COMMANDO arcade pcb

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας geoanas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

geoanas

Commodore Vampire
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
289
Είχα την πλακέτα πολύ καιρό στην κατοχή μου, αλλά τώρα που είμαι «ζεστός» με τις γενικές arcade ενασχολήσεις μου, ήρθε η ώρα να την σενιάρω κι αυτή.

Τα μικροπροβλήματα του ήχου έπαψαν να υφίστανται με ένα γενικό recap και την προσθήκη ενός μικρού ποτενσιόμετρου για την φωνή (pot).

Πρόκειται (όπως θα δείτε και στην περιγραφή του video) για μια τριπλή πλακέτα με τους επεξεργαστές και την "καρδιά" της να χτυπάει ακριβώς στο δεύτερο (μεσαίο) board.

Είναι η γνήσια Αμερικάνικη έκδοση (Data East licenced).

Με συνοπτικές διεργασίες....πλύθηκε, καλλωπίστηκε και προστατεύτηκε με plexiglass. ;)

O Super Joe είναι πλέον έτοιμος να κατατροπώσει τους πάντες !

[video=youtube_share;1SP94GUUSrM]

:D

Γεια σου Γιωργο,commando των pcb!!! :D :bow2: :bow2: :bow2:

Γεια σου Γρηγόρη, General των PCs (...και όχι μόνο ;) )

Μπράβο Γιώργο, άλλη μια άψογη δουλειά, συγχαρητήρια και καλόπαιχτο :)

Ευχαριστώ Φώτη !

Δεν θα μπορουσα να περιμενω κατι λιγοτερο.... :)

Συγχαρητηρια Γιωργο!!!! :bow2:

Δυο ερωτησεις/αποριες μονο..... #)

geoanas είπε:
Με συνοπτικές διεργασίες....πλύθηκε, καλλωπίστηκε και προστατεύτηκε με plexiglass. ;)
Απ' οτι ειδα - κατι που παρατηρησα και στις υπολοιπες μοντες σου - το plexiglass μπηκε μονο απο πανω....

Απο τα πλαινα ομως τι γινεται? :what:

Δηλαδη,απο θεμα σκονης κλπ....δεν θα εχει θεμα? :wait2:

Δευτερη ερωτηση/απορια....

Παρατηρησα - και στις υπολοιπες μοντες - οτι η οθονη ειναι καθετη, υπαρχει λογος σε αυτο?

Μολις εδωσα εντολή να γίνει αναθεώρηση του εξωδίκου ώστε να περιλαμβάνει και αυτό το παιχνίδι. Θα ιδρώνεις τα βράδια από αγωνία!

Σοβαρα τώρα, δεν περίμενα να αποτελείται από τρεις πλακέτες, δε μου φαινόταν για τόσο "γεμάτο" σε απαιτήσεις παιχνίδι. Αληθεια, δε θυμαμαι, θελεις trackball για να παίξεις;

@ stayros

Ευχαριστώ Σταύρο !

(1) Τα plexi μπαίνουν πάνω και κάτω και ο ρόλος τους είναι περισσότερο να προστατεύουν την πλακέτα από χτυπήματα και λιγότερο από σκόνη.

Αυτά μπορεί να συμβούν είτε από αντικείμενα (κατσαβίδια ή βιδάκια που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και βραχυκύκλωμα) που πέφτουν από επάνω, αδιάκριτα χεράκια που αγγίζουν από επάνω ή τέλος κατά την επανατοποθέτηση της πλακέτας στην κούτα αποθήκευσης, λόγω συγκρούσεων με τις άλλες ήδη υπάρχουσες πλακέτες.

Επίσης και στην τοποθέτηση της πλακέτας στον πάγκο για παιχνίδι, πάντα κάτι μπορεί να ξεφύγει και να χτυπηθεί στην κάτω επιφάνεια !

Όλα αυτά μπορούν να συμβούν πολλές φορές περισσότερες και από την πιο ζωηρή φαντασία ;) :D

Όταν αποθηκεύω το παιχνίδι φροντίζω, πέρα των plexi, να τα τυλίξω και μέσα σε πλαστική μεμβράνη συσκευασίας με φυσσαλίδες (bubble wrap)....ξέρω,ξέρω γίνομαι λίγο παρανοϊκός, αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά ! :D

(2) Η οθόνη είναι κάθετη γιατί αυτά τα παιχνίδια είχαν απεικόνiση (στις καμπίνες) σε κάθετες οθόνες (tate screen).

Στο ΜΑΜΕ μπορείς να ψάξεις για vertical games....

@ Rygar

Ευχαριστώ Νίκο !

Trackball ? Nah ! ...με ένα καλό joystick, καθάρισες :D !

Ακόμα θυμάμαι ένα καταπληκτικό review στην arcade στήλη του πολυαγαπημένου μας PIXEL....

geoanas είπε:
(1) Τα plexi μπαίνουν πάνω και κάτω και ο ρόλος τους είναι περισσότερο να προστατεύουν την πλακέτα από χτυπήματα και λιγότερο από σκόνη.

Αυτά μπορεί να συμβούν είτε από αντικείμενα (κατσαβίδια ή βιδάκια που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και βραχυκύκλωμα) που πέφτουν από επάνω, αδιάκριτα χεράκια που αγγίζουν από επάνω ή τέλος κατά την επανατοποθέτηση της πλακέτας στην κούτα αποθήκευσης, λόγω συγκρούσεων με τις άλλες ήδη υπάρχουσες πλακέτες.

