Do it yourself!

GinaP

Retro Member
Joined
17 Νοέ 2007
Μηνύματα
118
Αντιδράσεις
9
Και επειδή η Tiffanara δεν είχε παπούτσια...αλλά και επειδή τα original είναι σαν πασούμια "γκαμώτι"...(απο τους Μεν & Δεν), έφτιαξα μόνη μου!!! Ελπίζω να σας αρέσουν!!! Πάντως έφαγα 4 ώρες από τη ζωή μου για να τα φτιάξω!
 
Ωραία δουλειά.

Για δώσε λίγες περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία κατασκευής τους. Ένα μίνι tutorial
 
Η σόλα τους είναι φτιαγμένη από fimo, πωλείται στα βιβλιοπωλεία, είναι εύπλαστο και μπαίνει στο φούρνο. Μόλις ψηθεί γίνεται συμπαγές και ανθεκτικό 1)παίρνουμε τα μέτρα από το πόδι με απλό αποτύπωμα στο υλικό. (Καλό είναι πρώτα να ξέρεις τι σχέδιο περίπου θα κάνεις. Τα δίπατα που έφτιαξα εγώ, είναι πιο δύσκολα). 2) Πουδράρουμε το πόδι της κούκλας για μην κολλήσει στο υλικό και διαμορφώνουμε το μεγαλύτερο μέρος του παπουτσιού πάνω του. 3)Αφού αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα και ξεκαλουπωθούν, κάνουμε τρύπες για τα λουριά. 4) τις λεπτομέρειες τις κάνουμε αφού έχουμε βγάλει το fimo απο το πόδι και αφού έχουμε τοποθετήσει τα παπουτσια σε ένα ταψακι με στρωμένη λαδόκολλα.5) ψήνουμε στους 150 για 15' 6) όταν κρυώσει, με μια λίμα τροχίζουμε για να βελτιώσουμε το σχήμα τους 7) Κατόπιν , τα χρωματίζουμε (προσωπικά χρησιμοποιήσα μανό, γιατί είναι μεταλλικά και σχετικά ανθεκτικά), 8) μετά βάζουμε κορδέλες-λουριά στα παπούτσια και τα στολιζουμε! Αυτά!
 
Do it yourself!

GinaP υπέροχη δουλειά!Χίλια μπράβο! :D

Εγώ πήρα παπουτσάκι barbie,έκοψα με το ψαλίδια το από πάνω μέρος και παίρνοντας τα μέτρα του ποδιού της bibi-bo με κορδέλες δικές της,της έκανα πεδιλάκι.Οι κορδέλες κολλήθηκαν στα πλάγια του παπουτσιού και πίσω κάτω από το τακούνι με UHU κόλλα η γερή,όχι αυτή για χαρτιά, η άλλη.Συνάπτω μία φωτογραφία της Νόρας από τα παραμύθια της bibi-bo με το πεδιλάκι!
 
GinaP μπράβο για την κατασκευή! Εντυπωσιακό!
 
Πολύ χαριτωμένα, μπράβο :)
 
GinaP σου αξιζουν τουλαχιστον 1000 μπραβο για την πατεντα!!! :D :D:D

Εχει ποδαρα η Τιφανυ και οντως ηταν ενα προβλημα το παπουτσι της!!!

Rapunjel μου, το παπουτσακι της Νορας ειναι αψογο!!! :) :) :) Φοβερη ιδεα!!! :flower:
 
Do it yourself!

Λατρεμένη Αναστασία σε ευχαριστώ!Με κορδέλες και λουλουδάκια,φιογκάκια,κομματάκια πετσί μπορούν να γίνουν υπέροχα παπουτσάκια για τη bibi-bo.Για σόλα θα χρησιμοποιηθεί παπούτσι barbie και πάνω του δημιουργούμε.

Αν χάνετε τις γοβούλες της bibi-bo μπορείτε πίσω κάτω από το τελείωμα του παπουτσιού με κόλλα UHU τη δυνατή να κολλήσετε λεπτά κορδελάκια και έτσι να δένετε τα παπουτσάκια γύρω από τον αστράγαλο και να μην τα χάνετε! ;)

Μπορείτε να τα έχετε μακριά τα κορδελάκια για πολλούς συνδυασμούς ή κοντύτερα.Για να μην ξεφτάνε περνάμε την άκρη τους με την ίδια κόλλα!

Σας βάζω μία φωτογραφία της Νόρας με τα παπουτσάκια της με τα κορδονάκια!

picture.php
 
Ευχαριστώ...τώρα θα φτιάξω και δικά μου...χι,χι!!!
 
