gremlinakos
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 173
Έχουν δίκιο οι παλιοί που λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Έτσι σκέφτηκα κι εγώ, αντικρίζοντας δίπλα από τον κάδο των σκουπιδιών μια 20άρα Grundig T51-640 OIRT του '94. Την πείρα σπίτι να την δοκιμάσω κι αφού είδα ότι λειτουργεί, την καθαρίζω, αγοράζω ένα τηλεκοντρόλ, και ξεκινάω δοκιμές. Η αγωνία μου ήταν αν η SCART input υποστήριζε RGB. Άλλωστε για την Amiga την μάζεψα. Για να μην τα πολυλογώ, τη σύνδεσα με την A1200 και το αποτέλεσμα....απλά θεικό! Απίστευτη εικόνα, χωρίς ίχνος θορύβου, ρετρό όμορφα χρώματα και ήχος καθαρός. Την διαφορά κάνει το σχήμα της οθόνης που είναι υπερβολικά κυρτό.Απλά κατάλαβα ότι βρήκα την καταλληλότερη tv για retro gaming!
Προβολή συνημμένου 61202Προβολή συνημμένου 61203
Μετά την RGB σειρά είχαν τα σήματα s-video και RF. Με s-video σύνδεσα ένα Famiclon, το SNES και ένα handled gadget (zeus cyber arcade tv). Με RF σύνδεσα το Atari2600Jr και το MegaDrive.
Με εξαίρεση το atari που δικαιολογημένα δεν είχε και το καλύτερο σήμα (πολύς θόρυβος), η εικόνα τα έσπαγε, ειδικά στο s-video. Άλλα και το MegaDrive δεν τα πήγε κι άσχημα με το RF.
Κύριοι πήγα να πετάξω τα σκουπίδια και γύρισα με retro TV, για retro gaming. Η A1200HD και ο CPC6128 πλέον θα παρελαύνουν στο δωμάτιο ακλόνητα!
Προβολή συνημμένου 61204Προβολή συνημμένου 61205Προβολή συνημμένου 61206Προβολή συνημμένου 61207
Υ.Γ: Ήθελα σαν τρελός να βάλω και τον 6128 αλλά το scart cable μου το χάλασα για κάποιο λόγο. Ευκαιρία να το ξαναφτιάξω πιο σωστά!
Προβολή συνημμένου 61202Προβολή συνημμένου 61203
Μετά την RGB σειρά είχαν τα σήματα s-video και RF. Με s-video σύνδεσα ένα Famiclon, το SNES και ένα handled gadget (zeus cyber arcade tv). Με RF σύνδεσα το Atari2600Jr και το MegaDrive.
Με εξαίρεση το atari που δικαιολογημένα δεν είχε και το καλύτερο σήμα (πολύς θόρυβος), η εικόνα τα έσπαγε, ειδικά στο s-video. Άλλα και το MegaDrive δεν τα πήγε κι άσχημα με το RF.
Κύριοι πήγα να πετάξω τα σκουπίδια και γύρισα με retro TV, για retro gaming. Η A1200HD και ο CPC6128 πλέον θα παρελαύνουν στο δωμάτιο ακλόνητα!
Προβολή συνημμένου 61204Προβολή συνημμένου 61205Προβολή συνημμένου 61206Προβολή συνημμένου 61207
Υ.Γ: Ήθελα σαν τρελός να βάλω και τον 6128 αλλά το scart cable μου το χάλασα για κάποιο λόγο. Ευκαιρία να το ξαναφτιάξω πιο σωστά!
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: