Dingoo Digital A320 / A330

Δεν ήταν 25 τελικά αλλά 18 (!!) αλλά έφτασε αεροδρόμιο χθες το βράδυ σύμφωνα με το tracking των ΕΛΤΑ... για να δούμε αν θα προλάβω να το έχω Σ/Κ!!!
 
Review - The Dingoo A330


of a SAMPLE version of the A330, and any hardware or software configurations presented in this SAMPLE A330 might change in the final model.

If youʼre frequently visiting Dingoonity, no-doubt youʼve already got yourself a Dingoo A320.



Dingoo Digital Technology Ltd has released a new revision of their Dingoo A320, called the Dingoo A330.

I wonʼt be doing much of a software review for the Dingoo A330, as itʼs pretty identical to the Dingoo A320 with respect to the native OS and the available homebrew and emulators.

Packaging

The Dingoo A330 came in a similar-sized box to the Dingoo A320. The box contains the following:

  • Dingoo A330 console
  • USB Data/Charge cable
  • A/V Cable
  • USB/Plug adapter
  • Earphones
  • Instruction manual


The various cables came packaged in individual tear-to-open packets - this is much higher quality than the clear plastic wrapping the cables from the A320 came in.

Specification

For the most part the Dingoo A330 specs are identical to the Dingoo A320. The main differences in this new model are the amount of RAM, and the addition of a 2.4ghz wireless controller receiver. The specs follow:

  • CPU: 400MHz Jz4740 Revised Processor and Motherboard
  • RAM: 64MB
  • Storage Capacity: 4GB
  • Display: TFT 2.8" QVGA LCD, 320x240
  • Battery: 1700MAh Lithium ion battery
  • Dimensions: 132×57×15 (length x width x height, in mm)
  • Weight: 120g
  • Internal 2.4GHz Receiver Module, supports 2.4GHz wireless controller


The LCD screen seems more colourful, and is definitely an improvement over the one found in the Dingoo A320. The Dingoo A330 is using the same IL9331 LCD Controller as found in newer versions of the Dingoo A320.

The Dingoo A330 has a near identical IO/button layout to the Dingoo A320, with some nice differences. These can mostly be seen as enhancements:

  • Speakers moved to back of unit
  • Shoulder buttons easier to press, more like psp triggers than buttons
  • Buttons on unit are now clear plastic with labels on underside
  • Features a wrist-strap loop, which is something the a320 missed
  • The usb port is now a standard mini-usb connection, so the usb cable fits better than with the a320


Along with these improvements come a host of problems however:

  • The new location of the speakers means that they get blocked by hands when holding the unit
  • The reset button still requires a pin or something to press it
  • The buttons are quite sticky to press, and often feel like they might get stuck
  • D-pad/buttons arenʼt very springy
  • Still no dedicated volume switch, instead relying on volume control via software as with the A320
http://boards.dingoonity.org/dingoo-hardware-general/review-the-dingoo-a330/http://gbatemp.net/t230291-dingoo-a330-review

http://a330.dingoonity.org/photos/guts/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια δεν ξερω, η Κινα δεν φημίζεται για την ποιοτητα της. Ξέρω παραδειγματα ατομων που εχουν καει απο Κίνα μερια. Όσοι το εχετε ειναι αξιόπιστο? Παρουσιασε τιποτα προβληματα?
 
Μας έχει μπερδέψει η Dingoo Digital. Συνέχεια βγάζει κονσόλες.

Εδώ είναι η πλήρες λίστα.

Νομίζω και το Gemei A330 είναι δικό της μια και το συζητούσαν στα forum του dingoonity και μάλιστα λέγανε, προσοχή δεν είναι το Dingo A330 αλλά το Gemei A330, άλλο πράγμα.

Και τώρα βγάζει και Dingoo A380. Είναι σαν το παλιό με ίδιο επεξεργαστή Injenic αλλά ανεβασμένο στα 500, υποστήριξη για τους wifi controlers του Dingoo A330, G-sensor και κατά τα άλλα ίδιο με το παλιό Dingoo σε σχήμα.

Τώρα το Gemei από την άλλη το γύρισε σε ARM11 στα 600 (underclocked to 500), μου θυμίζει λίγο Wiz/Caanoo δηλαδή σε ισχύ, και δεν ξέρω αν έχει 3d accelerator γιατί κάπου το είχα ακούσει αλλά δεν το βλέπω. Δεν πειράζει, άλλωστε τα περισσότερα ports software rendering χρησιμοποιούν, άλλωστε και στα Wiz/Caanoo ο 3d accelerator πήγε χαμένος.

Εμένα με τραβάει το Gemei A330 γιατί έχει πολύ ωραίο σχήμα, είναι δυνατό όπως τα gamepark (αναρωτιέμαι αν ο 11άρης ο ARM έχει τίποτα εξτρά, π.χ. FPU support) και απλώς θα περιμένω μέχρι να δω άμα θα το αγκαλιάσει η σκηνή. Έτσι είχα κάνει και με το dingoo, είδα ότι ενώ είναι μια άγνωστη κινέζικη κονσόλα, ξαφνικά μάζεψε community. Και τότε, επίσης λόγω της πολύ μικρής τιμής, το αγόρασα.

Τώρα οι εντυπώσεις μου από το παλιό το dingoo; Χεχε, και γενικώς για τα φτηνιάρικα κινέζικα. Προχειρίλα, το menu ή το manual είναι chinglish. Please update the fureware. 3D Game (για native apps :p ), Interesting Game (για emuls. Ναι, δηλαδή τα υπόλοιπα είναι boring game :pPP). Btw,. τώρα στο Gemei το κάνανε... Internet Game :) ))

Έχει αυτήν την πρόχειρη αίσθηση (και το γεγονός ότι βγάζουν κονσόλες αβέρτα κουβέρτα) της κινεζίλας. Αλλά θα έλεγα, για την τιμή του είναι πολύ καλό. Η μαγκιά που είχαν κάνει είναι ότι όταν το έπερνες ήταν ενσωματωμένοι οι βασικοί emulators και ήταν integrated έτσι ώστε από το menu Interesting Game πατούσες σε μια rom και έτρεχε από πίσω emulator, δεν το καταλάβαινες, λες και έτρεχε native app ήταν. Βέβαια κάποιοι emuls ήταν απαράδεκτα αργοί (Mega Drive), άλλοι ήταν καλοί (GBA) αλλά από ότι είχε βρωμίσει παίρναν τον original κώδικα από opensource emul projects, π.χ. στο gamepark και χωρίς να ζητήσουν άδεια τα χώνανε μέσα.

Πάντως έκανε community και η community έκανε port δικούς της emulators με την σωστή πια ταχύτητα και ανταπόκριση. Θα πρέπει να πω όμως ότι αυτοί έχουν βγάλει το dingux και εσύ πρέπει να μπουτάρεις στο dingux για να τρέξεις τα περισσότερα πράγματα που βγαίνουν για αυτό το μηχάνημα. Καλά ως εδώ. Απλώς, για να μπουτάρεις θέλει reset και να πατάς ένα κουμπί. Λοιπόν, για το reset που θέλει υπάρχει τρύπα και θέλει pin. Σπαστικό. Επίσης, γενικώς το μηχάνημα αν κρεμάσει δεν κλείνει έτσι. Πολύ σπαστικό. Θέλει το reset hole. Ήμουνα στο μετρό στην Αγγλία, το άνοιξα να βάλω μουσική να περάσει η ώρα, και κάτι απρόβλεπτο έγινε και κρέμασε τέλος πάντων. Εεε δεν είχα καρφίτσα δίπλα μου. Έβγαλα το σύρμα από το σπιράλ τετράδιο. Μεγάλη βλακία. Ααα,. επίσης δεν έχει καθόλου volume buttons. Και παίζει τέρμα ήχο. Φυσικά όταν παίζεις mp3 και είσαι με ακουστικά, έχει να ρυθμίσεις τον ήχο, αλλά αν δεν το υποστηρίζει το software την πάτησες.

Επίσης μου άρεσε, δίνανε SDK με 3d software engine συν 3d free games που το υποστηρίζαν (κακό όμως σε κάποια σημεία, τουλάχιστον για 2d per pixel demo effects που θέλω, είχε λογική OOP αλλά σε σημείο το single pixel να το ορίζεις σαν object. Δεν έβγαλα πάνω από 40fps με το πιο απλό output που στα gamepark βγάζω 200-300fps. Εκτός αν είχε κάποιο άλλο object που σου δίνει pointer σε frame buffer ή κάτι τέτοιο) και δίνανε και τζάμπα το tv-out cable (στα gamepark πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά). Η αίσθηση να παίζεις στην τηλεόραση είναι πολύ ωραία. Τώρα πάλι μου χάλασε ή LCD και αναγκαστικά και μόνο το τρέχω σε tv-out. (Πως μου χάλασε, άσχετα. Είχα devices στις αποσκευές στο αεροδρόμοιο και δεν τα πήρα μαζί μου γιατί ήταν πολλά. Έβρεχε και εκείνη τη μέρα και δεν ξέρω θα αφήσαν την τσάντα κάπου έξω, έπιασε υγρασία. Τα έφτισε το dingoo, έβγαλε dead pixels το wiz, μόνο τα nintendo σώθηκαν φυσικά.)

Γενικώς αν και φτηνιάρικο και bundled με emuls και τα βασικά και καλή community (δεν ξέρω γιατί το αγαπάνε τόσο, μάλλον επειδή είναι μικρούλι και φτηνούλι) και κάποια πράγματα που σου έδινε τζάμπα, πολλά ήταν αυτά που δεν μου άρεσαν. Δεν με πειράζουν τα chinglish, αλλά η δυσχρηστία με το reset hole, no volume controls και που πρέπει να μπουτάρω dingux με τόσο δύσχρηστο τρόπο δεν μου άρεσε. Ααα,. ξέχασα. Στο dingux έχει και σπαστικό τρόπο για να τρέξεις καινούρια πράγματα. Πρέπει να φτιάχνεις menu με το χέρι αλλιώς δεν τρέχουν εκτός και αν bootάρεις gmenu. Αμάν πια.

Σαφώς και αγάπησα πολύ περισσότερο τα εύχρηστα και πιο προσεγμένα gamepark. Πάντως και αυτά δεν είναι πανάκεια. Έχουν την (made in)κορεατίλα τους. Και η υποστήριξη sucks. Είχαν το gp-store και ήταν απαράδεκτο, δεν δούλευε τίποτε στον browser, ακόμα δεν μπόρεσα να κατεβάσω ένα game στο Caanoo. Τίποτα δεν είναι nintendo φυσικά, ποιότητα.

Πάντως το GemeiA330 θα περιμένω να δω πως θα το αγκαλιάσει η community και ελπίζω να έχει βελτιωθεί όταν το πάρω.

Αυτά τα ολίγα.
 
Πίσω
Μπλουζα