Buck Rogers

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.232
Αντιδράσεις
244
...and NASA launches tha last of America's deep space probes" :D

...πρέπει να πήγαινα τρίτη δημοτικού, όταν η ΕΡΤ-2 έδειξε για πρώτη φορά την θρυλική αυτή σειρά. Αν και με τα σημερινά δεδομένα τα εφέ δεν ήταν και κάτι το σπουδαίο, τότε ήταν "όλα τα λεφτά" !!

...τι να πρωτοθυμηθεί κανείς απο τις φοβερές περιπέτειες του Μπακ και των φίλων του;

Σίγουρα θυμάστε όλοι τον Τουίκυ, με τις αστείες ατάκες και εκείνο το χαρακτηριστικό "μπιντιμπιντιμπι" ήχο !! ...για να μην αναφερθούμε βέβαια και στην απίστευτα σέξυ Γουίλμα, που μόλις και μετά βίας χώραγε σε εκέινες τις γυαλιστερές φόρμες !! :D ("έ, ρε τι τυχερός αυτός ο Μπακ Ρότζερς", σκεφτόμουνα, πιτσιρικάς τότε, μόλις εμφανιζόταν η Γουίλμα !!).

Σε ένα απο τα πρώτα επεισόδια είχα δει (αν δεν απατώμαι) και την νεαρή τότε Τζέημι Λη Κέρτις !!

...αργότερα, στον επόμενο κύκλο επεισοδίων, όταν ο Μπακ και η παρέα του εξερευνούσαν το διάστημα με το "Searcher" (Διαστημόπλοιο "Ερευνητής" έγραφαν οι υπότιτλοι της ΕΡΤ-2 :D ) , προστέθηκε στην ομάδα και το βλοσυρό "Γεράκι", καθώς και ο δόκτωρ Γκούντφελλοου (διότι όπως και να το κάνουμε, πρέπει πάντα να υπάρχει και ένας δόκτωρ, ειδικά τώρα που απουσίαζε ο δόκτωρ Χιούερ !!)
 
Από αυτήν την σειρά, παρότι την έβλεπα τότε ανελλιπώς, δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την "Αστροπύλη" και ένα επεισόδιο με ένα διαστημικό βαμπίρ στυλ Νοσφεράτου, που φαίνεται ότι με είχε τρομάξει πολύ.
 
...καλά, τις "Αστροπύλες" τις είχα ξεχάσει τελείως - σε ευχαριστώ που μου τις θύμησες !!

...θυμήθηκα μάλιστα και το εφφέ της "Αστροπύλης" : Ηταν σαν τέσσερα αστέρια σε σχήμα ρόμβου, που "άστραφταν" στιγμιαία, και απο το κέντρο του σχηματισμού έμπαινε ή έβγαινε το εκάστοτε σκάφος !! (διανύοντας στιγμιαία μεγάλες αποστάσεις, υποτίθεται) :D
 
Eχω όλο το season-1, άριστη εικόνα.
 
Θυμάμαι ένα επεισόδιο, με έναν βρυκόλακα.

Λεγόταν SPACE VAMPIRE.

Το ξαναείδα πρόσφατα και ο βρυκόλακας μου φάνηκε αρκετά

γκροτέσκος, σχεδόν αστείος.

Τότε όμως που ήμουν μπόμπιρας,

κυριολεκτικά είχα κλ*σει μέντες !
 
01_01.jpg


Περισσότερες πληροφορίες για την σειρά στο επίσημο site, στο οποίο υπάρχουν και σε real video streaming ημερομηνίες προβολής των επεισοδίων.

Aλλά και το καταπληκτικό κανάλι Sci-Fi έχει στο πρόγραμμα του επαναπροβολές των επεισοδίων.

Επίσης, η εταιρεία Universal Studios επί τη ευκαιρία, επεξεργάστηκε ψηφιακά και κυκλοφορεί τα άπαντα σε DVD.

(κλικ στην εικόνα)

Ακόμα, μπορείτε να κάνετε και μία βόλτα στην Wikipedia

billy είπε:
...για να μην αναφερθούμε βέβαια και στην απίστευτα σέξυ Γουίλμα, που μόλις και μετά βίας χώραγε σε εκέινες τις γυαλιστερές φόρμες !! :D ("έ, ρε τι τυχερός αυτός ο Μπακ Ρότζερς", σκεφτόμουνα, πιτσιρικάς τότε, μόλις εμφανιζόταν η Γουίλμα !!).
AXX!!! κολλητές και γυαλιστερές :)

cold_deering-thumb.jpg


billy είπε:
Σε ένα απο τα πρώτα επεισόδια είχα δει (αν δεν απατώμαι) και την νεαρή τότε Τζέημι Λη Κέρτις !!
Επεισόδιο 7 πρώτη σεζόν...

