Baywatch (TV Series 1989 - 2001)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.080
Δυσκολεύτηκα πολύ να κατατάξω αυτή τη σειρά κάπου, κι ούτε νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στις περιπέτειες, καθώς συνδυάζει κι άλλα στοιχεία, αλλά ήταν το πιο κοντινό που μπορούσα να σκεφτώ. Σειρά που αγαπήθηκε πολύ και στην Ελλάδα και απέκτησε φανατικό κοινό. Είχε 11 κύκλους και απ'ότι θυμάμαι πρέπει να την έδειχνε ο Σκάι, ας μου πει κάποιος αν κάνω λάθος ή αν προβαλλόταν και αλλού. Η σειρά πέρασε από διάφορες αναταραχές, καθώς ακυρώθηκε μετά από τον πρώτο κύκλο λόγω διαφόρων προβλημάτων της παραγωγής, αλλά ευτυχώς επανήλθε, όπου και έγινε, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών. Ο βασικός πρωταγωνιστής David Hasselhoff που πολλοί τον είχαμε ήδη γνωρίσει από την επιτυχία του στον Ιππότη της Ασφάλτου, έπαιξε βασικό ρόλο στην αναβίωσή της, βάζοντας δικά του χρήματα. Διαδραματιζόταν στο Λος Άντζελες, και οι ναυαγοσώστες ήταν υπεύθυνοι για τις πολυπληθείς Καλιφορνέζικες παραλίες. Αργότερα, το σχέδιο ήταν να τη μεταφέρουν στην Αυστραλία, αλλά αυτό ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων που πίστευαν ότι αυτό θα ήταν βλαβερό για το περιβάλλον. Έτσι, μεταφέρθηκε τελικά στη Χαβάη, μόνο για τις δύο τελευταίες σεζόν, με τη συμφωνία να μετονομαστεί σε "Baywatch Hawaii", όπως και έγινε. Η μεγάλη της επιτυχία οδήγησε και στο λιγότερο φυσικά πετυχημένο spin-off "Baywatch Nights" (1995-1997), και στην τηλεταινία "Βaywatch: Hawaiian Wedding" (2003).

Προσωπικά απολάμβανα τη σειρά συγκεκριμένα καλοκαίρια απόγευμα, μιας και τότε ήταν πολύ πιο επίκαιρη. Όπως και με τις περισσότερες σειρές άλλωστε, έτσι κι εδώ με τραβούσαν ειδικά οι πρώτες σεζόν, από ένα σημείο και μετά έχασα αρκετά το ενδιαφέρον μου. Επίσης, από τη μία πάντα με ενοχλούσε η "τέλεια" εικόνα του ναυαγοσώστη (ομορφιά και γενναιότητα) που προωθούσε η σειρά (αυτό ήταν τυπικό Αμερικάνικο στυλ ασφαλώς), από την άλλη όμως με τραβούσαν οι περιπέτειες των ναυαγοσωστών, καθώς υπήρχε μεγάλη δράση και πολλά απρόοπτα. Ταυτόχρονα μου άρεσε και η πιο κοινωνική πλευρά που μας έδειχνε, αοφύ βλέπαμε τα καθημερινά τους προβλήματα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έβρισκα και ενδιαφέρον συγκεκριμένα το πως έδειχνε να σώζονται τα διάφορα θύματα, και θυμάμαι ότι παρακολουθούσα με προσοχή το πως έκαναν τεχνητή αναπνοή για να μάθω κι εγώ αν ποτέ χρειαζόταν #) Είμαι σίγουρη ότι και το αντρικό κοινό έβλεπε τη σειρά για τους ίδιους λόγους με μένα, έτσι δεν είναι; :p Επίσης, μία πολύ χαρακτηριστική εικόνα που μου έχει μείνει, η οποία επαναλαμβανόταν και θεωρείται από τις πιο διάσημες της σειράς,, ήταν το να δείχνει τον ναυαγοσώστη να τρέχει σε slow motion πηγαίνοντας προς τη θάλασσα για να σώσει κάποιον. Δύο από τους ηθοποιούς ήταν πραγματικοί ναυαγοσώστες που προσλήφθηκαν για τις γνώσεις τους, αλλά πήραν ρόλους αργότερα, οι Michael Newman και Gregory J.Barnett (δεν είναι τυχαίο το ότι δεν ήταν από τους μεγάλους γόηδες της σειράς). Δεν έλειψαν και οι στιγμές που η σειρά δεν χάριζε, και είδαμε και τραγικούς θανάτους, όπως συνέβη με το χαρακτήρα της Jill στην πρώτη σεζόν, όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, αλλά ειδικά της Stephanie στην έβδομη σεζόν, η οποία πέθανε με τραγικό τρόπο στο ταξίδι του μέλιτος, προσπαθώντας να σώσει κάτι παιδιά σε μία απρόσμενη καταιγίδα.

