Beyond: Two Souls - Όλα σ' ένα!...

To Watch Dogs θα κυκλοφορήσει και για PS3 / 360 απλά δε μπορώ να καταλάβω πως το WD θα έχει την οποιαδήποτε σχέση με το Heavy Rain...
 
Δεν μου αρέσει καθόλου το στιλ του Cage. Μα καθόλου όμως. Gameplay βγαλμένο από FMV games του Mega CD και υπερβολικό δράμα που θυμίζει Φώσκολο...

beyond-jodie-homeless_1020.0_cinema_640.0.jpg


"Καλημέρα Ζωή" the video-game

Το ότι δεν ξέρει τι του γίνεται φαίνεται και από διάφορες δηλώσεις του. Όπως τα περί "emotional tech" ή ότι όσα περισσότερα τα πολύγωνα στα γραφικά, τόσο πιο καλά αποτυπώνεται το συναίσθημα ή κάτι τέτοια τρελά τέλος πάντων... Ορίστε, και ο Jim τον κράζει για το θέμα:

http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/6945-Emotions-Polygons-and-Ellen-Page

Με λίγα λόγια θεωρώ τα ταινιο-παιχνίδια του υπερεκτιμημένα, αλλά πιο πολύ τον ίδιο, σαν δημιουργό. Το Omicron πάντως καλούτσικο ήταν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ps4,xbox one,ps3,xbox 360 και Wii U.
 
Imgema είπε:
Δεν μου αρέσει καθόλου το στιλ του Cage. Μα καθόλου όμως. Gameplay βγαλμένο από FMV games του Mega CD και υπερβολικό δράμα που θυμίζει Φώσκολο...
beyond-jodie-homeless_1020.0_cinema_640.0.jpg


"Καλημέρα Ζωή" the video-game

Το ότι δεν ξέρει τι του γίνεται φαίνεται και από διάφορες δηλώσεις του. Όπως τα περί "emotional tech" ή ότι όσα περισσότερα τα πολύγωνα στα γραφικά, τόσο πιο καλά αποτυπώνεται το συναίσθημα ή κάτι τέτοια τρελά τέλος πάντων... Ορίστε, και ο Jim τον κράζει για το θέμα:

http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/6945-Emotions-Polygons-and-Ellen-Page

Με λίγα λόγια θεωρώ τα ταινιο-παιχνίδια του υπερεκτιμημένα, αλλά πιο πολύ τον ίδιο, σαν δημιουργό. Το Omicron πάντως καλούτσικο ήταν.
Ε νομίζω είσαι κάπως υπερβολικός. Μπορεί το Beyond να μη μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά να λέμε πως τα παιχνίδια του είναι στο ίδιο επίπεδο με FMV παιχνίδια ; :)

Μόνο και μόνο οι τόσες διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορούσες να έχεις και η διαμόρφωση της ιστορίας του Heavy Rain που πραγματικά εξαρτιόταν από τον χρήση φτάνουν για να μη κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις.

Αν μη τι άλλο ψάχνει λίγο διαφορετικά τη θεματολογία του και έχει προβληματισμούς που κάπως προσπαθούν να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά των δημιουργών των videogames γενικότερα.

Το Fahrenheit εισήγαγε χειρισμούς σε σχέση με το τι βλέπουμε και πως κουνάμε τους μοχλούς του joypad που θεωρήθηκαν αρκετά "φρέσκοι" στην εποχή τους.

Το Heavy Rain είχε μια δυνατή ιστορία και έναν ρυθμό αρκετά αργό ως προς την εξέλιξη και το ξεδίπλωμα της ιστορίας. Προσωπικά αυτό μου ταιριάζει και το θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ.

Τώρα από την άλλη το για το Beyond έγραψε και πιο πάνω την άποψή μου...

Αν μη τι άλλο αυτό που δε μπορώ να προσάψω στον Cage είναι το γεγονός πως κάθε φορά προσπαθεί να εξελίξει τις ιδέες του και πειραματίζεται...

Αυτό έχει και τον κίνδυνο να μη το βγει μερικές φορές αυτό που είχε στο μυαλό του.

Μια από αυτές αφορά και το Beyond πιστεύω...

Αλήθεια, το Heavy Rain το έπαιξες; Και εννοώ να προχώρησες αρκετά και όχι να το σταμάτησες στη πρώτη ώρα.
 
Και εμένα μου έκανε εντύπωση η σύγκριση του Heavy Rain με FMV. Όπως έχω ξαναπεί είναι τίτλος που πρέπει να έχει κάθε κάτοχος PS3.Τώρα το Beyond είναι πολύ διαφορετικό, ωραίο story αλλά όταν έχεις έρθει από HR περιμένεις πολλά.

@Fred

Μα και μια ώρα μόνο να το έπαιξε θα μπήκε στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, δεν μπορεί. Για να μην του άρεσε έχει εντελώς διαφορετικά γούστα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε :)
 
Nαι το έπαιξα σε PS3 φίλου και όχι δεν το τελείωσα γιατί το βαρέθηκα αρκετά σύντομα. Παρακολουθούσα τον φίλο μου να παίζει και με πήρε ο ύπνος. :p Πιστεύω ότι η σύγκριση με τα FMV παιχνίδια ταιριάζει. Εντάξει σίγουρα τα production values εδώ είναι πολύ καλύτερα αλλά το περιεχόμενο, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι παρόμοιο. Εντάξει δεν θα πω ότι είναι το ίδιο πράγμα αλλά ίσως κάτι σαν την εξέλιξη αυτών των παιχνιδιών. Και με πολύ περισσότερο μελόδραμα αντί για "cheesy" σκηνές. Προσωπικά προτιμώ τα cheesy.

Γενικώς είμαι αντίθετος με το μπέρδεμα games-films. Λες και το όνειρο κάθε game developer είναι να γίνει σκηνοθέτης ταινιών αλλά πήρε 4 όχι στο x-factor για νέους σκηνοθέτες στο Hollywood (λες και εκεί είναι καλοί όλοι) και έτσι είπαν να το κάνουν μέσω της βιομηχανίας των games.

Όπως είπε και ο Shock όμως, περί ορέξεως...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν απο λίγες ημέρες το τερμάτισα, ενώ είμαι στην πορεία να βγάλω όλες τις πιθανές εκδοχές της ιστορίας (23 !!!). To παιχνίδι δεν απευθύνεται σε όλους τους gamers, αλλα σε εκείνους που λάτρεψαν το Heavy Rain, το Dear Esther, το Stanley Parable κλπ.

Με δυο λόγια το βρήκα υπέροχο, καλύτερο απο το Heavy Rain,με σαφώς μεγαλύτερα production values. Aπίστευτη ερμηνεία απο την Ellen Page, καθώς και τον Dafoe και τους λοιπούς χαρακτήρες, συγκλονιστική τεχνολογία στις εκφράσεις προσώπων, στο animation και στην σκηνοθεσία γενικότερα. Έχει ξεφύγει το πράμα ! Απο την πλευρά της ιστορίας το βρήκα εξαιρετικό, συγκινητικό κατα στιγμές, σκηνοθετημένο άψογα έτσι ώστε να δημιουργούνται κλιμακωτές εντάσεις εκει που τις χρειάζεσαι, όπως σε μια ΑΑΑ ταινία του Hollywood. Αρκετά ώριμη παρουσίαση, απίστευτα minimal και μελετημένα controls, έτσι ώστε να μην παρεμβάλλονται στην εμπειρία του παίκτη, καθώς και πανέξυπνη η χρήση του Aiden , που ως "φάντασμα" μπορεί να αλληλεπιδρά και να πλανάται στον χώρο, μέσα απο τοίχους κλπ. Στα σύν το ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί co-op με application για touch κινητό/tablet με την επιλογή της Jodie ή του Aiden σαν "playable" χαρακτήρα. Στην πράξη λειτούργησε πανέμορφα, καθώς το έπαιξα και έτσι.

Απο γραφικά και ατμόσφαιρα τα λόγια είναι περιττά. Απλά, ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου, και έχουν ακούσει τα αυτιά μου στο PS3. Δεν θα σταθώ στους επικριτές του, αφού καθώς είπα το παιχνίδι δεν απευθύνεται σε όλους, όσοι εκτιμούν αυτό που πάει να κάνει o Cage με την Quantic (και κατα τη γνώμη μου επιτέλους το έκανε με το Beyond Two Souls) απλά θα το λατρέψουν.
 
Εγω επειδη ειχα φαει πολλες "εργατο-ωρες" μεχρι να δω ολα τα πιθανα σεναρια μεσω βοηθειας trophy guide οπως παντα κτλ.ωστε μετα απο επιπονες προσπαθειες και χρονο να καταφερω να παρω αλλο ενα platinum στο Heavy Rain, και εχοντας παιξει το demo του Beyond Souls προχτες, εχω να πω οτι μ'αρεσε αρκετα η ιδεα να εναλλασεις μεταξυ κοριτσιου και πνευματος.

Φυσικα, οπως αναφερθηκε, πρεπει να σου αρεσει κι αυτου του ειδους τα παιχνιδια.

Σημειωτεον, το Heavy Rain το επαιζα με move στο δεξι χερι και με το αλλο ειδικο χειριστηριο στο αριστερο.

Ολοκληρωμενη εμπειρια..
 
Mία τρομερή ιδέα της Quantic Dream που δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως το Heavy Rain,αλλά φυσικά άφησε μία ευχάριστη γεύση με τα καλοδουλεμένα σκηνικά και μερικές πολύ ωραίες ιδέες.Δε μου άρεσε το σκηνικό σαν ταινία σε πολλά σημεία,εννοώ οτι θα έπρεπε να έχει πιο πολλές επιλογές και όχι σε κάποιες από αυτές να γνωρίζεις το τελικό αποτέλεσμα,γιατί θα έπρεπε να προχωρήσει το σενάριο.Η Jodie είναι δεμένη από μικρή με μία οντότητα τον Aiden που την προστατεύει.Απο μικρή τα γύρω παιδιά την αποκαλούνε περίεργη και μάγισσα και ο πατέρας της που την έχει υιοθετήσει της κάνει τη ζωή κόλαση.Η Jodie περνά την εφηβεία της σε ένα ίδρυμα όπου μελετάνε τις ικανότητές της δύο επιστήμονες,ο Nathan Dawkins και ο Cole Freeman,oι οποίοι τη μεγαλώνουνε σαν παιδί τους και την παραδίδουνε για ειδική εκπαίδευση στη CIA στον Ryan Clayton όπου μετά από σκληρή εκπαίδευση της αναθέτουνε μέσω της Αμερικάνικης κυβέρνησης δύσκολες αποστολές.Όταν αντιλαμβάνεται τι κρύβεται πίσω από τις ενέργειές της αποδρά και η καταδίωξη από τις αρχές ξεκινάει.Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι,έχει και κάποια τρομερά σημεία όπως το κεφάλαιο με το Πάρτυ ,ή με την άστεγη και τους Ναβάχο,αλλά λείπουνε κάποια στοιχεία.Ίσως στο επόμενο της σειράς...
 
Πίσω
Μπλουζα