ ότι αυτό που έχω δεν έχει βγάλει ακόμα τα λεφτά του.
 
Μέχρι στιγμής δεν ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του macOS 11 Big Sur το οποίο είναι ακόμα σε beta.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πρώτο 15θήμερο του Νοεμβρίου.
 
Πίσω
Μπλουζα