Ωραίος!!!alkis21 είπε:Έτσι ακριβώς! Ατέλειωτες ώρες των φοιτητικών μου χρόνων σε αυτά τα δύο...
Εννοείται!!! Θα σε κάνω 'γω... Atarian!!!pooky(1) είπε:Εγώ ήδη με άλλο ένα παλικάρι από Τρίπολη είναι σίγουρο ότι θα σου έρθουμε!!!!!!!!!
DINO ετοιμάσου να μας αφιερώσεις μια μέρα από τη ζωή σου!
Θα γραφτεί ημερομηνία όποιος θέλει να τα πούμε στο ΚΤΕΛ Πάτρας, γιατί όπως έγραφα και στο παλικάρι που έλεγα, αμάξι δεν παίρνω, θα πιούμε ξύδια και καλό είναι τις ζεϊμπεκιές να τις ρίξουμε στα Ψηλά Αλώνια παρά στην Εθνική.
Ωραιος!!!nikosmimosa είπε:παιδια καλησπερα εχω καποιες φωτογραφίες από το μαγαζί. Δείτε τις
http://img40.imageshack.us/g/01060001.jpg/
petran79 είπε:κριμα, τα arcades ηταν απο τους αγαπημενους μου χωρους συχνασης παλια. για τη Θεσσαλονικη ιδιως, τα Ηλυσια ηταν το καλυτερο πριν κλεισει.
καπου ειχε δικιο και η SNK. το 2003 θυμαμαι μπορουσες να κατεβασεις τους πιο προσφατους τιτλους της στα ηλεκτρονικα (kof, metal Slug). στο Neo Geo Battle Colisseum μαλιστα μια σατανικη οργανωση εχει τα αρχικα WAREZ.Imgema είπε:Πλέον μπορώ να πω ότι τα σύγχρονα arcades δεν πρόκειται να βρουν την παλιά τους αίγλη... Αυτό που είχαν για να σε τραβήξει ήταν τα γραφικά που πάντα ήταν ανώτερα από οποιαδήποτε home έκδοση. Για να βλέπαμε arcade perfect εκδόσεις στο σπίτι μας έπρεπε να είναι κάποιο παλιό arcade σε νεότερο μηχάνημα ή να έχουμε Neo-Geo. Θυμάστε και με τα 3D? Κανένα PS1, Saturn, Ν64 ή PC δεν μπορούσε να φτάσει την ποιότητα του MODEL2 board ενώ το ΜODEL3 δεν ξεπεράστηκε ούτε από το Dreamcast, την υπερκονσόλα που βγήκε 3 χρόνια αργότερα!
Από εκεί και μετά όμως, εποχές PS2, XBOX κλπ άρχισε να μικραίνει η διαφορά αφού κανένας δεν έφτιαχνε πλέον hardware πολλών κυβικών για τα arcades και απλά χρησιμοποιούσαν μηχανήματα βασισμένα στις κονσόλες ή μεσαίων κυβικών PC (Naomi, Chihiro, Triforce, Lindbergh κλπ) για μικρότερο κόστος αλλά μόνο γι'αυτους. Εμείς πάλι τα ίδια πληρώνουμε. Εξάλλου η "μαγκιά" των arcades ήταν ότι χρησιμοποιούσαν ακριβή τεχνολογία και δεν κάνανε περικοπές, αυτό που κοιτούσαν ήταν να είναι όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται τα games. Για ποιον λόγο λοιπόν να πηγαίνουμε να δίνουμε έναν σκασμό λεφτά για να παίξουμε κάτι που μπορούμε άνετα να το δούμε και σπίτι μας, στην φτηνή κονσόλα μας ή στο μέσο PC? Το μόνο που έμεινε πια είναι τα εντυπωσιακά cabinets (σίγουρα δεν μπορείς να έχεις ένα τεράστιο κάθισμα-αυτοκίνητο με υδραυλικά συστήματα στο σπίτι σου)...
Ο ίδιος ακριβώς λόγος που όλοι αποβλακώνονται με MMORPG, παιχνιδοσαχλαμάρες στο ΦατσοΒιβλίο και ΧαζοΠούλια στα έξυπνα τηλέφωνα: επειδή είναι της μόδας κι όλοι στην παρέα τα παίζουν. Τέτοια άτομα μου την δίνουν πολύ στα νεύρα. Όχι ότι δεν υπήρχαν και παλιότερα τέτοια άτομα που αγόραζαν Gameboy και Playstation επειδή ήταν της μόδας και θα παίζανε λίγο στην αρχή και μετά θα τα παρατούσαν στην άκρη να πιάνουν σκόνη. Τουλάχιστον όταν πηγαίναμε στα arcades δεν πηγαίναμε επειδή ήταν της μόδας αλλά επειδή το διασκεδάζαμε πραγματικά. Ακόμα κι αυτοί που ερχόντουσταν για την παρέα κι όχι για να παίξουν κάνανε χαβάλε βλέποντας τους φίλους του να παίζουν. Kι όσοι έρχονταν μόνοι τους κάνανα εύκολα νέες παρέες στα arcades.metalcandyman είπε:Η απαντηση που πηρα ηταν οτι ολοι ειχαν τα mame στο pc τους αλλα η δεν επαιξαν ποτε η επαιξαν ελαχιστα και απλα εχουν το mame στο pc γιατι ειναι μοδα και γιατι δεν θελουν να μην ειναι πισω και να μην εχουν κατι που μπορει να εχει ο φιλος τους ασχετα που οι πλοιοψηφια δεν το αγγιξε ποτε.
