Apple IPhone

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
74
65141486ms0.png


H Αpple μπαίνει δυναμικά στα κινητά τηλέφωνα με αυτό το τεχνολογικό θαύμα..Το κινητό το δούλεψα στο plaisio είχε ένα και μοναδικό δείγμα και έχασα την μπάλα..Το iphone υποστηρίζει όλα τα νέα πρωτόκολλα όπως Wifi GPRS 3G κλπ..Δεν ξέρω πως να σας το πω αλλά..είναι απίστευτο..πολύ γρήγορο στο μενου του απίστευτα γραφικά και με τον συνδυασμό της οθόνης αφής κάνει τρελά πράγματα..Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία με το αλουμίνιο να κυριαρχεί στην πίσω πλευρά πράγμα που το κάνει γερό και χλιδάτο..Η τιμή του ακόμη είναι άγνωστη αλλά είμαι σίγουρος πως θα κυριαρχήσει πολύ γρήγορα στην αγορά πρέπει να το δείτε!!
 
Ένας φίλος έχει πάρει ένα. Επειδή όμως είναι κλειδωμένο, δεν το έχει χρησιμοποιήσει καθόλου και θα προσπαθήσει να το πουλήσει.

Έχει κανένας άκρη για να το ξεκλειδώσει;
 
Νομίζω οτι είναι πολύ νωρίς για ξεκλειδώματα. Ασε που δεν το βλέπω να είναι εφικτό ποτέ !!!!

Επίσης η Apple εχει τρελαθει στα κλειδώματα και όλοι την κράζουν γι' αυτό..

Εχει κλείσει συμφωνία με Vodafone και μόνο στο δικό της δίκτιο θα δουλευει το ρημάδι.. Οι υπόλοιποι τον _ούλο!

Εμένα πάντως δε με νοιάζει, γιατί το έχω στείλει το κινητό από καιρο . :eviltongue:
 
ΔΙΟΡΘΩΣΗ AKMAKAS!!

OYTE GPS έχει ΟΥΤΕ 3G !!! :confused:

ΟΥΤΕ Video τραβάει !!!

ΟΥΤΕ καν JAVA δεν μπορείς να βάλεις...

βασικά μόνο φιγούρα είναι :)
 
fgbrain..το δούλεψα το κινητό σου λέω...για το 3G δεν ξέρω ακριβώς αλλά GPS νομίζω πως έχει..και αυτό το λέω γιατί είχε μέσα φάκελο στο μενου που έγραφε GPS και είχε χάρτες μέσα.

Τώρα για τα κλειδώματα τι ακριβώς κλειδώνει η Apple?

Επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έκανα επίσημο review οπότε και λάθος κάπου να έχω μην βαράτε!!!! :D
 
παντως ρε παιδια αν δεν εχει gps δεν θεωρειται ολοκληρωμενο ,οπως θα ηθελα να βγαλει η apple το πρωτο της κινητο
 
Μέλλον εννοεί ο Vag οτι είναι κλειδωμένο σε συγκεκριμένο δύκτιο
 
Αυτό πλέον έχει ξεκλειδώσει...οκ
 
Βγήκε στην αγγλική αγορά την Παρασκευή στις 6:02 και για αυτο μείνανε τα καταστήματα της Ο2- της εταιρίας που το διαθέτει εδώ- ανοιχτά ως τις 10. Η τιμή του 269 λίρες με υποχρεωτικό 18μηνο συμβόλαιο που κυμαίνετε απο 35 εως 55 λίρες.

Στην ιστοσελίδα της 02 πάντως λέει οτι αν προσπαθήσει κάποιος να το ξεκλειδώσει μπορεί να χαλάσει το κινητό..είχα δεί βέβαια όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στην αμερική οτι μετά απο καμμιά βδομάδα ένας πιτσιρικάς το είχε ξεκλειδώσει..το θέμα είναι: είναι πλέον ευρέως γνωστό στους επαγγελματίες του είδους για το πώς ξεκλειδώνει;αν και η Ο2 είναι η καλύτερη..
 
Ναι, χρεωθείτε καλά μου παιδιά μια περιουσία να αγοράσετε την παντόφλα.

Προτιμώ να δουλεύω με το πιστό μου 3510, το οποίο και θα αντικαταστήσω λίαν συντόμως με το ασπρόμαυρο 3210, μόλις παραλάβω τις μπαταριούλες!!!!

Τα κινητά και τα αυτοκίνητα είναι τα σημεία που οι κάθε λογής έμποροι ρίχνουν το βάρος τους σπρώχνωντας την μάζα σε άκρατη κατανάλωση. Δυστυχώς ο μεγαλύτερος όγκος των διαφημήσεως τις βραδυνές ώρες είναι αυτά τα σύο αντικείμενα.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα η διαφήμηση του νέου Matiz!!!!!!!!!!!!
 
Αχ βρε pooky..τις ιδεολογίες σου τις ξέρουμε αλλά μην ξεχνάς πως και εσύ το έφτιαξες το αμαξάκι σου έτσι? :D Εξάλλου εδώ παρουσιάσαμε ένα νέο κινητό που σίγουρα κάποιους τους ενδιαφέρει..
 
akmakas είπε:
Αχ βρε pooky..τις ιδεολογίες σου τις ξέρουμε αλλά μην ξεχνάς πως και εσύ το έφτιαξες το αμαξάκι σου έτσι? :D Εξάλλου εδώ παρουσιάσαμε ένα νέο κινητό που σίγουρα κάποιους τους ενδιαφέρει..
LOL!

Το πήρα με καμμένη μηχανή και με την ευκαιρία έβαλα μια μεγαλύτερη με κόστος ακριβώς το μισό από ότι θα μου κόστιζε το 1400άρι μοντέλο. Ποτέ δεν έχω πάρει καινούργιο του κουτιού αμάξι, πάντοτε κυνηγάω κάτι απίστευτες φάσεις. Είναι καλό να έχεις γνωστό - κολλητό στην αντιπροσωπεία. Οι ευκαιρίες είναι αρκετές.

Τώρα είναι 3,5 ετών, στην ουσία καινούργιο (Σαλονίκη έχει έρθει πιό πολλές φορές από ότι έχει πάει στο κέντρο της Αθήνας), με ελάχιστα χιλιόμετρα και μου κόστισε κοντά στα 7000 κομπλέ, την στιγμή που με αυτά τα λεφτά παίρνω το προ 12ετίας μοντέλο......

Καλά τα κινητά, αλλά 600 γιούργια δεν δίνω. Και μετά ακούω ότι το pc gaming είναι ακριβό....... :help: :help:
 
akmakas είπε:
Αυτό πλέον έχει ξεκλειδώσει...οκ
To Iphone μπορεί όντως να ξεκλείδωσε, αλλά η παγαπόντισσα η Μηλιά έχει δηλώσει ότι τα ξεκλειδωμένα κομμάτια θα μπρικάρονται.

Στο εξωτερικό δεν μπορείς να το αγοράσεις με μετρητά παρά μονάχα με πιστωτική και μόνο με πρόγραμμα συγκεκριμένου provider, όπωςς θα γίνει και εδώ τελικά.

Που έχω βάλει τη ρημάδα τη πιστωτική ρε παιδιά.... Α, ξέχασα δεν έχω και ούτε θα βγάλω! :diablotin: :diablotin: :diablotin: :diablotin:
 
Κυριοι, ας γραψουμε και κατι σχετικο με το iphone σε αυτο το thread - btw ευχαριστουμε Erynies για τις πληροφοριες :)
 
Το νέο firmware που ετοιμάζεται έσπασε πριν καν κυκλοφορήσει.

Ναι μεν, αλλά...........

Tel η τιμή και ο τρόπος διάθεσης πιστεύω ότι είναι σχετικά με τη συσκευή. Κατά τα άλλα είναι άλλη μια ντιζαϊνάτη, υπερτιμημένη συσκευή από την Apple και τίποτε άλλο.

Ρώτα το xalia πόσα έχει ξοδέψει σε Aplle πράγματα εδώ και ένα χρόνο, αλλά και τι νήλα έπαθε με το imac του πριν από λίγο καιρό και αναγκάστηκε να το πουλήσει κακήν κακώς μετά την επισκευή............
 
Συζητούσα με τον καθηγητή που κάνει marketing για κινητά και τον τρόπο που πλασάρονται στην αγορά, και η συζήτηση ήρθε στο Iphone.

Μου είπε πως οι αναλύσεις αγοράς που έχουν γίνει για την Ελλάδα, δείχνουν πως το συγκεκριμένο κινητό δεν πρόκειται να κερδίσει μεγάλη μερίδα του κοινού (αρκετά λογικό), ούτε να φτάσει τις πωλήσεις που έκανε στην Αμερική την πρώτη μέρα.

Τι σημαίνει αυτό? Θα το πάρουν μερικοί techno-freaks, φραγκάτοι και κυριλέδες που ζούνε στο Κολωνακίου, την Εκάλη και την Γλυφάδα.

Επίσης η apple κατάλαβε πως το έχει παρακάνει με τα κλειδώματα (και ότι δεν πουλά η συσκευή βεβαίως), και αποφάσισε να βγάλει το sdk στο ευρύ κοινό για να φτιάξουν προγράμματα. Όπως θα ξέρετε, το Iphone δέχεται μόνο προγράμματα που έχουν την έγκριση της apple. Αν κάποιο δεν την έχει δεν πρόκειται να τρέξει.
 
Περί ορέξεως κολοκηθόπιτα.

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να αγοράσει οτιδήποτε. Ας μην κρίνουμε συνέχεια τους άλλους για το που χώνουν τα λεφτά τους. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και αν βγαίναμε να λέμε όλοι ότι ο άλλος είναι λάθος και "απλά λέμε τη γμώμη μας" θα γινόταν ένα μπάχαλο.

Η κάθε εταιρεία έχει σκοπό να μας τα πάρει και εμείς αν μας ενδιαφέρει το προιόν τους να της τα δώσουμε. Από κει και πέρα καλό είναι να μην κατακρίνουμε τις πράξεις των άλλων. Γούστο το του καπέλο του ο καθένας να τα σκάει όπου θέλει όπως θέλει και ας αφήσουμε τις ιδεολογίες μας και τις κοσμοθεωρίες μας για τα εκτός θέματος και αν γίνεται σε όσα Posts λιγότερο γίνεται. Ναι Pooky σε εσένα αναφέρομαι μιας και μας έχεις αναλύσει αυτό το σκεπτικό άπειρες φορές. Πίστεψε μας το έχουμε καταλάβει! :)

Όσον αφορά συγκεκριμένα το iphone και την αγορά μέσω πιστωτικής το θεωρώ απολύτως λογικό. Η Apple ήθελε να βγάλει ένα συγκεκριμένο ποσό από την πώληση κάθε κινητού. Αυτό είναι γύρω στα 700 και κάτι ψηλά $ από το κάθε κομμάτι. Για να γίνει αυτό έκανε συμφωνία με την ΑΤ&Τ η οποία της δίνει 18$ το μηνα (στην Apple) από κάθε συνδρομή για 2 χρόνια. Έτσι η Apple αντί να πουλάει το κινητό 700 με τη μια το πουλάει 300 και 400 και τα υπόλοιπα τα παίρνει μέσω της ΑΤ&Τ. Για να βγάλει αυτά τα 700 λοιπόν δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ξεκλείδωτα τηλέφωνα άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει "πειρατεία" :)

Ε λογικό δεν είναι για μια εταιρεία που σου πουλάει κάτι με EULA να θέλει να την εφαρμόσει κι όλας? Για κάθε ξεκλείδωτο τηλ η Apple χάνει 300$ + τα 2 χρόνια συμβολαίων και κλήσεων η ΑΤ&Τ. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Για αυτό και ζητάνε πιστωτική και όχι μετρητά για την αγορά ώστε να είναι καλυμμένοι και για αυτό μπρικάρουν ότι κινητό δεν είναι αγορασμένο νόμιμα.


Και μιας και εγώ είχα ανοίξει ένα thread για το Iphone κάνα χρόνο πριν δικαιούμαι να πω την γνώμη μου για την τεχνολογία του συγκεκριμένου κινητού.

ΔΕΝ είνα cutting edge. Δεν έχει όλα τα καλούδια πάνω που θα μπορούσε να είχε (βλέπε GPS πχ), έχει πολλά αρνητικά (βλέπε μπαταρία που δεν αλλάζει και 0 πρακτικά εφαρμογές τρίτων) άλλα αν δει κανείς πέρα από αυτά θα διαπιστώσει ότι είναι απλά κάτι το διαφορετικό. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της Apple να σου δώσει κάτι το διαφορετικό. Η θα το λατρέψεις λοιπόν ή θα είναι πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει σε σένα. Παγερά αδιάφορο πάντως δε νομίζω να αφήνει κανένα που να ασχολείται με την εξέλιξη των κινητών και είναι μέσα στα πράγματα.

Όσο αφορά το sdk αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κλείδωμα του τηλεφώνου. Το αν θα είναι ελεύθερο να γράφει ο οποιοσδήποτε εφαρμογές έχει σχέση και με την ασφάλεια του μηχανήματος (βλέπε ιοί, spyware κ.α) Νομίζω πάντως ότι το δίνουν ελεύθερα το SDK με signing όμως των εφαρμογών από την Apple.

@theoritikos

Δεν πουλάει το Iphone? Απεναντίας θα έλεγα, στην Αμερική έχει σπάσει ταμεία.
 
3210 FTW!!!!!

Απλά θεωρώ μεγάλο πέταμα χρημάτων τα λεφτά που ζητάει. Αν ήταν γύρω στα 300 ευρώ το συζητούσαμε, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Όποιος θέλει ας το πάρει. Όχι εγώ.

