CRT vs OLED/LED

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας milntov
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Αν ειναι να δω ταινια η να παιξω καποιο καινουργιο παιχνιδι φυσικα και θα παιξω σε hd τηλεοραση.Η crt μου ειναι αχρηστη σε αυτα.Οταν ομως μιλαμε για retro μια 21" crt tv ειναι οτι πρεπει.Να ξερουμε και γιατι μιλαμε.

Τα watt με μια απλη αναζητηση που εκανα πριν στο eshop για τις 55" QLED-OLED πως σου φανηκαν???
Και πολυ καλα κανεις, τρεχω ολα μου τα παιχνιδια σε συγχρονες οθονες/τηλεορασεις για τους λογους που ειπαμε παραπανω.

Η 55αρα εχει πολυ λογικη καταναλωση, αν και ενεργιακης κλασης Β. Καμια σχεση εν ολιγης με τις Α/+++ που υφιστανται επισης.

Παρεπιπτωντος, η 32αρα LCD που παραθεσες, παρα πολυ παλια κυκλοφορια, πανω απο 10 χρονια πριν. Δεν ειναι δικαιη συγκριση με τις πολυ προσφατες CRT που παρεθεσες, και κυκλοφορησαν συγκριτικα λιγα χρονια πριν τον τερματισμο τους απο την αγορα.

Δεν ειναι δικαιη συγκριση με τις πολυ προσφατες CRT που παρεθεσες, και κυκλοφορησαν συγκριτικα λιγα χρονια πριν τον τερματισμο τους απο την αγορα.
Δεν το καταλαβαινω με τιποτα αυτο...Τι παει να πει δεν ειναι δικαιη η συγκριση ??Εγραψα για τις τηλεορασεις που εχω στο σπιτι.Αυτες εχω.Τι θες να κανω??να παω για ανασκαφες μηπως βρω crt τηλεορασεις δεκαετιας 60-70???

Η 55αρα εχει πολυ λογικη καταναλωση, αν και ενεργιακης κλασης Β. Καμια σχεση εν ολιγης με τις Α/+++ που υφιστανται επισης.
Δηλαδη ποσα watt καινε οι 55" oled-qled  Α/+++ ???κοστος???

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το καταλαβαινω με τιποτα αυτο...Τι παει να πει δεν ειναι δικαιη η συγκριση ??Εγραψα για τις τηλεορασεις που εχω στο σπιτι.Αυτες εχω.Τι θες να κανω??να παω για ανασκαφες μηπως βρω crt τηλεορασεις δεκαετιας 60-70???
Ναι με την διαφορα ομως οτι εγω μιλαω για συγχρονες οθονες και τηλεορασεις. Οι τηλεορασεις που εχεις οντως καταναλωνουν τοσο, οχι ομως και ολες οι υπολοιπες ευρυτερα. Του φιλου πχ φανταζομαι θα εκαιγε 200+watt, παραπλησια με την 32ιντσων Samsung CRT που ειχαν και οι δικοι μου σπιτι τους. Οι παλαιοτερες CRT, και ειδικα οι μεγαλυτερες σαν καταναλωση δεν εχουν καμια μα καμια σχεση με αυτες που εχεις εσυ.

Δηλαδη ποσα watt καινε οι 55" oled-qled  Α/+++ ???
Ενα καλο μοντελο οπως η QE65Q6FNATXXH, καταναλωνει 110-120W.

https://www.euronics.ee/t-en/88271/tvs-and-home-cinema-systems/65-ultra-hd-qled-tv-samsung/qe65q6fnatxxh

Τωρα, για καταναλωση ενεργειας σε 14-24 ιντσες τα πραγματα ξεφευγουν κατα πολυ. Καμια συγκριση με τις CRT επισης.

το χειροτερο ενα σταθερό PC που θα θέλει καμια 200ρα watt και βαλε με την μεγάλη LCD. Εκεί παει η κατανάλωση στον θεό.
Φαντάσου δηλαδή τι γινόταν όταν είχαμε τα PCιά με CRT monitors.

Πάντως μετράει να έχεις ένα ποιοτικά τροφοδοτικό σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να μην έχει πολύ "χασούρα"

200+ watt σε 28" crt τηλεοραση που ειχε ο φιλος σου δεν εχει υπαρξει.Ψαξε ολο το internet να δουμε αν θα βρεις 200+watt σε 28" τηλεοραση.Η συζητηση ειναι γενικη με τα watt και οχι οτι σωνει και καλα να βρουμε τις αρχαιες τηλεορασεις crt με περισσοτερα watt και συγκρινουμε με κρητηριο μονο αυτες 28"+

Αν ειναι ετσι σου βαζω και εγω καινουργιες τηλεορασεις που πουλανε τωρα και δες τα watt

Μερικες καινε παρα πολυ...δεν νομιζω να εχουν υπαρξει CRT τηλεορασεις με τοσα watt οπως εδω: 
QLED TV SAMSUNG QE55Q6FNATXXH QLED 55'' LED ULTRA HD SMART WIFI θελει 170 watt 
https://www.e-shop.gr/tv-samsung-qe55q8cn-55-curved-qled-4k-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152334

Και το κερασακι στην τουρτα με τα 255 watt της 55" QLED που πουλανε τωρα 
https://www.e-shop.gr/tv-samsung-qe55q9fnatxxh-55-qled-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152442