Kαιρός να μετακομίσουμε στην Αμερική. Ή και στην Ιαπωνία όπου είναι ο παράδεισος των arcades ακόμα και σήμερα.metalcandyman είπε:Ωσο για τα συγχρονα ουφαδικα δεν τα γουσταρω,δεν γουσταρω την ατμοσφαιρα,τα παιχνιδα και γενικα τα παντα.Βλεπεις στην Αμερικη και χαιρεσαι ενα σωρο μαγαζια γεματα αποκλειστικα με παλια κλασσικα arcades μεχρι και παγκοσμιου φημης διαγωνισμους σε παιχνιδια οπως Donkey kong και Pacman που ειναι τα ποιο γνωστα σε τετοια θεματα.
Κοίτα σύμπτωση! Κι εγώ την ίδια ιδέα έχω για το ιδανικό rock/jazz cafe-bar: τοίχοι διακοσμημένοι με παλιές, διαφημιστικές αφίσες videogames κι έργα τέχνης εμπνευσμένα από videogames, αισθητική μαγαζιού που να παραπέμπει στα '80s (μιας και το retro είναι της μόδας) και στο βάθος του μαγαζιού να υπάρχουν φλιπεράκια και 1-3 arcade καμπίνες με πολλά παιχνίδια μέσα. Και πέρα από τους κατά καιρούς διαγωνισμούς videogames που θα διοργανώνονταν θα διοργανώνονταν αρκετά συχνά Saturday parties με μουσική από videogames (οriginal και remixes). Αν είχα το κεφάλαιο θ' άνοιγα οπωσδήποτε ένα τέτοιο μαγαζί.metalcandyman είπε:Και αντι να παω στο bowling θα γουσταρα τρελα να υπηρχε ενα μαγαζι οχι πολυ μεγαλο αλλα να ειχε μεσα κλασικα Arcades αφησες γυρω γυρω η ζωγραφιες στους τοιχους με θεματα απο τα αγαπημενα μας παιχνιδια μπαρακι φυσικα ωστε να πιναμε της μπυρες και τα ξυδια μας και απο τα ηχεια να ακουγονται Rock και metal αγαπημενα κομματια.Και μια,δυο φορες τον μηνα να διοργανωνε διαγωνισμους σε καποιο κλασικο παιχνιδι με δωρο κανενα μπουκαλι η απλα για τον χαβαλε.Μιλαμε δεν θα ξεκολουσα απο το συγκεκριμενο μαγαζι αν υπηρχε περιπτωση να ανοιξη καποιος κατι τετοιο.Επειδη ομως τα ονειρα της περισσοτερες φορες δεν γεινονται πραγματικοτητα δεν ελπιζω να δω ποτε κατι τετοιο.
Ο βασικός λόγος της καταρευσης των arcades.Ajax87 είπε:εχω πετυχει και εγω σε bowling καμπινες σε στυλ Mame αλλα ποτε δεν ειδα κανεναν να παιζει.. Εγω ενω μου αρεσουν τα arcades ειναι ελαχιστα αυτα που ειμαι καλος.Οποτε δεν τα εχω τιμησει πολλες φορες (εχω ριξει λιγα κερματα σε pang, street fighter και Mortal Kombat 2 ) γιατι δεν θελω να σκοτωσω τα χρηματα μου σε κατι που παιζω και σπιτι μου . Ειχα βρει μια φορα και το Sega Rally Championship εε εκει δεν αντισταθηκα του εδωσα και καταλαβε .
Δυστυχώς αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια.metalcandyman είπε:Τα συγχρονα ουφαδικα καταρχην ειναι καταδικασμενα στην αποτυχια γιατι πολυ απλα ειναι αδυνατων η σημερινη γεννια των gamers που ειναι κολημενη με της ωρες στα online RPG'S και με ενα gamepa απο Wii,xbo60 και ps3 στα χερια να αγαπηση τα Arcades οπως τα αγαπαω εγω αλλα και παρα μα παρα πολλοι αλλοι.
Και πάλι στη γνωστή αλυσίδα ιντερνετ καφέ της πόλης νομίζω έχει περισσότερο κόσμο.metalcandyman είπε:Εδω στη Σερρες Ουτε mall εχουμε ουτε κατι τετοιο και μαγαζι με ηλεκτρονικα δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις.Το μονο συγχρονο πραγμα σε τετοια θεματα που εχουμε ειναι ενα εξαιρετικο Bowling center.
Και πως δεν σε πέτυχα?metalcandyman είπε:Στο συγκεκριμενο μερος πηγαινω σχεδον καθημερινα ασχετα αν πρεπει να κανω συνολικα 25 χιλιομετρα πανε ελα γιατι δεν γεινεται να περασει μερα που να μην παιξω το αγαπημενο μου γαλλικο μπιλιαρδο αλλα και τα υπεραγαπημενα μου βελακια.
Νομίζω πως έκανες το πιο "to the point" πείραμα.metalcandyman είπε:Μια μερα συγκεκριμενα πηγα χαλασα 5 ευρω σε 50αλεπτα και εδωσα ενα 50αλεπτο σε 10 ατομα που ειχα γυρω μου και τους ειπα να παιξουν wonder boy ετσι για πλακα και επαθα πλακα με αυτο που ειδα.Απο τους 10 η 9 δεν μπορεσαν να περασουν καν την πρωτη πιστα και ο ενας που την περασε εχασε στην αρχη της δευτερης.
Στον Καναδά, λίγα μέτρα από τους περίφημους καταράχτες του Νιαγάρα, υπάρχει αυτό το "free-standing" κτήριο...metalcandyman είπε:Βλεπεις στην Αμερικη και χαιρεσαι ενα σωρο μαγαζια γεματα αποκλειστικα με παλια κλασσικα arcades μεχρι και παγκοσμιου φημης διαγωνισμους σε παιχνιδια οπως Donkey kong και Pacman που ειναι τα ποιο γνωστα σε τετοια θεματα