TUTORIAL >>"Barbie σε βλεπω πολυ πεσμενη αποψε": Πως φτιαγνουμε ενα DOLL STAND
Μετα απο την φανταστικη ΟΟΑΚ της Lne μας, η οποια ομως ειναι τυχερη και εχει doll stand, βρηκα λιγο χρονο να σας ποσταρω ενα τουτοριαλ για το πως φτιαχνουμε ενα DOLL STAND για τις fashion doll μας!
Πιστευω πως σας εχει τυχει πολλες φορες να δειτε την αγαπημενη σας κουκλα πεσμενη, λογο ελλειψης σταντ! :xm: Τα σταντ κανουν γενικα αρκετα λεφτα, και επειδη εχουμε και κριση πρεπει να σφιξουμε το ζωναρι και να βρουμε μια οικονομικη λυση. Με αυτο τον τροπο κανεις δεν θα μας πει την γνωστη φραση "εδω καραβια καιγονται και βαρκες ανεμιζουνε" (ή η ιδια πανω κατω φραση σε διαφορες αλλες εκδοσεις
). Γιατι, οπως και να το κανουμε, αν δω την αγαπημενη μου μπαρμπι πεσμενη το πρωι ειμαι και εγω down!!! :xm:
Ετσι λοιπον μετα απο πολυ ψαξιμο στο web και με λιγη φαντασια εφτιαξα τα δικα μου σταντ και τωρα επιτελους εχω σχεδον ολες τις κουκλες μου τακτοποιημενες με πολυ λιγα ευρω! Το μυστικο ειναι να αναζητατε τα υλικα οχι σε μαγαζια για ειδη καλων τεχνων αλλα σε αυτα με ειδη εργοταξιου, χρωματοπωλεια κτλ. Εκει δηλαδη που πηγαινουνε και οι μαστορες. Κατι θα ξερουν.
Τι μας χρειαζεται:
1.
Συρμα κηπουρικης (που ειναι επενδεδυμενο με πλαστικο).
Μην χρησιμοποιησετε συρμα χωρις επενδυση γιατι θα σας αφησει σκουρια στην κουκλα και θα τραβατε τα μαλλια σας. :zip: Διαλεχτε ενα που να μπορειτε να λυγισετε με τα χερια σας, ουτε πολυ σκληρο ουτε πολυ λεπτο.
2.
Τρυπανι και
ορθιο στηριγμα για τρυπανι (κρατά το τρυπανι καθετα και δεν κινδυνευετε απο λαθος κινησεις.)
3.
Μεταλλικο σωληνακι, απο αυτα που χρησιμοποιουνται στον μοντελισμο. Πουλουνται σαν βεργες και εμεις θα τις κοψουμε. Φροντιζουμε το συρμα που αγορασαμε να μπαινει μετα στο σωληνακι. Εγω βασικα αφου βρηκα το συρμα μετα αρχισα να το δοκιμαζω σε ολα τα μεταλλικα σωληνακια μεχρι να βρω αυτο που του ταιριαζει σε διαμετρο. Κατι σαν την Σταχτοπουτα.
4. Κομματια απο μελανινη/ξυλα παλια.
Πηγα σε ενα μαγαζι με ειδη εργοταξιου και εψαξα μεσα στα ξυλα που ειχαν για πεταμα. Τους παρακαλεσα αν εχουν την καλοσυνη να μου τα κοψουν σε μικρα τετραγωνα 10 εκατ. για να φτιαξω στηριγματα για τις κουκλες. #) Συγκινηθηκαν τοσο πολυ που τα παλιοξυλα θα χρησιμευαν σε τοσο ιερο σκοπο που μου τα εκοψαν τσαμπα. :flower:
Οδηγιες
1. Ανοιγουμε τρυπα με το τρυπανι, διαλεγοντας μυτη αναλογα με την διαμετρο του σωληνακιου που διαλεξαμε.
Εχοντας το ορθιο στηριγμα μπορουμε απλα να κατεβασουμε το τρυπανι μεχρι να τρυπησει το ξυλο. Κραταμε το ξυλο κατα την διαρκεια του τρυπηματος. Οταν σβηνουμε το τρυπανι συνεχιζουμε να κραταμε το ξυλο, και το αφηνουμε μεχρι να σταματησει να γυριζει η μυτη. Διαφορετικα η μυτη γυριζοντας θα παρει σβαρνα και το ξυλο, στριφογυριζοντας το, και αυτο ειναι λιγο αβολο.
Αυτη ειναι η βαση μας. Αν θελουμε μπορουμε να κανουμε μια τρυπα στην μεση ή 2 στις ακρες ωστε να βαλουμε 2 κουκλες για περισσοτερη οικονομια χωρου και υλικων.
2. Μετραμε απο τον καβαλο μεχρι τις ακρες των παπουτσιων της κουκλας για να δουμε σε τι υψος πρεπει να κοψουμε τους μεταλλικους σωληνες μας. Τους χαραζουμε με ενα μαχαιρι και τους λυγιζουμε με προσοχη ωστε να μην στενεψουμε το ανοιγμα τους. Αν το στενεψουμε μπορουμε να το ξανανοιξουμε με ενα καρφι.
3. Κοβουμε ενα κομματι συρμα κηπουρικης και το λυγιζουμε ωστε να φτιαξει κατι σαν παρενθεση οπως βλεπετε στις φωτο που σας παρεθεσα. Αυτο το συρμα θα αγκαλιασει την λεκανη της κουκλας, κρατωντας την ορθια.
4. Βαζουμε το μεταλλικο σωληνακι στην τρυπα της βασης.
Ετοιμοι!!!
Εδω ποζαρει μια αγαπημενη βινταζ μπαρμπι με φανταστικη στολη αστροναυτη απο την αγαπημενη soufle!!! :flower:
Αν θελουμε την βαση μπορουμε να την ζωγραφισουμε, ή ακομα καλυτερα μπορουμε να της κανουμε
decoupage με χαρτι υγειας:
Ανακατευουμε κολλα βυνιλιου με νερο και με ενα πινελο βρεχουμε την βαση μας. Μετα κολλαμε απο πανω κομματια απο χαρτι υγειας, και καποια λουριδα απο χαρτοπετσετα. Με αυτον τον τροπο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και τα πιο χαλια κομματια ξυλου που βρηκαμε!
Καλη επιτυχια!