Dead Space 1 και 2

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας , μιας και πρόσφατα αγόρασα τα Dead Space 1 και 2 και δυσκολεύομαι να τα κάνω να τρέξουν ...

Συγκεκριμένα , εγκατέστησα το Dead Space 1 , αλλά όταν πατάω το εικονίδιο να τρέξει , το πρόγραμμα αδρανεί για περίπου 20 δεπτερόλεπτα (άλλες φορές σχεδόν καθόλου) και κατόπιν μου βγάζει το κάτωθι μύνημα :



Έψαξα στο διαδίκτυο και εφάρμοσα ένα σωρό μεθόδους , αλλά δεν κατάφερα κάτι . Σημειώνω βέβαια πως οι λύσεις που βρήκα αφορούσα την περίπτωση που το πρόγραμμα έτρεχε , αλλά έπαυε σε κάποια φάση να τρέχει , οπότε ίσως ούτως ή άλλως να μην έκαναν κάτι . Συγεκριμένα δοκίμασα το κόλπο με το αρχείο Settings.txt , δοκίμασα με την ανάλυση , το V-Sync . Τίποτα . Δοκίμασα και την απενεργοποίηση των HID συσκευών (μάλλον Human Interface Devices σημαίνει) . Πάλι τίποτα . Οπότε σκεύτηκα μήπως αυτό που συμβαίνει να είναι τόσο απλό όσο προκύπτει από το μύνημα , δηλαδή μήπως να μη λειτουργεί ο ίδιος ο license server .

Έτσι είπα να δοκιμάσω το Dead Space 2 . Το εγκατέστησα και αυτό , αλλά όταν πήγα να τρέξω , έπεσα σε άλλο πρόβλημα ... το Dead Space 2 ξεκινάει μεν , αλλά ήδη από την αρχή του προγράμματος σου ζητάει να κάνεις κάποια ηλεκτρονική καταγραφή του προϊόντος . Αυτό δεν είναι κακό , αλλά πώς να το κάνω όταν δε μπορώ να διαβάσω τι μου δείχνει ; όλη η εικόνα δείχνει σαν να είναι "τραβηγμένη" προς τα κάτω και προς τα δεξιά , με αποτέλεσμα το κάτω περιεχόμενο να μην είναι ορατό . Αν πλησιάσω το ποντίκι προς το κάτω μέρος της οθόνης , στιγμιαία η οθόνη "πετάγεται" προς τα πάνω , τρέμει για μερικά κλάσματα του δεπτερολέπτου (αποκαλύπτοντας πως στο κάτω μέρος υπάρχουν και άλλα πράγματα τελικά) και αμέσως μετά ξαναμετακινιέται προς τα κάτω . Επισυνάπτω φωτογραφία :



Οπότε ούτε έτσι βγάζω άκρη ... Το μόνο νεώτερο που προέκυψε , είναι πως μετά από περίπου 4 ώρες που ξαναάναψα τον υπολογιστή , το μύνημα στο Dead Space 1 είναι λίγο πιο διαφορετικό και συγκεκριμένα τώρα μου εμφανίζεται το εξής όταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα :



Αυτή τη φορά βγαίνει σαφέστερο νόημα . Αλλά μήπως δεν υπάρχει καν πια τέτοιος σέρβερ ; Μήπως καν δεν είναι εφικτό να τρέξει το πρόγραμμα ; ... Δε ξέρω . Ίσως να πρέπει να κατεβάσω τις μπανανοφάγες εκδόσεις των προγραμμάτων , παρότι έχω πληρώσει για τα αυθεντικά .

Για την ιστορία , χρησιμοποιώ WinXP Pro SP3 σε CPU i7 X980 @ 3.33GHz , 3.5 GB RAM , GTX 580 .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά φαίνεται πως κατάφερα και ξεκόλησα . Όσο αφορά το Dead Space 2 απλά αποσύνδεσα ένα χειριστήριο που είχα συνδεμένο . Πηγαίνοντας στο Dead Space 1 είδα πως και εκείνο έτρεξε μια χαρά . Τώρα αν αυτό έγινε λόγω της αποσύνδεσης του χειριστηρίου ή απλά μπόρεσε και συνδέθηκε στο σέρβερ δε ξέρω , πάντως τώρα τρέχουν καί τα δύο .