"Unchained Woman" (November 1, 1979) - Guest starring Jamie Lee Curtis, fresh from her role in Halloween as Jen Burton.

JamieLeeJenBurton.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ambu_dare είπε:
AXX!!! κολλητές και γυαλιστερές :)
cold_deering-thumb.jpg


Επεισόδιο 7 πρώτη σεζόν...

"Unchained Woman" (November 1, 1979) - Guest starring Jamie Lee Curtis, fresh from her role in Halloween as Jen Burton.

JamieLeeJenBurton.jpg
Εγώ την "πάτησα" αγοράζοντας το DVD.

Πήρα το season 1.

Το season 2 το άφησα μέχρι να φτηνήνει (έτσι νόμιζα),

γιατί είχε τα μισά επεισόδια από το 1ο και σχεδόν ίδια τιμή.

Τελικά το season 2 έπαψε να πουλιέται μόνο του,

και τώρα υποχρεωτικά τα αγοράζεις πακέτο σε "προσιτή" τιμή.

Άρα season 2, για μένα ΓΙΟΚ !

ΣΝΙΦΦΦ !
 
quote απο το post μου για το galactica:

Μια απο τις σειρες με τις οποιες μεγαλωσαμε τηλεοπτικα...Προγονος του ΣΤΑΡ ΤΡΕΚ, καλυτερο πιστευω.

Αλλα υπερανω ολων το ΜΠΑΚ ΡΟΤΖΕΡΣ

(ηλικιακα το παω, αν το καταλαβατε...οσο πιο μικρος τοσο πιο πολυ μου αρεσε κατι!!)
Kαι μια διορθωση,οχι year 1987 αλλα 1977 !
 
...με παρεξήγησες. ;)

...με το "The year is 1987 and NASA launches the last of America's deep space probes", δεν αναφέρομαι στην χρονολογία προβολής της σειράς στην τηλεόραση, αλλά στο narration που γινόταν στην "αρχή" των επεισοδίων.
 
Κι εσυ με παρεξηγησες!

Στο narration αναφερομαι κι εγω!! 1977 ελεγε, ειμαι 99% σιγουρος!

Οσο για τη προβολη της σειρας, αυτη εγινε μετα το'80.
 
...giorgos, έπεσες στο 1% ;)

Eγώ ήμουν 100% σίγουρος ότι έλεγε 1987, και για να μπορέσω να σου το αποδείξω, έκανα ένα αναγκαστικό ψαξιματάκι στο internet.

...για δες (και άκου) αυτό...
 
giorgos μην τα βαζεις με τον billy:) ....ειναι ζωντανη

εγκυκλοπαίδεια εχει πολυ καλη μνημη χε χε!!!!! :D
 
...και ο giorgos έχει εξαιρετική μνήμη, και το έχει αποδείξει !! :)

...το ίδιο και εσύ akmakas, αλλά και όλοι μας σε αυτό το forum (είμαστε "ένας κι ένας" :D ).
 
Mαλλον τελικα θα διαφωνησουμε φιλε billy:D

Eσυ για το "1987" βασιστηκες στη μνημη σου ή σε αυτο το κλιπακι? Εγω παντως στη μνημη μου απο τοτε, και το θυμαμαι καλα γιατι ηταν πολυ αγαπημενη μου σειρα και την περιμενα καθε βδομαδα πως και πως...

Το κλιπακι αυτο δεν ειναι το αυθεντικο των τιτλων που βλεπαμε τοτε στις αρχαιες Α/Μ τηλεορασεις μας. Ή εγινε μεταγενεστερα ή αλλαξε.

Αυτο που βλεπαμε εδειχνε τον Μπακ να πιλοταρει το διαστημοπλοιο του και να χαλανε τα συστηματα του, το σπικαζ ελεγε περιπου τα ιδια, η μουσικη ιδια και το ετος...σαφως 1977

Βρες μου το αυθεντικο κλιπ και αν εχεις δικιο θα σε προσκυνησω :D :D
 
Δεν θα βασιστώ στην μνήμη μου (γιατί ούτως ή άλλως χάλια είναι) αλλά στα επίσημα αρχεία.

