Babylon 5

Παιδιά μόλις βούτηξα από το Amazon- το "Psi-Corps Trilogy" - και τα 3 βιβλία,

- τα 2 πρώτα από το "Legions of fire trilogy", το τρίτο το βρήκα πανάκριβα οπότε θα περιμένω,

- και το "To Dream in the city of Sorrow"

Σιγά σιγά θα πάρω και τα άλλα

Thanks for the info...
Δεν είναι πλέον συλλεκτικά?
 
Τα Legions of Fire τα βρισκεις με λιγο ψαξιμο ολα. Αυτα που ειναι δυσκολο να πετυχετε ειναι τα "Passing of the Technomages", ιδιαιτερα το δευτερο βιβλιο. Αν δεν μπορεσετε να τα βρειτε, στειλτε μου ΡΜ να δω τι μπορω να κανω. ;)

:cool:
 
Πρέπει να είναι συλλεκτικά, αλλά μάλλον μερικά έχουν ακόμα χαμηλές τιμές:

Τα 3 Psi Corps τα πήρα (με τα μεταφορικά) για 26,33, ενώ

Τα 2 πρώτα Legions of Fire και το Dream in the City of Sorrow για 27,40

όλα σε paperback και καινούργια. Καλά είναι.

Τό Out of the Darkness το είχαν από 72$, κάποια άλλη στιγμή. Τα Techno Mages, άσε γάμησέ τα.

Θα δούμε εν καιρώ. Ας έρθουν αυτά πρώτα ν' αρχίσω το διάβασμα και βλέπουμε.
 
Παιδιά, χαίρομαι απίστευτα που υπάρχει thread για το Babylon 5!!! Απορώ πώς δεν το είχα προσέξει τόσο καιρό!!! Και εγώ ως παιδάκι συντονιζόμουν αρχικά στον ΣΚΑΙ Παρασκευές βράδυ (αν θυμάμαι καλά) και αργότερα στο STAR κάθε Κυριακή μεσημέρι στη 1 και είχα και αγωνία για το τι θα γίνει!!! Δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ την πέμπτη σεζόν :( Αλλά έχω δει το απίστευτο τελευταίο επεισόδιο! :D

Πάντως τώρα ο Straczynski γράφει για την Marvel Comics και κάνει φοβερή δουλειά. Είναι ο κύριος συγγραφέας του Amazing Spider-Man ενώ ανέλαβε και την ανάσταση του Thor στην καινούργια του σειρά! Και στα δυο έχει καταφέρει να δώσει αρκετό βάθος, ενώ στον Thor κατάφερε να επαναφέρει και τον Dr. Donald Blake...
 
Παιδιά, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι το Lost Tales; Πρόκειται για καινούργια ταινία η μήπως για καινούργια σειρά; Please, please, ας είναι σειρά...
 
Το Lost Tales είναι 2 episodes (made for tv movie) που λαμβάνουν χώρα 5 ή 10 χρόνια μετά τον πόλεμο με τους Centauri (δεν θυμάμαι ακριβώς). Το πρώτο κομμάτι δεν μπορώ να πω ότι μου πολυάρεσε (για την ακρίβεια είναι εξαιρετικά εκτός κλίματος του B5 και του ίδιου του Straczynski) αλλά το δεύτερο ήταν πολύ καλύτερο. Το The Legend of the Rangers το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν απαρχή νέας spin off, ήταν πολύ καλύτερο από άποψη σεναρίου. Δυστυχώς έπασχε από κατά τη γνώμη μου κακό casting.
 
Ναι, το Legend of the Rangers ήταν ωραίο... Ειδικά το πώς τους την έφεραν στο finale. Δεν ξέρω, για τις ταινίες έχω διχασμένη γνώμη. Κάποιες, όπως το "In the beginning" (ή όπως λέγεται αυτή που διηγείται τον πόλεμο με τους Minbari) είναι αριστουργήματα ενώ από την άλλη υπάρχουν κάτι πατάτες όπως το Thirdspace... Πάντως σίγουρα θα το τσεκάρω αυτό το Lost Tales!
 
