CRT fan club (Tα μπαουλα ζουν)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
A1200 είπε:
Το να βλεπεις πάντως τηλεοπτικό πρόγραμμα σε TFT/Plasma TV είναι χάλι μαυρο.CRT +1 From me :sure:
Βασικά, χάλια μαύρα είναι οι τηλεοπτικοί μας σταθμοί, και το σήμα που εκπέμπουν. Οταν ( κάαααα...ααααα....αααααποτε... :P ) θα γίνουν όλα τα κανάλια ψηφιακά, δεν θα ισχύει αυτό.

Κι εγώ ακόμα στην 32άρα Sony μου βλέπω... Και θα έχω και στο επόμενο διαμέρισμα μία shortneck Samsung για το καθιστικό.

Μάζευε και ας είναι και ρογες λένε.
Ήρθε η ώρα μια 17αρα Philips να αντικατασταθεί με μια από τις παρακάτω 21 ιντσών .

Ποια θα μείνει στο γραφείο (bigger is better and size does matter)και ποια θα πάει αποθήκη να κάνει παρέα στις άλλες.
Ώρα για ξεσκαρταρισμα.

Μοντέλα ετσι για το αρχείο είναι
1) Panasonic Tc-21s4rc
2) Philips 21pt135b/01

Screenshot_20250426_123802.jpg

Τα τσεκαρα , σίγουρα τσεκαρα την Panasonic την οποία θα κρατήσω .
Η Philips παρότι εικόνα έχει καλή μου φάνηκε σαν πιο θαμπη από την Panasonic.
Επίσης αν και έχει ρυθμίσεις contrast και sharpness να παίξω η Philips η μπάρα κάτω από τις ρυθμίσεις βγαίνει εκτός οθόνης οπότε δεν μπορώ να κάνω δουλίτσα.
Σαν να έχει πρόβλημα γεωμετρίας στο συγκεκριμένο πράγμα παράξενο γιατί στα παιχνίδια είναι όλα κεντραρισμενα.
Anyway μην τα πολυλογω η Panasonic είναι κομπλέ.

Από CRT έχω μια τηλεόραση μικρή μάρκας SABA 14 ή 15 ιντσών. 3 οθόνες Commodore 1084 που στις 2 έχω βάλει μέσα τηλεοράσεις. 1 έγχρωμο monitor και 2 πράσινα για Amstrad. 4 arcade οθόνες σε κασώματα arcade. 1 Samsung 25" που την έχω για κονσόλες.

Nice , κάποια στιγμή θα ανεβάσω ένα μαζεμένο και εγώ ότι έχω από CRT.
Από μόνιτορ είναι λίγα και τα θυμάμαι απέξω.
Ένα 6128 έγχρωμο,ένα 6128 plus έγχρωμο, ένα pc monitor χορηγία σου , ένα ασπρόμαυρο για το ste και ένα έγχρωμο πάλι για το ste.
Να βάλω και την μεγαλύτερη μου CRT 28αρα Daewoo αλλά δυστυχώς θέλει σφαλιάρες για να δουλέψει κανονικά lol.

Capture.JPG

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ στο playroom έχω σε όλα τα ρετρο μηχανηματα στημένες 14αρες crt και ενα μονιτορ 17 ιντσων σε ενα ρετρο xp pc!
Επίσης εχω καβατζωμένες αλλες 2 tv σε περίπτωση που χαλάσουν!
Συγκεκριμενα εχω:
1 philips 14 στην αμιγκα 1200
1 protech 14 στον 6128
1 bluesky στον c64
1 sharp στον +3
1 17' philips monitor στο 1 retro pc
1 sharp + 1 Protech ρεζερβες!

Στον χώρο υπάρχει και καλή προβολική 46 lg που δυστυχώς έχει χαλάσει στα χρόνια της αποθήκευσης της και δεν ανάβει πλέον! Την λυπάμαι να την πετάξω αλλά δεν βρίσκω μάστορα που θα έρθει να την φτιάξει εκεί αφού είναι τεραστια και δεν μετακινείται εύκολα! Είμαι σίγουρος ότι ειναι κατι απλό η επισκευή της αλλά θα με γδάρει όποιος τελικά έρθει στο χώρο για επισκευή, αν τελικά αξίζει!

Να ξέρετε πάντως ότι μόνο sony τρινιτρον+ philips ματσλαιν αξίζουν για αγορά αλλά οι περισσότερες που βρίσκω είναι χιλιοδουλεμένες! Αντιθέτως οι περισσότερες των οθονών που σας παρέθεσα στο αρχείο μου είναι με ελάχιστες ώρες χρήσης! Ακόμα και η προβολική μου αδούλευτη ήταν και την είχα πάρει καινούρια το 2004!

Αλλο ενα για Philips...προσοχη γιατι οι περισσοτερες Matchline ειναι 100hz οποτε οχι καλες για retrogaming
Μόνο από 29 ίντσες και πάνω ήταν 100hz... στις μικρές εκδόσεις ήταν απλές pal

Πίσω
Μπλουζα