Apple IPhone

To 4 GS ή 4.5 μια και λέγεται ότι θα μοιάζει εξαιρετικά με το παρών μοντέλο. Δεν υπάρχει ακόμα λόγος αλλαγής του σχεδιασμού.
 
Κατα τη γνώμη μου, η Apple θα είναι καλο να βάλει μια μεγαλύτερη οθόνη στο επόμενο μοντέλο ... 3.5 ιντσές για τηλέφωνο που κάνει κοντά 700 ευρώ είναι κάπως μικρή οθόνη πλέων ... οταν ειδικά ο ανταγωνισμός σε αυτό το τμημα της αγοράς έχει οθόνες 4+ ιντσων ( με τις 4.2 να μη είναι και τόσο σπάνιες )
 
Το θέμα μέγεθος είναι "μεγάλο" :)

Ήδη για πολλούς οι 3.5" φαίνονται κουμούτσα γι' αυτό το λόγο και προσπαθούν να συμπιέσουν όσο γίνεται μπαταρία κυκλώματα σε τόσο μικρό χώρο. Οι πιο μεγάλες διαστάσεις είναι πιο "εύκολες".

Το άλλο θέμα είναι το aspect ratio, οι άλλες συσκευές του ανταγωνισμού βοηθιούνται από το 16:9 και έτσι δεν είναι τόσο πλατιές.

Ίσως η πιο καλή λύση να ήταν η παραγωγή 2 εκδόσεων, μια με σημερινές διαστάσεις για όσους θέλουν να χωράει στη τσέπη και μια πιο μεγάλη και αναγκαστικά πιο πλατιά.

Σε 16:9 δύσκολο το κόβω να πάει στο άμεσο μέλλον
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
2 εκδοσεις ειναι μαλλον δυσκολο - εδω η αγορα δεν σηκωνει καν τη μια. Παντως θα πρεπει να "ανεβασει" τις ιντσες αν θελει να εντυπωσιασει, ηδη τα WM7 κινητα εχουν ξεπερασει τις 4 ιντσες και τα Android βρισκονται στις 3.7. Το θεμα - κατα την ταπεινη μου γνωμη - ειναι η συμπιεση του κοστους, καποια στιγμη οι τοσες πωλησεις πρεπει να αντικατοπριστουν και στην τελικη τιμη, που το iphone ποναει πολυ.
 
H αγορά των smartphones είναι μεγάλη και όσο πάει θα μεγαλώνει. Το αν σηκώνει κι άλλη είναι περισσότερο θέμα χρηστικότητας και fragmentation. Αν αλλάξει η ανάλυση θα πρέπει οι προγραμματιστές να αλλάξουν κώδικα και αυτό κανείς δεν το θέλει.

Το κόστος επίσης δύσκολα πέφτει, προτιμάει να χάσει αγοραστές παρά να ρίξει τις τιμές.
 
Το κόστος επίσης δύσκολα πέφτει, προτιμάει να χάσει αγοραστές παρά να ρίξει τις τιμές.
Σου θυμιζει κατι αυτο ? 3 γραμματα, χρωματος μπλε ?
 
Η IBM είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στον πλανήτη. Όπως αλλάζει το τοπίο στην αγορά πληροφορικής έτσι άλλαξε με τον καιρό και αυτή. Η IBM ποτέ δεν έβγαζε τα χρήματα της από consumer electronics. Τα PCs δεν ήταν consumer στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, μετά από το 87-90 έγιναν. Τα περισσότερα χρήματα τα έχει βγάλει από τα mid-range mainframes (AS-400 και πάνω) και από τα συμβόλαια συντήρησης.

Αλλά ακόμα και εκεί στα PCs όταν είδε ότι την έφαγαν οι μαιμούδες πρόλαβε και την έκανε από την συναρμολόγηση και αργότερα πούλησε και το κομμάτι των notebooks και το γύρισε αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών, στην έρευνα και ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας και στις μεγάλες εγκαταστάσεις.

Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες εταιρίες με ένα τεράστιο αριθμό νέων πατεντών και τεχνολογιών κάθε χρόνο.

Δε ξέρω τι κοινό μπορεί να έχει με την Apple η οποία βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική αγορά (consumer electronics) αλλά σίγουρα δεν θα έβγαζε χρήμα η IBM αν έμενε στο παιχνίδι της ποσότητας και μείωσης των τιμών.