Το μόνο κακό που υπάρχει (προς το παρόν τουλάχιστον ! διότι δε ξέρω τι άλλο θα προκύψει ) είναι πως στο Dead Space 1 δε μπορώ να επιβάλω για την κατεύθυνση να χρησιμοποιήσω τα βελάκια του πληκτρολογίου ... Ούτε που μπορώ να φανταστώ να παίξω ένα παιχνίδι με AWSZ ! Ξέρετε αν υπάρχει κάποια λύση σε αυτό ; Υποθέτω πως το παιχνίδι προήλθε αρχικά ήταν φτιαγμένο για κονσόλες και γι'αυτό συμπεριφέρεται τόσο χάλια ...

Συμπλήρωση :

Εντάξει , ελύθη και αυτό . Χάρει στο προγραμματάκι στο τέλος αυτής της σελίδας :

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2481510
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γι'αυτο, παιρνεις ενα PS4 και στανιαρεις!! :p :p :p
 
Έλα μου ντε . Εκεί οι προγραμματιστές δεν έχουν να ανησυχήσουν για έναν ωκεανό από συσκευές , λογισμικά , συνδέσεις , συνδιασμούς και πάει λέγοντας . Είναι πιο "βάλε - παίξε" που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι . Βέβαια , από την άλλη , μετά από κάμποσο χρονικό διάστημα μένουν πίσω στις εξελίξεις ... Αλλά και αυτό έχει τον αντίκτυπό-του . Διότι μετά για να αγοράσεις ένα άλλο PC πρέπει να πληρώνεις περισσότερα απ'ότι μία κονσόλα . Τέλος πάντων ...
 
Καλή διασκέδαση φίλε iliekater, τρελές παιχνιδάρες και τα δύο...
 
Σε ευχαριστώ Stormwatch . Αν και προς το παρόν δεν με έχει ενθουσιάσει . Όχι πως είναι άσχημο , αλλά πιο πολύ μου θυμίζει Doom 3 . Απ'ότι είχα διαβάσει υποτίθεται πως είναι τρομακτικά , αλλά εμένα δεν με έχει τρομάξει καθόλου ! Ίσα-ίσα που κάθε φορά που μου την "πέφτει" ένα από έκείνα τα τερατουργήματα , η μουσική πιο πολύ ενοχλητική μου φαίνεται παρά τρομαχτική . Ίσως να φταίει το γεγονός πως από το Dead Space 1 έχει περάσει σχεδόν δεκαετία και έκτοτε έχουμε προλάβει να τρομάξουμε με άλλα . Ίσως το 2 να είναι καλλύτερο . Ίδωμεν . Πάντως απ'ότι έχω διαβάσει το 3 ούτως ή άλλως είναι χάλια . Στα αρνητικά-του συγκαταλέγω επίσης την από πίσω προοπτική και το γεγονός πως ο χειρισμός είναι δύσκολος (με το ποντίκι στρίβεις ή γρήγορα ή αργά και στο σημάδεμα άσ'τα να πάνε . Ή θα μετακινείς το στόχο πολύ αργά ή θα κινείται γρήγορα και δεν θα μπορείς να σημαδέψεις) .
 
Εμένα το 2 μου άρεσε περισσότερο πάντως...
 
Μακάρι ! Προς το παρόν πρέπει να τελειώσω το 1ο , διότι με τρώει η αποροία να δω τι έπαθαν τελικά στο σταθμό και πήγαν όλα στραβά ! Αλλά μάλλον μου θυμίζει πειράματα η κατάσταση ! ...

Κοίτα μη μου πεις ! Θέλω να μην χαλάσει η έκπληξη ! :)
 
iliekater είπε:
Μακάρι ! Προς το παρόν πρέπει να τελειώσω το 1ο , διότι με τρώει η αποροία να δω τι έπαθαν τελικά στο σταθμό και πήγαν όλα στραβά ! Αλλά μάλλον μου θυμίζει πειράματα η κατάσταση ! ...Κοίτα μη μου πεις ! Θέλω να μην χαλάσει η έκπληξη ! :)
Νομίζω οτι για να καταλάβεις τι γίνεται και απο που ξεκίνησαν όλα, πρέπει να παίξεις το prequel στο wii
 
Πίσω
Μπλουζα