Donkey Kong Country returns!!!! (Wii)

Amigovios είπε:
η εταιρεία λεγέται Rare ;) :D και όχι retro, αν μιλάμε για την εταιρεία που το έιχε βγάλει για το SNES ....(καλα θα ήταν να λεγόταν Retro)
Η Rare εδώ και χρόνια έχει καταντήσει δυστυχώς "μαγαζάκι" της Microsoft (το δυστυχώς, δεν πάει στην Microsoft, αλλά στο ότι πλέον τα παιχνίδια της δεν έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα που είχαν κάποτε).

Το DKCR πράγματι το έχει φτιάξει η Retro Studios η οποία έγινε γνωστή από τα Metroid Prime...
 
το παιχνιδι εκατσα και το περιμενα εχθες το βραδυ και τελικα επαιζα μεχρι τις 6:30 το πρωι...σηκωθηκα στις 2 το μεσημερι και το αφησα παλι τωρα.απλα υπεροχο,χωρις τρελες καινοτομιες με ακρως εθιστικο gameplay και πολυ ζωντανα χρωματα.το platforming ειναι αριστο και το level design ειναι οσο challenging πρεπει...ολα αυτα μεχρι την αρχη του 5ου κοσμου που το αφησα.παω για καφε και συνεχιζω :p
 
Απο οτι ειδα εχει δοκιμαστει και στο Dolphin emulator

SF8E01-2.png


58 FPS rock soild, 1920x1080, DX9, 16x anisotropy filtering
 
vagosgta3 είπε:
Απο οτι ειδα εχει δοκιμαστει και στο Dolphin emulator
Ουπς....αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το παίξουμε και τους Η/Υ μας??? Τι γίνεται όμως με το χειρισμό?

ΥΣ: Sorry που βγαίνω λίγο off αλλά με αφορά άμεσα το θέμα.
 
Οσα εχω παιξει μεσω dolphin εχω χρησιμοποιησει Keyboard, Xbox360 controler,δεν ειχα καποιο προβλημα, αλλα αμα εχεις wii controller μπορεις να το χρησιμοποιησεις στο PC.
 
και το motion που ταρακουνας το wiimote πως γινετε emulate?
 
Πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά θα προτιμουσα να έχει 2D γραφικά και όχι πολύγωνα. Να, κάτι σαν αυτό:

DKC_by_Orioto.jpg


Πιστευω ότι το παιχνίδι θα ήταν πιο εντυπωσιακό με 2D γραφικά, αφου το Wii δεν είναι το πιο ισχυρό στα 3D και δεν υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά 2D παιχνίδια γενικότερα (σαν το Muramasa ας πουμε). Ασε που θα ήταν πιο κοντά στην φιλοσοφία του original.

Παντως ακόμα και έτσι όπως το εχουν φτιαξει ειναι εντυπωσιακό. Retro studios ειναι αυτή, ξερουν να φτιαχνουν 3D μηχανες και γραφικά πολύ καλύτερα από τα περισσότερα μεγαλύτερα studios.
 
Καθήστε ρε παιδιά! 3 Δεκ. λέει οτι θα κυκλοφορήσει επίσημα; Κυκλοφόρησε ήδη στα warezadika;;;
 
Μεχρι στιγμης οσο εχω παιξει μου εχει αφησει θετικες εντυπωσεις,εξακολουθει βεβαια να μου αρεσει περισοτερο η τριλογια του Snes!!
 
Και εγω οσο επαιξα μεχρι στιγμης μου αφησε θετικες εντυπωσεις αν και μου αρεσει περισοτερο η τριλογια του Snes!
 
divined είπε:
Καθήστε ρε παιδιά! 3 Δεκ. λέει οτι θα κυκλοφορήσει επίσημα; Κυκλοφόρησε ήδη στα warezadika;;;
Συνήθως γίνονται leaked απο reviewers όπως οι ταινίες.

Τα μόνα που με χαλασαν είναι ο χειρισμός (δέν παίζει με classic controller) και ότι θέλει μεγάλη οθόνη για τις περιπτώσεις που παίζεις στο background και δέν βλέπεις χρηστό.

Επίσης στον dolphin που το δοκίμασα, παίζει ικανοποιητικά στο 70% της ταχύτητας κάτι που μαλλον με βοήθησε.
 
Απο βδομαδα παιρνω το wii θελω τα φωτα σας, games κτλ
 
Έχω το παιχνίδι από χθες και ήθελα να γράψω τις αρχικές μου εντυπώσεις. Λοιπόν, το παιχνίδι είναι κατ' αρχήν πολύ καλλίτερο από ότι περίμενα.

Χειρισμός: Βολικότατος. Να σημειώσω εδώ ότι πρώτη φορά παίζω Wii και εγκλιματίστηκα αμέσως.

Μουσική: Απολαυστική

Γραφικά: Άριστο στη CRT μου

Χούμορ: Ποια Rare είπατε???

Gameplay: Εδώ είναι όλα τα λεφτά!!!! Η πίστα με το τρενάκι μου άρεσε απίστευτα!!

Γενικά:Είναι τέλειο, τέλειο, τέλειο. με το που άρχισε και είδα την εισαγωγή πέθανα στα γέλια με τον τύπο που προσπαθούσε να υπνωτίσει τον Donkey.....χαχαχαχαχαχα!!!

Όσοι έχουν Wii, πρέπει να το προμηθευτούν άμεσα και αυτοί που δεν έχουν Wii να αγοράσουν τώρα που είναι χαμηλές οι τιμές. Ειλικρινά, έχω να ενθουσιαστώ τόσο με έναν τίτλο από το 1998 που έβαλα το Ocarina στην κονσόλα μου. Και γενικότερα, δεν είμαι gamer Που ενθουσιάζομαι εύκολα με έναν τίτλο και δη όταν δεν τον έχω τερματίσει.
 
Saulot είπε:
Τα μόνα που με χαλασαν είναι ο χειρισμός (δέν παίζει με classic controller)
Υπαρχει ένα fix που σου επιτρεπει να παιξεις με classic controller και έχουν βάλει το rolling στο κουμπι "R" αλλά θες softmodded Wii με καποιο USB loader για να το ενεργοποιήσεις. Εγώ που το έχω δοκιμάσει παιζει μια χαρά.
 
Οπως τονισα αρκετες φορες σε πολλους βετερανους του SNES, το παιχνιδι σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει τη μαγεια που του χαριζε η RARE στο παρελθον.. το λεμε και θα το ξαναλεμε.. δε κανει δουλεια η retro studios.. ειναι σα να γυριζεις ταινια Ράμπο με σκηνοθέτη τον Αγγελόπουλο..
 
Jackie dragon είπε:
Οπως τονισα αρκετες φορες σε πολλους βετερανους του SNES, το παιχνιδι σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει τη μαγεια που του χαριζε η RARE στο παρελθον.. το λεμε και θα το ξαναλεμε.. δε κανει δουλεια η retro studios.. ειναι σα να γυριζεις ταινια Ράμπο με σκηνοθέτη τον Αγγελόπουλο..
Έχεις παίξει το παιχνίδι ή έτσι τα λες αυτά?
 
Εγω επιφυλάσσομαι μιας δεν το έχω παίξει. Γενικά πάντως διαβάζω θετικά review!!
 
Jackie dragon είπε:
Οπως τονισα αρκετες φορες σε πολλους βετερανους του SNES, το παιχνιδι σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει τη μαγεια που του χαριζε η RARE στο παρελθον.. το λεμε και θα το ξαναλεμε.. δε κανει δουλεια η retro studios.. ειναι σα να γυριζεις ταινια Ράμπο με σκηνοθέτη τον Αγγελόπουλο..
Εχοντας λιώσει και τα παλιά Donkey Kong, στην εποχή τους, καταλαβαινω τι λες αλλά νομίζω υπερβάλεις λίγο. Το θέμα του Returns σε σχεση με τα παλιά, εκτός από τον χειρισμό ο οποιος δεν είναι τόσο απλος ή ξεκούραστος, είναι τα χαρούμενα, καρτουνίστικα γραφικά του.

Στο οriginal, τα γραφικά ήταν πιο σκοτεινα, πιο φυσικά, με πιο γήινα χρώματα. Παρέα με το soundtrack, το αποτέλεσμα ήταν πολύ ατμοσφαιρικό. Στο 2ο μέρος, το soundtrack ήταν ακόμα πιο ατμοσφαιρικό και το παιχνίδι ακόμα πιο σκοτεινό. Το 3ο δεν μου πολυάρεσε, δεν το πολυέπαιξα.

