ATARI 2600 Θέμα

Eδώ το νέο μου απόκτημα εκ Γερμανίας (όπως άλλοτε...) Μια 2600 JR Rainbow PAL σε άψογη κατάσταση τόσο εμφανισιακή όσο & λειτουργική.

H ίδια ακριβώς κονσόλα που είχαμε αποκτήσει το καλοκαίρι του '87.

Στα + : H άψογη λειτουργικότητα

Στα - : Το οτι δυστιχώς με μοναδική εξέρεση το pifall (πάλι καλά) τα NTSC carts που είχα παραγείλει πρίν λίγο κερό ,τα εμφανίζει με πολλά παράσιτα.

Το διαμαντάκι αυτό το έχω συνδέσει με ειδικό καλώδιο RF στην αντίστοιχη θύρα του Video Player μου.., Τι video80 θα ήμουν...

(θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες Pics)
 
Πάρα πολύ ωραίο! Το ίδιο είχα κι εγώ τότε...
 
Φωτογραφίες απο τα Pac Man Jr. & Pitfall για να εξάψω την φαντασία σας!!

Αψογη εικόνα, μόνο που το Pitfall είναι NTSC Edition και (ευτιχώς σε αντιθεση με άλλα carts) εμφανίζει τέλεια την εικόνα έστω και ασπρόμαυρη

(Δεν πειράζει, θα σκεύτομαι οτι παίζω στην παλιά 1960ς τηλεώραση που είχε ή γιαγιά μου!)

Η TV μου άν και τελευταίας τεχνολογίας έχει κάποια σημαδάκια απο την σκόνη ,παιδιά αυτές οι καινούργιες φλάτ τηλεωράσεις δεν καθαρίζονται εύκολα & γεμίζουν σκόνη. Είναι σπαστικό!

Επήσεις παίζοντας pac-man να πώ οτι δεν εξηπιρετεί joystick τύπου pointmaster /ορθιο μαρκούτσι ,αλλά χειρηστίρια στύλ CX-40 ή οτιδήποτε με μικρό μοχλό.

Τα ίδια ισχύουν και για το Pitfall.

Eύχομαι καλό Πάσχα σε όλους
 
To atari πρωταγωνιστής και σε τραγούδι! Αχ πόσες πονεμένες ερωτοχτυπημένες ρετροκαρδιές αγγίζει!

 
Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, η Maluuba, που δημιούργησε τον Ιανουάριο η Microsoft

πέτυχε τέλειο σκορ 999.990 βαθμών (!!!) στην έκδοση Atari 2600 του κλασσικού πια παιχνιδιού Pac-Man

και είναι η πρώτη φορά που κάποιος, άνθρωπος ή ρομπότ «τερμάτισε» το παιχνίδι!

Σύμφωνα με το Highscore.com, ο υψηλότερος βαθμός που καταγράφηκε ποτέ μέχρι τώρα σε αυτή την έκδοση του Pac-Man

ήταν 266.330, από έναν παίκτη στη Βραζιλία.

πηγη: reader.gr

Divide and conquer: How Microsoft researchers used AI to master Ms. Pac-Man

 
Βρηκα μια απομιμηση Atari 2600 Rambo. Ποιος την θυμαται; :)

6455175A-4C82-4663-AD44-6B6F49456535.jpeg
 
Ναι, την είχα δει στα πανηγύρια. Όμως όπου βλέπεις 99999999999999999999999999999999999999 παιχνίδια είναι ζήτημα να έχει 20 και να αναμασιούνται συνεχώς!!! 
 
Το συγκεκριμενο το ειχα εγω γυρω στο 1992 δεν ηταν ομως Rambo οπως γραφει το κουτι αλλα το κουτι του εμοιαζε περιπου με αυτο αλλα αντιθετα ηταν μαυρο χρωμα.Φραγκα για αυθεντικο Atari 2600 εκεινα τα χρονια δεν υπηρχαν οποτε μαυτο εκανα την δουλεια μου και αλλα δυο φιλαρακια μου που ειχαν την ιδια κονσολα.Φυσικα αυτα τα joysticks που δειχνει το κουτι που αμφιβαλω πολυ αν εχει αυτα μεσα ουτε στο ονειρο μας δεν τα ειχαμε αντιθετα ειχαμε τα γνωστα σαβουρο joysticks που μετα απο μερικες μερες τα σπαζαμε και παιζαμε κλασσικα με τα σιδερακια.Παντως τιμια κονσολα ηταν σκυλι μαυρο με απειρες ωρες παιχνιδιου και δεν παθαινε τιποτα.
 
Βασιλη εχω ανοιξει το κουτι και ειχε μεσα τα ιδια joystick που ειχε εξω στην φωτογραφια. Την επομενη βδομαδα θα παω να το παρω. :)
 
Βασιλη εχω ανοιξει το κουτι και ειχε μεσα τα ιδια joystick που ειχε εξω στην φωτογραφια. Την επομενη βδομαδα θα παω να το παρω. :)
E μαλον επειδη ειναι Rambo Η κονσολα εβαλαν πιο τουμπανα joysticks απο της σαβουρες που ειχαν εκεινα που ειχα εγω και φιλαρακια μου εκεινα τα χρονια :fafoutis: :animlaugh: :fafoutis: :animlaugh:
 
Ένας ξάδερφός μου το είχε. Και τι ωραία παιχνίδια που παίζαμε! Πρέπει να κάνω μια λίστα με τα αγαπημένα μου.
 
Το Αtari 2600 μου χρειαζεται σερβις. Γνωριζετε καποιον τεχνικο, στην Αθηνα που να μπορει να το αναλαβει. Εχω οθονη crt tv με RF και Scart και VHS player/recorder stereo. Oποτε δεν θα εχω προβλημα συνδεσμολογιας. Το VHS μασαει τις βιντεοκασσετες, καλο θαταν να επισκευασω κι αυτο
 
Δεν πρεπει ναχει κατι σοβαρο. Δεν δουλευει το ON/OFF. Επισης πριν χρονια, ο ξεφτερης γιος μου, ο ηλεκτρονικος και μεγας τσιπαδορος Αθηνων-Πειραιως-περιχωρων (καρατσεκαρισμενο αυτο) και αποφοιτος, μεταξυ αλλων, και της ΣΕΤΤΗΛ, Πυργου. ( απο 12 χρονων, αρχισε να μου χαλαει μηχανιματα, οταν ταξιδευα) Τις εχω χρυσοπληρωσει τις σπουδες του και τις πρακτικες του. Λοιπον δεν ξερω για ποιον λογο κολησε το καλωδιο τροφοδοσιας στην πλακετα, ενω ειχε βυσμα κανονικα. Το atari, ομως μεχρι πριν λιγες ημερες λειτουργουσε κανονικα. Ισως μπορω να το επισκευασω, αλλα επιδει εχω ενα και ειναι δυσκολο να βρω αλλο, καλυτερα καποιος που κατεχει το αθλημα. Περασε η ηλικια μου για περιπετειες.
 
Πίσω
Μπλουζα