Το bomb jacκ, απο 1985 που το γνωρισα, ηταν ειναι και θα παραμεινει το αγαπημενο μου παιχνιδι...
Οσοι απο σας το γνωρισατε στις αιθουσες ηλεκτρονικων της εποχης, εχετε γνωρισει και την πραγματικη φιλοσοφια του παιχνιδιου : Για να πας καλα πρεπει να τρως τις βομβες με τη σωστη σειρα που αναβουν για να παρεις 50.000 στο τελος της πιστας 5ορες οπως τις λεγαμε στα ηλεκτρονικα 30ρες 20ρες και τελος οι 10ρες..
Η σειρα σε συνδυασμο με τα Β που εβγαιναν καθε 5.000 πονους μεχρι χ5 το χρωμα το οποιο επαιρνες το P με το οποιο ετρωγες τους εχθρους το συνολο αυτο ειχε ειπιπτωση στη συχνοτητα με την οποια επαιρνες το Ε( εξτρα ζωη η κανονακι οπως λεγοταν τοτε)
Και πολυ συχνα καθοριζοταν και το S (special) που εδινε extra παιχνιδι καθοριζοταν απο το συνολο του παιχνιδιου
Αν και κυριως εβαινε τυχαια επηρεαζοταν αμεσα ομως απ την ποιοτητα του παιξιματος καθως και τη δυσκολια στην οποια ηταν ρυθμμισμενο.. Δεν ειναι καθολου απλο παιχνιδι αν τα εξετασει κανεις προσεκτικα ολα αυτα..
Επειδη γνωριζω πολυ καλα ολες τις πλευρες του παιχνιδιου αυτο που εχω να πω για τις home εκδοσεις του μια και περασαν απ τα χερια μου ολα τα βασικα μηχανηματα της εποχης (spectrum48k+ amstrad 6128 commodore64 και amiga 500) εξαιτιας αυτου του παιχνιδιου χωρις να εχω προηγουμενη επαφη με υπολογιστες.. ο πρωτος που πηρα ηταν ενας spectrum 48k+ και οπως καταλαβαινετε... την ψυχρολουσια αυτη μια και δεν ειχα δει πως αλλοιοως θα μπορουσε να ειναι τη θυμαμαι σαν τωρα... καταλαβαινετε υποθετω το σοκ...
Η καλυτερη εκδοση του στα οικιακα συστηματα με βαση παντα τις δυνατοτητες του καθενος και το τελικο αποτελεσμα στην πραξη ειναι:
1) spectrum 48k 2) amstrad cpc 3) commodore 4) amiga
Θα μου πειτε απο που κιως που την amiga την εχω στο τελος... γιατι πολυ απλα το παιχνιδι αυτο στην amiga επρεπε ισαξιο με το αυθεντικο στις αιθουσες.. εδω ειχε δυσκολοτερα παιχνιδια και να ειναι σ αυτο τοσο πισω...απ τις δυνοτοτητες της δε χρησιμοποιησανε τιποτα...
Εδω ο MSX512+ το εχει ισοδυναμο αν εξεραισεις τη βαθμολογια που την εκαναν ακριβως αλλα διαιρουμενης δια του 5 το οποιο το εκαναν για να διαφερει λιγο αλλα στην ουσια το παραμικρο να του αλλαξει κανεις σε τατοια πραγματα το καταστρεφει..
Μια και σας ζαλισα τοση ωρα θα ηθελα να μου πειτε αν εχει κανεις σας υποψην διαγωνισμους παλιων παιχνιδιων με σκοπο τη γνωριμια παιχτων και την ανταλλαγη αποψεων γυρω απ τα αγαπημενα μας παιχνιδια καθως επεισης που μπορω να δηλωσω τα χαι σκορ μου που στο συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι ανω των 38.000.000 στην arcade εκδοση αλλα και σε μερικα αλλα τα οποια και σ αυτα εχω υψηλο χαι σκορ οχι τοσο πολυ αλλα ειναι κι εκει υπολιγισιμο....
Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν σας κουρασα