Για να δουμε αν εχουν βγαλει και παραπανω watt στις καινουργιες τηλεορασεις

Βρες και εσυ τις crt τηλεορασεις που θες με τα περισσοτερα watt να δουμε

Αν υποθέσουμε οτι έχουμε μια συσκευή+tv που καίει 200w και παίζουμε 3 ώρες την μέρα δηλαδή 600w * 30 μέρες = 18kw * 0.08 μας καίει γύρω στο 1,5€ τον μήνα. Πρόχειρος υπολογισμός (οι τιμες αλλάζουν ανάλογα την κατανάλωση)  . Ενα Wii και μια 14ρα CRT στις ίδιες ώρες είναι το 1/3 δηλαδή 0,5€ τον μήνα.

Αν έχουμε ενα ενεργοβορο σύγχρονο PC που καίει 300w συν οθόνη ενα 100ρι w και το έχουμε ανοιχτό κάτι 10ωρα που παιζουν κάτι καμμενοι online RPG ο λογαριασμός παει στα  σύννεφα μπορεί και 10€ τον μήνα.

200+ watt σε 28" crt τηλεοραση που ειχε ο φιλος σου δεν εχει υπαρξει.Ψαξε ολο το internet να δουμε αν θα βρεις 200+watt σε 28" τηλεοραση.Η συζητηση ειναι γενικη με τα watt και οχι οτι σωνει και καλα να βρουμε τις αρχαιες τηλεορασεις crt με περισσοτερα watt και συγκρινουμε με κρητηριο μονο αυτες 28"+

Αν ειναι ετσι σου βαζω και εγω καινουργιες τηλεορασεις που πουλανε τωρα και δες τα watt

Μερικες καινε παρα πολυ...δεν νομιζω να εχουν υπαρξει CRT τηλεορασεις με τοσα watt οπως εδω: 
QLED TV SAMSUNG QE55Q6FNATXXH QLED 55'' LED ULTRA HD SMART WIFI θελει 170 watt 
https://www.e-shop.gr/tv-samsung-qe55q8cn-55-curved-qled-4k-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152334

Και το κερασακι στην τουρτα με τα 255 watt της 55" QLED που πουλανε τωρα 
https://www.e-shop.gr/tv-samsung-qe55q9fnatxxh-55-qled-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.152442

Για να δουμε αν εχουν βγαλει και παραπανω watt στις καινουργιες τηλεορασεις

Βρες και εσυ τις crt τηλεορασεις που θες με τα περισσοτερα watt να δουμε
Δεν ξερω ποιο μοντελο ηταν, αλλα δεν θα ελεγα πως ειναι και αδυνατον. Πχ η  TX-P3271H που διαβαζω, καταναλωνει 190 watt. Και μιλαμε για τηλεοραση που κυκλοφορησε επισης στο τελος της ζωης των CRT, οπου ειχαν καλυτερη καταλανωση απο παλαιοτερα μοντελα.

https://www.cnet.com/products/samsung-tx-p3271h-premier-32-crt-tv/

Φανταζομαι μπορω να βρω πολλα περισσοτερα παραδειγματα, αυτο αρκει και δεν νομιζω οτι ειναι η πιο ενεργειακα κοστοβορα τηλεοραση CRT.

Και τα δυο παρακατω παραδειγματα που δινεις ειναι ενεργειακης κλασης Β. Ακομα και ετσι, ποσο νομιζεις θα καταναλωναν σε αντιστοιχες ιντσες οι CRT;

Δεν ειμαι σιγουρος τι θελεις να αποδειξεις. Το οτι αρεσουν οι CRT σε κοσμο για τους προσωπικους τους λογους ειναι γεγονος. Το οτι ηταν καταναλωνουν υπερπολλαπλασια watts σε συγκριση με τις νεωτερες τεχνολογιες δεν ειναι υποθεση ουτε θεωρια, αλλα γεγονος.

https://caec.coop/tips/clear-picture-television-energy-usage/

https://www.tomshardware.com/reviews/lcd-backlight-led-cfl,2683-7.html

Εσυ δηλαδη θελεις να συγκρινουμε τα καινουργια και συκγκεκριμενα μοντελα τηλεορασεων που καταναλωνουν την λιγοτερη ενεργεια και στις crt να βρουμε τα παλιοτερα μοντελα η καποια μοντελα crt που καινε τα περισσοτερα watt??

