DirectX 11

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.264
Δυο demonstrations που επιδεικνυουν τα νεα χαρακτηριστικα του πολυαναμενομενου DX11

Unigine DirectX 11 benchmark (δειτε το σε HD καλυτερα)

κατεβαστε το απο εδω

Dirt2 DirectX 11 Tech Demo

[gt]58055[/gt]
 
Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο, εκπληκτικό!!!!

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επερχόμενη, για πρώτη φορά, ΣΟΒΑΡΗ χρήση των πολυπύρηνων επεξεργαστών στα παιχνίδια, με τον ερχομό των Windows 7 και του DX 11.

Για πρώτη φορά το hardware του προηγούμενου μήνα μοιάζει τόσο παλαιολιθικό....... Περιμένω εναγωνίως την άφιξη των καρτών γραφικών μου. Θα ακολουθήσει ένας, ακόμη, καυτός gaming χειμώνας από όλες τις πλευρές.....
 
oh-la-la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
 
S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat DX11 benchmark

image-84B8_4B03884D.jpg


Καντε κανα συγκριτικο (oσοι εχουν νεες ATI φυσικα) να δουμε τι διαφορες παιζουν στα frames μεταξυ DX10 και DX11
 
Αγαπητέ, ακόμα δεν τις πήρα. Προηγούνται άλλα αυτό το καιρό οπότε μπαίνει στο ψυγείο για λίγο καιρό η αγορά τους.

Με την έλευση των νέων i7 πάντως στις αρχές του 2010 (0.32 μικρόν) που θα στήσω το νέο θηρίο, θα επανέλθω αναλυτικότατα.

Πάντως σήμερα ανακοινώθηκε και η 5890 που είναι πραγματικά ισοπεδωτής......
 
Ολα λα λα,αντε παλι με αυτο το Direct X. Πιστευω να μην οπως την πατατα το DX10. Ωραιο βιντεακι αλλα δεν βλεπω και μεγαλες διαφορες σε σχεση πχ με το Crysis σε DΧ9 και ενεργοποιημενα τα εφφε που και καλα μονο στο DX10 υπηρχαν. Αντε παλι αναβαθμισεις σε επεξεργαστες και σε καρτες γραφικων και αναβαθμιση στα Windows 7αντε παλι να σκαμε φραγκα και ολα αυτα για μικρη κατα την γνωμη μου βελτιωση στον οπτικο τομεα των παιχνιδιων. Επισης μην ξεχναμε οτι το παραπανω βιντεακι ειναι κατι σαν benchmark και δεν υπαρχουν ακομη παιχνιδια που να υποστηριζουν DX11.

Ελεος πια ελεος. Ας στρωσουν τον πισονο τους :) να φτιαξουν παιχνιδια που δεν χρειαζονται δεκα patch, για να λειτουργησουν σωστα και ας αφησουν κατα μερος τις φανφαρες και το ανελεητο marketing. Κυριοι η 8800GTX που εχω εδω και δυο χρονια παιζει ολα τα παιχνιδια σε full settings και δεν θα αναβαθμισω επειδη το γουσταρετε εσεις!

Btw ριχτε μια ματια στα 3D glasses της ΝVIDIA.Ισως εκει να ειναι το μελλον του gaming.

Θυμαται κανενας σας το τι τεμεναδες εκανε ο ειδικος τυπος και τι σιροπι εσταζε απο τα στοματα τους για τα vista?Ε ολοι ειδαμε το τι πατατα αποδειχτηκε οτι ηταν. Αναρωτιεμαι λοιπον ποια εκδοση τρεχαν αυτοι οταν τα εκαναν τεστ η review? Μηπως ανελυαν καποιο αλλο λειτουργικο και οχι τα svista? H μηπως εγλειφαν τον πισινο της Microsoft για να ειναι ο Βασιλακης Πορτας χαρουμενος και ευτυχης? Ξερω βγαινω εκτος θεματος και καλο ειναι να σταματησω εδω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι διαφορες μεταξυ DX10 και DX11 ειναι μεγαλυτερες απο εκεινες μεταξυ DX9 και DX10.

Hardware Tessellation, Shader Model 5.0, υποστηριξη GPGPU και καλυτερο support για multi-core CPUs.

Εν ολιγοις ειναι φοβερα future-proof και τα χαρακτηριστικα του ειναι μοναδικα.
 
Μπα, το νέο μου μασίνι με 2Χ 5890 σε Quad Crossfire, δεν θα μασάει. Α, δεν με ενδιαφέρει και πόσο θα κοστίσει.

Τα 7 τα έχω ήδη σε 4 υπολογιστές μου, απλά με το i7 laptop μου είπα να περιμένω λίγο για την επόμενη "γενιά" επεξεργαστών. Όχι ότι τα μασίνια που έχω τώρα κολώνουν πουθενά, αλλά έχει τη πλάκα της η αναβάθμιση!!!!!!!!

Επαναλαμβάνω, όταν πρόκειται για υπολογιστές και παιχνίδια, δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Φήμες που διαδίδει απαισίως η σύζυγος πάντως θέλουν και το κεφάλαιο "αυτοκίνητο" να είναι μέσα στα παιχνίδια!!!!!!

Τώρα, χώρια τη δική μου στάση ζωής, αν δεν ήταν το Dragon Age Origins που θέλω να το τελειώσω με όλους τους διαθέσιμους συνδυασμούς και που θα μου πάρει κανά τρίμηνο από τη μία και το 360 από την άλλη, θα είχα ήδη αλλάξει συστήματα. Άργησα για φέτος.

Το DAO, πάει μια χαρά με τη 4870 μου και δεν έχω χρόνο να στήσω νέο σύστημα από την αρχή λόγω συνεχούς gaming.

Περιμένω πάντως να δω τα DIRT II, GRID II σε PC τον επόμενο μήνα. Εκεί θα δούμε αν το DX-11 είναι fluke ή κάτι εξαιρετικό από πρώτο πρόσωπο. Τα Patches σε ήδη υπάρχοντα παιχνίδια δεν λένε και πολλά.

Επίσης μη ξεχνάμε πως το DX-11 μπορεί να υπάρξει και σε Vista. Άλλωστε οι περισσότεροι υποστηρικτές και διθυραμβιστές των 7 και των XP ανάθεμα αν έχουν πιάσει Vista στο χέρι τους και βάζω στοίχημα πως δεν θα καταλάβουν τη διαφορά αν κάποιος τους πασάρει τα Vista για 7άρια............
 
Λογω του οτι ειμαι τεχνικος Η/Υ εχω ασχοληθει εκτενως με τα Vista και ναι ειναι ενα απο τα χειροτερα λειτουργικα της Microsoft. Το οτι τα σουταρανε επειτα απο δυο χρονια κυκλοφοριας αυτο τα λεει ολα.Ας υποστηριζει και shaders 8.0,hardware pesselation (καλυτερο απο το tessellation:) αυτο που μετραει ειναι το τι ποιοτητα βλεπω στην οθονη μου και κυριως με τι κοστος διοτι αν υπολογισουμε το κοστος για αναβαθμιση σε ι7 (cpu mobo ram) συν VGA συν windows 7 (γνησια φυσικα ε?) για να εχω δεκα frames παραπανω , και λιγο καλυτερα textures ε οχι δεν θα παρω . Ειναι κατι σαν τα κινητα που τα φορτωνουν με απειρες λειτουργιες αχρηστες κατα εμε αλλα ξεχναν να βελτιωσουν την αποδοση της μπαταριας την ληψη του σηματος κλπ. KISS που λενε και οι Αμερικανοι. Keep It Simple Stupid!
 
Είναι μια σεβαστή άποψη η δική σου. Αλλά εγώ είμαι στο other side of the force. Σε υπολογιστές και αυτοκίνητα δεν έχω όριο.

Τα 7 βέβαια, μια χαρά πάνε και σε Core 2 μηχανήματα, άλλωστε στις υψηλές αναλύσεις αυτό που μετράει είναι η κάρτα γραφικών και λιγότερο ο επεξεργαστής. Τα Vista αν τα παραμετροποιούσες όπως έπρεπε έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους, όπως έρχονταν "κονσέρβα" από την ΜικροΣ0φτ ήταν τραγικά αργά και υπερφορτωμένα.

Εδώ να μου πεις.... άλλοι δεν ξέρουν να αλλάξουν το wallpaper του desktop τους, θα ρύθμιζαν και τα Vista.......
 
Εγώ έχω laptop core duo με μια HD3470 (DX10). Τα vista που είχε μέσα δε ξεκινούσαν καν (!!) κόλαγαν στη boot screen και τα άλλαξα σε XP με τη μια.

Πάντως είναι ενδιαφέροντα τα χαρακτηριστικά του 11.
 
Ναι τα Vista σε φορητό με αργό δίσκο ήθελαν ΠΟΛΥΥΥΥΥ κόπο να έρθουν στα ίσια τους. Στο περσινό μου gaming φορητό από Vista σε 7 είδα μεγάλη διαφορά σε start up και shut down χρόνους.

Πάντως ξέρω πολλούς "παιχνιδάδες" με Vista που δεν θέλουν να κάνουν μετάβαση στα 7 (μια και αν κάτι λειτουργεί όπως θες δεν το πειράζεις) είτε γιατί δεν θέλουν να ξαναπληρώσουν λειτουργικό, είτε γιατί παίζουν και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο να κάνουν με τα συγκεκριμένα μηχανήματα, είτε γιατί μετά το SP2 το λειτουργικό έχει βελτιωθεί αισθητά, οπότε η συμβατότητα του DX-11 με τα Vista είναι θετικό σημείο.

Οι έχοντες XP ατύχησαν, αλλά ρε παιδιά είμαστε προ των πυλών μετάβασης στο 2010, δεν ξέρω κατά πόσο θα ένοιωθα ΟΚ με ένα λειτουργικό του 2002. Βέβαια, οι γνώμες διαφέρουν και όλα είναι δεκτά και θεμιτά από την άλλη. Μιλάω απλά παραθέτοντας την προσωπική μου γνώμη πάντα.
 
εγώ με τα xp είμαι κομπλέ προς το παρόν τουλάχιστον... ξέρει κανείς αν στα W7 παίζει το amiga-lemonade? αν ναι τότε τα βάζω γιατί στα vista τσου δεν έπαιζε
 
Αδερφια το thread ειναι για το DX11
 
Ε, αυτό συζητάμε. DX-11, συμβατότητα με παλιότερα λειτουργικά και αν αξίζει κανείς να περάσει σε 7 μόνο για αυτά!!!!

(Καλά, είπαμε και άλλα μαζί με αυτά, αλλά λόγω παιδικής ηλικίας συγχωρούμαστε!!!!! )
 
A δεν με απασχολει αν ειναι λειτουργικο του 2002 η του 1802! Ειναι γρηγορο?Ναι. Ειναι απλο στην χρηση?Ναι.Ειναι συμβατο με την συντριπτικη πλειοψηφια των προγραμματων και παιχνιδιων που κυκλοφορουν?Ναι. Εχει λιγοτερες απαιτησεις σε hardware απο τα Vista/7?Ναι. Ε τοτε ειναι μια χαρα O.S!
 
DirectX 11 Γραφικα επομενης γενιας

Τhe next "next gen" ειναι εδω.

To Παρακατω βιντεο μας δειχνει τι ειναι ικανο να κανει η νεα γενια καρτων!!

 
Όποτε βλέπω "τα επιτεύγματα" του directΧ, σκέφτομαι το OpenGL και γελάω :points:
 
Προφανώς οι γνώσεις σου για τις εφαρμογές και το status του OpenGL σαν industry standard, είναι περιορισμένες. Το Direct X δεν έκανε ποτέ τίποτα που να μην υποστηρίζει το OpenGL με τα κατάλληλα extensions. Απλά σαν ανοικτό standard χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να περάσει κάτι στον πηρύνα του.
 
Πίσω
Μπλουζα