Dolphin Gamecube/Wii emulation

Agahnim

Retro Member
Joined
4 Αύγ 2012
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
7
αντε μακαρι να φτιαξουν και το wii remote plus μπας και καταφερω και παιξω ποτε το skyward που μου χει μεινει αποθυμενο, και αλλα απο gc & wii με το λαπτοπακι μου
 

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.090
Αντιδράσεις
892
Αφού το υποστηρίζει. Να το guide για να το συνδέσεις με το PC σου.

Αλλά και πρόβλημα να έχεις και να μην τρέχει πάρε ένα Wii, έχει πέσει στα 100 ευρώ. Οκ δε θα έχεις υψηλές αναλύσεις αλλά θα παίξεις μια χαρά το παιχνίδι.
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.853
Αντιδράσεις
3.704
Mια χαρα μπορεις να το παιξεις υπαρχει και οδηγος εξαλου https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=Wii_Remote_Plus_%28RVL-CNT-01-TR%29_Connection_Guide.Οσο για το λαπτοπακι που γραφεις πιστευω το laptop σου να ειναι αρκετα ισχυρο για τον Dolphin γιατι αλλιως βρομα η δουλεια.Στην τελικη παρε ενα Wii και παιξε τα παντα με την ανεση σου.
 

Agahnim

Retro Member
Joined
4 Αύγ 2012
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
7
γραψατε και οι 2 ακριβως το ιδιο ποστ με διαφορετικα λογια μονο :D

δεν θελω να παρω wii, αν μπω στην διαδικασια να αγορασω νεα κονσολα νομιζω θα προτιμουσα μια απ τις καινουριες (psvita ή 3ds μιας και η τιμη τους ειναι περιπου ιδια)

γενικα εχω αποθυμενο το να παιξω παιχνιδια με τον συγκεκριμενο emulator, ειναι o πιο καλοδουλεμενος emu... και ειναι πολυ κριμα που τα 2.4ghz του λαπτοπ μου ηταν αρκετα μονο για το brawl.. ακομα και ο single core 3ghz που χω στο πατρικο μου ισως ειναι καλυτερος για τον συγκεκριμενο emu. θυμαμαι ειχα διαβασει πως ο dolphin δε υποστηριζει δευτερο core

για την ακριβεια εγω θελω emulator του remote plus ωστε τελικα να παιξω με το 360 controller μου :D κατι ειχε κυκλοφορισει παλια αλλα δεν συνεχειστικε δυστυχως :(

ασχετο με το τοπικ, θα σας ενδιεφερε να ξεκινουσαμε καμια μεταφραση παιχνιδιου snes;
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.853
Αντιδράσεις
3.704
Agahnim είπε:
γραψατε και οι 2 ακριβως το ιδιο ποστ με διαφορετικα λογια μονο :D
δεν θελω να παρω wii, αν μπω στην διαδικασια να αγορασω νεα κονσολα νομιζω θα προτιμουσα μια απ τις καινουριες (psvita ή 3ds μιας και η τιμη τους ειναι περιπου ιδια)

γενικα εχω αποθυμενο το να παιξω παιχνιδια με τον συγκεκριμενο emulator, ειναι o πιο καλοδουλεμενος emu... και ειναι πολυ κριμα που τα 2.4ghz του λαπτοπ μου ηταν αρκετα μονο για το brawl.. ακομα και ο single core 3ghz που χω στο πατρικο μου ισως ειναι καλυτερος για τον συγκεκριμενο emu. θυμαμαι ειχα διαβασει πως ο dolphin δε υποστηριζει δευτερο core

για την ακριβεια εγω θελω emulator του remote plus ωστε τελικα να παιξω με το 360 controller μου :D κατι ειχε κυκλοφορισει παλια αλλα δεν συνεχειστικε δυστυχως :(

ασχετο με το τοπικ, θα σας ενδιεφερε να ξεκινουσαμε καμια μεταφραση παιχνιδιου snes;
Φιλαρακι μου θα σε απογοητευσω αλλα ο Dolphin ειναι ο πιο απαιτητικος emulator και για να παιξεις σοβαρα καποιο παιχνιδι και ανετα χρειαζεσαι απο απο τους πρωτους τετραπυρηνους (core2quad) και πανω (i5,i7) οπως και πολυ καλη καρτα γραφικων και αρκετα GB Ram και με το laptop σου τα παιχνιδια θα πηγαινουν απλα πιο αργα απο την καθηστρηση το πολυ με καμια δεκαρια fps.Kαλα για τον μονοπυρηνο δεν το συζηταω καν.Γιαυτο σου λεω υπαρχουν ενα σωρο προσφορες για μεταχειρισμενο Wii και softmoded και μπορεις να το βρεις και με extra πραγματακια ακομα και 80 ευρω οποτε μετα υπαρχουν τροποι να παιξεις και ολα τα game cube παιχνιδια αλλα και οτι παιχνιδι του Wii θελεις ;)
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.213
Ο dolphin χρησιμοποιει 3 cores (max) του επεξεργαστη του PC , καθενα αντιστοιχα για CPU, GPU το DSP του μηχανηματος που εξομοιωνει .





 

Agahnim

Retro Member
Joined
4 Αύγ 2012
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
7
ολοι λαθος ειχαμε! 2 cores max χρησιμοποιει τελικα ο dolphin

Dolphin is a dual core application that relies upon IPC (Instructions Per Clock) for performance. Additional cores will not make Dolphin go any faster, though an βextraβ core that Dolphin isnʼt using may help slightly by keeping background tasks from using the same cores as Dolphin.
οποτε πρεπει να χεις duocore αλλα με πολλα ghz. εγω εχω τερματησει το ssb brawl με τον επεξεργαστακο του laptop. τα περισσοτερα δυστυχως τρεχουν με 10 fps οπως πολυ σωστα ειπε ο metalcandyman.
μπορω ομως να ελπιζω σε βελτιωσεις του emulator! τα παιχνιδια τρεχουν πιο γρηγορα αν χρησιμοποιεις τελευταια εκδοση dolphin οποτε ανα καιρους δοκιμαζω μερικα standard παιχνιδια για να δω ποσο playable ειναι και πραγματι βλεπω διαφορά!

για το remote plus που ελεγα παραπανω... τελικα λεγετε motionplus και ειχε γινει παλια emulated και μπορουσες να παιξεις με oποιοδηποτε controller θες το zelda αλλα δυστηχως δεν συνεχιστηκε γιατι ηταν unofficial προσθηκη στον emulator και ο δημιουργος προφανως τα χει παρατησει... πολυ κριμα!

σχεδιαζουμε με ενα παιδι μια νεα κοινοτητα που ως θεμα θα εχει τις μεταφρασεις παιχνιδιων απο nes και πανω. ηδη εχει ανεβει το φορουμ και μπαινουν οι τελευταιες πινελιες. θα ηθελα να δω αν υπαρχει ενδιαφερον γενικα για κατι τετοιο στο συγκεκριμενο φορουμ. αν θα σας αρεσε η δημιουργια μιας νεας τετοιας κοινοτητας και κατα ποσο θα συμμετεχατε
 

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.593
Αντιδράσεις
102
Πάντως κάνει ακόμα τα τρελά του...χθες δοκίμασα το Mario Galaxy και μου εβγαζε 48-50 frames...πατάω esc, ξαναφορτώνω το παιχνίδι και το savestate που είχα κρατήσει (χωρίς να πειράξω τα settings) και ήταν κολλημένο στα 60...το πλακώνω σε 2x αναάλυση και 4απλό ΑΑ πάλι 60 κολλημένα...
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.213
Nemo είπε:
Ο dolphin χρησιμοποιει 3 cores (max) του επεξεργαστη του PC , καθενα αντιστοιχα για CPU, GPU το DSP του μηχανηματος που εξομοιωνει .

Agahnim είπε:
ολοι λαθος ειχαμε! 2 cores max χρησιμοποιει τελικα ο dolphinοποτε πρεπει να χεις duocore αλλα με πολλα ghz.


DSP
Dolphin_emulator_dsp.png


  • DSP Emulator Engine - DSP HLE is the fastest DSP Emulator Engine. It is very reliable, but some games still have some problems with it. Use DSP LLE if DSP HLE is not working properly. See DSP LLEfor more details.
  • DSPLLE on Separate Thread - For systems with three or more CPU cores, this option can give a nice performance boost to DSP LLE. However, it can cause freezes in Zelda ucode games. Use carefully.

Performance_Guide_Audio_General.png
 

 


::) : :) ::) ...
 

Agahnim

Retro Member
Joined
4 Αύγ 2012
Μηνύματα
143
Αντιδράσεις
7
Dolphin is a dual coreapplication that relies upon IPC (Instructions Per Clock) for performance. Additional cores will not make Dolphin go any faster, though an 'extra' core that Dolphin isnʼt using may help slightly by keeping background tasks from using the same cores as Dolphin.
:shake: :shake: :shake:

o dolphin χρησιμοποιει 2 πυρηνες μόνο. αν υπαρχει τρίτος, στο μόνο που εξυπηρετει ειναι να κραταει τις (ασχετες με τον dolphin) εφαρμογες που τρέχουν ωστε η δυναμη των 2 πυρηνων να πηγαινει μόνο στο dolphin. οποτε ναι με εναν τριτο πυρηνα μπορει να τρέχει καλυτερα, χωρις ομως αυτο να σημαινει κατι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.213
Agahnim είπε:
Dolphin is a dual coreapplication that relies upon IPC (Instructions Per Clock) for performance. Additional cores will not make Dolphin go any faster, though an 'extra' core that Dolphin isnʼt using may help slightly by keeping background tasks from using the same cores as Dolphin.
:shake: :shake: :shake:

o dolphin χρησιμοποιει 2 πυρηνες μόνο. αν υπαρχει τρίτος, στο μόνο που εξυπηρετει ειναι να κραταει τις (ασχετες με τον dolphin) εφαρμογες που τρέχουν ωστε η δυναμη των 2 πυρηνων να πηγαινει μόνο στο dolphin. οποτε ναι με εναν τριτο πυρηνα μπορει να τρέχει καλυτερα, χωρις ομως αυτο να σημαινει κατι
Στην ιδια σελιδα που λεει αυτο

https://el.dolphin-emu.org/docs/faq/

αν διαβασεις λιγο ποιο κατω λεει

Couldn't Dolphin use more of my CPU cores to go faster?
CPUs do not work that way.


Every core on a CPU runs in parallel. Two tasks can run very well in parallel if they don't need to communicate often or to run at the exact same speed. For example, compressing files can be run on separate cores because compressing one file and compressing another file are two completely independent tasks, which do not need to communicate.



In Dolphin, the only demanding tasks that can run well in parallel are the CPU, the GPU and the DSP. Breaking up any of these tasks into smaller tasks just to run it on more cores is very likely to make the program slower.
That's why Dolphin only runs on 3 cores and won't use all of your 4 or 6 cores CPU.



 


Aπλα η χρησιμοποιηση του τριτου Thread ειναι optional και γινεται κατοπιν ενεργοποιησης σχετικης επιλογης .

 


Αρα χρησιμοποιει 2 πυρηνες default(και οχι μονο/max)


 


και οπως ειπωθηκε ποιο πανω


 




Nemo είπε:
Ο dolphin χρησιμοποιει 3 cores (max) .



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.853
Αντιδράσεις
3.704
Για μενα ολα αυτα τα περι δυο και τριων πυρηνων ειναι ψηλα γραμματα και ολιγον τι παπας.2 PC εχω που τα αναφερω στην προηγουμενη σελιδα και παιζω τα παντα 1080p 60fps δεν εχω κανενα προβλημα δηλαδη αλλα εχω και ενα ρημαδι για κατεβαστηρι κλπ που ειναι δυπηρηνο με 2GB Ram και καρτα γραφικων την Geforce 9600GT και οταν προσπαθουσα να τρεξω για πλακα καποιο παιχνιδι στον Dolphin ειχα απο 5 εως 10fps στην καλητερη και τα παιχνιδια ηταν απλα unplayable.Αν υπαρχει ανθρωπος με υπολογιστη αντιστοιχο με αυτον που περιεγραψα που να παιζει κανονικα τα παιχνιδια στον dolphin τοτε ας με πει και μενα τι μαγικα ξορκια εκανε για να το κανω και γω.Καλως τα γραφουν αυτοι ολα αυτα για τον Dolphin στην σελιδα του emulator αλλα αν ασχοληθει καποιος σοβαρα και διαβασει και στο forum και γενικα πολλα και διαφορα που ρωτανε ολοι οσοι θελουν να ασχοληθουν οι πρωτεινομενοι επεξεργαστες που λενε ολοι ειναι τετραπυρηνος και πανω και κυριως Intel που συμπεριφερεται παρα πολυ καλητερα απο αντιστοιχους της AMD.
 

Psy_Danis_3

RetroActive
Joined
19 Mαϊ 2013
Μηνύματα
291
Αντιδράσεις
0
Κουβεντα για εναν emulator γινεται παιδια και οπου βλεπεις τις λεξεις emulation emulator κτλ απλα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για το καλυτερο και το χειροτερο .Απο την δικη μου εμπειρια με τον emulator εχω να πω πως καποια roms τα εξωμοιωνει σχεδον τελεια σε αναλυση 1080p και σταθερο framerate αλλα λιγοτερο και αλλα εχουν θεματα ηχου γραφικων χειρισμου και λοιπα .Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο τα παιχνιδια που δοκιμασα .Ειναι καθαρα θεμα προγραμματισμου και συμβατων roms. Αλλα roms ειναι πιο συμβατα και αλλα λιγοτερο .Και δεν χρειαζεσαι τερατακι pc για να τα εξομοιωσεις ακομα και με ρυθμισεις γραφικων πολυ υψηλες.emulation=πειραματισμος (μεχρι να βρεθει σταθεροτητα) και δεν σου δινει και κανεις εγγυηση για το προγραμμα που σου κανει την δουλεια της εξομειοσης.Οποτε .... :)
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Δοκιμασα με default ρυθμισεις σε συστημα με Q9400 (overclocked στα 3Ghz) και 5570 (overclocked στα 720Mhz) - αρκετα αρχαια κομματια δηλαδη - και το Galaxy βαραγε μεταξυ 55-60 καρε

Μου εφυγε η απορια...δεν μου αρεσει το παιχνιδι
 

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.562
Αντιδράσεις
397
Wally είπε:
Μου εφυγε η απορια...δεν μου αρεσει το παιχνιδι

Ελα τωρα που δεν σου αρεσει... Μην ντρεπεστε να πειτε οτι παιζετε Mario :p .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Stormwatch

RetroNuts!
Joined
18 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.593
Αντιδράσεις
102
Wally είπε:
Μου εφυγε η απορια...δεν μου αρεσει το παιχνιδι
Υπάρχει και το Cooking Mama να δοκιμάσεις αλλά δεν νομίζω να φτάσεις τα 60 fps με αυτό το σύστημα... :p
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Δοκιμασα το experimental Dolphin 5 αλλα δεν ειδα καμια διαφορα στις επιδοσεις...
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Εδω και κανα δυο μηνες δεν μπορω να ξεκινησω φρεσκους Dolphin διοτι οταν παω να το τρεξω βγαζει μηνυμα api-win-crt-runtime-l1-1-0.dll missing.

Εχω Windows7 64 και προσπαθησα να εγκαταστησω το Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2015 αλλα δεν στηνεται ουτε αυτο.

Εκανα Windows Update αλλα ....
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Περίεργο... τι error σου βγάζει όταν λες δεν στήνεται το visual++?
 
Μπλουζα