Δεν ειμαι σιγουρος τι θελεις να αποδειξεις. Το οτι αρεσουν οι CRT σε κοσμο για τους προσωπικους τους λογους ειναι γεγονος. Το οτι ηταν καταναλωνουν υπερπολλαπλασια watts σε συγκριση με τις νεωτερες τεχνολογιες δεν ειναι υποθεση ουτε θεωρια, αλλα γεγονος.
Συζητηση κανουμε και γραφουμε τα watt απο μοντελα crt-oled-lcd-qled τηλεορασεις για να εχουμε μια ιδεα.Σου το εγραψα και στα προηγουμενα ποστ οτι με μια crt 28" και λειτουργια 1-3 ωρες την ημερα δεν γινεται απο αυτο και μονο να ειναι ο λογαριασμος σε τρομακτικα επιπεδα.Οπως το εγραψες ενας που δεν ξερει απο watt και δεν εχει ασχοληθει με αυτα θα νομισει οτι η crt τηλεοραση καιει περισσοτερo ρευμα απ οτι ολες τις συσκευες που εχει στο σπιτι.Πολυ περισσοτερο.Σου εδειξα σε ποστ φωτογραφιες με τα watt των τηλεορασεων μου και μετα αρχισες να λες οτι δεν ειναι δικαιη η συγκριση γιατι οι τηλεορασεις που ποσταρα δεν ειναι τοσο παλιες και η lcd που εχω ειναι παλια και οι crt καινε πολυ και οι καινουργιες καινε παρα πολυ λιγο.Δεν πρεπει να γραψω και εγω μερικα πραγματα πανω στο θεμα??Η επρεπε να αφησουμε μονο το αρχικο σου ποστ οτι με την χρηση μιας crt 28" o λογαριασμος ηταν σε τρομακτικα επιπεδα με 1-3 ωρες την ημερα??χωρις να πεις ποσα watt εκαιγε η συγκεκριμενη..Να καταλαβουμε τι??με το ηταν παλια και δεν ξερω ποσα watt εκαιγε  αλλα καιει παρα παρα πολυ αφου ειναι παλια...Επισης εγραψες:

Δεν ειναι λαθος γιατι εκανε την ερευνα και μετρησεις του, και οι λογαριασμοι του ρευματος ειναι οι αποδειξεις του.

Ο shinobi εγραψε:

Αν υποθέσουμε οτι έχουμε μια συσκευή+tv που καίει 200w και παίζουμε 3 ώρες την μέρα δηλαδή 600w * 30 μέρες = 18kw * 0.08 μας καίει γύρω στο 1,5€ τον μήνα.

Φαντασου δηλαδη ποσα watt πρεπει να καιει μια συσκευη για να ειναι ο λογαριασμος σε τρομακτικα επιπεδα μονο απο αυτη

H crt τηλεοραση που εβαλες ειναι 68 κιλα περιπου και 32" πραγματικο τερας!!!θες φορτηγο για να την μεταφερεις ..Τα συνηθισμενα watt στις τηλεορασεις CRT 28-29" που εχω δει ειναι λιγο λιγοτερο απο 100 watt 

Ο λογαριασμος ανεβαίνει απο αλλες ενεργοβορες συσκευές όπως παλιό ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, σόμπες, θερμοσίφωνο, παλιές λάμπες κλπ. Αυτα καίνε χ10 όσο καίει μια μεγάλη Crt οθόνη. 

Αν έχουμε ενα ενεργοβορο σύγχρονο PC που καίει 300w συν οθόνη ενα 100ρι w και το έχουμε ανοιχτό κάτι 10ωρα που παιζουν κάτι καμμενοι online RPG ο λογαριασμός παει στα  σύννεφα μπορεί και 10€ τον μήνα.
Εντάξει αυτό το ποσό λογικά θα είναι αν τραβάει ρευμα το PC, δηλαδή παίζεις κανα παιχνίδι. Αμα είναι idle η σερφάρεις κλπ που δεν ξεπερνάει το 10% usage δεν νομίζω να καταναλώνει τόσα watt. Δεν είναι όπως παλιά, αμα είσαι idle η CPU και η GPU κόβουν ταχύτητες.

Ολα είναι σχετικά, εμένα το λάπτοπ καίει 85W (τοσο λέει το τροφοδοτικό, φαντάζομαι τόσο σε φουλ ταχύτητες), ενώ η LCD 32" 110W και δουλεύει σχεδόν όλη μέρα δηλαδή καίει πολύ παραπάνω ρεύμα από το λαπτοπ με τα κοντερ στο κόκκινο δηλαδή σε gaming.

κυριολεκτικα πληρωνει το 1/20 για αυτα σε σχεση με παλαιοτερα.
Για να καταλαβεις και εσυ ποσο λαθος ηταν το πρωτο σου ποστ στο θεμα.

Δες και εδω για να καταλαβεις τις διαφορες στα watt απο μια crt sony 29" τηλεοραση μοντελο του 1988 σε σχεση με τα τελευταια μοντελα της sony.

Καιει 115 watt την ωρα....

<<Ο καθενας βεβαια μπορει να πιστευει οτι θελει οπως πχ οτι οι crt καταναλωνουν 1000δες watt την ωρα και ειναι καταστροφη στην καταναλωση ρευματος>>  Τι αλλο να πω??Σε λιγο μου φαινεται θα απανταω μονο με ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ για να τελειωνει το θεμα με τα καταστροφικα watt  των CRT τηλεορασεων

http://obsoletetellyemuseum.blogspot.com/2011/04/sony-kv-c27-ta-year-1988.html

sony crt.jpg

Για να μην γραφουμε μονο για τα watt των τηλεορασεων εδω παλι οι διαφορες στην εικονα απο την crt τηλεοραση και απο καινουργια hd τηλεοραση.

Απο το 6:30 βλεπουμε τις διαφορες στον χαρακτηρα και της πιστας.Αν ηταν με τις καινουργιες hd να εχουν την τελεια εικονα και σωστη εικονα στα ρετρο οσοι ψαχνουν την τελεια εικονα και εχουν crt φυσικα και θα ειχαν αφησει εδω και πολλα χρονια τις crt!!Οπως φυσικα θα εκανα και εγω.Αλλα δεν μπορουν να φτασουν την crt.