Βασικά για το third space δεν έχω πολλά να πω. Μου άρεσε και δεν μου άρεσε ταυτόχρονα. Το in the beginning πάντως ήταν φανταστικό (και το συγκρίνεις μετά με το The Plan του Battlecrap και απογοητεύεσαι ακόμα μια φορά).

Και η φανταστική μουσική του In the beginning (εκεί το battlecrap δεν με απογοήτευσε πάντως).

http://www.youtube.com/watch?v=QB9uUis1RAg
 
Με μια δεκαετία καθυστέρηση ανακάλυψα τις χαρές του Babylon 5. Έχω ενθουσιαστεί και μέσα σε δυόμιση μήνες περίπου έχω δει τέσσερις σεζόν. Απ' ό,τι φαίνεται σε όλο το thread, δεν βρήκα να υπάρχει ούτε ένας που δεν το εκτίμησε...

Ενώ η πρώτη σεζόν δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, από τη δεύτερη και μετά η σειρά κυριολεκτικά απογειώνεται. Ο Straczynski, ο οποίος είχε πάρει σχεδόν όλα τα επεισόδια επ' ώμου είναι απίστευτα βαθύς και ευρηματικός. Ορισμένα μάλιστα επεισόδια είναι μια πραγματική διατριβή στην ανθρώπινη - και "εξωγήινη" ... - ψυχολογία.

Μετά από λίγο καιρό η μέτρια ποιότητα των εφέ (στη συνέχεια βελτιώνονται) και οι αστείοι κομπάρσοι (δέκα νωματαίοι που τους βλέπεις άλλοτε να μαλώνουν στο μπαρ, άλλοτε να ζητωκραυγάζουν και άλλοτε να διαμαρτύρονται...) δεν σε ενοχλούν γιατί μπαίνεις μέσα στις εκπληκτικές ιστορίες και ταυτίζεσαι με τους πρωταγωνιστές.

Όσο για τους ηθοποιούς: ίσως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές είναι ο δικός μας Ανδρέας Κατσούλας ως G'Kar, δυνατός θεατρικός ηθοποιός με έντονη παρουσία στη σειρά (το ξέρατε ότι είχε παίξει στην ταινία "Ο Ιππόλυτος και το βιολί του" μαζί με το Θανάση Βέγγο; ).

Η Mira Furlan, η Delenn, η οποία είχε ήδη σημαντική καριέρα στην Γιουγκοσλαβία πριν διαλυθεί (π.χ. "Ο μπαμπάς λείπει ταξίδι για δουλειές") και κατέφυγε στις ΗΠΑ όταν ξέσπασε ο πόλεμος τη δεκαετία του '90. Συνεχίζει να είναι και σήμερα μια σημαντική προσωπικότητα των τεχνών. Παίζει μάλιστα στη φετινή ελληνοτουρκική συμπαραγωγή "Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη" (Do Not Forget Me Istanbul).

Ο Peter Jurasik (Londo) ο οποίος μαζί με τον Bruce Boxleitner (Sheridan) είχαν παίξει στο πρώτο Tron...

Είναι κρίμα το ότι τρεις από τους πρωταγωνιστές της σειράς έχουν πεθάνει: ο Κατσούλας, ο Richard Biggs (ο γιατρός) και ο Jeff Conaway (o Zack).

Όσο για το Deep Space Nine, το οποίο ήταν αρχικά πράγματι "κλόπιραιτ" του Babylon 5, πρέπει να πούμε ότι εξελίχθηκε διαφορετικά και έγινε μια επίσης εξαιρετική σειρά, οπότε δεν έχει νόημα να τις συγκρίνουμε.
 
Ευτυχως που το θεμα επανηλθε στν επιφανεια :)

Το Β5 το ψιλοεβλεπα στην τηλεοραση αλλα δεν εβαλα ποτε βαση. Εντυπωση μου εκανε η μπαροκ αισθητικη του αλλα αδυνατουσα να παρακολουθησω ολο το σεναριο με τις ιντριγκες και τις σχεσεις των χαρακτηρων-φυλών.

Προσφατα που ταξιδεψα με πλοιο ειχα ευκαιρια να δω 3-4 απο τα πρωτα επεισοδια. Εδω και χρονια ακουω τα καλυτερα και, περα απο καποια αισθητικα κολληματα, δεν απογοητευτηκα καθολου.

Τι μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση; Σε καποια σημεια μου φανηκε "cheesy" και οτι προσπαθουσε βεβιασμενα να προκαλεσει εντυπωση με δηθεν δυσνόητες (για τοτε; ) έννοιες. Σε καποια σημεια μου φάνηκε υπερβολικό ή και αργό σε ρυθμό. Πότε πότε μου θυμησε videogame-interactive movie επιστημονικης φαντασιας απο αυτα που εβγαιναν στα μεσα του 90.

Δεν ξερω αν η σειρα 'ωριμαζει' στη συνεχεια, αλλα πολλες φορες με εκανε να σκεφτω, για πρωτη φορα, οτι η δεκαετια του 90 εχει ισως ξεπεραστει και με ενοχλουσε, οπως μας ενοχλει το παλιο Σταρ Τρεκ.

Αυτα βεβαια δεν ειναι για να θαψω τη σειρα. Ειναι η πρωτη εντυπωση και ανυπομονω να βρεθει ευκαιρια να συνεχισω τα επεισοδια.

Επισης μου εκανε εντυπωση οτι, παροτι δεν ειχα γνωρισει καλα τους χαρακτηρες και παροτι ειχα χρονια να δω Β5, μου φανηκε σαν να εβλεπα παλιους φιλους που τους ηξερα καλα, αλλα τους ειχα ξεχασει :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ έχω να πω τα εξής :

Πρώτον, όλη σχεδόν η πρώτη σεζόν κτίζει το προφίλ των πρωταγωνιστών και το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η σειρά. Ορισμένα πράγματα αφήνονται επίτηδες στην ασάφεια, τα οποία όμως ξεκαθαρίζονται στις επόμενες 2 σεζόν (2η και 3η), οι οποίες αποτελούν την κορύφωση της σειράς. Είναι πράγματι αργή σε εξέλιξη, αλλά αν της δώσει την δέουσα προσοχή θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις ίντριγκες και την όλη την πλοκή της γενικής σειράς.

Η 4η σεζόν ήταν και αυτή αρκετά καλή, με νέες απειλές να εμφανίζονται.

Τέλος, η 5η και τελευταία, ήταν το λεγόμενο wrap-up. Ξέρανε ότι δεν θα πάρουνε άλλη σεζόν και κάπως έπρεπε να το κλείσουν. Πάντως και πάλι, η σειρά δεν έκλεισε απότομα όπως τόσες και τόσες άλλες.
 
divined είπε:
Η 4η σεζόν ήταν και αυτή αρκετά καλή, με νέες απειλές να εμφανίζονται.
Δείτε το 18ο επεισόδιο της 4ης σεζόν: Intersections in Real Time. Ο Sheridan βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ανακριτή του. Αργοί ρυθμοί, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, ψυχολογικός πόλεμος. Απόλαυση!

Ενώ το Star Trek εστίαζε στην ανακάλυψη και το άγνωστο, το Babylon 5 ασχολήθηκε κυρίως με την πολιτική και τη διπλωματία. Και το έκανε πολύ καλά
 
Η 5η σεζον ήταν σαν την έβδομη του TNG: we ran out of ideas. Δηλαδή, η σειρά έκλεισε στην 4η σεζόν και ενώ ήταν να τελειώσει εκεί συνέχισε απρόοπτα για μια ακόμα (συγκρίσεις με το παρόν καλό να αποφεύγονται ώστε να αποτραπεί κατάθλιψη). Το Intersections in real time είναι πραγματικά εκπληκτικό και μου θυμίζει αρκετά το Chains of command II του ST:TNG. Πάρα πολύ καλό γράψιμο από τον JMS. Προσωπικά το κατατάσω στο ίδιο επίπεδο, ίσως ένα κλίκ πάνω από το Duet από το DS9 αλλά ένα κλικ πιο κάτω από το In the pale moonlight το οποίο θεωρώ το καλύτερο επεισόδιο SF που έχω δει ποτέ.

Η αγαπημένες μου σκηνές είναι εκεί που συζητούν την φύση της αλήθειας αλλά και η σκηνή με τον Drazi.
 
Σημερα εμαθα οτι το Σεπτεμβριο εφυγε ο Michael O'Hare, ο πρωταγωνιστης της σειρας που υποδυοταν το διοικητη του σταθμου Τζεφ Σίνκλαιρ.

Αλλο ενα απο τα πολλα RIP της χρονιας που φευγει
 
Ο πρώτος διοικητής, αν δεν κάνω λάθος, του σταθμού, είχε περισσότερο μετριοπαθές χαρακτήρα σε σχέση με τον αντικαταστάτη. Θυμάμαι που μου είχε ξενίσει η αλλαγή στο 2ο season, αλλά γρήγορα προσαρμόστηκα.
 
Και εγώ Babylo-νακιας...!!

Τα έχω όλα σε μια συλλογή, ακόμα και αυτή τη μάπα το Crusade..Χα Χα!!

CAM00020.jpg
 
Τα έχω όλα σε μια συλλογή, ακόμα και αυτή τη μάπα το Crusade..Χα Χα!!
Μια χαρά ήταν το Crusade (και είχε και επεισόδιο παρωδία των X-Files). Για το "Legends of the Rangers" το συζητάμε!!!!
 
Με τα πρόσφατα γεγονότα θυμήθηκα αυτό το κλιπάκι. Προφητικός ο JMS για μια ακόμα φορά!

http://www.youtube.com/watch?v=7r1nxl86RXY

Δυστυχώς δεν βρήκα το απόσπασμα που δείχνει τι συνέβη όταν ξεκίνησε ξανά η εκπομπή. Θα φανεί ξανά προφητικός ο JMS?
 
ChrisTOS είπε:
Με τα πρόσφατα γεγονότα θυμήθηκα αυτό το κλιπάκι. Προφητικός ο JMS για μια ακόμα φορά! Θα φανεί ξανά προφητικός ο JMS?


"

The Deconstruction of Falling Stars

This episode takes place after the events of the rest of the series. It shows the long-term effect of the Interstellar Alliance from the point of view of one hundred, five hundred, one thousand, and one million years after the founding of the Alliance.

2262

Three viewpoints are debated on an ISN broadcast: pro-Clark elements try to paint John Sheridan as a madman, others (particularly the outer colonies and Mars) view Sheridan and the Babylon 5 forces as liberators, and a third commentator treats Sheridan in a neutral fashion.

2362

A live televised debate presents two historians mistakenly believing that the role of Sheridan and Babylon 5 in the war against the Shadows and overthrowing Clark has been mythologized, and that Sheridan was power hungry. An aged Delenn makes a surprise entry to the debate, saying that Sheridan was a good, kind, and decent man. She chastises the historians for fabricating "facts" to fill in the gaps of their knowledge.

2762

Amid growing tension between the Interstellar Alliance and xenophobic elements on Human-settled planets, an anti-Alliance faction attempts to set up forged holographic records to show the heroes of Babylon 5 to be megalomaniacal war criminals. These holograms are based on historical data and recorded memories of the original crew, with the forged records overriding their personalities. Sheridan is programmed to make an impassioned speech about conquering Earth before soon-to-be massacred prisoners and Dr. Franklin is programmed to act out a scene showing him talking clinically about horrific experiments involving human children and alien organs.

"
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Deconstruction_of_Falling_Stars

Λες ???? :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι ακριβώς.. αναφερόμουν στο επεισόδιο Ship of Tears όπου ο Clark ανοίγει ξανά το ISN.

.
 
Πίσω
Μπλουζα