κοριτσια ολα καταπληκτικα αυτα που φτιαχνεται!!τα κουκλοσπιτα υπερπαραγωγη!ηθελε να ασχοληθω κ γω πριν χρονια, επαιρνα κ της deagostiny το περιοδικο, αλλα τελικα ολα συσκευαστηκαν σε κουτες...το ωραιοτερο απ ολα ομως ειναι το οτι μοιραζεστε τις ιδεες σας, μπραβο!
εχω λοιπον να μοιραστω κ γω κατι μαζι σας.καπου ειχα διαβασει οτι θελατε να φτιαξετε σκουλαρικια. μια ιδεα ειναι το συρματακι για χειροτεχνιες. περνατε μια χαντρουλα στη μια ακρη κ στροφογυρνατε το συρμα ωστε να κανει κατι σαν κομπο κ να μη φυγει η χαντρα. τελος την αλλη ακρη την τσακιζετε λιγο κ περνατε το συρμα μεσα στην τρυπα του αυτιου. η τσακιση γινεται για να μη φυγει το σκουλαρικι. το δοκιμασα αλλα δεν ειναι η καλυτερη λυση καθως βγαινει σχετικα ευκολα, δεν ειναι πολυ σταθερο.δυστυχως δεν εχω φωτο τωρα αλλα θα φροντισω...
επιπλεον απειδη δεν καθομαι σε ησυχια, ηθελα να φτιαξω μια ινδη νυφη. βρισκω κουκλες εθνικ στο ιντερνετ κ ζηλευω! (με την καλη εννοια παντα). ηθελα λοιπον να προσπαθησω να εχω μια στη δικη μου συλλογη!πηρα μια barbie απ τις σημερινες(δυσκολευτικα να βρω μελαχρινη, γιατι βρε παιδια??) κ συμφωνα με τις οδηγιες ολων εδω μεσα (ποσο σας ευχαριστω!)την εβαψα.
για να μπω στο ψητο, η ινδη νυφη φοραει πολλα κοσμηματα.θα σας πω τι εκανα εγω κ ισως κατι σας φανει χρησιμο.το καλυτερο για κολιε κ βραχιολια ειναι το συρματακι για χειροτενιες.ειναι ευκαμπτο, κοβεται ευκολα με ψαλιδακι ή πενσακι κ στριφογυριζοντας δυνατα τις ακρες γινεται κομπος που δεν λυνεται οπως η κλωστη ή κατι παρομοιο που μπορει να κοπει ή να λυθει.περαστε στο συρμα πολλες χαντρες κ φορεστε τα στην κουκλα!
α επισης επειδη ειχε ενα δαχτυλακι πεταχτο, της εβτιαξα με συρμα κ μια χαντρουλα δαχτυλιδι!
επειτα αγορασα απο μαγαζι με ειδη ραπτικης αλυσιδιτσα με το μετρο.ετσι της εφτιαξα αυτη τη ''στεκα'' ας την πω που φορουν οι ινδες γυρω απ το κεφαλι.στο κεντρο του κεφαλιου ψηλα φορουν επισης ενα κοσμημα.πως φτιαχτηκε αυτο : πηρα το ''θηλυκο'' μερος απο μια σουστα κ της περασα χρυση κλωστη.στο κεντρο της σουστας εβαλα μια καρφιτσα με μεγαλο χρωματιστο κεφαλι.περασα κ την αλυσιδα απ την καρφιτσα κ την καρφωσα στο κεφαλι της κουκλας!αουτς!
επισης θα προσεξετε στις φωτο παρακατω οτι φοραει βραχιολακια απο αλυσιδα. ειναι η ιδια αλυσιδα κομμενη στο καταλληλο μεγεθος κ ενωμενη με μικρα κρικακια που θα βρειτε σε μαγαζια με ειδη ραπτικης παλι. περαστε κ χαντρουλες στο κρικακι, κλειστε το κ ετοιμο τα βραχιολι!!
κ τελος τα σκουλαρικια...λοιπον αφου προμηθευτηκα καρφιτσες με χρωματιστα κεφαλια, σκεφτηκα να τις κοψω σε καποιο σημειο για να γινει το σκουλαρικι.δεν τα καταφερα ομως αλλα τελικα, καλυτερα για τον εξης λογω : λυγιζοντας την κρφιτσα κ παιρνωντας τη μες στο κεφαλι, δεν προκειται να βγει αν δεν τραβηχτει κ γινει μια μικρη μανουβρα. πολυ σημαντικο καθως πριν τη βαλω στο αυτι, περασα σε καθε καρφιτσα ενα μικρο κομματι αλυσιδας που στο τελος εχει ενα κρικακι κ μια χαντρα ασορτι με τα βραχιολια. βαρος δηλαδη...
και οι φωτο:
τα υλικα...
κ η ινδη μου (ανεμενει το υφασμα για το σαρι της)