Cococinel

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Cococinel
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Cococinel

Retro Member
Αντιδράσεις
43
Γεια σας! Μήηηηπως σας θυμίζω κάτι;; Είμαι η Cococinel, γνωστή και ως Πασχαλίτσα εδώ στην Ελλάδα.

Άραγε είμαι ανάμεσα και στα δικά σας παιχνιδάκια; #)

Αυτή είναι μια φωτογραφία που βρήκα στο google, θα ανεβάσω σύντομα και δική μου όμως. Προβολή συνημμένου 62655

image_56190.jpg

Επίσης παραθέτω και ένα επεισόδιο απο την παιδική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσα #)

http://www.youtube.com/watch?v=3yADCaLfgGY

Ήταν μια γαλλική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 90 - συγκεκριμένα 1992- που συνολικά είχε 52 επεισόδια. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν παίχτηκε ποτέ. Ο κεντρικός χαρακτήρας (δηλαδή εγώ #) ), με την βοήθεια των φίλων μου, διδάσκω για την οικολογία και το περιβάλλον.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τη διαφημιση της "πασχαλιτσας" (αλλά και πολλων αλλων ρετροπαιχνιδιων) θα τη βρεις εδω

Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ!!! Δεν την έβρισκα πουθενά. Πολύ συγκινητικό το βίντεο με τα παιχνιδάκια..

http://www.youtube.com/watch?v=N7pbrkyWt8A

:)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η πασχαλίτσα!!! Είχα μια τέτοια από όταν ήμουν 3 ετών!!! Σε κόκκινο χρώμα, ήταν δώρο με τη λαμπάδα μου. Ήταν μέσα σε ένα εξάγωνο κουτί (το κλασσικό κουτί των τότε λαμπάδων) και θυμάμαι ότι στα χεράκια της είχε βεντούζες, που με τον καιρό κόπηκαν :( Ήταν από τα αγαπημένα μου κουκλάκια ως μικρούλης και μου έκανε παρέα μαζί με άλλα για να κοιμηθώ :D Θυμάμαι και ένα πλαστικό τριφύλλι που είχε πάνω του κολλημένο, καθώς και το οτι η σαλιάρα της έβγαινε και ξαναέμπαινε στο λαιμό της. Πλέον κάνει παρέα μαζί με άλλα παιχνίδια στο "νεκροταφείο παιχνιδιών", αφού δεν επέζησε του "τυφώνα μάνα"...

Νώντα ακριβώς έτσι ήταν! Και η δική μου ήταν δώρο μαζί με την λαμπάδα μου και επίσης της έχουν φύγει η βεντούζες απο τα χέρια. Εγώ θυμάμαι την είχα στο παράθυρό μου και για να μην ξεθωριάσει απο τον ήλιο, την έβαζα απο το απόγευμα και μετά και το πρωί την έβγαζα χαχα!

Θα βάλω φωτογραφία αλλα σκέφτομαι να την πλύνω πρώτα :)

Δεν είχα ιδέα ότι είχε τόσο μεγάλη ιστορία πίσω της. Νόμισα πως ήταν απλά μια τυχαία πασχαλίτσα που έκανε επιτυχία... ευχαριστώ για την πληροφορία :)

Όχι, όχι :nono: καθόλου τυχαία ! Να είσαι καλά. #)

P.s. Η υπογραφή σου "μιλάει¨" και για μένα.

Ευχαριστώ!

Ναι, είμαστε η γενιά που τα πρόλαβε όλα κι είμαστε ακόμα νέοι ;D

Γιατί θυμάμαι να έβγαινε και σε ροζ αυτη;

Καλέ τι χαριτωμένο κουκλί είναι αυτό .Κατασκευάζεται και τώρα? Θα ξετρελαινόταν η ανηψιά μου

Νομιζω οτι βρηκα τη μελλοντικη μου αντικαταστατρια στο φορουμ,της αρεσουν πολυ τα παιχνιδια που διασωθηκαν οταν ημασταν μικρες η αδερφη μου κι εγω, στη φωτογραφια η ανηψουλα μου μιλαει με την πασχαλιτσα  ?

kon.JPG

Δεν αλλαζετε και τον τιτλου του θεματος; ειναι η πασχαλιτσα της Noel

Νομιζω οτι βρηκα τη μελλοντικη μου αντικαταστατρια στο φορουμ,της αρεσουν πολυ τα παιχνιδια που διασωθηκαν οταν ημασταν μικρες η αδερφη μου κι εγω, στη φωτογραφια η ανηψουλα μου μιλαει με την πασχαλιτσα  ?

Προβολή συνημμένου 176694

Δεν αλλαζετε και τον τιτλου του θεματος; ειναι η πασχαλιτσα της Noel
Υπήρχε και σε μπλε βερσιόν; Δεν το ήξερα.

IMG_9782.jpegIMG_9784.jpegIMG_9785.jpeg
Θυμάμαι με υπερβολική αγάπη τη σειρά λούτρινων παιχνιδιών που ονομάζεται **Πασχαλιτσα** (Cococinel) της μάρκας **Noel** στην Ελλάδα. Αυτές οι λούτρινες πασχαλίτσες έρχονταν σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, η καθεμία με ένα αξιολάτρευτο λαστιχένιο πρόσωπο που φαινόταν να σου χαμογελάει πάντα. Υπήρχαν επίσης μερικές γιγάντιες με μαλακό πρόσωπο που ήταν τέλειες για αγκαλιές.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το **μαγικό πλαστικό τριφύλλι** που είχαν στην κοιλιά τους. Ήταν κάτι πραγματικά γοητευτικό και μοναδικό, μια μικρή λεπτομέρεια που έκανε κάθε πασχαλίτσα ακόμα πιο ξεχωριστή. Αυτές οι πασχαλίτσες ενέπνευσαν μια όμορφη ταινία κινουμένων σχεδίων που έπαιξα σε VHS χίλιες φορές, κάθε φορά απολαμβάνοντας περισσότερο την ιστορία και τους χαρακτήρες.

Σήμερα, εδώ είμαι, δείχνοντας μέρος της συλλογής μου από πολλές πασχαλίτσες Noel. Η καθεμία από αυτές μου φέρνει ευτυχισμένες αναμνήσεις και με μεταφέρει σε εκείνες τις μέρες γεμάτες αθωότητα και χαρά. (◍•ᴗ•◍) ♡

Προβολή συνημμένου 285898Προβολή συνημμένου 285899Προβολή συνημμένου 285900
Recuerdo con excesivo cariño la línea de peluches llamada **Paschalitsa** (Cococinel) de la marca **Noel** en Grecia. Estas mariquitas de peluche venían en una variedad de tamaños y colores, cada una con una adorable cara de goma que parecía estar siempre sonriéndote. También había algunos gigantes de caras suaves que eran perfectos para abrazar.

Lo que más me gustó fue el **trébol mágico de plástico** que tenían en la barriga. Fue algo realmente encantador y único, un pequeño detalle que hacía que cada mariquita fuera aún más especial. Estas mariquitas inspiraron una hermosa película animada que puse en VHS mil veces, disfrutando cada vez más de la historia y los personajes.

Hoy aquí estoy, mostrando algunas de mi colección de muchas mariquitas de Noel. Cada uno de ellos me trae recuerdos felices y me transporta a aquellos días llenos de inocencia y alegría. (◍•ᴗ•◍) ♡

IMG-20240930-WA0113.jpgΓεια σου, αγαπητέ φαν του πασχαλίσα. Με έχετε γυρίσει πίσω στην παιδική μου ηλικία, όταν ήμουν μόλις μικρό αγόρι στο κατάστημα παιχνιδιών και έβλεπα πολλά από αυτά τα πολύχρωμα ζωύφια. Ακριβώς όπως στην τηλεόραση. Θυμάμαι πώς ήθελα την πράσινη πασχαλίτσα για τα γενέθλιά μου, γιατί ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, ήταν έμπνευση για μένα γιατί θυμάμαι τις εμβληματικές στιγμές της στο καρτούν που τότε μεταδιδόταν κάθε πρωί στο ασυνήθιστο ελληνικό κανάλι τις εμβληματικές στιγμές της όπως όταν πήγε να κατουρήσει στη λαμπερή τσάντα για ψώνια της Bee, μόνο για να την κοροϊδέψει και να πει "αυτά τα παπούτσια είναι της περασμένης σεζόν!!" Τότε η κακιά Μέλισσα απάντησε με περιφρόνηση: "Τι ξέρεις, Πασχαβέρδε, είσαι από την πόλη των μανιταριών;" Τι εποχές ήταν αυτές, θυμάμαι πώς η μητέρα μου δεν μου επέτρεψε να δω τις στιγμές που εμφανίστηκε ο Πασχαβέρδης επειδή επέμενε ότι είχε κακή επιρροή σε εμένα και την οικογένειά μου επειδή αντέγραφα πολύ την προσωπικότητά του. Πήρα κιλά ακόμη και μιμούμενος όταν έκλεψε τον λαχταριστό Πασχάβολο από το σπίτι της Πασχαλίτσας και της Λαμπρίτσας, τρώγοντας ασταμάτητα και ντύνοντας όλη μέρα μια πράσινη ρόμπα. Μέχρι σήμερα, τα μαλλιά μου είναι πράσινα, εμπνευσμένα από αυτόν τον εμβληματικό χαρακτήρα των 90s που φώτισε τη ζωή μου με την αγένεια και τις κωμικές στιγμές του, παρεμπιπτόντως... θα μπορούσες να μου πουλήσεις λίγη από την Πασχαλίτσα από τη συλλογή σου; Ψάχνω για ένα πράσινο αλλά δεν το βρίσκω πουθενά. έχεις πολλά που μπορώ να δω εκεί

¿Quién puede olvidar cuando esa abeja arruinó la cita de su hermana? ¿O cuando fingió que Lambritsa (Babicinel) la había golpeado y manipulado al padre del alcalde Bee para que la enviara a la prisión de Lambritsa? Su risa después de cada cosa mala es inolvidable
Su complejo de superioridad era patético, un clásico de la arrogancia y la ignorancia.
Levallois fue un verdadero pionero del mal y la manipulación. Su legado de Ladybug es un recordatorio de que la crueldad y la ambición pueden conducir a la destrucción.
Aunque han pasado los años, sus anécdotas siguen siendo inolvidables. Levallois, la abeja malvada, sigue viva en mi memoria.

Συνημμένα

• Picsart_24-10-04_00-19-00-814.jpg
    Picsart_24-10-04_00-19-00-814.jpg
    334,6 KB · Προβολές: 1
Πίσω
Μπλουζα