Το πιλοτικό Φίλμ μεταδώθηκε πρώτη φορά την Άνοιξη του 1978.

Επειδή είχε επιτυχία, το NBC το έκανε σειρά που ξεκίνησε επίσημα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1979.

Ο πιλότος Buck Rogers ήταν αυτός που πετούσε το Ranger 3 το έτος 1987.

The movie was originally slated for release for September 1978 according to director Daniel Haller, in an interview for Fantastic Films Magazine, Sept '79. There were several start dates for filming but, were repeatedly delayed due to casting problems.

The pilot film was first shown in cinemas in Spring 1979. Good box-office returns led NBC to commission a full series, which began on September 20, 1979 with a modified version of the theatrical release...

The new series centered on Captain William Anthony "Buck" Rogers, played by Gil Gerard, a US Air Force pilot who commands Ranger 3, a space shuttle that is launched in 1987. Due to a freak combination of gases, he is frozen in space for 504 years and is revived in the 25th century (in the year 2491). There, he learns that the Earth was united following a devastating nuclear war in the late 20th century, and is now under the protection of the Earth Defense Directorate.
http://www.buck-rogers.com/

http://www.imdb.com/title/tt0078579/

http://www.imdb.com/title/tt0078579/plotsummary

http://videodetective.com/home.asp?PublishedID=850399

http://en.wikipedia.org/wiki/Buck_Rogers_in_the_25th_Century
 
Καλα ολα αυτα αλλα ασχετα με το θεμα μας.

Μεχρι να δουμε το...αποδεικτικο υλικο, εγω θα ειμαι ο σωστος:

1977

και ξερο ψωμι!
 
...φίλε giorgos, σχετικά με την ερώτησή σου, βασίστηκα στην μνήμη μου. Το ψάξιμο το έκανα περισσότερο για εσένα, αλλά βλέπω ότι ακόμα και μετά τα links με πληροφορίες που έδωσε ο ambu, τα οποία τα χαρακτήρησες "άσχετα με το θέμα μας", εξακολουθείς να εμμένεις στις θέσεις σου... :)

Δυστυχώς, εγώ ουδέποτε θυμάμαι να υπήρξε "1977" στην χρονολογία της εισαγωγής. Ανέκαθεν ήταν "1987" (απο το πρώτο επεισόδιο) και ποτέ δεν άλλαξε - ούτε καν στον δεύτερο κύκλο της σειράς. Συνεπώς δεν μπορώ να σου βρώ το "αυθεντικό" κλιπ (όπως το εννοείς εσύ), διότι απλά δεν υπάρχει !! :D

Εξακολουθώ να σέβομαι την μνήμη σου (όπως είπα και στο προηγούμενο post), αλλά στην προκειμένη περίπτωση η μικρή αυτή διαφωνία μας, όντως παραμένει !! :D

...τουλάχιστον συμφωνούμε στο ότι ήταν μία πολύ καλή και αγαπημένη σειρά των παιδικών μας χρόνων !! ;)
 
Aγαπητε billy,

κατι δε παει καλα...γιατι θες σωνει και καλα να με πεισεις οτι ελεγε 1987? Θυμαμαι πολυ καλα οτι ελεγε 1977 και σου ειπα οτι το κλιπ αυτο ΔΕΝ ειναι το αυθεντικο που βλεπαμε τοτε...Ισως ησουν πολυ πολυ μικρος και δεν το θυμασαι. Εγω που ημουν μεγαλυτερος το θυμαμαι.

αλλά βλέπω ότι ακόμα και μετά τα links με πληροφορίες που έδωσε ο ambu, τα οποία τα χαρακτήρησες "άσχετα με το θέμα μας", εξακολουθείς να εμμένεις στις θέσεις σου
Συγνωμη, αλλα τι σχεση εχουν ολα αυτα του Αμπου με το θεμα μας? Ειναι ή δεν ειναι ασχετα? Για ποιο πραγμα μιλαμε?? Για το narration του σηριαλ! Εχουν σχεση αυτα με το τι ελεγε το narration του σηριαλ? Οχι! Αρα??Οk, εγω εμμενω στις θεσεις μου. Κι εσυ ομως εμμενεις στις δικες σου. Γιατι θα πρεπει σωνει και καλα να προσχωρησω στις θεσεις σου???:rolleyes:

Αυτα :)
 
Συνήθως οι ταινίες (αυτές που χαρακτηρίζονται επιστημονικής φαντασίας) αναφέρονται σε συμβάντα που ΘΑ συμβούν είτε στο μακρινό μέλλον είτε για να είναι πιο άμεσα και ίσως πιο τρομαχτικά για τον κόσμο στο κοντινό (βλ. Εξολοθευτής). Δεν ξέρω παρόλα αυτά να βγαίνει ταινία ή σήριαλ επιστημονικής φαντασίας και να αναφέρεται στο μέλλον ξεκινώντας από το άμεσο παρελθόν - κάτι που και εύκολα ελέγχεται και πιστευτό δεν γίνεται.

Λυπάμαι πολύ, εγώ θα μέινω με όσα στοιχεία και αποδείξεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ και όχι στην μακρινή ανάμνηση που μπορεί να είναι και λανθασμένη ή ακόμα και διαστρευλωμένη από την φαντασία ενός μικρού παιδιού. Εάν βρεθεί αυτό το χαμένο "αυθεντικό" narration που όλος ο υπόλοιπος κόσμος αγνοεί, θα σε συγχαρώ και θα μπούμε και στις εγκυκλοπαίδειες να διορθώσουμε όλα τα λάθη.

FIND IT.

-----[ EDIT ]-----

Επιστρέφω, για να ενημερώσω ότι ο Buck Rogers, είναι ήρωας με πολύ μακριά ιστορία πίσω του, όπως θα δείτε και στο αντίστοιχο κεφάλαιο της Wikipedia. Ίσως να άκουσε κάτι από τις παλαιότερες σειρές ή ταινίες ο φίλος giorgos μιας και ήταν δεκαετίες πριν από την εν λόγω σειρά. Αν και εκεί δεν υπάρχουν καταγραμένες ημερομηνίες όπου κοίταξα. Πάντως για την "δικιά" μας τα στοιχεία σαφώς είναι υπέρ του 1987. Μήπως είναι της αντίστοιχης του 1939?
 
Ταινιες επιστημονικης φαντασιας λεγονται αυτες που αναφερουν κατι το οποιο μπορει με τη βοηθεια της επιστημης να συμβει στο μελλον.

Ταινιες τωρα, σαν τον Εξολοθρευτη ή τον Μπακ Ροτζερς πρεπει να χαρακτηριζονται ως σκετης φαντασιας, αφου προϋποθετουν καποιο ταξιδι στο χρονο, κατι το οποιο ειναι φυσικα αδυνατο.

Αυτα τα αναφερω για ενημερωση και μονο. Δεν εχουν σχεση με το θεμα μας.

Τα..."στοιχεια και οι αποδειξεις" που ανεφερες ειναι μεταγενεστερα και ανακριβη, οπως τοσες φορες ειπα.

Το "παιδι" αυτο δεν εχει φαντασια αλλα βασικα γνωση. Καλυτερα παντως να στηριζεται κανεις σε ενα παιδι παρα σε εναν αλαζονα που το παιζει παντογνωστης και υποστηριζει οτι μονον αυτος κατεχει την απολυτη αληθεια.

Λυπαμαι κι εγω πολυ αλλα θα σε παρακαλεσω να σεβεσαι και την αποψη του αλλου. Ειναι αφελες να πιστευεις οτι μονο εσυ εισαι ο σωστος,αυτα τα πιστευαμε ισως τοτε, στα '70 και τα '80, υποτιθεται οτι τωρα ωριμασαμε και δεν εχουμε τετοια μυαλα!

Τελος, ειναι απαραδεκτο να ταυτιζεσαι με καποιον..."υπολοιπο κοσμο" που δηθεν ειναι μαζι σου. Moνο εσυ και ο Βilly εκφρασατε αποψη.

Οπως και ναχει, μην προσπαθειτε να περασετε και να επιβαλετε με το στανιό την αποψη σας.

Φιλικα παντα και ελπιζω να μη συνεχιστει το ιδιο ανουσιο τροπαρι.Δεν ειμαστε εδω για κοκορομαχιες και ο αλληλοσεβασμος πρεπει να ειναι must KAI σε αυτο forum.

Σωστα κ.Διαχειριστα? :)

EDIT στο ΕDIT του Αμπου:

Καμμια σχεση, φιλε μου. Και θα συνιστουσα να παψεις να ψαχνεις σε προϊστοριες ή σε λινκς για διαφορες τετοιες παραφιλολογιες, εδω μιλαμε για κατι συγκεκριμενο, μια αγαπημενη μας σειρα του '80.
 
Πίσω
Μπλουζα