Dirty Dancing (1987)

Πω πωωωω! Πέρασε κιόλας 1,5 χρόνος!!!!
 
Δεν έχω δει την ταινία αλλά θυμάμαι ότι ήταν σε αυτη την ταινία το τραγούδι ''the time of my life'', ενα τραγούδι που ακουγα συχνά σε πάρτυ...και μου αρεσε...

Ολα τα κοριτσάκια ήταν ξετρελαμένα με το νεαρό πρωταγωνιστη της ταινιας Patrick Swayze...
 
Βεβαιως αξιζει εδω να πουμε οτι sequel ειχε βγει ηδη το 2004 με τον Patrick Swayze σε μικρο ρολο. Ηταν κακοφτιαγμενο, ανουσιο και βαρετο...

Τωρα χωρις τον μακαριτη, και με την Jennifer Grey αγνωριστη απο τις πλαστικες εγχειρισεις, ουτε αρπαχτη δεν μπορεις να το πεις, γιατι δεν προκειται να "αρπαξουν" δεκαρα τσακιστη.
 
Καλά, αυτό το sequel του 2004 ήταν φρικτό. Του έριξα μια ματιά και το παράτησα αμέσως. Και τώρα βγαίνει άλλο sequel? Μα τι ρόλο θα κάνει σε αυτό η Γκρέι? Δε μπορεί φυσικά να είναι ξανά η Baby. Και δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μανία είναι αυτή με τα sequel. Στέρεψαν τόσο πια από ιδέες που δε μπορούν να βρουν τίποτα καινούριο?
Εγώ είμαι λάτρης της συγκεκριμένης ταινίας. Την έχω δει άπειρες φορές. Είναι λοιπόν, δυνατόν να την ξαναδώ με άλλους πρωταγωνιστές? Πραγματικά, αν ήμουν ηθοποιός, δε θα δεχόμουν ποτέ να παίξω κάτι που στο παρελθόν είχε τέτοια επιτυχία. Θα φοβόμουν την σύγκριση. Θα προσπαθούσα να κάνω κάτι άλλο.
 
Τι ταινία! Τι όμορφη ατμόσφαιρα! Τι ρομαντισμός! Τι άδολος ερωτισμός! Πόσο διαφορετική ήταν εκείνη η εποχή όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα και διεθνώς, όταν υπήρχαν τόσο όμορφα συναισθήματα, αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη, όπου ο κόσμος ερωτευόταν γιατί το ένιωθε και η ολοκληρωμένη ερωτική πράξη ήταν μια μαγική ιεροτελεστία. Εκπληκτική η Τζένιφερ Γκρέυ στον ρόλο της που πιστεύω πως τα πήγε περίφημα, αν αναλογιστούμε πως ο ρόλος της είχε υψηλές απαιτήσεις και όχι μόνο πέρασε τον πήχυ και στάθηκε επάξια δίπλα στον μεγάλο και δοκιμασμένο Πάτρικ Σουέιζ, αλλά έκανε όλους εμάς τους άρρενες φανατικούς θεατές της ταινίας να την ερωτευτούμε και να φαντασιωθούμε ότι θα ζήσουμε έναν ανάλογο έρωτα με αυτόν της όμορφης ταινίας.
Γιατί πραγματικά αυτό που έκανε την Τζένιφερ να ξεχωρίζει ήταν το ότι αν και δεν υπήρξε καλλονή, με την αγνή άδολη ομορφιά της χωρίς ίχνος μακιγιάζ και σοβατίσματος στο αθώο προσωπάκι της είχε μια εκπληκτική γοητεία την οποία εξωτερίκευε υπέροχα ειδικά όταν ερωτεύτηκε τον Πάτρικ. Είμαι υπέρμαχος της άποψης πως η γυναίκα όταν είναι ερωτευμένη είναι πιο όμορφη από ποτέ.
Όσο για την μουσική και για τα τραγούδια της ταινίας τι να πει κανείς...Φανταστικάά, που κάθε νότα τους ηχούσε στα αυτιά όλων μας σαν κάτι μαγικό που σε έκανε να νιώσεις την απόλυτη ανάγκη να ερωτευτείς και να αγαπήσεις. Όμορφες εποχές που δυστυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί.
 
Πίσω
Μπλουζα