Προτιμώ να τα χώνω στο πανάκριβο cutting edge PC gaming hardware. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως που πολύς κόσμος υπερασπίζεται την αγορά πανάκριβων κινητών και κατακρίνει την αγορά μιας πανάκριβης κάρτας γραφικών.

Όσο για το GPS, ε ναι. Είναι ένα χαρακτηριστικό άκρως απαραίτητο τη σήμερον ημέρα. Μη τυχόν και χαθεί κανείς στο κτήριο της εταιρείας του, να μην ξέρει σε πιό γραφείο βρίσκεται!

Πλαστές ανάγκες από "πλαστικά" άχρηστα προϊόντα.
 
shock είπε:
Όσο αφορά το sdk αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κλείδωμα του τηλεφώνου. Το αν θα είναι ελεύθερο να γράφει ο οποιοσδήποτε εφαρμογές έχει σχέση και με την ασφάλεια του μηχανήματος (βλέπε ιοί, spyware κ.α) Νομίζω πάντως ότι το δίνουν ελεύθερα το SDK με signing όμως των εφαρμογών από την Apple.

@theoritikos

Δεν πουλάει το Iphone? Απεναντίας θα έλεγα, στην Αμερική έχει σπάσει ταμεία.
Δεν είπα ότι δεν πουλάει γενικά. Το ξέρω οτι στην Αμερική έχει κάνει θραύση.Στον υπόλοιπο κόσμο είναι που δεν τα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις, επειδή υπάρχουν αρκετά ανταγωνιστικά κινητά στα ίδια χρήματα. Από άγνοια ξέχασα να πω πως η συγκεκριμένη έρευνα που ανέφερε ο καθηγητής μου, ήταν για την Ελληνική αγορά,αλλά έλεγε και κάποια νούμερα για Ευρωπαικες χώρες. Αν το γνωρίζεις, η χώρα μας χρησιμοποιείται από τις εταιρίες κινητών για testing, λόγω του ενδιαφέροντος του Έλληνα καταναλωτή για αυτό το προίον. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που λαμβάνουν, αποφασίζουν αν θα βγεί κάποιο κινητό σε άλλες Ευρωπαικες χώρες ή όχι.

Το SDK απο την άλλη, θα το διαθέσει η Apple για τον λόγο που είπες και εσύ : δεν έχει 3rd party προγράμματα. Είναι αρκετά σημαντικό για μια συσκευή να έχει υποστήριξη και απο τρίτους κατασκευαστές, γιατί συνήθως οι 3rd party, μπορούν να κάνουν κάποια συσκευή να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες του καταναλωτή, και να δούν πράγματα που οι δημιουργοί του αδιαφορούν να δουν.
 
pooky είπε:
3210 FTW!!!!!
Απλά θεωρώ μεγάλο πέταμα χρημάτων τα λεφτά που ζητάει. Αν ήταν γύρω στα 300 ευρώ το συζητούσαμε, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Όποιος θέλει ας το πάρει. Όχι εγώ.

Προτιμώ να τα χώνω στο πανάκριβο cutting edge PC gaming hardware. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πάντως που πολύς κόσμος υπερασπίζεται την αγορά πανάκριβων κινητών και κατακρίνει την αγορά μιας πανάκριβης κάρτας γραφικών.

Όσο για το GPS, ε ναι. Είναι ένα χαρακτηριστικό άκρως απαραίτητο τη σήμερον ημέρα. Μη τυχόν και χαθεί κανείς στο κτήριο της εταιρείας του, να μην ξέρει σε πιό γραφείο βρίσκεται!

Πλαστές ανάγκες από "πλαστικά" άχρηστα προϊόντα.
Pooky δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός στο παραπάνω post. Σου είπα ακριβώς αυτό. Μας έχεις πει σε αυτό το forum πολλές φορές την κοσμοθεωρία σου. Την έχουμε καταλάβει πίστεψε μας και στο thread που μπορεί να ανοίξω για το retro σύγχρονο πικάπ MKII, που ναι κάνει πάνω από 500? σήμερα που έχει φθηνήνει πολύ, πάλι θα βγεις να μας πεις την άποψη σου για το που σπαταλάς τα χρήματα σου και που κάνεις οικονομία, για το πως μας κοροϊδεύουν οι εταιρείες, οι τράπεζες, ο καταναλωτισμός και οι άλλοι "κακοί".

Αυτό όμως δεν έχει να δώσει κάτι περισσότερο στην συζήτηση, πόσο μάλλον όταν το λες ξανά και ξανά. Δεν αλλάζει κάτι το έχουμε καταλάβει.

Αλήθεια. :)
 
Πίσω
Μπλουζα