Επίσης και στην τοποθέτηση της πλακέτας στον πάγκο για παιχνίδι, πάντα κάτι μπορεί να ξεφύγει και να χτυπηθεί στην κάτω επιφάνεια !

Όλα αυτά μπορούν να συμβούν πολλές φορές περισσότερες και από την πιο ζωηρή φαντασία ;) :D

geoanas είπε:
(2) Η οθόνη είναι κάθετη γιατί αυτά τα παιχνίδια είχαν απεικόνiση (στις καμπίνες) σε κάθετες οθόνες (tate screen).

Κατατοπιστικοτατος!!!!! :thanx2: :thanx2:

geoanas είπε:
Όταν αποθηκεύω το παιχνίδι φροντίζω, πέρα των plexi, να τα τυλίξω και μέσα σε πλαστική μεμβράνη συσκευασίας με φυσσαλίδες (bubble wrap)....ξέρω,ξέρω γίνομαι λίγο παρανοϊκός, αλλά όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά ! :D

Σωστος!!!! :thumb:

Υπαρχουν ομως και πιο παρανοϊκοι.... ::)

geoanas είπε:
Πιο φτηνα θα σου ερχοταν μια θυριδα στη ντραπεζα :D

Γιωργαρα φοβερη δουλεια φιλε καλοπαικτο και καλο λιωσιμο :thumb:

Ευχαριστώ Βill :thumb: !

geoanas είπε:
@ stayrosΕυχαριστώ Σταύρο !

Μια χαρά σε βρίσκω. Το "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" ειναι σοφή κουβέντα.

Να δω και εγω αν θα καταφέρω να βάλω plexiglass σε μερικές πλακέτες που έχω.

Στο PGM έχω βάλει απο κάτω πολύ λεπτό mdf αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος.

Χα!Χα! ...μεγάλη αρρώστια αυτό το plexiglass ! ;)

Χρόνια Πολλά και καλή Χρόνια με υγεία.

Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσω μια πλακέτα με πολύ σκόνη που έχει στύψει εκεί πάνω?

Μπορω να την πλύνω με βούρτσα και σαπουνάδα και μετά να τη στεγνώσω καλα ή αυτό ειναι πολύ extreme? Σίγουρα θα χαλάσουν τα ταμπελάκια πάνω απ τα ep roms μ αυτό τον τροπο.

ευχαριστωimage.jpg

Το έχω αναλύσει πολλές φορές το θέμα....

Σε γενικές γραμμές ΝΑΙ μπορείς να την πλύνεις με σαπουνάδα και νερό αλλά θέλει να βγάλεις όλες τις eproms και τα socketed chips και μετά να την στεγνώσεις πολύ καλά. Περιοχές όπως dip switches κλπ έχουν την τάση να κρατάν νερό ακόμα και μετά από μέρες. Μετά το νερό ακολουθεί βάπτισμα και πλύσιμο σε οινόπνευμα (ή ισοπροπυλική αλκοόλη, τρίψιμο οξειδωμένων επαφών κλπ κλπ).

Αν δεν είσαι σίγουρος, απλά άστην όπως είναι !!!.Απλά ρίχτην ένα στεγνό φύσημα με πεπιεσμένο αέρα.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής της !!!

geoanas είπε:
Το έχω αναλύσει πολλές φορές το θέμα....
Σε γενικές γραμμές ΝΑΙ μπορείς να την πλύνεις με σαπουνάδα και νερό αλλά θέλει να βγάλεις όλες τις eproms και τα socketed chips και μετά να την στεγνώσεις πολύ καλά. Περιοχές όπως dip switches κλπ έχουν την τάση να κρατάν νερό ακόμα και μετά από μέρες. Μετά το νερό ακολουθεί βάπτισμα και πλύσιμο σε οινόπνευμα (ή ισοπροπυλική αλκοόλη, τρίψιμο οξειδωμένων επαφών κλπ κλπ).

Αν δεν είσαι σίγουρος, απλά άστην όπως είναι !!!.Απλά ρίχτην ένα στεγνό φύσημα με πεπιεσμένο αέρα.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής της !!!
Δεν είμαι σίγουρος όποτε απλά φύσημα και πινέλο.

Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

BTW η πλακέτα αυτή δεν ειναι άλλη απο το Primal Rage της Atari έκδοση 2.3

ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλακέτα, έτσι ? ;)

Μπορείς επίσης να πάρεις ένα ειδικό spray καθαρισμού πλακετών (χωρίς λάδι)...κάνει αρκετά καλή δουλειά.

geoanas είπε:
ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλακέτα, έτσι ? ;)
Μπορείς επίσης να πάρεις ένα ειδικό spray καθαρισμού πλακετών (χωρίς λάδι)...κάνει αρκετά καλή δουλειά.
Ναι ειναι τεράστια και υπάρχει θέμα αποθήκευσης γιατί πιάνει όλο το χώρο! Αλλά μου άρεσε το παιχνίδι πολύ. Θα πάρω ένα σπρέι για πλακέτες να την ψέκασω. Οπότε μετά το ψέκασμα θέλει πινέλο? Ή μπορεί το πινέλο να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό?

Περιμενω και άλλες πλακέτες που αγόρασα και λογικά θα κάνω σε όλες το ίδιο.

Πίσω
Μπλουζα