Πριν από 1-2 χρόνια είχα βρει από το όμορφο tutorial αλλά επειδή το είχα σώσει σε word δεν μπορώ να βρω το link. H γενική ιδέα πάντως είναι να κόψουμε με βάση το πατρόν καπελάκια πάνω σε έγχρωμες διαφάνειες. Ράβουμε ένα λαστιχάκι στη μία πλευρά και διακοσμούμε με πούλιες.

Καλή διασκέδαση!!

picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Do it yourself!

soufle μου τέλειο!Σε ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα!!! :D
 
Πολύ ωραίο σχέδιο μπράβο!
 
Χαίρομαι που σας άρεσε! Θα προσπαθήσω να περάσω μερικά ακόμη εύκολα projects τις επόμενες μέρες. Έχω μερικά πολύ ωραία για καπελάκια και τσαντούλες.
 
soufle είπε:
Πριν από 1-2 χρόνια είχα βρει αυτό το όμορφο tutorial αλλά επειδή το είχα σώσει σε word δεν μπορώ να βρω το link. H γενική ιδέα πάντως είναι να κόψουμε με βάση το πατρόν καπελάκια πάνω σε έγχρωμες διαφάνειες. Ράβουμε ένα λαστιχάκι στη μία πλευρά και διακοσμούμε με πούλιες.Καλή διασκέδαση!!

picture.php


picture.php


picture.php
Επειδή πάλι την έκανα την εξυπνάδα μου περνάω ξανά τις φωτογραφίες για το καπελάκι

Να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες για τα καπελάκια δεν είναι δικές μου αλλά από το site που τις είχα σώσει.

picture.php


picture.php


picture.php


Δωροθέα μου για το τσαντάκι από το Bibi bo 4 μέρος post #455 το πατρόν είναι αυτό

picture.php


το μήκος από την επάνω μεριά είναι 5cm. Μόνο άφησε ένα περιθώριο και από επάνω για να το στριφώσεις. Σε εμένα δεν χρειάστηκε γιατί ήταν ένα κομμάτι τζιν που περίσσεψε από το κόντεμα ενός παντελονιού και ήταν ήδη ραμμένο από τη μια πλευρά. Πριν ενώσω τα δύο κομμάτια έραψα με μικρές βελονιές τις κορδέλες για το σχέδιο. Το λευκό κρικάκι είναι χμ...πως να το θέσω; Α! Από ένα παλιό στηθόδεσμο! Γιατί υποστηρίζουμε και την ανακύκλωση ;) :D Βάζω και μία φωτογραφία κοντινότερη για λεπτομέρειες. Καλή επιτυχία!!

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απλα συγχαρητηρια soufle μου!!!! Ειδικα η λεπτομερεια με την ανακυκλωση και τον στηθοδεσμο ηταν ολα τα λεφτα!!!!! :D
 
Do it yourself!

Καλή μου soufle θερμά συγχαρτήρια για την τσάντα-δημιουργία σου! :D

Το ίδιο ισχύει και για το καπελάκι που έφτιαξες!Να σαι πάντα καλά να δημιουργείς.
 
Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκια μου!! Σήμερα αξίζει πραγματικά να την αφιερώσω στη Rapunjel μας που είναι και η κινητήρια δύναμη μας εδώ μέσα στη χειροτεχνία!!

Rapunjel μου δυστυχώς τα καπελάκια δεν είναι δικά μου αλλά θα φτιάξω και εγώ που θα μου πάει!!

Αναστασία μου η λεπτομέρεια είναι το αλατοπίπερο της Ζωής!! ;) Δεν θα μπορούσα να αφήσω απ΄έξω κάτι τόσο ... πικάντικο!! lol :rofl:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Do it yourself!

Καλή μου soufle σε ευχαριστώ πολύ και πιστεύω πως είσαι πολύ δημιουργική και άξια και θα φτιάξεις και υπέροχα καπελάκια! ;)
 
Δεν πρόκειται για δικές μου κατασκευές αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να σας αρέσουν ως ιδέες και σας τις περνάω.

Τα πρώτα είναι αυθεντικά παπουτσάκια Barbie και αγοράστηκαν όπως τα βλέπετε. Τα λουλουδάκια αυτά τα βρίσκεις εύκολα σε μαγαζιά με είδη ραπτικής ή μπορείς και να τα φτιάξεις με κορδέλα. Σας έχω βάλει και ένα link με οδηγίες. Εύκολη κατασκευή χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Τα δεύτερα είναι σαγιοναρίτσες για κινητό... και έτσι ο Τζον Τζον βρέθηκε με πατούμενο για Μύκονο!!

picture.php


picture.php
 
Do it yourself!

Καλή μου soufle σε ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά που μοιράζεσαι μαζί μας πολύ όμορφες ιδέες! :D
 
Πίσω
Μπλουζα