CRAPMAN

Georgor

RetroWannaBe
Joined
5 Σεπ 2007
Μηνύματα
54
Αντιδράσεις
3
Από τα τελευταία παιχνίδια που έπαιζα στον STe μου πριν τον αφήσω και τον ξαναπιάσω μετά από υπερδεκαπενταετές διάστημα ως retro-gamer (και γενικως ένα από τα τελευταία games που βγήκαν για ST, αν θυμάμαι καλά 1993 γαρ) ήταν το CRAPMAN, ένα PacMan clone το οποίο όμως ήταν εκπληκτικό!!! (ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι ουδέποτε υπήρξα fan του είδους).

Το CRAPMAN ήταν PD από την Synergy (που έφτιαχνε τα demo) με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει ενα από τα πιο φοβερά soundtracks (by Scavenger)!!!!! (κάποια tracks είναι στα επίπεδα madmax-wings of death).

To παιχνίδι αποτελεί μέρος του τρομερού demo Synergy Megademo!

Φοβερό gameplay με: δυνατότητα ταυτόχρονου 2πλού!!!!, μεγάλες πίστες με σκρολάρισμα, ιδανικές ταχύτητες, ιδανική δυσκολία, πολλές πίστες και βέβαι ξαναλέω ανατριχιαστικό soundtrack...!!!

Εδώ να πάρετε μία γεύση του παιχνιδιού:


όλα αυτά τα χρόνια το έφερνα συχνά στο μυαλό μου και δε μπορούσα να θυμηθώ το όνομα... και έπεσα σήμερα τυχαία πάνω του!!!! εδώ το link http://www.pouet.net/prod.php?which=752
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σευχαριστω πολυ για την παρουσιαση αυτη φιλαρακι γιατι με εφερες στο μυαλο καποιες πολυ ωραιες στιγμες με εναν παρα πολυ καλο μου φιλο πριν πολλα χρονια.Πολλους φιλους με home micros δεν ειχα αλλα ειχα εναν που ειχε atari st και αφου ηξερε την τρελα και το κολημα που ειχα με το Pacman μολις απεκτησε το Crapman αμεσω με το ειπε και ετρεξα στο σπιτι του.Με την πρωτη ματια που του εριξα απλα το ερωτευτηκα γιατι δεν ηταν μονο τα γραφικα και η ομαλη κινηση που ειχε αλλα γενικοτερα τα παντα σαυτο το παιχνιδι ειναι υπεροχα εκτος απο την δυσκολια του που θεωρω οτι θα επρεπε να ειναι πιο δυσκολο και οπως παρατηρησα προσπαθησαν να αντιγραψουν καπως την συμπεριφορα των φαντασματων απο το original pacman τελικα ομως δεν τα καταφεραν και πολυ καλα αλλα αυτο δεν εχει σημασια γιατι το crapman ειναι ξεχωριστο παιχνιδι ασχετα αν ειναι ολοιδιο pacman.Καταρχην να πω οτι το παιχνιδι το εχω τερματισει πολλες φορες εκεινα τα χρονια και οι 50 πιστες του ειναι ολα τα λεφτα,γεματες φρεσκαδα και εχουμε και τα κλασικα φρουτα για ποντους οπως και τα powerpills αλλα εχουμε και power ups που εμφανιζονται οπως ειναι extra ζωες,μεγαλητερη ταχυτητα κλπ.Επισης κατι το εξαιρετικο ειναι το διπλο που μπορουμε να παιξουμε με καποιον αλλον και να βγαζουμε της πιστες που ειναικατι το εξαιρετικο και προτωτυπο για τετοιου ειδους παιχνιδι και φυσικα για την μουσικη δεν μπορουμε να πουμε πολλα γιατι πολυ απλα ειναι φανταστικη οπως και το soundtrack που ποσταρε ο φιλος Georgor.Σε γενικες γραμμες ειναι ενα παιχνιδι που θα το απολαυσουν ολοι οι οπαδοι του pacman αν ασχοληθουν μαζι του αλλα και να μην αρεσει σε καποιον το pacman πιστευω οτι θα του αρεσει το crapman γιατι ειναι πιο αναλαφρο και χαβαλεδιαρικο και μιας και με το θυμησες φιλε θα δω να βρω κανεναν emulator για να το ξαναπαιξω.
 
Πάντως σαν Pacman clone μου έχουν πει ότι το gameplay του Crackman είναι καλύτερο..

http://www.pouet.net/prod.php?which=55222

Επίσης, ειλικρινά θα πω, ότι μακράν η πιο ενδιαφέρουσα ματιά στο Pacman που έχω παίξει είναι το McMinos.

http://mcminos.com/index.en.html

Πάντως, ο Scavenger όντως έχει αφιερώσει στο Crapman.
 
Πίσω
Μπλουζα