Ωραίος ο 1@Wally[/USER]. Φαντάζομαι θα γνωρίζετε όλοι το
Digital Foundry. Κάνει πολύ εμπεριστατωμένα face-off παιχνιδιών
χάρις στην τεχνολογία που έχει που μπορεί να μετράει με ακρίβεια frame rates σε console games. Οι δημοσιογράφοι του κάνουν πολύ πιο τεχνική ανάλυση της κάθε έκδοσης του παιχνιδιού από το γνωστό "εμένα μου φαίνεται ότι στην κονσόλα Χ δείχνει καλύτερο από την Υ". Τελευταία επεκτάθηκαν και στο retro που βέβαια για εμάς είναι ό,τι καλύτερο. Οι δυνατότητες που δίνονται για κόντρες αλλά και να λυθούν παλαιά ζητήματα είναι φοβερές. Και σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι πιο αντικειμενικά από τις δικές μας "αναλύσεις". ο Richard Leadbetter (το μεγάλο κεφάλι του DF) ήταν δημοσιογράφος από την εποχή των 16 bit οπότε σίγουρα το γνωρίζει το θέμα.
Ένα που είπα ότι θα είχε ενδιαφέρον (και από ότι κατάλαβα ο Wally τους είχε στείλει ήδη mail) είναι για τα 3D παιχνίδια της Amiga και του ST. O 68000 του ST ήταν λίγο πιο υψηλά χρονισμένος οπότε τα παιχνίδια αυτά συνήθως έτρεχαν γρηγορότερα. Πόσο όμως και σε ποια; Και τι γινόταν στα παιχνίδια που έμπαινε στη μέση ο blitter της Amiga; Και τι γίνεται με άλλα format (όπως ο Αρχιμήδης με τον RISC ARM επεξεργαστή του); Θα ήταν ωραίο να έκανε κανένα τέτοιο αφιέρωμα το Digital Foundry.
Και βέβαια θα υπάρχουν και άλλες ιδέες για συγκριτικά (μπορεί και για οκτάμπιτους πχ, ό,τι θέλετε). Οπότε αν θέλετε να αποφασίσουμε τι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και να στείλουμε ένα mail ομαδικά στο DF να το ζητήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους retro gamers (τουλάχιστον στην Ευρώπη).