Ένα παράδειγμα είναι η Αcer και η HP. Για να μπορέσουν να πουλήσουν πρέπει να "σπρώξουν" στην αγορά πολλά κομμάτια και να πετύχουν καλύτερες τιμές στους προμηθευτές και από κει να βγάλουν κέρδος. Και οι δυο τους λοιπόν τραβάνε γερά ζόρια γιατί αυτό το μοντέλο απλά δεν δουλεύει όπως θα περίμεναν. Η Acer για παράδειγμα είχε 2.5% κέρδος από τα laptops της ενώ αντίστοιχα η Apple είχε 21%.

Η Acer λοιπόν εκτός του ότι "δεν έβγαινε" με 2.5 δεν είχε χρήματα να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, να δοκιμάσει νέα πράγματα ακόμα και να αποτύχει σε μερικά χωρίς να βυθιστεί οικονομικά. Για το λόγο αυτό η Acer άλλαξε το upper management και ανακοίνωσε αλλαγή πολιτικής. Η δε HP έκανε κίνηση mat και αγόρασε την Palm και θα βγάζει high end devices όλα αυτά για να ξεφύγουν από το "φθηνό".

Η IBM προφανώς το κατάλαβε αυτό αρκετά νωρίς και απλά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια πηγαίνοντας προς νέες πιο κερδοφόρες επενδύσεις κάτι που κάνουν όλες οι σοβαρές εταιρίες.

Δείτε την Microsoft που μπαίνει διαρκώς σε νέες αγορές και την Google που προχτές έκλεισε συμφωνία για ενεργειακές επενδύσεις και οι δυο με περιθώρια κέρδους που τους επιτρέπουν να "αναπνέουν".

Μετά δείτε τις κλασσικές εταιρίες μάζας που λόγω μείωσης τιμών τραβάνε την ανηφόρα. Η μείωση των τιμών δεν κάνει πάντα καλό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η αγορά δεν σηκώνει το iPhone τη στιγμή που μέχρι χτες ήθελες προπαραγγελία για να το αγοράσεις και πουθενά δεν ήταν διαθέσιμο; Όπως δεν σηκώνει και το iPad II που δεν υπάρχει πουθενά ούτε σαν demo; Προσωπικά, βέβαια, δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να κρίνω, μια και δεν είμαι μέσα στην mainstream καταναλωτική - αγοραστική δύναμη της εκάστοτε εποχής. Μια απορία εκφράζω και θα ήθελα παραπάνω ανάλυση, πάντα από εγκυκλοπαιδική άποψη φυσικά.

Η λύση ίσως ήταν το iPhone mini, αλλά μένω σε αυτά που είπε ο Shock, σίγουρα ξέρει καλύτερα και μιλάει με δεδομένα.

Κινητό με οθόνη 4,2 ιντσών είναι μαρτύριο να κουβαλάς μαζί σου.
 
Προφανως Αντωνη δεν καταλαβες τι εννοουσα - εξου και το ιστορικο που διαβασαμε.

Το αποτελεσμα παντως - εστω και μετα τον ιστορικο προλογο - που φαινεται να καταληγεις και εσυ, ειναι οτι η IBM δεν ασχολειται πλεον με το consumer PC hardware (το οποιο τη δεκαετια του 80 ηταν ακριβως αυτο που συμβαινει σημερα με τα κινητα) μιας και την πεταξαν εξω λογω τιμολογιακης πολιτικης οι "μαιμουδες". Το ιδιο βλεπουν καποιοι και τωρα οτι θα συμβει στην αγορα των smartphones.

Ελπιζω να μην διαφωνεις στο οτι ΔΕΝ ειναι σοβαρη πολιτικη εταιρειας να πουλαει 200 ευρω ακριβοτερα στην Ελλαδα αυτο που πωλει στις Ηνωμενες Πολιτειες - και να κοροιδευει τον τελικο καταναλωτη οτι "ξεπουλησε" το νεο προιον της, οταν εφερε δεν εφερε 200-300 κομματια εδω. Περαν της οποιας αγαπης, υπαρχει και η λογικη.
 
Διαβάζοντας αυτό:

Το θεμα - κατα την ταπεινη μου γνωμη - ειναι η συμπιεση του κοστους, καποια στιγμη οι τοσες πωλησεις πρεπει να αντικατοπριστουν και στην τελικη τιμη, που το iphone ποναει πολυ.
Υπέθεσα ότι αναφερόσουν γενικά στην τιμή του iPhone και όχι ειδικά στην Ελλάδα μιας και είμαστε μια πολύ μικρή αγορά και φυσικά δεν έχει παρουσία η Apple. Για τα 200-300 κομμάτια δεν έχω πληροφόρηση, αν θες δώσε πηγές.

Η "ιστορική αναδρομή", παρόλο το γράψιμο, δεν έγινε κατανοητή. Να το πω αλλιώς λοιπόν. Δεν την έδιωξαν οι Κινέζοι την IBM από τα PCs. Όταν μια αγορά peakάρει ή αρρωσταίνει, αν είσαι μεγάλη εταιρία πας γι' άλλα και τους αφήνεις να σφαχτούνε για ψύχουλα. Αυτό έκανε και η IBM και σήμερα ζει και βασιλεύει.

Ας δούμε αυτούς που την έφαγαν τι κάνουν σήμερα:

Η Compaq η πρώτη εταιρία που έβγαλε μαιμού αγοράστηκε από την HP η οποία μπορεί να είναι σήμερα πρώτη στις πωλήσεις αλλά δεν βγάζει τα ανάλογα χρήματα. Σκοτώνονται για το πως θα σπρώξουν κομμάτια αλλά τα έσοδα είναι αναλογικά λίγα.

Η Dell και η Acer έχουν τεράστιες πωλήσεις αλλά και αυτές λίγα έσοδα σε επικίνδυνο σημείο.

Και την Apple με τη λογική σου την πέταξαν από την αγορά των κλασσικών mp3 οι Κινέζοι που σίγουρα θα πουλάνε περισσότερα κομμάτια (κατά πολύ). Εκείνη δεν πήγε να ρίξει τις τιμές για να πιάσει περισσότερους πελάτες αλλά έβγαλε "διαφορετικούς" mp3 players με 3D accelerators και capasitive οθόνες άλλαξε δηλαδή target group και αγορά. Αυτοί που χρειάζονται έναν απλό mp3 player θα πάνε στον Κινέζο με το 0.01% κέρδους, όσοι θέλουν να παίζουν και παιχνίδια, να μπαίνουν στο Internet και να έχουν πιο εξεζητημένες δυνατότητες θα πάνε στο touch.

Ο Κινέζος αυτή τη φορά με τη μορφή Κορεάτη (Samsung) βγάζει τον Galaxy player σε λίγες μέρες, μπαίνει δηλαδή στην αγορά είναι σίγουρο ότι σε 2-3 χρόνια θα την έχει ισοπεδώσει. Το λογικό για μια μεγάλη εταιρία δεν είναι να αρχίσει τον πόλεμο τιμών αλλά να έχει το R&D από πίσω να δουλεύει για την δημιουργία νέων προιόντων και αγορών που θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα πράγματα.

Ελπίζω αυτή τη φορά να ήμουν πιο κατανοητός και σαφής.

Υ.Γ Η Samsung δεν είναι ακριβώς ο σημερινός Κινέζος μιας και μιλάμε για μια τεράστια εταιρία που φτιάχνει από βελόνες μέχρι πλοία που λέει ο λόγος. Έχει τη δύναμη να ρίξει τις τιμές μιας και εκείνη κατασκευάζει και συναρμολογεί τα πάντα. Είναι μια ανερχόμενη δύναμη αλλά παρόλα αυτά στα smartphones/tablets αυτή τη στιγμή ακολουθεί την αγορά στις ιδέες παρόλο που τα προϊόντα της είναι πολύ καλής ποιότητας.
 
Ηταν αρκετα απλο αυτο που ειπα μιλωντας για τα 3 μπλε γραμματα.

Η IBM αφησε την αγορα που η ιδια δημιουργησε και εφυγε για αλλου. Αυτο κινδυνευει να παθει (για δευτερη φορα) η Apple. Και δεν θυμαμαι να μιλησα για Κινεζους πουθενα.

Πριν σου αποκαλυψω τις υπεραπορρητες πληροφοριες μου για το ποσα iphone ηρθαν στην Ελλαδα... (ελεος Αντωνη) ... μηπως εχεις κατι σοβαρο να πεις για τη διαφορα τιμης που σου ανεφερα ? σε τιμαει ως πελατη της αυτο ? πιστευεις οτι δικαιως θα επρεπε να υπαρχουν και αλλοι πελατες της που θα ενιωθαν ευχαριστημενοι να πληρωσουν 200 ευρω ακριβοτερα το iphone - επειδη "η αγορα εδω ειναι πολυ μικρη και δεν υπαρχει παρουσια " ? Θες να ρωτησουμε και τη Rainbow ποια γνωμη εχει ?
 
Λολ αρκετά απλοικο θα έλεγα. Με υπεραπλουστευσεις μπορούμε να καταλληξουμε σε λάθος συμπεράσματα.

¨Δεν ρίχνει τις τιμές και την διώχνουν απο μια αγορά που εκείνη άνοιξε¨

Αυτό σχολίασα με επιχειρήματα αλλα παρόλο το κείμενο που έγραψα δεν βλέπω να σου έδωσα να το καταλάβεις.

Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια λοιπόν. Τα androids λοιπόν για να γονατισουν το iPhone τι κάνουν; Μα τι άλλο ρίχνουν τις τιμές σε σχεδόν μηδενικό κέρδος ώστε να πιάσουν μάζα. Το αποτέλεσμα είναι η apple με πολύ μικρό μερίδιο αυτή τη στιγμή στο σύνολο των κινητών που πουλιουνται αυτή τη στιγμή να έχει τα μισά κέρδη της αγοράς.

Όσο ρίχνουν οι άλλοι της τιμές τόσο κερδίζει η apple τρανό παράδειγμα και θύμα της λαθεμενης τακτικής ήταν η Nokia που μέχρι πριν το iPhone είχε αντίστοιχες τιμές και τώρα δουλεύει με μηδενικά περιθώρια και τη συνέχεια τη ξέρετε.

Τώρα για το ότι ζητάω μερικές πληροφορίες για τα λεγόμενα σου δε ξέρω γιατι σου φαίνεται παράξενο. Λέγοντας ότι φέρνει 200 κομμάτια στην ελλάδα για να δημιουργήσει εντυπώσεις έλλειψης στην αγορά είναι λίγο άσχημο όταν σήμερα 10 μήνες μετά την κυκλοφορία του βρίσκεις αμέσως.

Η έλλειψη είναι στην αρχή της κυκλοφορίας του που απλά δεν υπάρχουν κομμάτια ούτε για τους αμερικανούς.

Συνήθως όμως 2 με 3 μήνες μετα την κυκλοφορία του υπάρχουν κομμάτια
 
Ρε φιλε - δεν ειμαστε για να συζηταμε για μηλα εμεις οι 2 ....

Σε μονιμη βαση αλλα λεω σε αλλα απαντας.

Σου ειπα σε 1 γραμμη πριν 10 posts - Θα ερθει η στιγμη που η Apple ΔΕΝ θα πουλαει κινητα τηλεφωνα αν συνεχισει αυτο το τροπαρι. Το αν θα πουλαει ηλεκτρικες κουζινες και λοιπες λευκες συσκευες και με μεγαλη επιτυχια ΔΕΝ με απασχολησε στη συγκεκριμενη δηλωση.

Τωρα αν θες να μου γραψεις την ιστορια της Indesit και της ΠΙΤΣΟΣ καντο - αλλα ΔΕΝ εχει σχεση με αυτο που σου ειπα.

Δεν θυμασαι λοιπον τι εγινε πριν 10 μηνες ? Ωραια - κατσε να σου θυμησω τι εγινε στις 28 Μαρτιου φετος.

iPad 2 Wi-Fi 16GB 499 δολάρια στην Αμερικής (Techblog)

iPad 2 Wi-Fi 16GB 509 ευρώ στην Ελλάδα (Techblog)

και με το συνάλλαγμα 1euro = 1.4 usd ?? (google)

509 Euros = 717.7918 U.S. dollars (Google)

Εχεις κατι να απαντησεις σε αυτο ? Σε ρωταω και παλι - πες οτι δεν μιλαμε για μηλαρακια - αλλα για ενα προιον της General Electric (μπας και πετυχω κατι που δεν σου ειναι τοσο αγαπητο) - Ειναι σοβαρη εταιρικη πολιτικη αυτο ? Το οτι τα μαγαζια ειχαν 1 ή 2 κομματια εκεινη τη μερα (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ - γιατι αυτο ελεγαν στους υποψηφιους πελατες τους) και μετα βγηκαν ΟΛΟΙ μαζι και μιλησαν για sold out και αδεια ραφια (??) σε εκανε να σκεφτεις ?

Εσυ θα επαιρνες ποτε κατι 200 ευρω ακριβοτερα απο τους αλλους και μετα θα εβγαινες να μλησεις υπερ αυτου (εστω και στον τεχνικο τομεα) ?

Μηπως μας εχει μπερδεψει η παγκοσμιοποιηση του ιντερνετ και νομιζουμε οτι ζουμε στο Μανχαταν ? Γιατι εκει μπορει να σκεφτομουν οτι τα 499 δολαρια ειναι καλη τιμη - αλλα εδω στην Αθηνα (γιατι στην Ελληνικη κοινωνια ζουμε) τα 510 ευρω την ιδια ακριβως στιγμη - δεν ειναι απλα εκτος λογικης ειναι απατη και μαλιστα μεγαλη.

Το iphone (και το ipad) δεν εχει πλεον να προσφερει κατι παραπανω απο τους ανταγωνιστες του και απορω ποιος και γιατι ασχολειται ακομα μαζι του. Μου αρεσει που εγραψες ενα ΥΓ σχετικα με τη Samsung με κατι "ναι μεν αλλα" και "οχι, αλλά ναι" λες και ο Ελληνας καταναλωτης ειναι βλακας και δεν βλεπει το τι του προσφερει η αγορα σημερα.

Απαντησε μου στις απλοικες ερωτησεις μου και μετα ξαναγραφουμε - αν θες και μαζι - την Ιστορια της IBM να μαθαινουν και οι νεωτεροι σου συμφορουμητες μας.
 
Ασχετο. Ισχυει αυτο?

Pete Warden and Alasdair Allan talking about how they discovered the existence of the tracking database on the iPhone, and what it might mean. Also how they went about exploring and visualising the data once they knew it was there, and show how it could be used to track individuals movements over time.



Εφαρμογη
 
Μα η Apple δεν πουλάει στην Ελλάδα. Η iSquare είναι reseller και προφανώς ισχύει το εξής:

499$=343.8? (google)

+2% τα πνευματικά δικαιώματα που βάζει η iSquare: 343.8? + 6,876?=350,676?

+23%ΦΠΑ πάμε στα: 350,676?+80,65548?=431,33148?.

509-431.331= 77,669 διαφορά τιμής με Αμερική και κέρδος reseller.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην Ελλάδα $=?, δυστυχώς.

Τώρα βέβαια αν θες να συγκρίνεις την πιο φθηνή αγορά του κόσμου με την πιο ακριβή πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει αντιπροσωπία Apple στην Ελλάδα είναι το ένα θέμα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι πιστεύεις ότι μια εταιρία σαν την Apple δεν είναι σοβαρή επειδή πουλάει πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι στην Αμερική και ότι αυτό είναι το πρόβλημα της!!!

Αν και πιστεύω ότι από δω που ξεκίνησε η κουβέντα

Το θεμα - κατα την ταπεινη μου γνωμη - ειναι η συμπιεση του κοστους, καποια στιγμη οι τοσες πωλησεις πρεπει να αντικατοπριστουν και στην τελικη τιμη, που το iphone ποναει πολυ.
δεν αναφερόσουν στην Ελλάδα
Και μιας και προσπαθώ να τεκμηριώνω τις απόψεις μου θα ήθελες να τεκμηριώσεις και εσύ αυτό?

Το iphone (και το ipad) δεν εχει πλεον να προσφερει κατι παραπανω απο τους ανταγωνιστες του και απορω ποιος και γιατι ασχολειται ακομα μαζι του.
Θα σε παρακαλούσα από τεχνικής σκοπιάς
Edit: Ξέχασα τους δασμούς! 3.5% από του googleάρισμα που έκανα οπότε πάμε στα 446,42?. Δηλαδή 62,58? διαφορά τιμής με Αμερική και κέρδος reseller.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Ασχετο. Ισχυει αυτο?
Το iOS4 έχει τη δυνατότητα find my iPhone που ανα πάσα στιγμή μπορείς να το βρεις αν στο έκλεψαν και υπάρχει GPS ή κάτι να κάνει triangulate. Για να γίνει αυτό καταγράφει που βρισκόταν τις τελευταία 5-10 φορές που μπόρεσε και βρήκε στίγμα. Αυτό το κρατάει σε ένα κρυφό αρχείο που κάποιοι από ότι φαίνεται το βρήκαν.

Τώρα για τα 1 χρόνο που λένε, εγώ το δοκίμασα στο δικό μου και βρήκε καμιά πενηνταριά locations όλα κι όλα. παρόλα αυτά δεν θα έπρεπε ούτε αυτά να τα είχε κρατήσει παρά μόνο από τότε που εγώ του είπα να κάνει track.

Edit 1: και για να το τονίσω περισσότερο γιατί είμαι σίγουρος ότι θα το πάρουν στραβά. Ναι είναι απαράδεκτο το tracking για οποιονδήποτε λόγο

Edit 2: Τελικά έβλεπα λάθος το αρχείο. Είναι πολλά παερισσότερα από 50 locations.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shock είπε:
Μα η Apple δεν πουλάει στην Ελλάδα. Η iSquare είναι reseller και προφανώς ισχύει το εξής:499$=343.8 (google)

+2% τα πνευματικά δικαιώματα που βάζει η iSquare: 343.8 + 6,876=350,676

+23%ΦΠΑ πάμε στα: 350,676+80,65548=431,33148.

509-431.331= 77,669 διαφορά τιμής με Αμερική και κέρδος reseller.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην Ελλάδα $=, δυστυχώς.

Τώρα βέβαια αν θες να συγκρίνεις την πιο φθηνή αγορά του κόσμου με την πιο ακριβή πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει αντιπροσωπία Apple στην Ελλάδα είναι το ένα θέμα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι πιστεύεις ότι μια εταιρία σαν την Apple δεν είναι σοβαρή επειδή πουλάει πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι στην Αμερική και ότι αυτό είναι το πρόβλημα της!!!

Αν και πιστεύω ότι από δω που ξεκίνησε η κουβέντα

δεν αναφερόσουν στην Ελλάδα

Και μιας και προσπαθώ να τεκμηριώνω τις απόψεις μου θα ήθελες να τεκμηριώσεις και εσύ αυτό?

Θα σε παρακαλούσα από τεχνικής σκοπιάς
Φίλε Shock, επειδή "ανήκω" στην "αγορά" υψηλής τεχνολογίας, να σε ενημερώσω πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...

η Isquare (η Rainbow μας άφησε από καιρό), δεν είναι απλά reseller. Στην ουσία είναι η Infoquest, και είναι εξουσιοδοτημένος Dealer της Apple στην Ελλάδα, και αναλαμβάνει αποκλειστικά και το service για όλες τις συσκευές της Apple που πωλούνται στην Ελλάδα. Φυσικά, όταν κάνει εισαγωγή στην Ελλάδα προιόντα της Apple, δεν τα αγοράζει από την Αμερική στην τιμή που τα αγοράζει ένας απλός πελάτης στην Αμερική. Η τιμή 499$ έχει ήδη και τον αντίστοιχο ΦΠΑ της Αμερικής. Μήν προσθέτεις πάνω σε αυτή την τιμή, τα υπόλοιπα ποσά που αναφέρεις φόρους κέρδη κτλ,γιατί απλά δεν ισχύουν! Το κέρδος της Isquare είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Είναι κάτι σαν τα καταστήματα Franchise, τα οποία αγοράζουν τα προιόντα κατά ένα ποσοστό φτηνότερα, και τα πουλούν όλα στην ίδια τιμή. Το λογικό θα ήταν η τιμή πρό φόρων στην Αμερική, να ήταν ίδια με την τιμή προ φόρων στην Ελλάδα... Με αυτό τον τρόπο η Isquare θα είχε ένα κέρδος περίπου 10% ανά κομμάτι. Τώρα το "κέρδος" της είναι τα 200$ της διαφοράς της τιμής + την διαφορά από το κόστος με το οποίο αγοράζει το κάθε κομμάτι! Άρα είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το αρχικό κέρδος που είχατε υπολογίσει.

(ας μήν πούμε ότι εξακολουθεί να δίνει σε όλα τα προιόντα 1 χρόνο εγγύηση, άσχετα με τις οδηγίες της ΕΕ για 2 χρόνια... και να μην πούμε και για το κόστος επισκευής, όταν μία συσκευή χαλάσει και είναι εκτός εγγύησης!)
 
Ευτυχως βρεθηκε καποιος να απαντησει - γιατι μου ρθε ταμπλας με τον υπολογισμο των τιμων by Shock.

Οσο για την τεχνικη σκοπια - την αφηνω σε εσενα που εισαι μεσα στα πραγματα - κανε απλα ενα γυρο στα "μαγαζια" να δεις τι πουλαει και γιατι πουλαει και ελα μετα να μιλησουμε παλι. Στο ξαναλεω το iphone ειναι εξω απο το "παιχνιδι" - και δεν με απασχολει αν η Apple θα ασχοληθει κερδοφορα με την αγορα imixer ή ifournos - μιλαμε για συγκεκριμενα πραγματα εδω.
 
Πίσω
Μπλουζα