Bibi-bo: A' περίοδος (ρούχα + αξεσουάρ)

Πώς μπορώ να κάνω ένα άλμπουm φωτογραφιών στο προφίλ μου για να δείτε το υλικό που έχω από bibi-bo????

Έπίσης χθες με παρασύρατε με το κουκλομάνι και έψαχνα μέχρι αργά τις ιταλικές κούκλες.Και δεν είναι μόνο της Furga που μοιάζουν με τιν bibibo αλλά και άλλες μάρκες ιταλικών παιχνιδιών.Χαρακτηριστικό είναι τα πλαστικά,και όχi ζωγραφιστά,μεγάλα μάτια,με το στρουμπουλό προσωπάκι μωρού,σαν αγγελάκι μπαροκ,ή σαν τις προπολεμικές κούκλες (βλέπε πορσελάνινες κούκλες).Μόνο που στην σύγχρονη περίπτωση το σώμα έχει γίνει πιo θηλυκό,για να προσαρμοστεί στα πρότυπα των fashion dolls.Αν και το σώμα είναι πιο κοντόχοντρο από τις barbie και τις bibibo.Αυτές λοιπόν οι κούκλες είναι οι Sebino,Zanini&Zambelli,Lenci,Anili, Bonomi κ.α.Γενικά η Ιταλία παρουσιάζει μια ανάπτυξη στην κουκλοβιομηχανία.Ας μην ξεχνάμε και την πανέμπορφη Blythe που κυκλοφόρησε στην Αμερική το '71-'72 και είχε μεγάλα πλαστικά μάτια που άλλαζαν θέση και χρώμα με το τράβηγμα ενός κρίκου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eleni_ponaki είπε:
Πώς μπορώ να κάνω ένα άλμπουm φωτογραφιών στο προφίλ μου για να δείτε το υλικό που έχω από bibi-bo????
Aκολούθα τις οδηγίες από εδώ

Επίσης μην κάνεις συνεχόμενα ποστ. Υπάρχει η επιλογή edit στο μήνυμά σου. Αν θες να συμπληρώσεις κάτι (και δεν έχει ακολουθήσει μήνυμα άλλου χρήστη) κάνε edit :) Kαι με την ευκαιρία να σε καλώς ορίσω και στην παρέα μας
 
αα ευχαριστε και καλως σε βρήκα και εσένα.το ήξερα οτι κατι δεν πήγαινε καλα.μάλιστα από δω και πέρα θα το κάνω όπως μου είπες.επίσης πού και πώς μπορώ να βάλω μια δικιά μου bibibo σε μορφή άλμπουμ?

άκυρο ρο ερώτημα με το άλμπουμ.πάω εκεί που μου λες....
 
Σας ευχαριστώ παιδιά! :D Fraoulitsa, ήταν πολύτιμη η βοήθειά σου, για να καταλάβω πως είναι τα αξεσουάρ που έλειπαν!

Ωχ, soufle μου, αν το εννοεί ότι θα την κρατάει ζεστή το χειμώνα, τρέχω να της την βγάλω, μην μου λιώσει μέσα στο καταχείμωνο!! :p

Makisime, ρεπρό είναι το repro(duction) δηλαδή η αναπαραγωγή. Δηλαδή αντίγραφο και όχι αυθεντικό! Συνηθίζεται πολύ να φτιάχνουν ρεπρό αξεσουάρ και ρούχα για τις κούκλες, ιδίως αξεσουάρ που είναι δυσεύρετα (ζώνη, μαντίλι, καπέλο κλπ).

Eleni_ponaki καλώς ήρθες στην παρέα μας! Πατρόν για ρούχα κουκλών θα βρεις στο ebay, αλλά και κατά παραγγελία φέρνουν τα καταστήματα με είδη ραπτικής. Συνήθως έχουν βιβλία για να διαλέξεις. Μια φορά στον Καλυβιώτη είχα δει και πατρόν του burda πχhttp://www.origami-kids.com/shopping/en/280603407629/burda-barbie-lt-ken-fashions-pattern.html

Η ραπουνζέλ μας έχει ράψει καταπληκτικά ρούχα για την bibi-bo στο thread bibi-bo 5 (ίσως και 4, δεν θυμάμαι) και η σουφλέ μας επίσης έχει φτιάξει μοναδικά ρούχα του τζον τζον, τα οποία μπορείς να δεις στο σχετικό thread τζον τζον.
 
Ευχαριστώ mytinyworld!Επίσης τα υφάσματα είναι ένα θέμα.Συνήθως στις κούκλες χρησιμοποιούνται περίεργα υλικά...
 
Μία ... ολίγον τι παρεξηγημένη Bibi-bo είναι η Bibi-bo Show. Πρόσφατα, η Candy4ever μου τη χάρισε καινούργια στο κουτί της και πρέπει να ομολογήσω πως αυτό το ιδιαίτερο δώρο (το οποίο στην αρχή δεν το πίστευα :eek: o_Oo_Oo_O) με έκανε τρισευτυχισμένη, μιας και ήταν από τις αγαπημένες μου παιδικές κούκλες... ΑΠΕΙΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Candy4ever!!!!!!!!!!!!!

Φωτογραφιούλες...

Προβολή συνημμένου 29325Προβολή συνημμένου 29327Προβολή συνημμένου 29328Προβολή συνημμένου 29326
 
Ω μεγιές μεγιές...!!! Πλέον η ΒΙΒΙ ΒΟ σου κάνει και show...!! :)
 
Κάνει και show χάρη στην Candy4ever μας! :) :) :)

Κι επειδή τελευταία έχουμε χαλαρώσει αρκετά εδώ, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που παρατήρησα. Με την παραπάνω από πολύτιμη βοήθεια του El Greco Fanatic μας ( :thanx2: :thanx2: :thanx2: ) έχω καταλήξει πως τα μάτια της bibi-bo έχουν ένα... ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τι εννοώ; Για δείτε εδώ

attachment.php


Τα μάτια σε αυτές τις τρεις κούκλες όσο κι αν φαίνονται από μακριά ίδια, δεν είναι! 8) Υπάρχουν τρεις τύποι ματιών στις Bibi-bo μας. Ο πρώτος είναι τα μάτια τα κλασικά που κατά κόρον χρησιμοποιούνται τόσο στις Bibi-bo όσο και σε άλλα κουκλάκια της δεκαετίας του 80.

attachment.php


Ο δεύτερος, είναι μια παραλλαγή του πρώτου και η διαφορά τους έγκειται ότι στα ματάκια αυτά το κομμάτι γύρω από την ίριδα είναι κι αυτό γαλάζιο. Στην αρχή νόμιζα πως επρόκειτο για φθορά, αλλα ο El Greco Fanatic μου επιβεβαίωσε πως τα μάτια αυτά είναι εργοστασιακά έτσι.

attachment.php


Ο τρίτος και τελευταίος τύπος ματιών: Τα ματάκια αυτά διαφέρουν αρκετά από τα άλλα και στην ίριδα και στον τρόπο που είναι τοποθετημένες οι βλεφαρίδες. Τέτοια μάτια, όπως μου είπε ο El Greco Fanatic, είναι από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκαν από την El Greco σε κουκλάκια όπως οι Τυχερούληδες κλπ. Δεν τα έχω δει ποτέ σε κούκλα της πρώτης περιόδου, αλλά μόνο σε δύο της δεύτερης και έτσι αρχικά νόμιζα πως επρόκειτο για παραλλαγή που είχε σχέση με την Hasbro...

attachment.php


Αυτά! :)
 
Να είσαι καλά!!!

Πο πο τόση ομορφιά μαζί δεν αντέχετε είναι ΤΕΛΕΙΕΣ !!!!

Aντε κατρακύλησα και εγώ είναι να μην αποκτήσεις την πρώτη μετά δεν την γλιτώνεις :p

Και μάτι τσακίρικο μιλάμε! :D
 
Κατρακυλησες λέγοντας????? :D :D :p
 
Α, πανέμορφες fraoulitsa μου! :D Ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες για τα μάτια! El Greco Fanatic για πες μας λεπτομέρειες για την κούκλα σας!.... :eek: Καμιά φωτογραφία? :flower:
 
Να 'στε καλά παιδία!

El Greco Fanatic καλώς ήρθες στον κόσμο της Bibi-bo! Χεχεχε και ξέρεις, ε? Αυτή η.... κατρακύλα είναι να μην αρχίσει, άντε να τη σταματήσεις μετά! :p :p :p Περιμένουμε, όταν έχεις χρόνο, να μας παρουσιάσεις και τη δική σου Bibi-bo! :)
 
Παιδιά χθες ξεποδαριάστηκα στο περπάτημα,αλλά άξιζε ο κόπος,αφού βρήκα τη δεύτερη bibi-bo μου και σας τη παρουσιάζω.Είναι μαζί με σετάκι ρούχων.Είμαι πολύ ευτυχισμένη!!! :hurrah: :hurrah: :hurrah:

P2091151.jpg

Το σετ ρούχων δεν το ανέβασα,αλλά πρόσεξα ότι στο κουτί δεν γράφει το όνομα της ενδυμασίας.Επίσης έχω μια απορία.Όλες οι μπιμπιμπο φοράνε πορτοκαλι παπούτσια??
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαλάλι το ξεποδάριασμα Ελένη μου, η κούκλα είναι τέλεια! Να τη χαίρεσαι! Μόνο που είναι β περιόδου (εδώ είμαστε στην α), αν δεν κάνω λάθος γύρω στο 89-90 πρέπει να βγήκε αυτή η σειρά.. Γενικά, τα κουτιά των ρούχων δε γράφουν τα ονόματα των ρούχων που έχουν μέσα. Όσα ονόματα ξέρουμε τα ξέρουμε από τον κατάλογο-ατζέντα και το ημερολογιο της α περιόδου... Όσο για τα παπούτσια, όχι, δε φοράνε όλες πορτοκαλί παπουτσάκια. Τα παπούτσια συνήθως ταιριάζουν χρωματικά με ό,τι φοράει η κούκλα κ έβγαιναν σε διάφορα σχέδια και χρώματα. :)
 
Ούπσ!Σορυ Φραουλίτσα!Νόμιζα ότι ήταν Α περιόδου.Θα προσπαθήσω να το μεταφέρω και θα το σβήσω από δω.
 
Όχι καλέ, μη ζητάς συγγνώμη! Απλά το είπα για να είμαστε λίγο τακτοποιημένοι αφενός και να ξέρεις κι εσύ τι έχεις, αφετέρου! :)
 
Ελενη απ ότι βλέπω ανακάλυψες παιχνίδια ρετρό κι αυτό είναι ευχάριστο..!!!

Τελευταία μου ανακάλυψη είναι μια ΒΙΒΙ ΒΟ με αφέλειες..!! Αρχικά νομισα ότι είχε πέσει σε μικρή κομμώτρια, αλλά τελικά όχι, ήταν της Ελ Γκρεκο η κόμμωση..!! :D

bibi afe.jpg

bibi af.jpg
 
Με γεια Makisime!!!πανέμορφη η bibibo σου!!!Πάντα ψάχνω και βρίσκω,αρκεί να υπάρχει χρόνος!Αν βρείτε κάτι και το διπλοέχετε,στείλτε μου μήνυμα....
 
mytinyworld είπε:
Α, πανέμορφες fraoulitsa μου! :D Ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες για τα μάτια! El Greco Fanatic για πες μας λεπτομέρειες για την κούκλα σας!.... :eek: Καμιά φωτογραφία? :flower:

Mytiny και fraoulitsa σύντομα θα την φωτογραφίσω και παρουσιάσω αν την αφήσει σε ησυχία η γυναίκα μου γιατί την έχει πάρει επωμου8)

Και που δεν έχει πάει η άμοιρη bibi-bo της τελευταίες μέρες :p
 
Πίσω
Μπλουζα