Εδω παλι βλεπουμε πως παιζουμε σε crt τηλεοραση το γνωστο super mario bros σε μια sony crt trinitron και πως σε μια lcd τηλεοραση

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ στην εικονα απ το αυθεντικο nes στις τηλεορασεις

Απο LCD

mario 1.JPG

mario 2.JPG

ΚΑΙ ΑΠΟ MIA CRT SONY TRINITRON

mario 3.png

mario 4.png

λοιπόν για να μην τσακώνεστε ορίστε οι μετρήσεις μου με το βατόμετρο μου:TFT LCD Samsung SyncMaster 206 BW 234,3 Volts 0,29 A (U*I) τάση επί ένταση=φαινομένη ισχύς = 67,9 VA (apparent power), cos φ = 0,55, πραγματική ισχύς, S*cosφ=37,34 W, ενώ μετρημένη είναι λίγο διαφορετική,39,5 W

CRT 32" sony trinitron, τάση 231,1 βολτ,ρεύμα 0,41 Α, φαινομένη ισχύς =94,75 VA, cosφ=0,75, πραγματική ισχύς (real power)=72,1 W, ενώ από υπολογισμό = 71,06 W.

για να καταλάβουμε ενέργεια(kWh)=ισχύς(W)* επί χρόνος. δηλ. για να κάψει η από πάνω μια κιλοβατώρα 1000w/39,5w=25 ώρες

ενώ η από κάτω 1000w/72,1w=13,86 ώρες.

βλέπουμε ότι η CRT έχει περίπου διπλάσια πραγματική ισχύ από την LCD. h CRT μου είναι από τις τελευταίες που βγήκαν, η LCD από τις πρώτες με φωτισμό φθορίου (όχι LED που είναι τώρα). Πάντως συγκρίνουμε γενικά μήλα με αχλάδια, γιατί άλλο μια 55άρα πλάσμα και άλλο μια 14 άρα CRT,και άλλο μια 32 CRT και άλλο μια 21 TFT LED.τι βαθμό παίρνω κύριε καθηγητά;

1@milntov[/USER]

Από το video που ανέβασες βλέπουμε πολλά πράγματα. Αλλά αυτό που κάνει μπαμ είναι το πόσο στρογγυλός δείχνει ο χαρακτήρας στην CRT ενώ στην LCD είναι λες και είναι φτιαγμένος από κύβους. Βλέπεις ξεκάθαρα τα "σκαλοπάτια" γυρω από την φιγούρα.

Γι αυτό θεωρώ πλήρη αποτυχία όλα τα indie παιχνίδια με έντονα τετραγωνισμένα γραφικά που και καλά είναι "retro look". Γιατί σαν μέτρο παίρνουν το πως φαίνονται τα retro παιχνίδια στις σύγχρονες τηλεοράσεις (δηλαδή λάθος) αντί το πως είναι κανονικά. Βασίζονται σε μία τελειως λανθασμένη οπτική δηλαδή. Λογικά θα είναι πολύ νέοι σε ηλικία οι περισσότεροι.

Ευτηχώς, την "στρογγυλοποίηση" μπορείς να την πετύχεις με πολύ καλά αποτελέσματα με έναν shader στο RetroArch. Αλλά πάλι σου λείπει η λάμψη της CRT και η καθαρότητα στην κίνηση.

Οι 32" crt ειναι τερατα!!!Ποσα watt σου γραφει απο πισω??Για ρετρο θα επαιρνα μια μικροτερη

TFT  LCD??δεν ηξερα οτι υπαρχει μονιτορ με 2 ονομασιες σε μια..ποσες ιντσες??ποσα watt γραφει πανω??

άντως συγκρίνουμε γενικά μήλα με αχλάδια, γιατί άλλο μια 55άρα πλάσμα και άλλο μια 14 άρα CRT,και άλλο μια 32 CRT και άλλο μια 21 TFT LED.
Γενικα λεμε για τα watt των τηλεορασεων απο διαφορες ιντσες για να βλεπουμε ποσο καινε οπως πχ τις εβαλα σε φωτογραφιες τις δικες μου τηλεορασεις που δειχνουν τα watt.

όντως επειδή είναι τέρας δεν μπορώ να την γυρίσω να δω τι γράφει πίσω γιατί αν με πλακώσει θα με κάνει πίτα.πάντα οι ενδείξεις του κατασκευαστή είναι ενδεικτικές, για αυτό τα μέτρησα με βατόμετρο. TFT θα πεί thin film transistor και είναι η τεχνολογία που έχουν οι τηλεοράσεις αυτές και δεν χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή για κάθε πιξελ αλλά τα αναβοσβήνει το καθένα με έξυπνο τρόπο με ένα τρανζίστορ που είναι ενσωματωμένο σε κάθε πίξελ. LCD = Liquid Crystal Display και είναι η κλασσική τεχνολογία υγρών κρυστάλλων αλλά σε μεγάλη κλίμακα σε σχέση με τις οθονούλες που ήταν δυνατές με την τεχνολογία των '80ς.

όντως επειδή είναι τέρας δεν μπορώ να την γυρίσω να δω τι γράφει πίσω γιατί αν με πλακώσει θα με κάνει πίτα.
Ναι εννοειται αφησε την ως εχει ειναι πολυ βαρια.

πάντα οι ενδείξεις του κατασκευαστή είναι ενδεικτικές, για αυτό τα μέτρησα με βατόμετρο.
Τα watt που γραφει απο πισω ειναι το max της καταναλωσης..Δηλαδη οταν εχουμε χαμηλο το contrast-φωτεινοτητα καινε λιγοτερο απο αυτο που γραφουν πισω,τοσο οι crt οσο και οι lcd και τα πιο καινουργια μοντελα.

TFT θα πεί thin film transistor και είναι η τεχνολογία που έχουν οι τηλεοράσεις αυτές και δεν χρειάζεται ξεχωριστή γραμμή για κάθε πιξελ αλλά τα αναβοσβήνει το καθένα με έξυπνο τρόπο με ένα τρανζίστορ που είναι ενσωματωμένο σε κάθε πίξελ. LCD = Liquid Crystal Display και είναι η κλασσική τεχνολογία υγρών κρυστάλλων αλλά σε μεγάλη κλίμακα σε σχέση με τις οθονούλες που ήταν δυνατές με την τεχνολογία των '80ς.
Ναι τα ειχα διαβασει πολυ παλια για τις συγκεκριμενες τεχνολογιες, απλως νομισα μηπως ηταν 2 ονοματα σε ενα σε καποιο περιεργο μοντελο.

Η lcd σου ποσες ιντσες ειναι και watt??

Από το video που ανέβασες βλέπουμε πολλά πράγματα. Αλλά αυτό που κάνει μπαμ είναι το πόσο στρογγυλός δείχνει ο χαρακτήρας στην CRT ενώ στην LCD είναι λες και είναι φτιαγμένος από κύβους. Βλέπεις ξεκάθαρα τα "σκαλοπάτια" γυρω από την φιγούρα.

Γι αυτό θεωρώ πλήρη αποτυχία όλα τα indie παιχνίδια με έντονα τετραγωνισμένα γραφικά που και καλά είναι "retro look". Γιατί σαν μέτρο παίρνουν το πως φαίνονται τα retro παιχνίδια στις σύγχρονες τηλεοράσεις (δηλαδή λάθος) αντί το πως είναι κανονικά. Βασίζονται σε μία τελειως λανθασμένη οπτική δηλαδή. Λογικά θα είναι πολύ νέοι σε ηλικία οι περισσότεροι.

Ευτηχώς, την "στρογγυλοποίηση" μπορείς να την πετύχεις με πολύ καλά αποτελέσματα με έναν shader στο RetroArch. Αλλά πάλι σου λείπει η λάμψη της CRT και η καθαρότητα στην κίνηση.
Ετσι ακριβως!!! Η εικονας που βγαζει μια καλη crt τηλεοραση στα ρετρο δεν εχει σχεση με αυτο που βλεπουμε στις καινουργιες.Η στρογγυλοτητα στα πιξελ η λαμψη του φωσφορου η απεικονηση των χρωματων και η καθαροτητα στην κινηση σε καλη crt τηλεοραση οπως πχ ενα καλο μοντελο sony με aperture grille κανει την διαφορα τεραστια με τις καινουργιες hd τηλεορασεις.

Η λαμψη της crt δεινει πολυ ζωντανια στο παιχνιδι!!ειναι ενα πολυ μεγαλο + στα ρετρο παιχνιδια.Οπως ενα μικρο παραδειγμα εδω.Αριστερα μια λαμπερη εικονα απο το παιχνιδι outrun σε crt arcade monitor με υψηλο contrast και δεξια το παιχνιδι σε lcd τηλεοραση.Το contrast level μιας καλης crt τηλεορασης δεν μπορουν να το φτασουν οι καινουργιες hd τηλεορασεις.

CRT με παρα πολλες χιλιαδες ωρες λειτουργιας οσο ναναι θα πεσουν σε ενταση της λαμψης.

outrun.png

Εσυ δηλαδη θελεις να συγκρινουμε τα καινουργια και συκγκεκριμενα μοντελα τηλεορασεων που καταναλωνουν την λιγοτερη ενεργεια και στις crt να βρουμε τα παλιοτερα μοντελα η καποια μοντελα crt που καινε τα περισσοτερα watt??

Συζητηση κανουμε και γραφουμε τα watt απο μοντελα crt-oled-lcd-qled τηλεορασεις για να εχουμε μια ιδεα.Σου το εγραψα και στα προηγουμενα ποστ οτι με μια crt 28" και λειτουργια 1-3 ωρες την ημερα δεν γινεται απο αυτο και μονο να ειναι ο λογαριασμος σε τρομακτικα επιπεδα.Οπως το εγραψες ενας που δεν ξερει απο watt και δεν εχει ασχοληθει με αυτα θα νομισει οτι η crt τηλεοραση καιει περισσοτερo ρευμα απ οτι ολες τις συσκευες που εχει στο σπιτι.Πολυ περισσοτερο.Σου εδειξα σε ποστ φωτογραφιες με τα watt των τηλεορασεων μου και μετα αρχισες να λες οτι δεν ειναι δικαιη η συγκριση γιατι οι τηλεορασεις που ποσταρα δεν ειναι τοσο παλιες και η lcd που εχω ειναι παλια και οι crt καινε πολυ και οι καινουργιες καινε παρα πολυ λιγο.Δεν πρεπει να γραψω και εγω μερικα πραγματα πανω στο θεμα??Η επρεπε να αφησουμε μονο το αρχικο σου ποστ οτι με την χρηση μιας crt 28" o λογαριασμος ηταν σε τρομακτικα επιπεδα με 1-3 ωρες την ημερα??χωρις να πεις ποσα watt εκαιγε η συγκεκριμενη..Να καταλαβουμε τι??με το ηταν παλια και δεν ξερω ποσα watt εκαιγε  αλλα καιει παρα παρα πολυ αφου ειναι παλια...Επισης εγραψες:

Δεν ειναι λαθος γιατι εκανε την ερευνα και μετρησεις του, και οι λογαριασμοι του ρευματος ειναι οι αποδειξεις του.

Ο shinobi εγραψε:

Αν υποθέσουμε οτι έχουμε μια συσκευή+tv που καίει 200w και παίζουμε 3 ώρες την μέρα δηλαδή 600w * 30 μέρες = 18kw * 0.08 μας καίει γύρω στο 1,5€ τον μήνα.

Φαντασου δηλαδη ποσα watt πρεπει να καιει μια συσκευη για να ειναι ο λογαριασμος σε τρομακτικα επιπεδα μονο απο αυτη

H crt τηλεοραση που εβαλες ειναι 68 κιλα περιπου και 32" πραγματικο τερας!!!θες φορτηγο για να την μεταφερεις ..Τα συνηθισμενα watt στις τηλεορασεις CRT 28-29" που εχω δει ειναι λιγο λιγοτερο απο 100 watt
Λεω το αυτονοητο, οτι συγκρινεις εσυ συγκρινεις τις δικες του τηλεορασεις ενω τα πραγματα δεν ηταν ετσι. Πολλες παλαιοτερες τηλεορασεις ειχαν υπερπολλαπλασια καταναλωση ρευματος οπως και σου λενε ολες οι σελιδες. Δεν ειμαι σιγουρος αν εννοεις πως οι CRT εχουν εφαμιλη καταναλωση με τις OLED/LED, αυτο δεν ισχυει ομως σε καμια περιπτωση.

Ξεκαθαρισα προηγουμενως οτι ηταν σχημα λογου. Τα 20-30watt που καιει πλεον εχουν πολυ μεγαλη διαφορα απο τα 200-250+ και αυτο ειναι επισης πραγματικοτητα. Τωρα για τα υπολοιπα περι κοστους και καταναλωση συσκευων, ο καθενας κανει αυτο που πιστευει και αυτο που μπορει στη καταναλωση σπιτι του απλα και λαικα. Ο φιλος λοιπον εκανε το αυτονοητο και γλυτωσε και γλυτωνει και ετσι χρηματα που δεν του περισσεουν.

Επειδη τωρα οι δικοι μου ειχαν την τελευταια Samsung CRT HD 32 ιντσων, και εκαιγε πολλα και ειχε απιστευτη θερμοκρασια. Τωρα επειδη δεχτηκα σχολιο προηγουμενως απο τριτο ατομο οτι αυτο δεν ισχυει, στο σπιτι ειδαν κατευθειαν διαφορα οταν εβαλαν την LED LG που εχουν τωρα.
Ξεχωρα φυσικα που ηταν απιστευτα κιλα και δεν μπορουσε να μετακινηθει με τιποτα.

Για να καταλαβεις και εσυ ποσο λαθος ηταν το πρωτο σου ποστ στο θεμα.

Δες και εδω για να καταλαβεις τις διαφορες στα watt απο μια crt sony 29" τηλεοραση μοντελο του 1988 σε σχεση με τα τελευταια μοντελα της sony.

Καιει 115 watt την ωρα....

<<Ο καθενας βεβαια μπορει να πιστευει οτι θελει οπως πχ οτι οι crt καταναλωνουν 1000δες watt την ωρα και ειναι καταστροφη στην καταναλωση ρευματος>>  Τι αλλο να πω??Σε λιγο μου φαινεται θα απανταω μονο με ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ για να τελειωνει το θεμα με τα καταστροφικα watt  των CRT τηλεορασεων

http://obsoletetellyemuseum.blogspot.com/2011/04/sony-kv-c27-ta-year-1988.html
Με την διαφορα μονο που οι Sony ειχαν πολυ καλη καταναλωση σε σχεση με τον ανταγωνισμο, και τοτε κοστιζαν υπερπολλαπλασια χρηματα επισης. Για παρεθεσε αν θες μια αντιστοιχη απο τριτη εταιρεια, πχ Victor Japan η Sharp να δουμε διαφορες.

Δεν ειμαι σιγουρος τι παραθετεις με την διευθυνση παραπανω, δεν βλεπω να συγκρινει καπου την καταναλωση τους σε συγκριση με τις OLED/LED πχ.

