perlastar
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 1.152
Δυσκολεύτηκα πολύ να κατατάξω αυτή τη σειρά κάπου, κι ούτε νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στις περιπέτειες, καθώς συνδυάζει κι άλλα στοιχεία, αλλά ήταν το πιο κοντινό που μπορούσα να σκεφτώ. Σειρά που αγαπήθηκε πολύ και στην Ελλάδα και απέκτησε φανατικό κοινό. Είχε 11 κύκλους και απ'ότι θυμάμαι πρέπει να την έδειχνε ο Σκάι, ας μου πει κάποιος αν κάνω λάθος ή αν προβαλλόταν και αλλού. Η σειρά πέρασε από διάφορες αναταραχές, καθώς ακυρώθηκε μετά από τον πρώτο κύκλο λόγω διαφόρων προβλημάτων της παραγωγής, αλλά ευτυχώς επανήλθε, όπου και έγινε, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών. Ο βασικός πρωταγωνιστής David Hasselhoff που πολλοί τον είχαμε ήδη γνωρίσει από την επιτυχία του στον Ιππότη της Ασφάλτου, έπαιξε βασικό ρόλο στην αναβίωσή της, βάζοντας δικά του χρήματα. Διαδραματιζόταν στο Λος Άντζελες, και οι ναυαγοσώστες ήταν υπεύθυνοι για τις πολυπληθείς Καλιφορνέζικες παραλίες. Αργότερα, το σχέδιο ήταν να τη μεταφέρουν στην Αυστραλία, αλλά αυτό ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων που πίστευαν ότι αυτό θα ήταν βλαβερό για το περιβάλλον. Έτσι, μεταφέρθηκε τελικά στη Χαβάη, μόνο για τις δύο τελευταίες σεζόν, με τη συμφωνία να μετονομαστεί σε "Baywatch Hawaii", όπως και έγινε. Η μεγάλη της επιτυχία οδήγησε και στο λιγότερο φυσικά πετυχημένο spin-off "Baywatch Nights" (1995-1997), και στην τηλεταινία "Βaywatch: Hawaiian Wedding" (2003).
Προσωπικά απολάμβανα τη σειρά συγκεκριμένα καλοκαίρια απόγευμα, μιας και τότε ήταν πολύ πιο επίκαιρη. Όπως και με τις περισσότερες σειρές άλλωστε, έτσι κι εδώ με τραβούσαν ειδικά οι πρώτες σεζόν, από ένα σημείο και μετά έχασα αρκετά το ενδιαφέρον μου. Επίσης, από τη μία πάντα με ενοχλούσε η "τέλεια" εικόνα του ναυαγοσώστη (ομορφιά και γενναιότητα) που προωθούσε η σειρά (αυτό ήταν τυπικό Αμερικάνικο στυλ ασφαλώς), από την άλλη όμως με τραβούσαν οι περιπέτειες των ναυαγοσωστών, καθώς υπήρχε μεγάλη δράση και πολλά απρόοπτα. Ταυτόχρονα μου άρεσε και η πιο κοινωνική πλευρά που μας έδειχνε, αοφύ βλέπαμε τα καθημερινά τους προβλήματα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έβρισκα και ενδιαφέρον συγκεκριμένα το πως έδειχνε να σώζονται τα διάφορα θύματα, και θυμάμαι ότι παρακολουθούσα με προσοχή το πως έκαναν τεχνητή αναπνοή για να μάθω κι εγώ αν ποτέ χρειαζόταν #) Είμαι σίγουρη ότι και το αντρικό κοινό έβλεπε τη σειρά για τους ίδιους λόγους με μένα, έτσι δεν είναι;
Επίσης, μία πολύ χαρακτηριστική εικόνα που μου έχει μείνει, η οποία επαναλαμβανόταν και θεωρείται από τις πιο διάσημες της σειράς,, ήταν το να δείχνει τον ναυαγοσώστη να τρέχει σε slow motion πηγαίνοντας προς τη θάλασσα για να σώσει κάποιον. Δύο από τους ηθοποιούς ήταν πραγματικοί ναυαγοσώστες που προσλήφθηκαν για τις γνώσεις τους, αλλά πήραν ρόλους αργότερα, οι Michael Newman και Gregory J.Barnett (δεν είναι τυχαίο το ότι δεν ήταν από τους μεγάλους γόηδες της σειράς). Δεν έλειψαν και οι στιγμές που η σειρά δεν χάριζε, και είδαμε και τραγικούς θανάτους, όπως συνέβη με το χαρακτήρα της Jill στην πρώτη σεζόν, όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, αλλά ειδικά της Stephanie στην έβδομη σεζόν, η οποία πέθανε με τραγικό τρόπο στο ταξίδι του μέλιτος, προσπαθώντας να σώσει κάτι παιδιά σε μία απρόσμενη καταιγίδα.
Intro της δεύτερης σεζόν (αυτό είναι που θυμάμαι περισσότερο):
Και άντε, ας πάμε σε έναν βασικό, πραγματικό λόγο που πολλοί άντρες έβλεπαν αυτή τη σειρά, και επειδή εκτιμώ πολύ τα αγοράκια του φόρουμ, ας τους προσφέρω μερικά καλούδια, νομίζω ότι το αντρικό κοινό είχε άλλωστε πολλά περισσότερα να δει, σε σύγκριση με το γυναικείο κοινό
Ορίστε, η επιλογή είναι δύσκολη έτσι δεν είναι;
Pamela Anderson
Προβολή συνημμένου 131660
Alexandra Paul
Προβολή συνημμένου 131661
Yasmine Bleeth
Προβολή συνημμένου 131662
Kelly Packard
Προβολή συνημμένου 131663
Erika Eleniak
Προβολή συνημμένου 131664
Carmen Electra
Προβολή συνημμένου 131665
Gena Lee Nolin
Προβολή συνημμένου 131666
Nicole Eggert
Προβολή συνημμένου 131667
Traci Bingham
Προβολή συνημμένου 131668
Donna D'Errico
Προβολή συνημμένου 131669
Krista Allen
Προβολή συνημμένου 131670
Nancy Valen
Προβολή συνημμένου 131671
Marliece Andrada
Προβολή συνημμένου 131672
Shawn Weatherly
Προβολή συνημμένου 131673
Mitzi Kapture
Προβολή συνημμένου 131674
Angelica Bridges
Προβολή συνημμένου 131675
Προσωπικά απολάμβανα τη σειρά συγκεκριμένα καλοκαίρια απόγευμα, μιας και τότε ήταν πολύ πιο επίκαιρη. Όπως και με τις περισσότερες σειρές άλλωστε, έτσι κι εδώ με τραβούσαν ειδικά οι πρώτες σεζόν, από ένα σημείο και μετά έχασα αρκετά το ενδιαφέρον μου. Επίσης, από τη μία πάντα με ενοχλούσε η "τέλεια" εικόνα του ναυαγοσώστη (ομορφιά και γενναιότητα) που προωθούσε η σειρά (αυτό ήταν τυπικό Αμερικάνικο στυλ ασφαλώς), από την άλλη όμως με τραβούσαν οι περιπέτειες των ναυαγοσωστών, καθώς υπήρχε μεγάλη δράση και πολλά απρόοπτα. Ταυτόχρονα μου άρεσε και η πιο κοινωνική πλευρά που μας έδειχνε, αοφύ βλέπαμε τα καθημερινά τους προβλήματα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έβρισκα και ενδιαφέρον συγκεκριμένα το πως έδειχνε να σώζονται τα διάφορα θύματα, και θυμάμαι ότι παρακολουθούσα με προσοχή το πως έκαναν τεχνητή αναπνοή για να μάθω κι εγώ αν ποτέ χρειαζόταν #) Είμαι σίγουρη ότι και το αντρικό κοινό έβλεπε τη σειρά για τους ίδιους λόγους με μένα, έτσι δεν είναι;

Intro της δεύτερης σεζόν (αυτό είναι που θυμάμαι περισσότερο):
Και άντε, ας πάμε σε έναν βασικό, πραγματικό λόγο που πολλοί άντρες έβλεπαν αυτή τη σειρά, και επειδή εκτιμώ πολύ τα αγοράκια του φόρουμ, ας τους προσφέρω μερικά καλούδια, νομίζω ότι το αντρικό κοινό είχε άλλωστε πολλά περισσότερα να δει, σε σύγκριση με το γυναικείο κοινό

Pamela Anderson
Προβολή συνημμένου 131660
Alexandra Paul
Προβολή συνημμένου 131661
Yasmine Bleeth
Προβολή συνημμένου 131662
Kelly Packard
Προβολή συνημμένου 131663
Erika Eleniak
Προβολή συνημμένου 131664
Carmen Electra
Προβολή συνημμένου 131665