Commodore 64

Aκομα περιμενουμε τα reviews των msx .

Tουλαχιστον ανοιξε ενα thread με αυτον το τιτλο, οχι τιποτα αλλο να μην γκρινιαζει και ο akmakas . :D

Kαι να φανει και η ανωτερoτητα των σονυ msx. :D

Παραδοξο το (m) απο το msx microsoft δεν σημαινει. :confused:

Και το 6128+ ηταν το δυνατοτερο 8bit.
 
Παρακαλειται ο Aardvark να εγκαταλειψει την τροχια του και να προσγειωθει στο Καναβεραλ για εξετασεις :D

@nikodr

θα δω με ποια παιχνιδια ειχα προβλημα and I ll get back to u ;)
 
Επανέρχομαι με ένα

και με (την καθιερωμένη πλέον) ερώτηση.Αν και έχω Commodore 128D, έχω κάποιο "προβληματάκι" (που ίσως να εμφανίζεται και στον 64). Συγκεκριμένα όταν τον ανοίγω διακρίνω κάποιες μικρές κάθετες γραμμές (σαν κοτλέ) οι οποίες είναι αναιπαίσθητες. Αυτό δεν τον έχω δει στο emulation (πχ οταν τρέχω το vice). Προφανώς είναι θόρυβος ,έτσι; Πως μπορώ να βελτιώσω την εικόνα;

Το πρόβλημα το παρουσίαζε με την RF σύνδεση, και το παρουσιάζει ακόμα και όταν το σύνέδεσα με composite (μήπως θα πρέπει να καταφύγω στη λύση του S-Video;)
 
Μη στεναχωριέσαι Arielis, που είναι χαλασμένος!! :rolleyes:Θα τον αγοράσω εγώ..... :rolleyes::rolleyes: :diablotin: :diablotin:
 
Σιγα μην τον πουλήσω.... :diablotin: :diablotin:
 
Δεν νομίζω να πετύχεις πολλά Arielis ! Νομίζω ότι δεν είναι απλά θόρυβος αλλά μάλλον γενικευμένο χαρακτηριστικό της όλης διάταξης που προβάλει το σήμα!Τα περισσότερα computers έδειχναν έτσι! Μπορείς να ενισχύσεις με μοντιφιές τα χρώματα και την ανάλυση , αλλά οι κάθετες γραμμές θα συνεχίσουν να υπάρχουν! (Φυσικά μη σε πάρω και στο λαιμό μου δεν το έχω ψάξει!)

Δες ένα παράδειγμα βελτιστοποίησης του Video σε Atari 600 Xl!

readylr3.jpg


Original σήμα!

readysvky0.jpg


Και εδώ βλέπουμε το αποτέλεσμα της αντικατάστασης μερικών αντιστάσεων με άλλες διαφορετικών ohm! Πιο καθαρά χρώματα ,καθαρότεροι χαρακτήρες και φυσικά τώρα τέλειες ....γραμμές!!!!!!

Μα τι κάθομαι και λέω τώρα.... Φίλε δεν παλεύεται η ιστορία!!! Πούλα τον σε εμένα γιατί θα τρελαθείς!!! :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Arieli μην ακούς αυτόν τον ATARIKO. :nono: Προσπαθεί να σε απογοητεύσει για να του το πουλήσεις. Αυτός, αυτο που θέλει είναι να καταστρέψει οτι Commodore υπάρχει στη Γη. :diablotin:

Φυσικά, αν θέλεις, μπορείς να μου τον πουλήσεις, γιατί πιστεύω οτι θα βρίσκεται σε πιο...εγκχμ... ασφαλές χέρια, ένα τέτοιο σπάνιο μηχανάκι.:animrolleyes: Γκουχ .... Γκουχχ.....Εμμ... Ναι, ναι !!! :animrolleyes:
 
Όχι! Όχι Arielis εσύ θα ακούσεις τη φωνή της λογικής! Αν το δώσεις στον teflon το μηχανάκι θα είναι μια ζωή...... ξενυχτισμένο!!!!! Δε βλέπεις τις ώρες που ποστάρει;;;;;; :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Σκεφτόμουνα αυτό εδώ, απλά αναρωτιώμουν γιατί ο τύπος έκανε επέμβαση στο video, αφού τα chroma/luma σήματα βγάινουν από το DIN του Video... (μάλλον ήθελε να βγαίνει κατευθείαν το S-Video βύσμα από τον Commodore)

teflon είπε:
Arieli μην ακούς αυτόν τον ATARIKO. Προσπαθεί να σε απογοητεύσει για να του το πουλήσεις. Αυτός, αυτο που θέλει είναι να καταστρέψει οτι Commodore υπάρχει στη Γη.
Φυσικά, αν θέλεις, μπορείς να μου τον πουλήσεις, γιατί πιστεύω οτι θα βρίσκεται σε πιο...εγκχμ... ασφαλές χέρια, ένα τέτοιο σπάνιο μηχανάκι. Γκουχ .... Γκουχχ.....Εμμ... Ναι, ναι !!!
Μπορείς να συνεχίσεις έτσι, αλλά λέγοντας "Ε φανταστικε Arielis;":biglaugh::biglaugh:
 
Turrican είπε:
Όχι! Όχι Arielis εσύ θα ακούσεις τη φωνή της λογικής! Αν το δώσεις στον teflon το μηχανάκι θα είναι μια ζωή...... ξενυχτισμένο!!!!! Δε βλέπεις τις ώρες που ποστάρει;;;;;; :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
:eviltongue:

Arielis είπε:
Σκεφτόμουνα αυτό εδώ, απλά αναρωτιώμουν γιατί ο τύπος έκανε επέμβαση στο video, αφού τα chroma/luma σήματα βγάινουν από το DIN του Video... (μάλλον ήθελε να βγαίνει κατευθείαν το S-Video βύσμα από τον Commodore)
Θα το χαλάσεις..:animrolleyes:.... :diablotin: :diablotin:"Φανταστικέ Arielis"
 
Το μοντέλο για τον εορτασμό του 1.000.000 64άρη που πουλήθηκε στη Γερμανία το έχει δει κανένας; ....από κοντά εννοώ... :)



Ξέρει κανείς αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο Amstrad το αντίστοιχο μοντέλο το έβγαλε στο 100ο κομμάτι που πουλήθηκε; :biglaugh:
 
Άπαπα καρακιτσαριό...
 
Ναι και πρόσφατα πουλήθηκε 1 στο Ebay για κάαααμποσα ευρά !
 
lol, θα έπρεπε να είχε και ασημένια πλήκτρα.. :D
 
Παλιές, καλές αναμνήσεις...Ότι και να πούμε, εμείς οι χρήστες του c64 θα είναι λίγο. Εκείνο το οποίο εγώ θέλω να πω είναι ότι το "μηχάνημα" αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μάθει κανείς assembly...
 
Ο 6502 ήταν ο καλύτερος επεξεργαστής για να ξεκινήσεις assmbly.

Επόμενος ο 6800 και στο τέλος οι Inteloιδή Zilog.

Στους 16μπιτους πάλι καλύτερος ο 68000 και πολύ δύσκολοι οι Inteloιδή.

Γνώμη μου :)
 
η πρωτη επαφη μου με τον συγκεκριμενο υπολογιστη(και γενικος με υπολογιστες) ηταν το καλοκαιρι του 1986(αν θυμαμαι καλα) σε σπιτι ενος φιλου οπου ειχαμε χασει ωρες παιζοντας mooncresta και αλλα παιχνιδια που με απατα η μνημη μου! ο τυπος ειχε το πληρη σετ: εγχρωμο μονιτορ 1541 και κασετοφωνο! οντως ωραιο μηχανημα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και εγώ από κάπου τότε έπαιζα με ένα ξάδερφο μεγαλύτερο μου που το είχε (αυτός μου πούλησε τον st το 1993). Το 1990 ο commodore 64 έγινε δικός μου (με κασετόφωνο) και το 1994 τον αποχωρίστηκα τον πούλησα δλδ 15000 δρχ τότε λόγω του Atari, και ακόμα το μετανιώνω!
 
πράγματι η αντικατάσταση ενός c64 με έναν ατάρι δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς σωστή κίνηση...για την ακρίβεια η αντικατάσταση οτιδήποτε με ατάρι δεν είναι σωστή κίνηση. (Δεν άντεξα συγνώμη...)
 
Πίσω
Μπλουζα