Και πανω στο αλλο θεμα με την απεκονισει και τα χρωματα, επειδη ειχα διαβασει ενα πολυ ωραιο θεμα πανω στο Mario Bros πριν λιγο καιρο. Ειχαν βγει καποια εγγραφα κατα την δημιουργια του παιχνιδιου για το πως σχεδιασαν και ηθελαν να μοιαζουν οι πιστες. Και ο ουρανος ηταν ανοιχτο γαλαζιο. Κατι που ειδαμε μαλλον πρωτη φορα μεσω εξομοιωτων, και καιρο μετα με RGB/HDMI mods. Στις CRT, ακομα και στις PVM/BVM οι αποχρωσεις ειναι μεταξυ μπλε και μωβ. Καμια σχεση δηλαδη με αυτο που σχεδιασαν και ξεραμε.

http://wavebeam.blogspot.com/2017/03/wavebeam-nes-palette.html

Για τελος, δεν μιλησα ποτε στη συγκριση για τις κλασικες παλιες LCD/TFT. Μονο για OLED/LED και νεωτερες τεχνολογιες.

Λεω το αυτονοητο, οτι συγκρινεις εσυ συγκρινεις τις δικες του τηλεορασεις ενω τα πραγματα δεν ηταν ετσι. Πολλες παλαιοτερες τηλεορασεις ειχαν υπερπολλαπλασια καταναλωση ρευματος οπως και σου λενε ολες οι σελιδες. Δεν ειμαι σιγουρος αν εννοεις πως οι CRT εχουν εφαμιλη καταναλωση με τις OLED/LED, αυτο δεν ισχυει ομως σε καμια περιπτωση.
Γιατι να τα εξηγω 200 φορες??Το καθε μοντελο ειναι διαφορετικο στην καταναλωση.Yπαρχουν διαφορες στα watt σε oled-led-qled-lcd.
Πολλα μοντελα led σιγουρα καινε λιγοτερα watt απο τις crt αλλα υπαρχουν και 55"που φτανουν τα 250 watt.
H lcd 32" μου πχ καιει 150 watt και η crt μου 21" 50-56 watt και παει λεγοντας για τις υπολοιπες.Αλλα γενικα τα πιο οικονομικα μοντελα 
σε watt που εχω δει ειναι σε led τηλεορασεις και εβαλα σε προηγουμενο ποστ και το μοντελο της led 32" με 41watt.Επιλεγεις και παιρνεις.Δεν συγκρινω μονο με βαση τις τηλεορασεις που εχω εγω.Εχω δει τα watt αρκετων crt τηλεορασεις τα τελευταια χρονια για να εχω αποψη πανω στο θεμα.

Τα 20-30watt που καιει πλεον εχουν πολυ μεγαλη διαφορα απο τα 200-250+
Ποια 200-250 watt??Ειδες ποσο καιει και το γραφεις.Το λες και με σιγουρια στα ποστ σου.ξερεις η δεν ξερεις να τελειωνουμε???

Δεν ειμαι σιγουρος τι παραθετεις με την διευθυνση παραπανω, δεν βλεπω να συγκρινει καπου την καταναλωση τους σε συγκριση με τις OLED/LED πχ.
Εγραψα δες ποσα watt καιει μια sony crt 29" του 1988 Σεσχεση με τα τελευται μοντελα της sony.Φυσικα για  crt μιλαμε.Τα τελευται μοντελα CRT 29 που εχω δει καινε λιγο λιγοτερο απο 100 watt

Και πανω στο αλλο θεμα με την απεκονισει και τα χρωματα, επειδη ειχα διαβασει ενα πολυ ωραιο θεμα πανω στο Mario Bros πριν λιγο καιρο. Ειχαν βγει καποια εγγραφα κατα την δημιουργια του παιχνιδιου για το πως σχεδιασαν και ηθελαν να μοιαζουν οι πιστες. Και ο ουρανος ηταν ανοιχτο γαλαζιο. Κατι που ειδαμε μαλλον πρωτη φορα μεσω εξομοιωτων, και καιρο μετα με RGB/HDMI mods. Στις CRT, ακομα και στις PVM/BVM οι αποχρωσεις ειναι μεταξυ μπλε και μωβ. Καμια σχεση δηλαδη με αυτο που σχεδιασαν και ξεραμε.

http://wavebeam.blogspot.com/2017/03/wavebeam-nes-palette.html

Για τελος, δεν μιλησα ποτε στη συγκριση για τις κλασικες παλιες LCD/TFT. Μονο για OLED/LED και νεωτερες τεχνολογιες.
Πλακα κανεις??που να φτασουν το βαθυ χρωμα φωσφορου της crt οι καινουργιες hd??Με το υψηλο contrast μιας καλης crt μπορεις να 
εχεις βαθυ ανοιχτο γαλαζιο οσο δεν παει.Το ρυθμιζεις εσυ.Σε παρα πολλες crt τηλεορασεις το χρωμα ειναι ΒΑΘΥ  ανοιχτο γαλαζιο οσο δεν παει.

Και παλι τα βιντεο δεν μπορουν να αποδοσουν την ενταση των χρωματων και ακριβως τα σωστα χρωματα  για να καταλαβεις ακριβως τι εννοω.Υπολογισε σε x στην ενταση contrast χρωματος που μπορεις να εχεις.

Γιατι να τα εξηγω 200 φορες??Το καθε μοντελο ειναι διαφορετικο στην καταναλωση.Yπαρχουν διαφορες στα watt σε oled-led-qled-lcd.
Πολλα μοντελα led σιγουρα καινε λιγοτερα watt απο τις crt αλλα υπαρχουν και 55"που φτανουν τα 250 watt.
H lcd 32" μου πχ καιει 150 watt και η crt μου 21" 50-56 watt και παει λεγοντας για τις υπολοιπες.Αλλα γενικα τα πιο οικονομικα μοντελα 
σε watt που εχω δει ειναι σε led τηλεορασεις και εβαλα σε προηγουμενο ποστ και το μοντελο της led 32" με 41watt.Επιλεγεις και παιρνεις.Δεν συγκρινω μονο με βαση τις τηλεορασεις που εχω εγω.Εχω δει τα watt αρκετων crt τηλεορασεις τα τελευταια χρονια για να εχω αποψη πανω στο θεμα
Συμφωνοι πως υπαρχουν διαφορες απο ετος σε ετος, εταιρεια σε εταιρεια και κυκλοφορια σε κυκλοφορια.

Εδω πεφτεις σε μια κλασικη παγιδα. Οι συγχρονες τηλεορασεις καινε εως και τα αναγραφομενα watts. Αν πχ εισαι με WIFI και κανεις αναμεταδοση δεδομενων και εχεις τις ρυθμισεις στο μεγιστο, θα καταναλωσεις πολυ κοντα στο μεγιστο θεωρητικο της τηλεορασης. Αλλα σε αντιθεση με τις CRT, δεν θα καις τοσο συνεχεια!
Στη καλυτερη περιπτωση να παιξεις με ρυθμισεις φωτεινοτητας σε μια CRT. Λογω τεχνολογιας θα καψει πολυ ομως οπως και να εχει. Διαφωνεις εδω;

32 ιντσων τηλεορασεις με καταναλωση καπου στα 30watt υπαρχουν εδω και χρονια. Πχ
https://www.displayspecifications.com/en/model/d8c5fbd

Ποια 200-250 watt??Ειδες ποσο καιει και το γραφεις.Το λες και με σιγουρια στα ποστ σου.ξερεις η δεν ξερεις να τελειωνουμε???

Εγραψα δες ποσα watt καιει μια sony crt 29" του 1988 Σεσχεση με τα τελευται μοντελα της sony.Φυσικα για  crt μιλαμε.Τα τελευται μοντελα CRT 29 που εχω δει καινε λιγο λιγοτερο απο 100 watt

Πλακα κανεις??που να φτασουν το βαθυ χρωμα φωσφορου της crt οι καινουργιες hd??Με το υψηλο contrast μιας καλης crt μπορεις να 
εχεις βαθυ ανοιχτο γαλαζιο οσο δεν παει.Το ρυθμιζεις εσυ.Σε παρα πολλες crt τηλεορασεις το χρωμα ειναι ΒΑΘΥ  ανοιχτο γαλαζιο οσο δεν παει.

Και παλι τα βιντεο δεν μπορουν να αποδοσουν την ενταση των χρωματων και ακριβως τα σωστα χρωματα  για να καταλαβεις ακριβως τι εννοω.Υπολογισε σε x στην ενταση contrast χρωματος που μπορεις να εχεις.
Οχι δεν ειχα δει την καταναλωση της τηλεορασης του, βαση μετρησεων απο τοσες σελιδες δεν μου φαινεται αδιανοητο. Με σιγουρα ξερω οτι η τηλεοραση των δικων μου ειχε μεγαλη καταναλωση και ακομα μεγαλυτερη παραγωγη θερμοτητας, αλλα αφου το αμφβιστησαν και αυτο δεν ξερω τι αλλο να προσθεσω.

Επισης δεν εχω προσβαση σε τηλεορασεις Sony CRT, διαβαζω ομως οτι ειχαν πολυ καλη καταναλωση. Οπως ειπες και εσυ παραπανω, δεν ηταν ολες οι τηλεορασεις ετσι. Καποιες πιθανο να καταναλωναν λιγοτερο, πολυ περισσοτερες ομως εχουν ακομα μεγαλυτερη καταναλωση.

Βασικα και τα 2 βιντεακια που ανεβασες ειναι ακριβως αυτο που λεω. Δες την συγκριση απο την σελιδα που παραθεσα. Το προηγουμενο που εβαλες με το Outrun ειναι απο τους καλυτερους λογους που δεν ξανασχοληθηκα ποτε με τις CRT. Θολουρα, ξεβγαλμενα χρωματα και αυτη η απαισια κινηση. Προφανως και δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν για το πως βλεπω την απεκονιση στις CRT, οπως και δεν αλλαζει τι ειναι και τι μου προσφερουν τα συγχρονα panels. Οπου ευτυχως ειναι αυτο που ηθελα και περιμενα απο μικρος.

Παρεπιπτωντος, ακομα και να εχει προβλημα στην απεκονιση μιας συγχρονης παλαιοτερης τηλεορασης ενα παλιο συστημα, οπως πχ ας πουμε το NES η το Mega Drive, πλεον υπαρχουν και HDMI mods, αλλα και τριτες συσκευες για να συνδεθουν σε συγχρονες τηλεορασεις, οπως τα OSSC και Retrotink μεταξυ αυτων. Και παρα πολλοι που ασχολουνται, προτιμουν αυτα. Καμια εκπληξη ουτε εδω.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα