Do it yourself!

Να ευχαριστήσω και το σπιρτούλη για τη σελίδα στο youtube που προτείνει είναι ενδιαφέρουσα και από ό,τι είδα έχει πάρα πολλά και για το πώς ράβεις διάφορα ρουχαλάκια ή για το πώς φτιάχνεις επιπλα για τις κούκλες τύπου μπάρμπι :thanx2: για την χρήσιμη αυτή ανακάλυψη, μακάρι να καταφέρω να φτιάξω κάτι από αυτά.

Lne επίσης σε ευχαριστούμε για το ωραίο χτένισμα που προτείνεις, ωραία τεχνική και εύκολη :thanx2:
 
Μία πονεμένη ιστορία για αρκετούς πιστεύω είναι η αποθήκευση των παιχνιδιών. Διαπίστωσα ότι σε κουτιά πιάνουν λιγότερο χώρο και προστατεύονται. 'Εχω χρησιμοποιήσει παπούτσια κουτιών ως ανέξοδη λύση και διάφορες μεγάλες κούκλες τις έβαλα σε θήκες για παπλώματα που δεν κοστίζουν ακριβά. Έχει κάνει κανείς τίποτα άλλο;
 
Φίλη μου σπιρτούλη καλές οι λύσεις που προτείνεις αλλά έτσι δεν θα μπορείς να βλέπεις τις πανέμορφες κούκλες σου αν είναι μέσα στα κουτιά. Δεν είναι κρίμα? Βέβαια αν η συλλογή σου είναι τεράστια τι να κάνεις? Εγώ έχω βάλει τις μπιμπιμπό μου σε μια βιτρίνα και τις βλέπω κάθε μέρα αλλά είναι 3. Αν είχα περισσότερες κούκλες ίσως κι εγώ να έκανα το ίδιο με σένα.
 
Παιδια κι εγω ειχα αυτο το θεμα για καιρο..!! Αρχικά κλεισμένα σε μια ντουλάπα...μετά σε κουτες... Τελικά αποφάσισα να παραχωρησω ενα δωματιο μικρο που το ειχα σαν αποθηκουλα για να γίνει μια μικρη έκθεση παιχνιδιών..!!

Σπιρτούλη, καταλαβαίνω το πρόβλημα χώρου που έχουμε όλοι μας, όμως πραγματικά τα παιχνιδια αυτα χαραμίζονται μεσα σε κούτες..!! Αλλά τι να κανουμε θα μου πεις...
 
Η καλύτερη λύση είναι να τα εκθέτεις σε βιτρίνα. Εξοικονόμηση χώρου κάνεις στις κούκλες με αυτά τα ειδικά σταντ(η Αναστασία μας έδειξε παραπάνω πως μπορείς να κάνεις αυτοσχέδια). Επίσης όπως έχουν προαναφέρει και άλλοι η ντουλάπα της Bibi bo έχει χωρέσει μπόλικα κουκλορούχα.
 
mytinyworld είπε:
Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω πώς συμπλήρωσα τα κομάτια που έλειπαν από το ρούχο springtime της barbie. Ενα πανέμορφο σύνολο της δεκαετίας του 80.
Χρησιμοποίησα ένα κομάτι άσπρο καμβά για κέντημα, ψεύτικα λουλούδια, κορδέλες.

attachment.php


Εκοψα τον καμβά στα εξής κομμάτια

attachment.php


Τα κομάτια με τους αριθμούς 1, 2 και 3 είναι για το καπέλο. Τα 4 και 5 για το καλάθι.

Τα ένωσα ράβοντάς τα μεταξύ τους και μετά πρόσθεσα τις κορδέλες και τα λουλούδια. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής

attachment.php


Και ιδού το σύνολο!

attachment.php

Πω πω τι απιστευτη δουλεια που εκανε η κουκλομανα μας!!!! Συγχαρητηρια!!!

Επισης συγχαρητηρια στην Lne μας για το αφρο μαλλακι της Barbie!!! Θα το προσπαθησω κι εγω!!!
 
Με αφορμή το σύνολο σαλούν που μας έδειξε ο φίλος El Greco βρήκα αυτό το πολύ ωραίο βίντεο για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει καπέλο από την επόχη της Λώρας από το μικρό σπιτι στο λιβάδι. Σας παραθέτω το λινκ.

[video=youtube;Xr-VcYxu56g]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς, πρέπει να μικρύνω την συλλογή μου από παιχνίδια και δεν ξέρω με τι κριτήρια να το κάνω?Από τη μια θέλω να τα κρατήσω όλα, από την άλλη πρέπει να κάνω και χώρο στην ντουλάπα. Βέβαιω ότι φύγει θα πάει στις ανηψιές μου. Δεν ξέρω όμως με τι κριτήραι να το κάνω?'Εχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο δίλημμα?
 
Σπιρτούλη, φαντάζομαι ότι όλοι λίγο πολύ το αντιμετωπίζουμε. Εγώ πάντως σίγουρα έχει χρειαστεί να δώσω παιχνίδια. Τα κριτήριά μου είναι καταρχήν συναισθηματικά. Δεν θα δώσω ποτέ τα παιχνίδια που είχα εγώ μικρή. Μετά θα κοιτάξω να κρατήσω αυτά που μου αρέσουν. Δεν έχω υπολογίσει μέχρι στιγμής τη σπανιότητα, αν και μπορεί αυτό να μην είναι και τόσο καλό... Πάντως, θα έλεγα να μη δώσεις σε παιδιά παιχνίδια που δεν έχουν αντοχή. Για παράδειγμα, η bibi-bo δεν θα αντέξει για πολύ στα παιδικά χέρια και είναι κρίμα.
 
Κανένα tutorial για το πως να βγάζει κανείς φωτογραφίες της προκοπής υπάρχει στο retromaniax?
 
Τι φωτογραφίες? :)

Κοντινές? Μακρινές? Με τη μηχανή? Αυτόματη? DSLR?

Λεπτομέρειες? Εφφέ?

Για δώσε hints, να σε πούμε το μοίρα σου! :biglaugh:
 
Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Να φαίνεται ολόκληρο το παιχνίδι στη φωτογραφία. :D
 
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις πληροφορίες. περιφερόμενη στο διαδίκτυο βρήκα αυτό το βίντεο στο youtube για το πως να φτιάξεις μία τσάντα για κούκλα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Gina P είδα και τις άλλες σου κούκλες που διόρθωσες και γενικώς η δουλεία σου είναι καταπληκτική!!!!!! Ο πηλός DAS ενδείκνυται για τα παπουτσάκια?
 
Πως να φτιάξετε κουβά για την κούκλα σας.

Αναρωτιόμουν καιρό τι μπορείς να κάνεις με αυτά τα πλαστικά συρματάκια που δένουν τις κούκλες στις συσκευασίες, γιατί λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορώ να κρατώ συσκευασίες. Μία ιδέα είναι να πάρετε χαντρούλες και να τα κάνετε βραχιόλια ή κολιέ για τς κούκλες σας. 'Αλλη ιδέα είναι να πάρετε αυτές τις μικρές συσκευασίες γιαουρτιού να κόψετε το τετράγωνο μέρος και κάνοντας δύο μικρές τρύπες, περνάτε το συρματάκι , λυγίζετε τς άκρες και έτοιμος ο κουβάς.
 
Μετά από προτροπή του Spirtouli σας δίνω ένα μικρό tutorial για το πώς έφτιαξα τη φουστίτσα της Μπαλαρίνας Bibi -bo.

XDG.jpg

Είναι πολύ απλή η διαδικασία.Χρειαζόμαστε α)τούλι β)μια κορδέλα, κατά προτίμηση, ίδιου χρώματος με το τούλι και γ)ψαλίδι.

Προαιρετικά πούπουλα ή ό,τι άλλο εξάπτει τη φαντασία σας!

1. Κόβουμε το τούλι σε λωρίδες των 15-20εκ. (όσες περισσότερες, τόσο πιο φουντωτή θα γίνει η φουστίτσα)

2. Διπλώνουμε τις λωρίδες στα δυο και, κάνοντας μια θήλια, δένουμε το τούλι στην κορδέλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να συμπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της κορδέλας με το τούλι

3.Τέλος, δένουμε την κορδέλα στη μέση της κούκλας και ψαλιδίζουμε τις άκρες από το τούλι ανάλογα με το μήκος που θέλουμε να έχει η φουστίτσα.

Προαιρετικά κολλάμε, πούπουλα, πούλιες ή χάντρες. Υπερπαραγωγή!

Καλή επιτυχία! ;)

DSCN1184.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απλα υπεροχη, και πανευκολη κατασκευη.
 
Πίσω
Μπλουζα