Intro της δεύτερης σεζόν (αυτό είναι που θυμάμαι περισσότερο):



Και άντε, ας πάμε σε έναν βασικό, πραγματικό λόγο που πολλοί άντρες έβλεπαν αυτή τη σειρά, και επειδή εκτιμώ πολύ τα αγοράκια του φόρουμ, ας τους προσφέρω μερικά καλούδια, νομίζω ότι το αντρικό κοινό είχε άλλωστε πολλά περισσότερα να δει, σε σύγκριση με το γυναικείο κοινό :) Ορίστε, η επιλογή είναι δύσκολη έτσι δεν είναι; :p

Pamela Anderson

Προβολή συνημμένου 131660

Alexandra Paul

Προβολή συνημμένου 131661

Yasmine Bleeth

Προβολή συνημμένου 131662

Kelly Packard

Προβολή συνημμένου 131663

Erika Eleniak

Προβολή συνημμένου 131664

Carmen Electra

Προβολή συνημμένου 131665

Gena Lee Nolin

Προβολή συνημμένου 131666

Nicole Eggert

Προβολή συνημμένου 131667

Traci Bingham

Προβολή συνημμένου 131668

Donna D'Errico

Προβολή συνημμένου 131669

Krista Allen

Προβολή συνημμένου 131670

Nancy Valen

Προβολή συνημμένου 131671

Marliece Andrada

Προβολή συνημμένου 131672

Shawn Weatherly

Προβολή συνημμένου 131673

Mitzi Kapture

Προβολή συνημμένου 131674

Angelica Bridges

Προβολή συνημμένου 131675
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε, δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία στην κατάταξή της. Ανήκε στο είδος "Οφθαλμόλουτρο". Το "watch" του τίτλου κάτι ήξερε.
 
perlastar είπε:
Είχε 11 κύκλους και απ'ότι θυμάμαι πρέπει να την έδειχνε ο Σκάι, ας μου πει κάποιος αν κάνω λάθος ή αν προβαλλόταν και αλλού.

Ο ΑΝΤ1 την ειχε πρωτοπροβαλει πρωτος αν θυμαμαι καλα.

perlastar είπε:
Διαδραματιζόταν στο Λος Άντζελες, και οι ναυαγοσώστες ήταν υπεύθυνοι για τις πολυπληθείς Καλιφορνέζικες παραλίες.
Καπου ειχα διαβασει παλιοτερα οτι οι Καλιφορνεζικες παραλιες δεν ηταν και τοσο καθαρες και οι ηθοποιοι αναγκαζοταν να κολυμπουν

σε βρωμικες θαλλασες.

Που ομως....δεν το θυμαμαι.... :banghead:

Τωρα οσο για τα κοριτσια....δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα....Διαμαντια ολα τους!!!!!! :flower:

Και αν δεν κανω λαθος οι πρωτες σεζον -1 και 2 νομιζω - ηταν και λιγο πιπερατες!!! :diablotin:
 
Όντως Σταύρο, τώρα το θυμήθηκα κι εγώ, ο Αντέννα πρωτοπρόβαλλε τη σειρά και την έδειχνε βράδια. Ο Σκάι την έπαιζε αργότερα, ειδικά τα καλοκαίρια, σε επανάληψη. Κι εγώ στον Αντέννα την είχα πρωτοδει, και μετά στον Σκάι.
 
Εγώ θυμάμαι να το βλέπω στον Αντ1 Σάββατο απόγευμα, εκεί γύρω στο 1991-2. Τα επόμενα χρόνια την έβαζε και επανάληψη καθημερινές στις 3 παρά, μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Οι 2 πρώτες σεζόν ήταν πολύ καλές κατά τη γνώμη μου, με πιο δραματικά επεισόδια. Ειδικά ο θάνατος της Τζιλ είχε στιγματίσει τα παιδικά μου χρόνια! Ακόμα και μεγαλύτερη που το είδα (τα είχε σε επανάληψη το TV Mακεδονία πριν καμιά δεκαετία) τα συναισθήματά μου ήταν παρόμοια.

Κάπου στον 5ο-6ο κύκλο πρέπει να το σταμάτησα (νομίζω το Σταρ το είχε τότε; δεν είμαι σίγουρη) γιατί το πράγμα είχε παραγίνει. :D
 
perlastar είπε:

Προσφατα - προ 3 μηνων περιπου - παπαρατσι εντοπισαν την "Caroline" σε παραλια της Καλιφορνια.

Yasmine Bleeth 6-1-2015

EDIT

Εντοπιστηκε επισης προσφατα - 1 μηνα πριν - και το "κανονι" της σειρας C.J.Parker.

Pamela Anderson 15-3-2015

Οι λατρεις της σειρας πατατε τα link με δικια σας ευθυνη....
tinysmile_shutup_t.png
tinysmile_shutup_t2.png

http://www.iefimerida.gr/news/18569...egine-i-exotiki-caroline-toy-baywatch-eikones
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όπως έλεγε κι ένας γνωστός μου "Όταν έτρωγε τα κοψίδια καλά ήταν...".
 
Λιγο με νοιαζη πως εγινε η Yasmine ο μονος λογος που εβλεπα το baywatch ηταν γιαυτην.Δεν πηγαινα μια τον κομπλεξικο Hasselhoff και και ακομα πιο πολυ οταν διαβασα μια συνεντευξη του Michael Newman που ελεγε διαφορα για το baywatch και για τα chicken legs του hasselhoff που σε πολλες σκηνες οταν βλεπουμε τα ποδια του hasselhoff στην ουσια βλεπαμε τα δεικα του γιατι αλλιως ρομπα θα γινοταν ο πολυς hasselhoff με τα ποδαρακια του σε αντιθεση με τον newman που ηταν παρα πολυ γυμνασμενος.Γενικα λεει πολλα σε αυτη του την συνεντευξη.

Πως τα φερνει η ζωη παντως που χρονια μετα ειχα μια σχεση που εμοιαζε παρα μα παρα πολυ με την yasmin και πραγματικα ημουνα ξετρελαμενος μαζι της.

Αχ χριστινααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2810061/I-Hasselhoff-s-Baywatch-body-double-thanks-chicken-legs-LA-lifeguard-helped-inspire-hit-reveals-secrets-shares-hilarious-unseen-teaser-tape.html
 
Η Yasmine Bleeth ηταν ασυγκριτα η ωραιοτερη ηθοποιος σε ολο το Baywatch και μια απο τις ωραιοτερες γυναικες που εχω δει στη ζωη μου.

Ουτε κι εγω ξερω ποσες φορες την εχω παρακολουθησει στην τηλεταινια Crowned and dangerous - 1997 οπου υποδυεται μια εστεμμενη των καλλιστειων, ρολος που της ταιριαζει απολυτα.
 
η γιασμιν ειχε πεσει τοτε στα ναρκωτικα;; :eek: αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου τελικα

η ερικα ελενιακ μετα εξαφανιστηκε, νομιζω πως ηταν προτυπου καλιφορνεζικου κοριτσιου
 
αριαδνη είπε:
η γιασμιν ειχε πεσει τοτε στα ναρκωτικα;; :eek: αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου τελικαη ερικα ελενιακ μετα εξαφανιστηκε, νομιζω πως ηταν προτυπου καλιφορνεζικου κοριτσιου
Οι 2 πιο όμορφες κοπέλες κατά τη γνώμη μου. :)

Η Yasmine θυμάμαι είχε σχέση με τον Richard Grieco (γνωστό από τη σειρά Booker και από το Ομάδα Δράσης 21) και ακουγόντουσαν διάφορα για τη σχέση τους, για ναρκωτικά και ότι την έδερνε.
 
δεν παρακολουθούσα τη σειρά...θυμάμαι ότι συμμετείχε και ο νεαρός jeremy jackson...

Jeremy_Jackson_article.jpg

imagesCA797Z4R.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Plastic...it's fantastic
 
Tην έβλεπα την σειρά, αν και όχι φανατικά. Εγώ ήμουν οπαδός της Alexanda Paul... :cool:

 
Μάλλον είμαι ο μόνος που δεν πρέπει να είδα ούτε επεισόδιο ολόκληρο. Θυμάμαι το τραγούδι εισαγωγής, τον Hasselhof, την Anderson αλλά μέχρι εκεί.
 
Γιαννη ουτε εγω ειχα αντεξει να δω ολοκληρο επεισοδιο..

χαχα!!
 
Ωραίο το χιουμοριστικό βιντεάκι! Εγώ θυμάμαι ότι το στυλ του Newman μου είχε κάνει εντύπωση στη σειρά, και μου φαινόταν πιο ικανός από τους άλλους, μετά κατάλαβα ότι αυτό οφειλόταν στο ότι ήταν όντως ναυαγοσώστης. Το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό για τα γυμνασμένα πόδια του Hasselhoff, το ότι ήταν του Newman στην πραγματικότητα, όταν τα βλέπαμε από κοντά. Για τις γυναίκες συμφωνώ με όσους λένε για τη Yasmine, και για μένα ήταν η πιο όμορφη της σειράς, λίγο άγρια ομορφιά, αλλά ωραία. Εν τω μεταξύ βλέπω ότι έπεσα μέσα με κάποιους, αφού ήξερα ότι ο Metalcandyman θα προτιμούσε την Yasmine, καθώς και ότι ο Rio θα προτιμούσε την Alexandra :D
 
η εποχη της παμ τοτε ειχε κανει και 8 φορες μπλειμπου καμια ακομα δεν ξεπέρασε το ρεκόρ

pamela-anderson.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα