Bomb Jack

Stanfromgreece

RetroMasteR
Joined
5 Μάρ 2008
Μηνύματα
1.028
Αντιδράσεις
71




Και λίγη από την δράση...στο βιντεάκι που ακολουθεί:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=bAEfz2BubS0]YouTube Bomb Jack
 
Αλλο ένα αγαπημένο παιχνιδάκι και συχνά ο λόγος για αλλαγή joystick μια και όποτε έχανα έπεφτε η σχετική σφαλιάρα στο μοχλό. Αρκετά quickshot χάσαν τις βεντούζες τους από τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης στην προσπάθεια για αποφυγή των εχθρών. Αυτό μαζί με το combat school ήταν οι κύριες αιτίες αγοράς νέων joystick. Το παιχνίδι είναι από τα πιο εθιστικά σε οποιοδήποτε φορμάτ. Ακόμα και στο κινητό που το έχω κολάς και παίζεις μέχρι να τελειώσει η μπαταρία. Οι συνεχειές του δεν ήταν τόσο καλές όσο το πρώτο.
 
...να ακόμα ένα uber-classic arcade coversion που όλοι μας κάποια στιγμή παίξαμε μετά μανίας, προσπαθώντας να κάνουμε μεγάλα hi-scores κυνηγώντας bonus και σβήνοντας τις βόμβες με την σειρά που ανάβουν τα φυτίλια.

Για το πόσο καλή είναι amstrad version έναντι των commodore/spectrum, δεν έχετε παρά να παίξετε για να το καταλάβετε !! :D

Eκείνο το εφφέ πάντως με τα χρώματα σε στυλ "color-cycling", έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό μου. Οσοι δεν είχαν έγχρωμο monitor, πραγματικά έχασαν !!
 
Ηταν από τα πρώτα παιχνίδια που απέκτησα! Εφαγα όρες ολόκληρες με αυτό το παιχνίδι! Το 2ο με απογοήτευσε! Το review...δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά έχει γραφτεί επάνω στο σκαναρισμένο εξώφυλλο της έκδοσης του παιχνιδιού σε κασέτα! Αλλαξα μόνο το κείμενο...και μέχρι και το barcode άφησα ανέπαφο, για να το κάνω όσο πιο ρετρό γινόταν!
 
...κάτι ψυλλιάστηκα βλέποντας το barcode... :D

Eξαιρετική δουλειά !!
 
Billy που να χτυπιεσαι,το καλυτερο conversion ηταν στον Speccy.Η χρυση τομη μεταξυ χειρουργειου και forgiving..
 
Wally...για...πέρνα μία βόλτα και από το review του Skweek!!! χεχεχε ;)

Πάντος...πραγματικά... σου αρέσει πιο πολύ αυτό;

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=alUQf-NrCDM]YouTube Bomb Jack Spectrum

Σαν να έχει πέσει μουστάρδα στις πυραμίδες είναι!
 
Καταπληκτικό και καραρετρό review!

Ωραίος Stangromgreece!

Για το παιχνίδι, τα λέω στο poll για τα elite games...
 
...Stan, με ρέγουλα τα Spectrumοβιντεάκια, γιατί πονάνε τα μάτια μου !! :biglaugh:
 
H υψηλη αναλυση σου επεσε βαρια? :tease:

Η εκδοση Amstrad ειναι lowdef αλλα παλευεται.(το ζορισμα να φτιαξει τα background στην αρχη καθε πιστας ειναι απλα αποτυχημενο εφε ή κατι αλλο? :D )

Η εκδοση για C64 αποτελει προφανως ανεκδοτο.
 
Καλά...ειδικά στον Commodore 64, έχει πολύ χοντροκομένα γραφικά. Εχει όμως πολύ όμορφη in game μουσικούλα! Αν δεν κάνω λάθος, το κομμάτι μάλιστα που ακούγεται στο παρακάτω βιντεάκι πρέπει να είναι του γνωστού σε όλους μας Jean-Michael Jarre,"Magnetik Fields"! Καραρετρό κομματάκι έτσι? :flower:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Eer6CSb2mOY]YouTube Bomb Jack C64
 
Wally είπε:
H υψηλη αναλυση σου επεσε βαρια? :tease:
Η εκδοση Amstrad ειναι lowdef αλλα παλευεται.(το ζορισμα να φτιαξει τα background στην αρχη καθε πιστας ειναι απλα αποτυχημενο εφε ή κατι αλλο? :D )

Η εκδοση για C64 αποτελει προφανως ανεκδοτο.
...κατ' αρχήν είμαι συνηθισμένος και σε 320χ200 (για να μην πάμε και στα 640χ200), συνεπώς δεν έχω τίποτα με τις υψηλές αναλύσεις, απλά αυτό που μου κάθεται στο στομάχι είναι το clashάρισμα και ενίοτε και οι μουστάρδες (ειδικά οι ληγμένες :biglaugh: )

Oσο για το ότι αργεί να σχεδιαστεί η οθόνη μισό δευτερόλεπτο παραπάνω, δεν καταλαβαίνω τι αντίκτυπο έχει στο gameplay... :p

(παρεπιπτώντως, την cbm έκδοση την θεωρώ σαφώς κατώτερη οπτικά απο εκείνη του amstrad).
 
+1 για την έκδοση του Spectrum...με διαφορά η κορυφαία
 
Χα, από τα πολύ αγαπημένα παιχνίδια μου... Ο Jack να κυνηγάει τις μπάλες (και δη με συγκεκριμένη σειρά οι παιχταράδες) και οι εξωγήινοι να κυνηγάνε τον Jack. Η πλάκα είναι ότι ακριβώς αυτές τις ημέρες ετοίμαζα και εγώ μία μικρή παρουσίαση για το ίδιο παιχνίδι, πατώντας όμως στην έκδοση των arcades, μόνο οι εικόνες μου έλλειπαν για να την ανεβάσω. Τέσπα, θα την αφήσω για αργότερα αφού ήδη υπάρχει αυτό το εξαιρετικό αφιέρωμα εδώ. Θα τρέξω να φτιάξω άλλο μπας και με προλάβετε πάλι... :D

Πολύ όμορφη η ιδέα με τον τρόπο παρουσίασης... Φσσστ, τσοινγκ, τσιγκ, τιιιιτατιιιιι, φσσφσφσ. Άντε βρε φόρτωσε πια...
 
Η πυραμίδα με την σφίγγα σαφώς είναι καλύτερα στην έκδοση του spectrum λόγω ανάλυσης. Κατά τα άλλα κυριολεκτικά μαύρα χάλια. :D Τέσσερα χρώματα στην οθόνη. Τα δυο στην ανατολή και τα άλλα δυο στη δύση. Και σε αυτό το πρώτο επίπεδο με την πυραμίδα και την σφίγγα πρέπει να είσαι μάντης για να δεις που ακριβώς είναι το sprite που ελέγχεις. Ειδικά δε αν το πας στην κάτω δεξιά γωνία χάνεις την μπάλα τελείως. Αυτό το μουσταρδί χρώμα πολύ μου αρέσει! Μάλλον τελικά από ότι φαίνεται πρέπει να είναι σήμα κατατεθέν των παιχνιδιών του spectrum. Και το colour clash είναι πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό! Ευκαιρία φαίνεται! Είναι και χωρίς προκαταβολή! :p :rofl:
 
Τουλάχιστον οι βόμβες είναι στρογγυλες και οχι τετράγωνες... :)
 
telonio είπε:
Η πυραμίδα με την σφίγγα σαφώς είναι καλύτερα στην έκδοση του spectrum λόγω ανάλυσης.
Φίλε telonio η έκδοση του Spectrum είναι σαφώς καλύτερη γενικώς, όχι μόνο στις πυραμίδες και την Σφίγγα, αλλά και στα υπόλοιπα levels του παιχνιδιού (κυρίως στην Ακρόπολη και το Κρεμλίνο της Μόσχας).
 
Το bomb jacκ, απο 1985 που το γνωρισα, ηταν ειναι και θα παραμεινει το αγαπημενο μου παιχνιδι...

Οσοι απο σας το γνωρισατε στις αιθουσες ηλεκτρονικων της εποχης, εχετε γνωρισει και την πραγματικη φιλοσοφια του παιχνιδιου : Για να πας καλα πρεπει να τρως τις βομβες με τη σωστη σειρα που αναβουν για να παρεις 50.000 στο τελος της πιστας 5ορες οπως τις λεγαμε στα ηλεκτρονικα 30ρες 20ρες και τελος οι 10ρες..

Η σειρα σε συνδυασμο με τα Β που εβγαιναν καθε 5.000 πονους μεχρι χ5 το χρωμα το οποιο επαιρνες το P με το οποιο ετρωγες τους εχθρους το συνολο αυτο ειχε ειπιπτωση στη συχνοτητα με την οποια επαιρνες το Ε( εξτρα ζωη η κανονακι οπως λεγοταν τοτε)

Και πολυ συχνα καθοριζοταν και το S (special) που εδινε extra παιχνιδι καθοριζοταν απο το συνολο του παιχνιδιου

Αν και κυριως εβαινε τυχαια επηρεαζοταν αμεσα ομως απ την ποιοτητα του παιξιματος καθως και τη δυσκολια στην οποια ηταν ρυθμμισμενο.. Δεν ειναι καθολου απλο παιχνιδι αν τα εξετασει κανεις προσεκτικα ολα αυτα..

Επειδη γνωριζω πολυ καλα ολες τις πλευρες του παιχνιδιου αυτο που εχω να πω για τις home εκδοσεις του μια και περασαν απ τα χερια μου ολα τα βασικα μηχανηματα της εποχης (spectrum48k+ amstrad 6128 commodore64 και amiga 500) εξαιτιας αυτου του παιχνιδιου χωρις να εχω προηγουμενη επαφη με υπολογιστες.. ο πρωτος που πηρα ηταν ενας spectrum 48k+ και οπως καταλαβαινετε... την ψυχρολουσια αυτη μια και δεν ειχα δει πως αλλοιοως θα μπορουσε να ειναι τη θυμαμαι σαν τωρα... καταλαβαινετε υποθετω το σοκ... :D :D

Η καλυτερη εκδοση του στα οικιακα συστηματα με βαση παντα τις δυνατοτητες του καθενος και το τελικο αποτελεσμα στην πραξη ειναι:

1) spectrum 48k 2) amstrad cpc 3) commodore 4) amiga

Θα μου πειτε απο που κιως που την amiga την εχω στο τελος... γιατι πολυ απλα το παιχνιδι αυτο στην amiga επρεπε ισαξιο με το αυθεντικο στις αιθουσες.. εδω ειχε δυσκολοτερα παιχνιδια και να ειναι σ αυτο τοσο πισω...απ τις δυνοτοτητες της δε χρησιμοποιησανε τιποτα...

Εδω ο MSX512+ το εχει ισοδυναμο αν εξεραισεις τη βαθμολογια που την εκαναν ακριβως αλλα διαιρουμενης δια του 5 το οποιο το εκαναν για να διαφερει λιγο αλλα στην ουσια το παραμικρο να του αλλαξει κανεις σε τατοια πραγματα το καταστρεφει..

Μια και σας ζαλισα τοση ωρα θα ηθελα να μου πειτε αν εχει κανεις σας υποψην διαγωνισμους παλιων παιχνιδιων με σκοπο τη γνωριμια παιχτων και την ανταλλαγη αποψεων γυρω απ τα αγαπημενα μας παιχνιδια καθως επεισης που μπορω να δηλωσω τα χαι σκορ μου που στο συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι ανω των 38.000.000 στην arcade εκδοση αλλα και σε μερικα αλλα τα οποια και σ αυτα εχω υψηλο χαι σκορ οχι τοσο πολυ αλλα ειναι κι εκει υπολιγισιμο....

Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν σας κουρασα
 
Για τα παιχνιδια μπορεις να μιλας εδω. Κουβαλαμε το ιδιο "καψθ=ιμο".

Για τα Arcade score records, ο παγκοσμια εγκεκριμενος φορεας ειναι το Twin Galaxies.

Aν εχεις κανει αυτο το σκορ με σωστες ρυθμισεις του παιχνιδιου εχω την εντυπωση οτι πρεπει να επικοινωνησεις με το Twin Galaxies διοτι μαλλον υπαρχει λογος :)
 
@filip72:

Πολύ καλή η ανάλυσή σου, όντως ισχύουν αυτές οι τακτικές - π.χ. το να μαζεύεις τις βόμβες με την σειρά που ανάβουν τα φυτίλια (υπάρχουν και άλλες σχετικές αναφορές διάσπαρτες στο retromaniax), αλλά μιά και μιλάς κυρίως για την original arcade έκδοση, μην παραλείψεις να διαβάσεις και το αναλυτικό review του ambu_dare. :)

Oσο για το "κανονάκι", αυτό καθιερώθηκε αρχικά σαν έκφραση για τα shoot'em ups όπως το space invaders.

Σε παιχνίδια άλλου είδους - όπως το Bomb Jack - μιλάγαμε για "ζωή" ή "ανθρωπάκι" ανάλογα με την περίσταση (αν και υπάρχε κόσμος που απο συνήθεια εξακολουθούσε να αναφέρεται σε "κανονάκια" - ασχέτως είδους παιχνιδιού :D )

Σχετικά με τα high scores, με κάλυψε πλήρως ο λάτρης της γομολάστιχας που ακούει στο όνομα "Γουώλλης"...
 
Πίσω
Μπλουζα