Στο Returns έχουμε καρτουνίστικα πολυγωνικά γραφικά, με έντονα χρώματα και πολύ φως. Ειδικά ο 2ος κόσμος είναι πιο φωτεινος και απο παιχνίδι Mario (προσωπικά δεν μου αρεσε καθόλου). Επισης το soundtrack δεν λεει πολλά (μέχρι τα μισά που έχω φτάσει), υπάρχουν καποια remixes που είναι καλά και κανα-δυο καλά καινουρια, αλλά τα περισσότερα καινούρια κομματια ειναι βαρετά (όπως πχ στις πίστες με θέμα την παραλία, μπλιαξ!). Τέλος, παλιά είχαμε τους μπρατσομένους κροκόδειλους και τις σφήγκες με τα τεράστια κεντριά, τώρα έχουμε βατραχάκια και καβουράκια.

Μην ξεχνάμε επεισης ότι όταν βγήκε το DKC το 1994, τα γραφικά του είχαν κάνει τρομερή αίσθηση. Oι περισσότεροι θυμόμαστε τον ντόρο που είχε δημιουργηθει για αυτό το θέμα. Ηταν για πολλους το εντυπωσιακότερο παιχνίδι. Σημερα είναι αδύνατον για το Returns να κανει κατι παρόμοιο, ειδικά σαν παιχνίδι στο Wii.

Eκεί λοιπον που χάνει το παιχνίδι (σε σχεση με το original) ειναι η ατμόσφαιρα. Σίγουρα είναι πιο χαρούμενο από πριν. Καποιες πίστες όμως διατηρουν καπως την ατμόσφαιρα του original. Η πρώτη πίστα με τρενακι (στον 1ο κόσμο) είναι υπέροχη, ίσως καλύτερη από τις παλιές, ο 3ος κόσμος με τα ruins έχει ένα στιλ Indiana Jones και μου αρέσει περισσότερο από τις παλιές αντίστοιχες. Πιο μετά δεν ξέρω, το έχω φτάσει μέχρι τον 4ο κόσμο.

Εκει όμως που το παιχνίδι κερδίζει πολύ είναι το level design. Οι πίστες είναι πιο περίπλοκες από ότι παλιότερα, πιο γεμάτες με περισσότερες διαφορετικές ιδέες και πράγματα για να δεις και να κάνεις. Σχεδόν κάθε πίστα ειναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη, χωρίς πολλές επαναληψεις. Γενικώς, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Τεχνικά ειναι αψογο με μπόλικη λεπτομέρεια στα 60 fps. Τέλος είναι πολύ δύσκολο. Πιο δύσκολο από το πρώτο, περίπου όσο δύσκολο ήταν το δευτερο μαζί με τις μυστικές πίστες. Αλλα το καλό είναι ότι δεν σου σπάει τόσο τα νευρα χάρη στα καλά τοποθετημένα checkpoints. Οι μυστικές πιστες (παλουκια) δεν ειναι πολύ μεγάλες, οποτε αν και έχασα πχ 30+ ζωές για να βγάλω την secret του 1ου κόσμου, δεν μπορώ να πω ότι εκνευρίστηκα τόσο όσο σε άλλα λιγότερο δύσκολα παιχνίδια (μιλάω για μεχρι εκει που το έχω φτάσει). Α και μην ξεχνάμε ότι σε σχέση με άλλα συγχρονα 2D στιλ platforms, το DKCR είναι απλά πολύ ανώτερο (σαν single player πάντα).

Αρα λοιπόν μπορεί το παιχνίδι να μην σου δίνει τόσο την αισθηση των παλιών, έχει όμως τα δικά του καλά στοιχεία. Θα προτιμούσα κι εγώ πιο σκοτεινες πίστες και ένα νέο soundtrack από τον David Wise και αν τα ειχε αυτά θα του έβαζα 10/10 αλλά και τώρα παιρνει άνετα ένα 8/10 ή ακόμα 9/10 αν οι κόσμοι συνεχίσουν να βελτιώνονται μετά τον χαζό-2ο κόσμο. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα