Comfuzio

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.910
Αντιδράσεις
1.113
Κομφούζιο (1995)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Κομφούζιο_(1995)

Φοβερή σατυρική εκπομπή που ξεκίνησε στην ΕΡΤ-3 και έγινε ευρέως γνωστή όταν πήγε στο Star, κάπου το '95. Έπαιζε Σάββατο και Κυριακή.

Αντώνης Κανάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης και φυσικά ο εγκέφαλος της υπόθεσης, ο Αντώνης Παραράς. Μεγάλο κρίμα και τεράστια αδικία που έφυγε τόσο νωρίς αυτό το σπάνιο παλληκάρι.

Η εκπομπή διέθετε πολύ προχωρημένη σκέψη και δεν κώλωνε να τα χώνει κανονικά. Περιελάμβανε διάφορα σκετς, δελτία ειδήσεων και πάνελ όπου καυτηριάζονταν όλα τα κακώς κείμενα. Για 'μένα είναι ανώτερη από τη μεταγενέστερη «Α.Μ.Α.Ν».
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ο Σερβετάς που είναι ο τρίτος από τους Α.Μ.Α.Ν. εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Comfuzio. Μάλιστα τον "ξεχωρίσαν" από μια ομάδα καθηγητών που έλεγε ανέκδοτα γιατί είχε πολύ άνεση. Θυμάμαι ότι τα είχαν καταχωρημένα και σε laptop για να τα λένε!...
 
Τα παιδια της εκπομπης δεν διαφεραν και πολυ απο εμας

και εμεις εχουμε πολλες δοσεις τρελας!!!
 
Όντως μεγάλο πλήγμα η απώλεια του Παραρά. Θυμάμαι ότι τότε είχα γράψει ένα ποιήμα στη μνήμη του. Προσωπικά αν και συμφωνώ ότι η εκπομπή Α.Μ.Α.Ν. δεν μπορεί να συγκριθεί με την προγενέστερή της, εντούτοις διατηρεί αυτή τη εφηβική διάθεση και το χιούμορ που δεν βλέπεις συχνά στις μέρες μας και νομίζω πως δεν πρέπει να εκλείψει.
 
Η πρώτη μου επαφή με το Κομφούζιο ήτανε στην ΕΤ-3 το 1994

η αρχική σύνθεση ήτανε Παραράς Κανάκης Βακάρος (jammin θυμάσται???) και κάποιος Σαρρής. Όλοι νέα παιδιά γύρω στα 24-25. Σκετσάκια και διάλογος πολύ όμορφος με το κοινό (ένα νεανικό κοινό που γούσταρε ακόμα εναλλακτικά σχήματα και 1εμφανιζόμενες hip hop μπάντες). Πώς να ξεχάσω όταν το 1994-95 κάνανε ένα live στο ΡΟΔΟΝ και έγινε της ..... με τους Active Member παρουσιαστής ο συγχωρεμένος παραράς. Συντονισμένοι λίγοι τότε στο ερτ-3 (χαρακτηριστικά ένας φίλος που αργότερα μου τους είχε θεούς στο STAR όταν του πα να συντονίστεί ερτ-3 να τους δει μου λεγε δεν βλέπω .... τεσπα). Μετά ήρθε η μεταγραφή τέλος του 1995 στο Star. O ΠΑΝΙΚΟΣ ίσως από τα πιο πρωτότυπα στησίματα εκπομπής (.... τα σημερινά ξεφτυλο dream show). Aπο εκεί τώρα όσοι είναι φίρμες πέρασαν όλοι (TERROR X CREW έχω ακόμα εκείνο το 1ους λαιβ ACTIVE MEMBER ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ). Η νέα σύσταση ήτανε Καλιβάτσης Παραράς Κανάκης (3 αντώνηδες) και 2 μιχάληδες (ο ΜΟΥΤΑΣ - ΘΕΟΣ the Best) και ο σκηνοθέτης τους Λεάνης. Και μετά ήρθε το κακό. Η εκπομπή διακόπτεται το 1996 με το που ξεκινά 2 σεζόν.Ο πάραρμαν έτσι τονε λέγανε μας άφησε νωρίς έσβυσε μέσα σε ένα καλοκαίρι και το 1997 αρχές χάνει τη μάχη με το θάνατο. Μετά ένα χρόνο τέλη 1997 ξεκινά το ΑΜΑΝ στην αρχή μου άρεσε. Μετά ξεφούσκωσε είναι λογικό. Πάντως αυτές οι εκπομπές όπως και το JAMMIN με τον Βακάρο και Παναγιωτόπουλο (ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ) από το 1998-2000. Απέδειξαν ότι μπορείς να κάνεις εκπομπή με πολύ λίγα μέσα φτάνει να έχεις μια ομάδα από κανονικά πνευματώση παιδιά της διπλανής πόρτας και όχι με φλώρια που κάπως την είδανε. Μόνο οι εκπομπές Νηστικό Αρκούδι και αυτή του Μαμαλάκη αξίζουνε κατεμέ καθώς και τα σε χρόνο τι βι και ο Κούλογλου.

Κρίμα η τηλεόραση έχει ανάγκη από νέα παιδιά νέο αίμα και έξυπνες ατάκες που ξεφεύγουνε από τα πλαίσια της ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑΣ.
 
A. M. A. N.

pararasax1.jpg


Τον γνωρίσαμε μέσα από το Κομφούζιο, παρέα με τους Αντώνη Κανάκη και Σωτήρη Καλυβάτση. Ήταν αεικίνητος, κεφάτος και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη έτρεχε από την μία άκρη του τηλεοπτικού σετ στην άλλη.

Κι όμως, ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, στις 4 Φεβρουαρίου του 1997, ο Αντώνης Παραράς θα χάσει την μάχη με τον θάνατο και σε ηλικία μόλις 30 ετών θα φύγει από την ζωή νικημένος από την λευχαιμία...

http://www.aman.gr/pararas
 
Θυμάμαι............ :icon_cry:
 
λιγα λογια επιπλεον

αρχικα ηταν ο παραρας και ο κανακής στο κομφούζιο. μετα επειδη ο παραρας ηταν φιλος με τον καλυβατση απο την κατασκηνωση της ΧΑΝΘ "Αγιος Νικολαος" στη Χαλκιδικη γνωριστικε ο καλυβατσης με τους παραγωγους του κομφουζιο και γινανε τριο. ο καλυβατσης τοτε διδασκε ιστιοπολοια στην κατασκηνωση και πιο μετα εγινε υποδιευθυντης (υπ. προγραμματος). ο καλυβατσης τοτε αλλαζε δουλειες και καποια εποχη δουλευε και πωλητης στο "parissoto" (retro θεσσαλονικη)

ο καλυβατσης αμα τον γνωρισεις στο φυσικο του και τον δεις να αυτοσχεδιαζει ειναι 100 φορες πιο αστειος και ταλαντουχος απο οτι στην τηλεοραση με το σεναριο που πρεπει να βγει καθε βδομαδα.

τον κανακη δε τον γνωριζα, αλλα τοσο ο σωτηρης οσο και ο αντωνης ηταν μια χαρα παιδια και δεν "την ειχαν δει" ποτε. εχω να τους δω απο τοτε....
 
Ευτυχως που υπαρχει κ το Youtube κ μας δινεται η ευκαιρια ν ξαναδουμε καποια βιντεο απο το παρελθον!

τελευταια εχουν ανεβει αρκετα βιντεακια απο το Κομφουζιο κ εχω ποσταρει μερικα χαρακτηριστικά

Ρουβας

http://www.youtube.com/watch?v=Qr6JoVTUGbs&mode=related&search=

Καρατε

 
Comfuzio!!! Όλα τα λεφτά!!Τάσο Προύσαλη αν ψάξεις λίγο ακόμα στο youtube θα βρείς και άλλα βίντεο.
 
παιδια απιστευτη παρεα ειχα παει και αρκετες φορες σε εκπομπες σας κοινο ηταν φοβεροι ειδικα ο καλυβατσης μονο που τον βλεπεις γελας
 
Εγώ είχε τύχει να τους δω live όταν έκαναν εκπομπή στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης τον Ιούνιο του 1995,λίγες βδομάδες μετά τον καταστρεπτικό σεισμό.
 
Λιγο χυμα, αλλα ηταν πολυ ωραια εκπομπη.. πως και πως την περιμενα καθε ΣΚ :)
 
Mια φωτο απο το καστ σε πληρη απαρτια,απο τον Απριλη του 96'.

Κουβαλαγαν τρελα τα παιδια.

[edit] Dead imageshack img [edit]
 
Καλα το χα ξαναδει αυτο το τευχος... αλλα τωρα που το ξαναδα, σκεφτομαι οτι εχουμε γινει πολυ πουριτανοι!!! Αποκλειεται να γινοταν τετοια φωτογραφιση στις μερες μας!!
 
Σιγά που δε θα γινόταν ρε συ,τι λες τώρα ;!;

Άνετα,εδώ γίνονται άλλα κι άλλα,αυτό θα...."μας πείραζε" ;

Θα το συζητούσαν και λίγο στις "επιμορφωτικές" εκπομπές της TV και θα τελείωνε κι αυτό το θέμα...
 
Κομφούζιο...τι απίστευτη εκπομπή...εκεί είχα ακούσει πρώτη φορά και για τα Ημισκούμπρια. Μου είχε μείνει η φάση γιατί ήταν η εισαγωγή του πρώτου τους δίσκου που έλεγε "Ημισκούμπρια που σας φέρνουν αηδία" και επειδή δεν την είχα δει από την αρχή την εκπομπή έλεγα "Τι είναι αυτή η δεσποινίς Κούμπρια? (Η μις Κούμπρια)... Χάσιμο τελείως...

Ίσως ο Σωτήρης δεν πολυγουστάρει που πλέον από διασκεδαστές και σατιριστές μετατράπηκαν σε ψευτοεπαναστάτες και εκπροσώπους τύπου γνωστού ψευτοεπαναστατικού πολιτικού χωρου... Δυστυχώς, εν όψει συμφερόντων ακόμα και τα ταλέντα καίγονται...
 
Χθες στο Ράδιο Αρβύλα έπαιξαν ένα βίντεο αφιερωμένο στην μνήμη του Αντώνη Παραρά που ήταν μέλος της παρέας του Comfuzio.

Ακριβώς πριν 14 χρόνια έφυγε από αυτόν τον μάταιο τούτο κόσμο στα 30 του.
 
Απόσπασμα από μια παλιά εκπομπή της Διγενή το 1995 με το "τριο της συμφοράς" ;) (αφιερωμένο στη μνήμη του Αντώνη Παραρά):

http://www.mediasoup.gr/node/9497
 
Εγώ πάντως θυμάμαι Κανάκη, Καλυβάτση και αξέχαστο, λατρεμένο, αείμνηστο Παραρά από ΕΤ3 το 1992... Αντώνη Μας Αφησες Νωρίς.... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα