Atari 520STE

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
DINO είπε:
Πράγματι....
BTW, Tallman, όμορφο avatar! :thumb: ...δικό σου το Pet;
Νope, αλλά αν έβρισκα ένα τέτοιο ζωάκι στο δρόμο...

...η ένα τέτοιο(αδέσποτο)

1478500433de8.jpg

σίγουρα θα τα έπαιρνα στη θαλπωρή του σπιτιού μου... :D

σεβασμός ρεεε στο κατοικίδιο. εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε να το έβγαζα και βόλτα αρκεί να ήταν δικό μου!!!

[edited] Καθαρίστηκαν τα off topic [edited]

Και επιδεί ο αγαπητός Akmakas ξεκίνησε ένα πολύ όμορφο review του 520STe, θα ποστάρω και εγώ μερικές φωτό από το εσωτερικό, του εν λόγω μηχανήματος. :)

Πρώτα από όλα θα αρχίσω από το πρόσφατα αποκτηθέν καλογυαλισμένο μου ATARI 520STe που διαθέτει πλέον 4mb RAM. :goit:

pa311716fi7.jpg

....πραγματικά τα σπρέϊ για τα ταμπλό των αυτοκινήτων κάνουν τρομερή δουλειά :D

pa301711zp2.jpg

Αποψη της μητρικής και τα νέα SIMMάκια τους 1mb που έχουν τοποθετηθεί πάνω της.

pa301710ce0.jpg

Δεν χρειάζεται να πω τπτ για την παραπάνω φωτό και για το πασίγνωστο chip της YAMAHA.

pa301710ce0.jpg

pa301713td5.jpg

Αποψη του ενσωματωμένου τροφοδοτικού.

pa301707uz6.jpg

Δυστυχώς, όμως, έκανα το λάθος, να ξεβιδώσω τις 40 βίδες του πληκτρολογίου για να το καθαρίσω και ανακάλυψα οτι στο κάθε πλήκτρο αντιστοιχεί ένα ξεχωριστό "βεντουζάκι" για να λειτουργεί και να έχει την απαραίτητη "αθόρυβη" ελαστικότητα :animeek: Μου σηκώθηκε η τρίχα μόλις το είδα και άρχισα να ψάχνομαι μήπως έχασα κανένα :nervous:.

pa311714cl7.jpg

Η δύσκολη συναρμολόγηση άρχισε και τα βεντουζάκια τοποθετούνται ένα, ένα

στη θέση τους. Μετά από κάποια ώρα διαπίστωσα οτι μου έλειπε ένα :nervous::eek:.

Πέρασαν 2 ώρες ψάχνοντας το δωμάτιο για να βρω το "σκασμένο" και κοντεύοντας να τρελλαθω από την γκαντεμιά που με δέρνει. Που να πάει ο νους σου οτι το πλήκτρο "RETURN" είχε 2 θέσεις , αλλά δεν χρειαζόταν βάλεις και στις δυο βεντουζάκια :mad::mad:

pa311714cl7.jpg

pa311716fi7.jpg

pa301707uz6.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
image009.jpg

Amiga και παλι Amiga λοιπον....(ακου βεντουζες!) :tease:

LoL!!!! :D Ξέρω και 'γω πως τα λένε, μωρε!!!!

@Wally, :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Βασιλη τον έκανες κουκλί. Δε θυμήθηκα να σου το πω ρε να μη βγάλεις το REturn και το Space, δεν υπήρχε λόγος. Οντως το να λύσεις το πληκτρολόγιο, να καθαρίσεις τα πλήκτρα ένα ενα και μετα να τα ξαναβάλεις πίσω είναι μέγιστη μανουροδουλειά και θέλει πολύ υπεμονή. Αλλά χαλάλι. Σήμερα εγώ θα περιλάβω τον C128 που το, έμπειρο πλέον, μάτι μου είδε ένα σωρό δεινόσαυρους να περπατάνε ανάμεσα στα πλήκτρα του.

Εγώ θα συνεχίσω το έργο με το ξεψάχνισμα των δισκετών. :)

Παρεπιπτόντως, οι μνήμες δουλευουν ρολόϊ. Τι θα έλεγες για καμιά τετράδα? :)

Δεν έχω αντίρρηση, απλά με προβλημάτισες που έγραψες ότι κάποια που τα παίζει με το 1ΜΒ δεν τα παίζει με τα 4ΜΒ κλπ κλπ. Αμα θες στείλε, να δοκιμάσω. Εγώ τώρα την ψάχνω με το TOS, εκτός του ότι θέλω να βάλω το αγγλικό, σκέφτομαι μια νεώτερη έκδοση για να μπορώ να δω και δισκο IDE. Πολλά τα λεφτά Αρη!

BTW, εκείνο το ανοιχτό γαλάζιο πληκτρολόγιο που είδα σε μια φωτό από πού είναι;

teflon είπε:
pa301710ce0.jpg

Δεν χρειάζεται να πω τπτ για την παραπάνω φωτό και για το πασίγνωστο chip της YAMAHA. Μπορείτε να ανατρέξετε για περισσότερες πληροφορίες στο ομώνυμο θρέντ που άνοιξε ο συνforumίτης TURRICAN
Ναι! Ναι! Αυτή είναι η Σαρανταποδαρούσα!!!!!!! Να 'σαι καλά συνforumίτη teflon με έφτιαξες!!!! :happyjump:

ΥΓ. Πραγματικά φίλε δεν έχω δει πιο καλογυαλισμένο STE! Εύγε! :thumb:

Rygar είπε:
στην αρχή μου θύμησε sun αλλά μάλλον καμία σχέση

Rygar είπε:
Μμμμμμμ....! Ωραίο αίνιγμα ! Κάπου έχω ποστάρει σχετικά. Ευκαιρία να μάθουμε για τους παρατηρητικούς του forum.

BTW στείλε pm με διεύθυνση για να στείλω τα simmakia. :)

Έτσι μου έρχεται teflon να ανοίξω και τον δικό μου για να τον καθαρίσω..αλλά φτου τον καθάρισα(Τον έγλυψα στην κυριολεξία δηλαδή)πριν ένα μήνα!!

...μόνο προσοχή παιδιά με τα γυαλιστικά σπρέυ για ταμπλό αυτοκινήτου.

Κάνουν εξαιρετική δουλειά στο γυάλισμα αλλά έτσι και σου πέσουν στην πλακέττα , προκαλούν βραχυκυκλώματα ...είναι αγώγιμα τα άτιμα !

Και επειδή είμαι στις καλές μου σήμερις θα κάνω και την διόρθωση... Λοιπόν το TOS 1.06 ή 1.6 ποτέ μα ποτέ δεν λεγόταν Rainbow TOS. Ποτέ. Το Rainbow είναι το TOS 1.4 και λέγεται έτσι από το fuji που ήταν animated με rasters (κακός κώδικας ραστερ παρεμπιπτόντως). Το TOS 1.02 λέγεται και blitter TOS ενώ τα υπόλοιπα δεν ξέρω να έχουν χαϊδευτικά (PET names ;) ).

Πάντως, στο ΕΒΑΥ όσες φορές έχω δει Rainbow TOS είναι έκδοση 1.62

Σωστά. Πάσο!

Πάντως εχω βρει να το αγοράσω, γιατι έχω το γερμανικό, και το σαιτ εκεί το αναφέρει απλά ως 1.62.

Πίσω
Μπλουζα