Babylon 5

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
230
Είμαι έξω φρενών. Μα να μην υπάρχει υποκατηγορία για το Β5; Και που θα σχολιάσουμε The Lost Tales ε;
 
Κοντοχωριανέ, το γνώριζες οτι η πρώτη σειρά (τουλάχιστο) τα γραφικά ήταν με Amiga 4000 και Lightwave 3d;
 
Με έφτιαξες telonie.....αν όντως είναι έτσι τα πράγματα πρέπει να αρχίσω να ψαχνω για μια Amiga 4000!!!!!!!!
 
Εννοείται Κορυδαλλοχωριανέ. Τότε αγόραζα και το Amiga Format που είχε αφιέρωμα στον υπεύθυνο του "cluster" και μου είχε κάνει εντύπωση το μέγεθος του αρχείου του object B5 για εκείνη την εποχή. 55ΜΒ παρακαλώ.
 
Γράψτε για το Babylon εδώ για την ώρα κι επίκειται σύντομα νέος ανασχεδιασμός / κατηγοριοποίηση που θα βρει τον δρόμο του κι αυτό.
 
Babylon 5: B-E-S-T Series EVER !!!

Δε νομίζω να έχει βγει ποτέ καλύτερη σειρά με τόσο βαθύ σενάριο και πλούτο στους χαρακτήρες... Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί βλέποντας την είναι μοναδικά. Πραγματικό διαμάντι! (και ντροπή που δεν υπάρχει κατηγορία ακόμα γι'αυτό! :) )

Φίλε shock, περιμένεις φαντάζομαι κι εσύ πως και πως τα Lost Tales ε;

btw, για τα σενάρια των επεισοδίων που κυκλοφορούν γνωρίζεις;
 
Sneaker είπε:
btw, για τα σενάρια των επεισοδίων που κυκλοφορούν γνωρίζεις;
Sneeker εν έτη 1995 τα κατέβαζα από το internet. Υπήρχαν κάτι παλαβοί που τα έγραφαν εξ ακοής. :eek:

Και ναι συνεχίζει να είναι η καλυτερη σειρά όλων των εποχών κατεμέ. Χάνει σε μερικά σημεία από 2 σειρές

Το Startrek έχει βάθος και δε μιλάω για τα Old Series, εκεί έγινε η γνωριμία. Ο αρραβώνας ήταν στο Next Generation και ο γάμος στο DS9.

Το καινούριο Battlestar Galactica έχει μια τρομερή ατμόσφαιρα, ΤΟ cast, και βλέψεις να γίνει καλύτερο.

Λέγοντας αυτά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη σειρά ως τώρα.
 
Για το Star Trek DS9 αυτό που ξέρω είναι ότι ήταν rip-off του B5. Συγκεκριμένα πήγε ο Straczynski (δημιουργός του Β5) σε ένα στούντιο (νομίζω Paramount) και τους πρότεινε να γίνει η σειρά του, αρνηθήκανε και λίγο καιρό μετά ως διά μαγείας βγήκε το Deep Space που "περιέργως" έμοιαζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στο σενάριο...

Όσο για τα σενάρια που ανέφερα παραπάνω είναι πολύ καλή δουλειά γιατί σε κάθε τόμο γράφει ο ίδιος ο Straczynski την εισαγωγή και περιέχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ πληροφορίες γύρω από το making της σειράς που δεν τις συναντάει κανείς πουθενά αλλού. Μέχρι στιγμής έχω πάρει όλους τους τόμους που έχουν βγει και πραγματικά αξίζουν πολυ!

Η μόνη σειρά που έχω δει να πλησιάζει το Β5 (όχι θεματικά, στο πόσο καλή ήταν εννοώ) είναι το Firefly. Αν δεν το έχετε δει κάντε το, αξίζει...
 
Sneaker είπε:
Η μόνη σειρά που έχω δει να πλησιάζει το Β5 (όχι θεματικά, στο πόσο καλή ήταν εννοώ) είναι το Firefly. Αν δεν το έχετε δει κάντε το, αξίζει...
To καταλάβαμε!!!!!

Το firefly με χάλασε λίγο λόγω του παντρέματος με western και με την ιστορία των ΗΠΑ (εμφύλιος). Κατά τα άλλα ΠΟΛΥ καλή σειρά χωρίς όμως βάθος. Θα έλεγα ότι είναι μια arcade σειρά επιστημονικής φαντασίας.

Για το DS9 ναι έτσι ξεκίνησε όπως είπες ΑΛΛΑ ο dominion war ΕΛΕΓΕ. Θεωρώ τις τελευταίες σεζ(λ)όν κορυφαίες.

Υ.Γ: Θα γνωρίζεις ότι ο Straczynski όταν είχε πάρει την κάτω βόλτα το Startrek eneterprise πρότεινε να γράφει εκείνος τα σενάρια. Προσπαθεί ο άνθρωπος αλλά δεν τον αφήνουν.
 
arcade σειρά επιστημονικής φαντασίας
φοβερο :thumbup: (μαλλον θα στη κλεψω την ατακα!)

(εγω επινα μπυρα,εσυ την ακουσες μου φαινεται :D )
 
Υ.Γ: Θα γνωρίζεις ότι ο Straczynski όταν είχε πάρει την κάτω βόλτα το Startrek eneterprise πρότεινε να γράφει εκείνος τα σενάρια. Προσπαθεί ο άνθρωπος αλλά δεν τον αφήνουν.
Απ' όσο γνωρίζω δεν ήταν το Enterprise που σκόπευε να αναβιώσει, είχε στο νου του εντελώς καινούρια σειρά Star Trek με νέο concept. Τώρα δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά ξέρω ότι πριν μερικούς μήνες είχε βγει online και κάποια περιγραφή για το πως θα ήταν η σειρά και που σκοπεύαν να την πάνε. Πρέπει να το έχω κάπου στο σπίτι, αν σε ενδιαφέρει let me know.

Επίσης θα διαφωνήσω για το Firefly στο ότι δεν είχε βάθος. Ίσα ίσα. Είχε πολύ καλούς χαρακτήρες και τον κάθε ένα μπορούσε να τον αναλύσει πάρα πολύ άμα ήθελε. Σου άφηνε συνέχεια υπόνοιες για το παρελθόν τους ενώ και το σύμπαν που είχε φτιάξει ήταν αρκετά πλούσιο και με πολλές δυνατότητες.
 
Επίσης θα διαφωνήσω για το Firefly στο ότι δεν είχε βάθος. Ίσα ίσα. Είχε πολύ καλούς χαρακτήρες και τον κάθε ένα μπορούσε να τον αναλύσει πάρα πολύ άμα ήθελε. Σου άφηνε συνέχεια υπόνοιες για το παρελθόν τους ενώ και το σύμπαν που είχε φτιάξει ήταν αρκετά πλούσιο και με πολλές δυνατότητες.
Και πάνω που άρχιζε να παίρνει τα πολύ πάνω του το κόψανε.:mad: (Όπως και το Threshold :mad: :mad: :mad: ). Είναι τρελλοί αυτοί οι τηλεοπτικοί παραγωγοί. (Παρόμοια παραδείγματα: Enteprise, Space Above & Beyond, κλπ)
 
edw ton paragwgo tou prwtou epeisodiou tou "lost" kai ton apelysan epeidh o proypologismos tou epeisodiou htan tsimphmenos, para thn epityxia pou eixe... ase mhn to psaxneis...

to B5 antekse meta vias ton prwto kyklo, eutuxws pou ton yposthriksan oi trekies giati alliws... ti wraires pou htan oi kyriakes! eixe to star "star trek" kai kapaki "Babylon 5"!!! aaax! vaaax! paw na valw na dw kanena epeisodio apo ton teleutaio kyklo na ksexastw... H Delenn, o Markus, h Suzan Ivanova kai o Garibaldi htan oi kalyteroi!!!!
 
Ειδικά ο Marcus ήταν άπαιχτος. Είχε κάτι ατάκες φοβερές.
 
Προσωπικά το θεωρώ την καλύτερη σειρά του είδους και θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Την έχουμε δει με τη γυναίκα μου τουλάχιστον 4 φορές συνολικά, περίπου μία ανά διετία και κάθε φορά την εκτιμώ και περισσότερο. Την είχα αγοράσει όλη σε βιντεοκασσέτες και όταν κυκλοφόρησε σε DVD την ξαναπήρα.

Έχω ότι σχετικό έχει κυκλοφορήσει σε βιβλία, comics, CD και περιοδικά. Για τα βιβλία να πω πως σχετικά δεν είναι πολύ γνωστά. Κυκλοφόρησε μια πρώτη σειρά αρχικά, από τα οποία άξιζαν βασικά τα δύο : Το "Shadow Within" και το "To Dream in the City of Sorrows". Το πρώτο ασχολείται με την ιστορία της Anna Sheridan και το ταξίδι της στον Za-Ha-Dum. Το δεύτερο με τον Sinclair από το τέλος της πρώτης περιόδου μέχρι και την επανεμφάνισή του στο εκπληκτικό "War Without End".

Η καλύτερη δουλειά όμως έγινε με τις τρεις τριλογίες που κυκλοφόρησαν μετά την ολοκλήρωση της σειράς. Γράφτηκαν σε στενή συνεργασία με τον Straczynski και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας. Πρόκειται για θέματα που (μάλλον) δεν θα μπορούσαν να γυριστούν σαν επεισόδια, οπότε επιλέχθηκε η λύση των βιβλίων για τον εμπλουτισμό της ιστορίας.

Για όσους δεν τα γνωρίζουν θα πω δυό λόγια. Η πρώτη τριλογία αφορά τους τηλεπαθητικούς. Από το πώς πρωτοεμφανίστηκαν, την ίδρυση του Psy-Core, τα πρώτα χρόνια του Bester καθώς και το τέλος του.

Η δεύτερη μας παρουσιάζει την (πραγματικά δραματική) ιστορία του Lοndo, από εκεί που τον αφήνει η σειρά, μέχρι το τέλος του (που έχουμε δει επίσης στο War Without End). Μπορεί να νομίζει κανείς πως οι ιστορίες είναι λίγο πολύ γνωστές, αλλά θα εκπλαγεί. Το βάθος των βιβλίων είναι μεγάλο και οι εκπλήξεις πολλές.

Η τρίτη και καλύτερη για εμένα τριλογία αφορά (του πολύ υποτιμημένους στη βασική σειρά) Τεχνομάγους. Φαινομενικά φάνταζε το πιό αδιάφορο θέμα και κατέληξε εξαιρετικό. Η ιστορία πίσω από αυτή την ομάδα είναι πολύ βαθύτερη από ότι θα περίμενε κανείς. O Straczynski είχε αποφασίσει να τους δώσει μεγαλύτερο βάρος, βάζοντας τον Galen σαν μόνιμο μέλος του cast στο αδικοχαμένο Crusade (άλλο ένα θέμα για συζήτηση!).

Προτείνω σε όλους τους fan να βρουν και να διαβάσουν τα βιβλία, αν τα καταφέρνουν με τα αγγλικά. Είναι εκδόσεις Delray και πιστεύω πως στο Amazan θα είναι διαθέσιμα.
 
Ambassador Kosh όλα τα λεφτά. Και τον λάτρεψα περισσότερο ακόμα που ήταν neutral evil ως χαρακτήρας...

Vampire in a Cathedral
 
Ambassador Kosh όλα τα λεφτά. Και τον λάτρεψα περισσότερο ακόμα που ήταν neutral evil ως χαρακτήρας...
Vampire in a Cathedral

In Valen's Name!!! :animeek:

Ο πρώτος Kosh ήταν καλός, ο δεύτερος ήταν ο παλιοχαρακτήρας.

Και μην ξεχνάς ότι "We are ALL Kosh..." Yesssss!!!!

Θυμίσου ότι στο "The Deconstruction of Falling Stars", όταν μας δείχνει 1.000.000 χρόνια στο μέλλον πώς έχουν εξελιχθεί ο άνθρωποι, βλέπουμε έναν άνθρωπο να γίνεται Vorlon και να εισέρχεται σ' ένα encounter suit.

Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε! Όποιος θέλει μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι "Επεισόδιο και ατάκα"...
 
Πίσω
Μπλουζα